Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

kocka megi

14.1.2016 22:36
kocka megi

XXX.XXX.211.9

Dobrý den,
nevím, jak to pořádně napsat. Moje kočička je nemocná. Jenže nevím co to je za nemoc. Možná je to psychika, protože jí moje mamka nemá ráda a pořád se na ní zlobí. Nechce jíst a často pláče. Nebo možná jí bolí zub protože nemůže spát.

Teta říkala že ne že to je Jaro. Jestli to teda dobře píšu. Že to je něco jako když dřív byly kočky divoké tak musely mít moc koťat. Protože třeba některé snědly draví ptáci. Nebo umřely. Tak že každá kočička má v těle něco co jí říká aby hledala kocoura a aby měli spolu koťata. Jenže dneska je koček hodně a nemají třeba ani žádný domov a proto se zabraňuje aby měli s kocoury koťata. Proto se dělá operace a jmenuje se Kastrace. Že potom ani kočička není smutná protože nemusí hledat kocoura a nestýská se jí po koťátkách a lidi jsou pro ní jako rodina. I jsem to s tetou četla na internetu tak jsem myslela že tomu rozumím.

Jenže dneska jsem mojí kočičku vzala k paní veterinářce. Všechno jsem jí řekla a ona jí prohlížela a poslouchala srdíčko a pak řekla že budu muset přijít s mamkou protože bude potřeba operace a ta stojí hodně peněz 3000kč. Ptala jsem se co má za nemoc. Nechtěla mi to vůbec říct. Myslím si že je to vážné. Na zuby jí ale moc nekoukala a já se na to nezeptala.

Pak jsem to ještě jednou hledala na internetu a žádnou nemoc "Jaro" jsem nenašla ale asi to moc neumím hledat nebo mám podezření že mě teta tak utěšovala protože ona je doktorka a pracuje s moc nemocnýma dětma a taky je vždycky umí potěšit že nejsou tolik smutné.

Tak teď jsem u tety i s mojí kočičkou a trochu jí to rozveselilo že si pohrála s kočičkama od tety a i něco snědla. Jenže já teď nevím co mám dělat. Teta mi ve všem s kočičkou pomůže. Ale mamka nechce o ničem ani slyšet. Vůbec nevím kde je nějaká nemocnice pro kočky jedině v Praze? Může se tam chodit na návštěvu? Naše kočka se schovává co když se tam někde ztratí? Já jsem jí to moc dobře nenaučila ona nepřijde vždycky když jí zavolám.

Promiňte nic nevím. Chtěla jsem psa. Četla jsem moc o psech a o kočkách nic. Doháním to.

15.1.2016 09:02
Kočičí svět

XXX.XXX.32.254

kocka megi napsal(a):
Dobrý den,
nevím, jak to pořádně napsat. Moje kočička je nemocná. Jenže nevím co to je za nemoc. Možná je to psychika, protože jí moje mamka nemá ráda a pořád se na ní zlobí. Nechce jíst a často pláče. Nebo možná jí bolí zub protože nemůže spát.

Teta říkala že ne že to je Jaro. Jestli to teda dobře píšu. Že to je něco jako když dřív byly kočky divoké tak musely mít moc koťat. Protože třeba některé snědly draví ptáci. Nebo umřely. Tak že každá kočička má v těle něco co jí říká aby hledala kocoura a aby měli spolu koťata. Jenže dneska je koček hodně a nemají třeba ani žádný domov a proto se zabraňuje aby měli s kocoury koťata. Proto se dělá operace a jmenuje se Kastrace. Že potom ani kočička není smutná protože nemusí hledat kocoura a nestýská se jí po koťátkách a lidi jsou pro ní jako rodina. I jsem to s tetou četla na internetu tak jsem myslela že tomu rozumím.

Jenže dneska jsem mojí kočičku vzala k paní veterinářce. Všechno jsem jí řekla a ona jí prohlížela a poslouchala srdíčko a pak řekla že budu muset přijít s mamkou protože bude potřeba operace a ta stojí hodně peněz 3000kč. Ptala jsem se co má za nemoc. Nechtěla mi to vůbec říct. Myslím si že je to vážné. Na zuby jí ale moc nekoukala a já se na to nezeptala.

Pak jsem to ještě jednou hledala na internetu a žádnou nemoc "Jaro" jsem nenašla ale asi to moc neumím hledat nebo mám podezření že mě teta tak utěšovala protože ona je doktorka a pracuje s moc nemocnýma dětma a taky je vždycky umí potěšit že nejsou tolik smutné.

Tak teď jsem u tety i s mojí kočičkou a trochu jí to rozveselilo že si pohrála s kočičkama od tety a i něco snědla. Jenže já teď nevím co mám dělat. Teta mi ve všem s kočičkou pomůže. Ale mamka nechce o ničem ani slyšet. Vůbec nevím kde je nějaká nemocnice pro kočky jedině v Praze? Může se tam chodit na návštěvu? Naše kočka se schovává co když se tam někde ztratí? Já jsem jí to moc dobře nenaučila ona nepřijde vždycky když jí zavolám.

Promiňte nic nevím. Chtěla jsem psa. Četla jsem moc o psech a o kočkách nic. Doháním to.

Doufám, že kočku nebijete. a co takhle zkusit ještě jiného veterináře? pokud chce 3000 kč, měla by sis to ještě ověřit u jiného doktora. Kočička nejí vůbec nic nebo jen něco? má k dispozici vodu?

15.1.2016 09:30
lavacca

XXX.XXX.164.49

kocka megi napsal(a):
Dobrý den,

Chybí mu ti hlavní info - jak je kočka stará? Kastrovaná už je?

Pokud nechce moc jíst, chodí a mňouká, volá a případně se k tomu i válí na zemi a je mazlivější, bude říjet - tj. opravdu chce kocoura, aby měla koťata. To by vše vyřešila kastrace. Tady máš odkaz na projevy říje, atd. : http://www.modrykocour.cz/rady/pece-o-kocoure/mrouskani. Je tam i názorné video, jak se taková říjící kočka chová.

První věc byla, že k veterináři jsi měla jít i s mamkou, abyste věděli, na čem jste. Za druhé nevím, jak může veterinářka říct cenu zákroku, když ani neřekne, o jaký se jedná.A pokud chce 3 tisíce za kastraci, tak jdi jinam. To je totiž dost zlodějina za 3 tisíce kastrovat, běžně se kastruje za 800-1500, - (a těch 1500, - chtějí na top klinikách). Pokud to máma řešit nechce, tak ať tam s tebou zajde teta.

15.1.2016 09:50
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Lavacca: S tou cenou, no nevím. Jedna věc je cena zákroku - kastrace. Ale kastrovat několikaletou kočku znamená cena kastrace plus příplatek na narkózu podle hmotnosti, přece jen už nejde o dvoukilové zvířátko..

15.1.2016 10:07
lavacca

XXX.XXX.164.49

joanne.s napsal(a):
Lavacca: S tou cenou, no nevím. Jedna věc je cena zákroku - kastrace. Ale kastrovat několikaletou kočku znamená cena kastrace plus příplatek na narkózu podle hmotnosti, přece jen už nejde o dvoukilové zvířátko..

Kastrovala jsem před 2 lety v té době 8 letou 5 kg vážící kočku a platila jsem 900, -.

Spíš co mě ještě napadlo k té ceně - zda nemůže mít kočka horší funkci srdce a nebude potřeba inhalační narkóza, ta bývá dražší. I když i tak mi přijde 3 tisíce dost... na klinice známá platila 2,5 tisíce za kastraci v inhalačce, kdy se dělal zároveň císařský řez i kastrace (špatný porod, přežilo 1 kotě, takže bylo na flašce a nechtěli kočku řezat 2x, tak rovnou i kastrovali).

15.1.2016 10:15
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Známé nevyšel porod chovné kočky, kotě se v ní vzpříčilo. Cena zákroku, záchrana koťat císařem, včetně kastrace, údajně 6000 Kč /městská cena v Praze/.

15.1.2016 10:50
lavacca

XXX.XXX.164.49

joanne.s napsal(a):
Známé nevyšel porod chovné kočky, kotě se v ní vzpříčilo. Cena zákroku, záchrana koťat císařem, včetně kastrace, údajně 6000 Kč /městská cena v Praze/.

No, taky dobrá cena teda ... u známé bylo taky zaseklé kotě v porodních cestách, z kočky vyndaly 4 koťata, ale už mrtvá. Jinak klinika 20 km za Prahou. Má dokonce stříbrný certifikát o vlídném přístupu ke kočkám "Cat friendly" od International Society for Feline Medicine.

15.1.2016 19:11
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Píše to dítě? Jak staré dítě, ještě takhle uvažuje, proč mu teta doktorka normálně nevysvětlí mrouskání koček? Nemám s dětma zkušenosti, ale pokud umí psát,5leté asi není. Po tom, co se děje na psech, už tomuhle nějak nevěřím.

kocka megi

15.1.2016 19:31
kocka megi

XXX.XXX.211.79

Moje kočka opravdu není nemocná. Dnes jsme šly s tetou k paní veterinářce. Je to opravdu jak teta říkala. Akorát že se to jmenuje říje. Není to nemoc. Ale stejně bude muset jít na tu operaci Kastrace aby z toho později nebyla nemocná. Nevím kolik jí je roků ale myslím že ještě ani jeden protože na podzim byla ještě malá. Stojí to tolik peněz protože potom ještě dostane nějaké léky a to je celé dohromady. Ale ta operace musí být brzo. Teta to zaplatí a já potom budu šetřit.

Já mám mojí kočičku moc ráda. Nikdy jí nebiju. Proč si to myslíte? Já vím že je to moje chyba že jsem jí to nenaučila vždycky přijít. Skoro vždycky přijde to jo, ale jenom když jí volám já, když by jí třeba volala mamka nebo moje kamarádka tak ne. Ale ona do té nemocnice nebude muset jít. Bude jí operovat paní veterinářka. Mají tam malou nemocnici s takovýma jako boudičkama to jsem nevěděla.

Víte já jsem chtěla pejska. Vše jsem o nich četla ale dostala jsem kočku. Mám ji moc ráda ale mamka se na ní zlobí třeba že škrábe na gauč. Ale na stůl už nevyskakuje to jsem jí naučila! Teď se zlobila s tou operací. Já už vím že bych teď žádného pejska nechtěla protože s mamkou to je těžké. Mamka moc nemá ráda zvířata ale taky jí nebije, nikdo mojí kočičku nebije. Ani jí netaháme. Teta má pejska i kočky tak mi hodně radí ale s ní je to taky těžké protože se pak hádá s mamkou kvůli mě. Radši vše pomalu přečtu sama.

kocka megi

15.1.2016 19:36
kocka megi

XXX.XXX.211.79

Je mi 8 roků. Promiňte já vím že to nemám asi všude dobře napsané. Umím už dlouho číst ale psát to je těžké. Teta mi to vysvětlila tak jak jsem to psala předtím a paní veterinářka to říkala skoro stejně. Je to jinak? Vy myslíte že je nemocná?

kocka megi

15.1.2016 19:39
kocka megi

XXX.XXX.211.79

Lesnížínko já to psala dlouho a nepodívala jsem se že jste ještě mezi tím něco napsala. Vy myslíte že je nemocná?

15.1.2016 19:45
rapotacka11

XXX.XXX.32.24

lesnížínka napsal(a):
Píše to dítě? Jak staré dítě, ještě takhle uvažuje, proč mu teta doktorka normálně nevysvětlí mrouskání koček? Nemám s dětma zkušenosti, ale pokud umí psát,5leté asi není. Po tom, co se děje na psech, už tomuhle nějak nevěřím.

Osmiletá ?
A používá uvozovky ?
Aha.

kocka megi

15.1.2016 20:00
kocka megi

XXX.XXX.211.79

Uvozovky se píšou když někdo něco říká. Moje teta tomu říkala že se to jmenuje Jaro ale paní veterinářka říje. Mrouskání je stejné. Už to taky vím. Vím že to mám špatně napsané. Nejdřív dole pak nahoře ale neumím to. Promiňte.

15.1.2016 20:02
rapotacka11

XXX.XXX.32.24

Nejsi "ta Máňa" ?

kocka megi

15.1.2016 20:03
kocka megi

XXX.XXX.211.79

Píše se to do uvozovek třeba i když se to jinak píše a jinak vyslovuje ale to by měla být spíš hranatá závorka. Nebo když je to přezdívka.

kocka megi

15.1.2016 20:05
kocka megi

XXX.XXX.211.79

Máňa ne jsem Kateřina.

15.1.2016 20:55
saty

XXX.XXX.209.215

Ty jo inteligentní a vzdělané díte... Ratoptačko já jako osmiletá uvozovky psala alespon podle toho co má máma schované dopisy já totiž v osmi počítač neměla a brácvha asi taky protože psát se učil asi v 5-ti

Milá Kateřino Říje je něco co se u koček normálně stává když začnou dospívat. Znamená to že kočka moc touží po tom pořídit si vlastní kotátka. Vzhledem k tomu že kočiček je ale pomerně velké množstí a o spoustu se lidé nemohou starat a tyto opuštěné kočky potom trpí hlady a samotou. Aby se tohle koťátkům nestalo je lepší aby si je kočička nepořídila.
Proto je tu operace které se říká Kastrace.
Potom už nikdy kočička nebude kotátka mít a přestane po nocích plakat a bude zase spokojená jako dřív. Když by se ta operace neudělala kočička by plakala často a víc což by mohlo způsobit spoustu nemocí které by byli nebezpečné.

15.1.2016 21:13
rapotacka11

XXX.XXX.32.24

- Ratoptačko já jako osmiletá uvozovky psala...
""""""""""""""""""
Jo, našla jsem si to taky...
Zvláštní. Píše sem (snad) osmiletá, desetiletá a jeden zírá.
Vedle píše zázrak Dis a spol. a je to horor...
Svět se zbláznil (slušně řečeno).

15.1.2016 22:43
saty

XXX.XXX.209.215

rapotacka11 napsal(a):
- Ratoptačko já jako osmiletá uvozovky psala...
""""""""""""""""""
Jo, našla jsem si to taky...
Zvláštní. Píše sem (snad) osmiletá, desetiletá a jeden zírá.
Vedle píše zázrak Dis a spol. a je to horor...
Svět se zbláznil (slušně řečeno).

Až Ted koukám jak mi tu přezdívku ten tablet opravil ach jo Já fakt mužů psát jen z počítače i s velkými písmeny si to dela co chce Já už to ani neopravuju.

15.1.2016 23:28
ladd

XXX.XXX.187.19

"Jenže dneska jsem mojí kočičku vzala k paní veterinářce. Všechno jsem jí řekla a ona jí prohlížela a poslouchala srdíčko a pak řekla že budu muset přijít s mamkou..."
Osmiletá holka šla sama s kočkou na veterinu.

"Tak teď jsem u tety i s mojí kočičkou a trochu jí to rozveselilo že si pohrála s kočičkama od tety a i něco snědla."
Taky divný, kočka se jde zrekreovat do cizího prostředí, kde jsou jiná zvířata. No třeba je zvyklá... Spíš je to ale celý vycucaný z prstu a někdo se chechtá, nebo si chce poklábosit.
Kdyby to náhodou pravda byla, o kočku se nebojte, teta poradí.

15.1.2016 23:56
rapotacka11

XXX.XXX.32.24

Taky si myslím, že je to fantasmagorie.
Jestli jí je 10, tak je dobrej pohádkář.
Jestli jí je 16, tak je to trapka.

kocka megi

17.1.2016 19:36
kocka megi

XXX.XXX.11.143

Saty. Děkuji. Máte podobné kočičky jako je ta moje. Já už to taky vím. Na operaci půjde za týden v pondělí. Pokud bude mít paní veterinářka volno. Teta bude mít noční službu tak mi kočku přes den bude opatrovat pak přijdu ze školy. Pak další týden budu mít prázdniny a pak už bude zdravá. Já bych vám to sem pak napsala ale myslím teď už že to nepíšu moc dobře a někdo tady je z toho naštvaný.

Ladd. Já vím že jsem tam neměla chodit sama. Kočku jsem nesla pod bundou. Vím že si myslíte že mi mohla utéct. Ale měla postroj a vodítko. My tak někdy chodíme. Umí to. Není to tak moc daleko ani velká silnice. Víte mamka říkala:, Půjdeme v pondělí." Teta mohla v pátek. Já jsem měla strach co když by to bylo vážné.
Chovat se v cizím prostředí to taky neumím kočičku naučit. Když jsem byla u babičky (není to tak úplně moje babička ale to je jedno) všude tam šmejdila a pak se schovala nemohli jsme ji zavolat. U tety to je jiné to si myslím že ona vůbec nepozná že je na návštěvě. Je to jeden dům.3 byty. Nahoře půda. Třetí patro mamka + babička (to je mamky a tety maminka) + já + Megi kočka. Uprostřed asi budou bydlet strejdovi rodiče. Dole bydlí teta + strejda + pes + 2kočky. Chodím tam každý den akorát teď v lednu jsme u tety moc nebyli protože měla služby a pak musela jezdit pomáhat strejdovi s jeho rodiči do jiného města protože byl úraz. Ale ty kočky nejsou hloupé ony to tak rychle nezapomenou. Naopak kočky si pamatují strašně moc. Když mi mamka Megi donesla šla jsem ji ukázat tetě a Kočkám tak Kočky byly uražené ale Filip pes měl Megi rád hned. Ale za několikrát už na to přišli že tam Megi bude chodit tak se Starou se kamarádí a s Kocourem i běhají a koušou se z legrace a tak různě. Dole je sklep a dvorek tam chodí cizí kočky na návštěvu a na jídlo ale s těmi se kamarádí jen Stará kočka ale nehrají si.

Rapotacka11. Já vím že to mám blbě napsané. Protože musím pořád všechno vysvětlovat. Pak to nedává moc smysl. Když nás někdo úplně nezná. Proto jsem to radši moc nechtěla vysvětlovat. Strejda mi proto taky říká že jsem pohádkář. Ve škole mi říkají že jsem, trapka" protože vždycky třeba když je v ČJ nebo AJ vymyslet nějaký příklad nebo sloh tak skoro vždycky mám o zvířatech. Ale vždycky to mám dobře! Hodně mluvím o zvířatech. Je mi skoro 8 a půl ale myslím že to bude stejné až mi bude 10 16 i 83. Víte strejdy tatínek má 83. Je na vozíku. Pořád odebírá časopis Myslivost. Má hodně starých časopisů Fauna a Pes a jiné. Taky pořád mluví o zvířatech. Promiňte já myslela že to tady nebude vadit.

kocka megi

17.1.2016 19:49
kocka megi

XXX.XXX.11.143

Rapotacka11. Ještě jsem vám chtěla napsat. O těch pohádkách. Je knížka pohádek pro děti jmenuje se, Proč vlk šišlal". Je to výchovné aby si děti čistili dobře zuby. Je to o zvířátkách i když by se to tak nemohlo stát to nevadí. Nejhorší na tom je že tam je příběh opičky která je strašně chytrá učí ostatní zvířátka v ZOO. Do ZOO se dostala protože se její holčičky a rodina přestěhovali do jiného města. Tak jí dali do ZOO. Ne že by se tam měla líp. Ona byla v té rodině šťastná chodili všude spolu i k zubaři. Dali jí do ZOO jenom protože se stěhovali do jiného města. To napíšou do výchovné knížky pro děti že někdo opustil zvířátko. Měli třeba napsat že byla chytrá tak šla studovat a pak byla hygienistka nebo učitelka. Byla to pohádka a o tom celá knížka tak to mohli napsat. Tak jsem teď napsala že je to fantasmagorie.

Tak děkuju a ahoj!

RomčaJelča

5.3.2016 22:21
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Kastrace je opravdu prováděna většinou tak za1500, aspoň tady v Brně. Dodatečné léky jsou samozřejmostí, přimknutou přímo k ceně zákroku.
Prosím, mám dotaz: náš kocour začal kýchat a nejdřív jsem si myslela, že "hrčí" proto, že potřebuje vyzvracet chlupy, ale dnes mi došlo, že je to asi kašel, vydává takové "hrkavé" zvuky, jako by mu zaskočilo, ale protože takhle kašle asi 7x za den (2x v noci), obávám se, že je nemocný. Ale ven naše kočky nechodí, jsme v bytě, jen byl v týdnu delší dobu na balkóně, asi 40 minut. Mohl se nachladit?
Samozřejmě s ním naklušu v pondělí na veterinu, ale chtěla jsem se ještě před tím zeptat zkušených...

5.3.2016 22:48
saty

XXX.XXX.32.83

RomčaJelča napsal(a):
Kastrace je opravdu prováděna většinou tak za1500, aspoň tady v Brně. Dodatečné léky jsou samozřejmostí, přimknutou přímo k ceně zákroku.
Prosím, mám dotaz: náš kocour začal kýchat a nejdřív jsem si myslela, že "hrčí" proto, že potřebuje vyzvracet chlupy, ale dnes mi došlo, že je to asi kašel, vydává takové "hrkavé" zvuky, jako by mu zaskočilo, ale protože takhle kašle asi 7x za den (2x v noci), obávám se, že je nemocný. Ale ven naše kočky nechodí, jsme v bytě, jen byl v týdnu delší dobu na balkóně, asi 40 minut. Mohl se nachladit?
Samozřejmě s ním naklušu v pondělí na veterinu, ale chtěla jsem se ještě před tím zeptat zkušených...

Teplotu má? zkusila bych jitrocelový sirup tím se zvířeti neublíží pak nabídnout k pití bylinkové čaje nebo sušené bylinky pokud máte... kdysi mi v útulku radili zvýšit příjem vit C a B tj celaskon a B-komplex. druhá vec nemel neco s kostmi či chrupavkami už jsem zažila kocoura co si zapíchl do krku kost z ryby a pak taky vydával kašlavé zvuky.

7.3.2016 20:44
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

saty napsal(a):
Teplotu má? zkusila bych jitrocelový sirup tím se zvířeti neublíží pak nabídnout k pití bylinkové čaje nebo sušené bylinky pokud máte... kdysi mi v útulku radili zvýšit příjem vit C a B tj celaskon a B-komplex. druhá vec nemel neco s kostmi či chrupavkami už jsem zažila kocoura co si zapíchl do krku kost z ryby a pak taky vydával kašlavé zvuky.

Děkuji Vám.
Nevím, jak změřit zvířeti teplotu, čumáček má vlhký, takové "normální" teploty jako vždy, oči čisté. Kosti ani chrupavky naše kočky vůbec nedostávají, zjistila jsem totiž, že o ně vůbec nestojí.
Za doporučení zvýšit céčko děkuji, zkusím to rozpustit ve vodě - uvařila jsem mu včera bylinkový čaj, vychladila, ale nedotkl se toho.
Dnes opět zakašlal (jsem doma z práce v 18 h., tak nevím, kolikrát denně... ), doteď jen jednou, jinak žere normálně. Na veterinu jsem nakonec dnes nešla, rodina mě přesvědčila, že to vidím moc černě, jim se kocour zdá být O.K. Partner se vyjádřil, že kocour je přežraný smajlík. Před týdnem dobral antibiotika (kocour, nikoliv partner) smajlík. Uvidím, co přinese noc a zítřek.

8.3.2016 07:24
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Romča: V případě pochybností, kašle bych na veterinu šla. Kašlavé zvuky můžou znamenat kde co.

Teplota se měří dvěma způsoby - opatrným zavedením konce teploměru do konečníku nebo tím zvláštním bezkontaktním teploměrem, co se jen přiloží k hlavě - ale ten druhý způsob je prý nepřesný, spíše orientační..

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.3.2016 07:33

Pokud budete měřit v zadečku, nezapomeňte konec teploměru namazat. Ale pokud máte děti, tak to znáte

8.3.2016 10:29
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud budete měřit v zadečku, nezapomeňte konec teploměru namazat. Ale pokud máte děti, tak to znáte

Vím o sobě, že teploměr bych kocourovi do zadku nestrčila, nedělala jsem to nijak často ani děcku (to už mám dospělé). To radši na tu veterinu zajdu. smajlík Včera zakašlal večer jen jednou, dobře žral, pije taky normálně... V noci teda zase hýkal... uvidíme.

9.3.2016 13:44
fikovnice

XXX.XXX.99.69

kocka megi napsal(a):
Máňa ne jsem Kateřina.

9.3.2016 13:45
fikovnice

XXX.XXX.99.69

RomčaJelča napsal(a):

...ano, mohl se nachladit. Jsem také Brňačka a mám pocit, že je kosa jak na Sibiři !

9.3.2016 15:36
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

fikovnice napsal(a):
...ano, mohl se nachladit. Jsem také Brňačka a mám pocit, že je kosa jak na Sibiři !

Taky bych už chtěla jaro smajlík.

13.3.2016 00:37
fikovnice

XXX.XXX.99.69

RomčaJelča napsal(a):
Taky bych už chtěla jaro smajlík.

Ono je všechno jinak. Za mého dětství bývaly krásné zimy - v prosinci sněhu habakuk, lyžovali jsme a sáňkovali u babičky, a to nebylo nikde na horách. Teď jsou zimy asi jako podzim, a když už kalendářově začne klepat jaro na dveře, tak přijdou sněhové vánice! Svět se v pr.el obrací!

13.3.2016 00:38
fikovnice

XXX.XXX.99.69

RomčaJelča napsal(a):
Děkuji Vám.
Nevím, jak změřit zvířeti teplotu, čumáček má vlhký, takové "normální" teploty jako vždy, oči čisté. Kosti ani chrupavky naše kočky vůbec nedostávají, zjistila jsem totiž, že o ně vůbec nestojí.
Za doporučení zvýšit céčko děkuji, zkusím to rozpustit ve vodě - uvařila jsem mu včera bylinkový čaj, vychladila, ale nedotkl se toho.
Dnes opět zakašlal (jsem doma z práce v 18 h., tak nevím, kolikrát denně... ), doteď jen jednou, jinak žere normálně. Na veterinu jsem nakonec dnes nešla, rodina mě přesvědčila, že to vidím moc černě, jim se kocour zdá být O.K. Partner se vyjádřil, že kocour je přežraný smajlík. Před týdnem dobral antibiotika (kocour, nikoliv partner) smajlík. Uvidím, co přinese noc a zítřek.

Btw, písnete brněnskou čtvrť, odkud jste?

13.3.2016 01:07
tapina

XXX.XXX.211.84

kocka megi napsal(a):
Rapotacka11. Ještě jsem vám chtěla napsat. O těch pohádkách. Je knížka pohádek pro děti jmenuje se, Proč vlk šišlal". Je to výchovné aby si děti čistili dobře zuby. Je to o zvířátkách i když by se to tak nemohlo stát to nevadí. Nejhorší na tom je že tam je příběh opičky která je strašně chytrá učí ostatní zvířátka v ZOO. Do ZOO se dostala protože se její holčičky a rodina přestěhovali do jiného města. Tak jí dali do ZOO. Ne že by se tam měla líp. Ona byla v té rodině šťastná chodili všude spolu i k zubaři. Dali jí do ZOO jenom protože se stěhovali do jiného města. To napíšou do výchovné knížky pro děti že někdo opustil zvířátko. Měli třeba napsat že byla chytrá tak šla studovat a pak byla hygienistka nebo učitelka. Byla to pohádka a o tom celá knížka tak to mohli napsat. Tak jsem teď napsala že je to fantasmagorie.

Tak děkuju a ahoj!

Jo, ta knížka je fakt příšerná, celá. Proč do toho tahaj zvířátka?

13.3.2016 01:11
tapina

XXX.XXX.211.84

fikovnice napsal(a):

Asi to bude vědět někdo líp, ale jsou různé závažnější věci u koček, které se můžou projevovat kašlem. Tak snad to bude opravdu jen nachlazení, i když, ani to u koček není nic moc... Brzké uzdravení.

13.3.2016 01:57
fikovnice

XXX.XXX.99.69

tapina napsal(a):
Asi to bude vědět někdo líp, ale jsou různé závažnější věci u koček, které se můžou projevovat kašlem. Tak snad to bude opravdu jen nachlazení, i když, ani to u koček není nic moc... Brzké uzdravení.

Já třeba měla velkého nemocného "angínou", i když mi pak vetka řekla, že kočky nemají mandle. Pak to tu zas někdo dementoval... Každopádně ne že by nějak extra kašlal, ale blbě se mu polykalo, málo jedl a střílelo mu to do ucha, ptž jimi pořád stříhal a byl na nervy. Spravily to ATB, už po první injekci výrazné zlepšení. A také to měl tehdy z nachlazení.

13.3.2016 10:08

Náš kocour měl cca tři týdny zpátky laryngitidu. Možná to někdo zaregistroval, protože jsem založila na toto téma vlákno. Nevěřila jsem vlastním uším, když mi to veterinář říkal, protože by mě ve snu nenapadlo, že to může chytit kočka. Dostal injekci kortokoidů a ATB. Potom byl O.K.

13.3.2016 14:44
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

fikovnice napsal(a):
Ono je všechno jinak. Za mého dětství bývaly krásné zimy - v prosinci sněhu habakuk, lyžovali jsme a sáňkovali u babičky, a to nebylo nikde na horách. Teď jsou zimy asi jako podzim, a když už kalendářově začne klepat jaro na dveře, tak přijdou sněhové vánice! Svět se v pr.el obrací!

Tu poslední větu používám taky smajlík. Napíšu Vám do SZ.

13.3.2016 14:50
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Náš kocour měl cca tři týdny zpátky laryngitidu. Možná to někdo zaregistroval, protože jsem založila na toto téma vlákno. Nevěřila jsem vlastním uším, když mi to veterinář říkal, protože by mě ve snu nenapadlo, že to může chytit kočka. Dostal injekci kortokoidů a ATB. Potom byl O.K.

No, já jsem pořád přemýšlela, jestli se mohl kocour nachladit na tom balkóně, kde nechtěně pobyl asi 40 minut. Ale pak se mi časově spojil nákup dracény a to jeho kašlání... Okusoval listy, mě nenapadlo, že je jedovatá. Odstranila jsem ji a teď zakašle tak jednou za den. Odhaduji, že to spíš bylo tím. Nevím. Žádná pěna u tlamky, žádné křeče, žere a pije normálně...

13.3.2016 15:01
joanne.s

XXX.XXX.35.185

Křeče nemusí být, spíše u velmi těžkých případů. Běžný příznak přiotravy dracénou je průjem, zvracení.

Ovšem vy to víte i bez příznaků, když jste si všimla že je dracéna okousaná.

13.3.2016 15:03
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

joanne.s napsal(a):
Křeče nemusí být, spíše u velmi těžkých případů. Běžný příznak přiotravy dracénou je průjem, zvracení.

Ovšem vy to víte i bez příznaků, když jste si všimla že je dracéna okousaná.

Jojo, dracéna vůbec nemá konce listů. Kocour průjem nemá, spíš mi připadlo, jako by měl alergii, prostě 3x po sobě kýchne a zahýká - ale od pátku už jen 2x. Přitom mám jinou dracénu už dlouho, ale ta je vysoká, takže na listy nedosáhnou. Kočka se teda snažila šplhat, al to jsem ji hnala. Kocour tak "agresivní není, je to takové moje zlatíčko klidné.

13.3.2016 15:04
joanne.s

XXX.XXX.35.185

Kamarádce po dracéně zvracela kočka krvavě. Úplně dehydratovaná, nemohla přestat.
Nebylo to v pohodě.

13.3.2016 15:05
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

joanne.s napsal(a):
Kamarádce po dracéně zvracela kočka krvavě. Úplně dehydratovaná, nemohla přestat.
Nebylo to v pohodě.

Ha, tak to ne, to jsem nezaznamenala.

Přidejte reakci

Přidat smajlík