Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

1234M.P.Ed

22.1.2016 19:01
1234M.P.Ed

XXX.XXX.17.187

Zdravím,
Nevíte někdo, co je tohle zač? Kočka to měla nalepené na srsti a páchne to po výkalech... Je to škrkavka nebo něco jiného?
Díky, M.

1234M.P.Ed

22.1.2016 19:07
22.1.2016 19:45
lavacca

XXX.XXX.164.49

No, možné to je. Prostě nějaký parazit -) pořádně odčervit v týdenním rozestupu.

22.1.2016 20:02
tapina

XXX.XXX.11.168

Škrkavky vypadají jinak, ale je to celkem jedno. Vypadá to spíš na tasemnici. Jak píše lavacca + ještě případná ostatní zvířata v domácnosti. Stálo by za úvahu zda nenechat otestovat i lidi.

23.1.2016 14:48
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

tapina napsal(a):
Škrkavky vypadají jinak, ale je to celkem jedno. Vypadá to spíš na tasemnici. Jak píše lavacca + ještě případná ostatní zvířata v domácnosti. Stálo by za úvahu zda nenechat otestovat i lidi.

Sice to na obrázku vypadá spíše kulatě, než plochá tasemnice, ale tohle má hlavu, to škrkavka nemá. Takže tipuju tu tasemnici. Míváme poměrně často(kočky jsou spíše venkovní) a dobrý je na to spot Profender, či Stronghold či Advokate. My se teda neodčervujeme(mám blok tu chemii dávat i kočce ) a ostatně...ona by nějaká ta tasemnička po Vánocích neškodila

24.1.2016 00:52
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Teda mně to tasemnici nepřipomíná, není to dlouho, co jsem sem dávala foto tasemnice.
Záložní varianta - kočka sežrala nějaký provázek a ten posléze obalený trusem vykadila...?
Chybí mi info - nehýbalo se to? Minulý kocour, když z něj vyšla škrkavka (zhruba této délky; tasemnice je mnohem delší), tak se ještě pořádnou chvíli hýbala.

24.1.2016 00:54
fikovnice

XXX.XXX.99.69

...asi to přece jen škrkavka bude - viz foto z netu.

Silvaster

19.7.2019 17:47
Silvaster

XXX.XXX.167.135

Tak asi těžko ... Skrkavka ihned na vzduchu umírá ... náš Norek kocourek ji včera vyzvracel ... typická a čistá Skrkavka absolutně nepohyblivé. Dnes jsem utíkala na vererinu a budeme docházet ještě 3x co 14 dní. Sama bych zvířatům nic nepodávala, za mne vždy pouze veterinář.
Ale k fotce ... Skrkavka je bílá něco jako ty těstoviny takové průhledné akorát je víc světlá taková jakoby niť Hrubá asi jako špageta. Přesně to foto odpovídá 🙈🙈
Uffffff to jsou starosti se zvířátky 😳😫

20.7.2019 13:55
fikovnice

XXX.XXX.148.89

Silvaster napsal(a):
Tak asi těžko ... Skrkavka ihned na vzduchu umírá ... náš Norek kocourek ji včera vyzvracel ... typická a čistá Skrkavka absolutně nepohyblivé. Dnes jsem utíkala na vererinu a budeme docházet ještě 3x co 14 dní. Sama bych zvířatům nic nepodávala, za mne vždy pouze veterinář.
Ale k fotce ... Skrkavka je bílá něco jako ty těstoviny takové průhledné akorát je víc světlá taková jakoby niť Hrubá asi jako špageta. Přesně to foto odpovídá 🙈🙈

Škrkavka na vzduchu sice umírá, ale garantuji Vám, že nějakou chvíli se hýbat může! A tím hýbáním nemysím, že by se někam plazila, obvykle jsou to takové kývavé pohyby hlavovou části. Nic to nemění na tom, že toto je věc, které se fakt extrémně štítím!

21.7.2019 21:56
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Silvaster napsal(a):

prosím vás, s takovou blbostí, jako je odčervení, tedy nikdy na veterinu nejdu. Musíme chodit jen kvůli tasemnici, protože tyhle léky jsou jen u veta. Ale rozhodně tam netahám kočku(máme to 30km) vyzvednem(já či muž) a kočce podám. Většinou spot za krk, ale minule, kvůli změně(má se střídat) vet dal muži tablety.

Přidejte reakci

Přidat smajlík