Váha britského modrého kocoura

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Dus

26.1.2016 19:18
Dus

XXX.XXX.52.2

Dobrý den,
Máme britského modrého kocoura a je mu 14 měsíců. Váží jen 5Kg. Myslíte že ještě poroste.
Ví někdo kdy se jim zastaví růst a mohutnění. Krmím pouze kvalitním krmením Royal Canin.
Zere jen suché granule, výjimečně nějakou kočičí konzervu či paštiku. Je velmi vybíravý.
Nemá vliv na menší váhu, že žere jen granule Royal Canin a žádné syrové, nebo vařené maso.
Kdo zná nějaké přírodní doplnky pro podporu růstu kocoura, prosím o radu.
Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.1.2016 19:58

Royal canin obsahuje hodně obilí a to není pro kočku vhodné. Kočka je masožravec. Po syrovém i vařeném mase vám kocour zmohutní. Kvalitní masové granule nechejte jako doplněk smajlík

26.1.2016 21:43
lavacca

XXX.XXX.164.49

Dus napsal(a):
Dobrý den,
Máme britského modrého kocoura a je mu 14 měsíců. Váží jen 5Kg. Myslíte že ještě poroste.
Ví někdo kdy se jim zastaví růst a mohutnění. Krmím pouze kvalitním krmením Royal Canin.
Zere jen suché granule, výjimečně nějakou kočičí konzervu či paštiku. Je velmi vybíravý.
Nemá vliv na menší váhu, že žere jen granule Royal Canin a žádné syrové, nebo vařené maso.
Kdo zná nějaké přírodní doplnky pro podporu růstu kocoura, prosím o radu.
Děkuji.

Chybí mi tu dost podstatný údaj a to jsou váhy rodičů?

Kdo Vám řekl že jsou Royal Canin kvalitní granule? Je to pytel ochuceného obilí, za ty peníze seženete mnohem kvalitnější krmení - např. Brit Care I´m / I´ve, Porta 21 Grain free, Brit Carnilove cat, N&D grain free cat, Meowing Heads, Canine Caviar, Taste of the wild feline, FirstMate, Acana, Applaws, Arden Grange, Annamaet Feline Grain Free, Orijen.

Kočka je masožravec = to nejlepší, co ji můžete dát je syrové maso. Pročtěte si tento web, je to šikovný návod, jak začít a krmit : http://www.baron.cz/kocka/prirodni-lekarna/clanky/vyziva-kocky-jidelnicek-prirozene-syrove-stravy/i-0.

Jinak kočky rostou většinou nejvíce do cca těch 12 měsíců, pak do cca 3 let ještě mohutní, ale již to není o tolik. Máte kocoura již kastrovaného? I to má vliv krom krmení a genetiky.

26.1.2016 21:45
lavacca

XXX.XXX.164.49

PS: Mějte svého kocoura rádi takového, jaký je. Žádné speciály na růst mu necpěte, proboha! Taky se snad necpete sami něčím takovým, ne?!?

Prostě jak vyroste, tak vyroste. Navíc není hlavní váha, ale kondice. Není ok mít tlustého těžkého kocoura, ale chce to mít kočku v ideální formě.

27.1.2016 08:40
mesič

XXX.XXX.129.58

lavacca napsal(a):
PS: Mějte svého kocoura rádi takového, jaký je. Žádné speciály na růst mu necpěte, proboha! Taky se snad necpete sami něčím takovým, ne?!?

Prostě jak vyroste, tak vyroste. Navíc není hlavní váha, ale kondice. Není ok mít tlustého těžkého kocoura, ale chce to mít kočku v ideální formě.

Přesně, já mám ragdolla, taky jsem si myslela, že bude mít 9 kilo a je rád, když občas atakuje 5 kg hranici. Nám to ale vůbec nevadí, občas se mu posmívám, že je podměrečák
Přešla jsem na lepší granule a hlavně maso a vývary a kocour má srst, že by mohl na výstavu, i to mu na mohutnosti přidalo

Dus

27.1.2016 08:40
Dus

XXX.XXX.52.2

Já neříkám že chci kocourovi něco cpát, jen aby nestrádal.
A dá se vůbec ještě naučit žrát syrové maso, když to od kotěte nechtěl.
A jaké jsou tedy nejlepší granule pro britskou kočku.

27.1.2016 09:43
rapotacka11

XXX.XXX.32.11

Nejlepší ? (a pro britskou ?)
Ty, které nikdy neochutná.
Vy nevaříte ?
Ani o víkendu ?
Vy nejíte maso ?

27.1.2016 09:55
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Dus napsal(a):

Určitě to zkuste - chce to trpělivost, všechny druhy masa postupně. Některé kočky ujíždí na rybách, jiné na játrech, u nás třeba frčí nejvíc králičí. Některé kočky syrové odmítají, ale stačí nechat zatáhnout ve vařicí vodě.

Granule doporučuji jen jako doplněk - Orijen, Acana, ANF, Go natural, FirstMate, Essential, Macs, Meowing heads, Brit care, Taste of the wild.

p.s. ve 14 měsících mně teda kocour /ruská modrá, kastrovaný/ ještě mohutněl, tlustý teda není.

27.1.2016 10:43
lavacca

XXX.XXX.164.49

Dus napsal(a):

No, vyznělo to tak, viz "nějaké přírodní doplňky pro podporu růstu kocoura". Krom přirozené stravy nic jiného není.

Ano, na maso se dá přeučit i dospělá kočka, již jsme to u několika úspěšně udělala. Chce to postupně zkoušet různé druhy mas, popř. ze začátku nechat lehce ovařit, atd. Kocourovi jsem musela ze začátku rozdrtit granule a maso jimi posypat, aby o to maso měl zájem.

Nějaké speciální granule pro britské kočky neexistují (to jen slavné RC si myslí, že když namaluje na pytel obrázek daného plemene, budou přesvědčeni majitelé, že pro svou mícu dělají to nej). Kočka je kočkou, ať jde o jakékoliv plemeno. Takže vyberte nějakou z těch kvalitnějších značek a postupně míchejte do stávajícího krmiva. Po troškách, kdy se ten poměr postupně zvedá až má pak 100%ˇdávky už jen ty nové granule.

27.1.2016 12:12
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Já znám přírodní doplňky pro podporu růstu kocoura: http://www.skrmiva.cz/kocka2/krmivo-susene/ziwipeak-cat-zverina-400g Doporučuji

27.1.2016 18:12
SuePixie

XXX.XXX.102.144

Prej kvalitni Royal Canin diky za zlepseni dne

Věrkolka12

21.2.2016 10:03
Věrkolka12

XXX.XXX.81.5

Ahoj,
mám doma kocourka a kočičku. Prý briťáci, ale já si myslím, že jsou možná malinko šmrncnuté něčím.
No každopádně je jim 9 měsíců.
Kocourek má 3,8 - 4 kg. Byl na kastraci v polovině ledna.
Kočička byla na kastraci začátkem prosince. Celou dobu byla menší než kocourek a teď dost zmohutněla. Dokonce váží víc a to o dost. Má cca 4,7 kg. Je teď oproti kocourovi robustnější.
Myslíte, že je to tou kastrací? Také jsem změnila v lednu granulky na Taste of the wild z nekvalitních whiskas. Má to souvislost? Kocour je furt stejný.

Věrkolka12

21.2.2016 10:51
Věrkolka12

XXX.XXX.81.5

Ještě dodám, že kočka má hlavně takové kulaté bříško, když ji zvednu a nechám zadní packy vyset, je vidět, že je na jedné straně trochu vypoulenější. Nevíte, čím to může být?

21.2.2016 14:01
lavacca

XXX.XXX.164.49

Věrkolka12 napsal(a):
Ahoj,
mám doma kocourka a kočičku. Prý briťáci, ale já si myslím, že jsou možná malinko šmrncnuté něčím.
Kočička byla na kastraci začátkem prosince. Celou dobu byla menší než kocourek a teď dost zmohutněla. Dokonce váží víc a to o dost. Má cca 4,7 kg. Je teď oproti kocourovi robustnější.
Myslíte, že je to tou kastrací? Také jsem změnila v lednu granulky na Taste of the wild z nekvalitních whiskas. Má to souvislost? Kocour je furt stejný.

Kocouři běžně mohutní později, vždyť jsou to ještě pořád oba koťátka. Kočky rostou nejvíc cca do toho 1 roku, později ještě mohutní. Kocouři většinou až do 3-4 let. Navíc i po kastraci kočky mohutní (je to díky ovlivnění hormonů).

Navíc nepíšete, jak mají oba velké rodiče. Kocour klidně může zůstat menší, pokud by byl po menších rodičích...nebo jsou to sourozenci? A rodiče váží kolik?

Kvalitní krmení také dělá své, ale jak jsem psala - máte ještě koťata, ještě dále porostou.

Špek? Britky běžně mívají špíček na břiše, co jim visí. :).

Věrkolka12

21.2.2016 15:34
Věrkolka12

XXX.XXX.81.5

Jsou to sourozenci. Jde mi spíše o to, že kočka se zaobalila prakticky ze dne na den a kocoura frnkla do kapsy minimálně o půl kila, což ještě v lednu nebylo a je takto celý únor. Nějak se mi to nezdá.
Jako špíček co se udělá během takové chvilky mi to nesedí.
A hlavně ono není kulaté samotné bříško dole s cecíky, ale jakoby spíš, když na ní koukám ze shora, tak po stranách je vypoulená.
Zítra jdu raději k vet :).

21.2.2016 15:38

Někdy může být jakoby nafouklé bříško začervením. Ale návštěvou veterináře nic nezkazíte smajlík

21.2.2016 16:04
lavacca

XXX.XXX.164.49

Věrkolka12 napsal(a):
Jsou to sourozenci. Jde mi spíše o to, že kočka se zaobalila prakticky ze dne na den a kocoura frnkla do kapsy minimálně o půl kila, což ještě v lednu nebylo a je takto celý únor. Nějak se mi to nezdá.
Jako špíček co se udělá během takové chvilky mi to nesedí.
A hlavně ono není kulaté samotné bříško dole s cecíky, ale jakoby spíš, když na ní koukám ze shora, tak po stranách je vypoulená.
Zítra jdu raději k vet :).

Aha, ono těžko přes net takhle bez fotky tipovat. :) Vetem určitě nic nezkazíte.

Jinak kdy je naposledy odčervená?

Věrkolka12

21.2.2016 16:19
Věrkolka12

XXX.XXX.81.5

Naposledy tuším říjen či listopad :) zkusím hodit fotku.

Věrkolka12

21.2.2016 16:52
Věrkolka12

XXX.XXX.81.5

Snažila jsem se o foto, ale vůbec se nechce bleksnout ze shora. Je to ta černá.
Něco jsem nafotila, ale na fotkách to opravdu vypadá spíše jako tlustá koule
Jinak tlustá opravdu není, jen to břicho. Když si lehne navalí se jí do stran, chová se to trochu jako vodní postel
Ale, že by ztloustla za takovou chvíli?
Na fialové dece je foto v lednu a je to dost rozdíl.

Ale opravdu je to strašně zkreslené. Normálně má ty strany větší a břicho menší

21.2.2016 16:56
rapotacka11

XXX.XXX.32.33

No, tak budete chovat .

Věrkolka12

21.2.2016 16:58
Věrkolka12

XXX.XXX.81.5

rapotacka11 napsal(a):
No, tak budete chovat .

Nestraš Je kastrovaná v prosinci

Bejina

21.2.2016 18:07
Bejina

XXX.XXX.112.69

Věrkolka12 napsal(a):
Ahoj,

Já mám dvě modré "britky"- sestřičky, kterým bude příští týden 10 měsíců, tak pro porovnání váhy ty naše váží 4,5 a 4,7 kg. Nechali jsme je vykastrovat kolem sedmého měsíce. Řekla bych, že po té kastraci začaly víc mohutnět. Myslím si, že váha vašich koťat je také v normě a "kluci" mohutní později než "holky", tak sestru jistě dožene. Každopádně jsou na fotkách krásní.

A ten špíček na břiše mají obě dvě...

Věrkolka12

21.2.2016 18:50
Věrkolka12

XXX.XXX.81.5

Děkuji za reakce :)
Stejně raději zajdu zítra k vet na kontrolu.
Nabrat takto během mesíce, nevím, zda je ok, hlavně na stranách má to břicho opravdu vypouklé -skoro pořád je měkké, ale jak si jinak lehne, tak je tvrdší, tak chci mít jistotu.

Máte krásné britky :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík