Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.2.2016 16:58
benetka

XXX.XXX.48.26

Dobry den.rada bych si poridila kocicku.jen nevim jestli je to spravna volba zviratka kdyz mame byt s asi sedmimetrovou terasou.v poslednim ctvrtem patre.zabezpeceni terasy si dost dobre neumim predstavit a mam obavy jestli by kocicka neskocila dolu..v lete je terasa prakticky nonstop otevrena nejake rady?typy?zkusenosti?budu rada za kazdou pozitivni zkusenost

Mončiči

28.2.2016 17:48
Mončiči

XXX.XXX.34.1

A na terasu se nedají natáhnout sítě? Jiné zabezpečení, které by kočka nezvládla obelstít neznám Jak ta terasa vypadá? Zavírání terasy neřeším, protože naopak terasu kočka velice uvítá

28.2.2016 18:37
lavacca

XXX.XXX.164.49

benetka napsal(a):
Dobry den.rada bych si poridila kocicku.jen nevim jestli je to spravna volba zviratka kdyz mame byt s asi sedmimetrovou terasou.v poslednim ctvrtem patre.zabezpeceni terasy si dost dobre neumim predstavit a mam obavy jestli by kocicka neskocila dolu..v lete je terasa prakticky nonstop otevrena nejake rady?typy?zkusenosti?budu rada za kazdou pozitivni zkusenost

A jak terasa vypadá? Je mi divné, že by nešla zasíťovat... bez sítě si kočku nepořizujte, dříve nebo později by se zabila pádem z takové výšky!

28.2.2016 21:17
joanne.s

XXX.XXX.35.171

Terasu rozhodně zasíťovat. Svépomocí, pokud máte k dispozici šikovného chlapa, nebo firmou.

28.2.2016 21:46
fikovnice

XXX.XXX.99.69

No tak to je síla! Já právě založila nové vlákno a koukám až teď, že se zde aktuálně řeší velmi podobné téma. Takže pro zadavatelku - já mám aktuálně zasíťovaný balkón - firmu jsem si našla na netu a "hlasuji" s ostatními, že terasu je NUTNÉ zabezpečit proti pádu z výšky. Nemyslím, že by kočka spadla svojí nešikovností, ale spíše kvůli loveckému pudu - poletí kolem nějaký ptáček, kočka se jej bude snažit chytit a neštěstí je na světě!

28.2.2016 22:51
koňadra

XXX.XXX.128.31

Zasíťovat nějakou obr terasu asi nebude jednoduché a možná ani reálné. Ale na každou terasu se chodí nejspíš dveřmi, tak jedině dát na léto síť do dveří (když jsou stále otevřené) a kočku na terasu nepouštět. Znala jsem kočku, která kamarádce 3x vyskočila ze 7. patra, přežila vždy, protože dole byly zrovna keře.

29.2.2016 06:57
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Koňadra: Ale nespoléhala bych na to. viz. vlákno o kočce se zlomeninou čelisti..

29.2.2016 08:56
benetka

XXX.XXX.49.228

Dekuju za reakce.O sitich jsem slysela.Super vec kdyz nekdo bydli v panelaku a ma nad sebou rovne patro kam se sit pridela..radsi vkladam foto.bordelu se prosim nelekejte jarni uklid teprve bude .A myslite ze je nerealne kocku naucit ze nahoru proste nesmi?..jediny co asi bude pripadat v uvahu by byla ta sit u dveri

29.2.2016 08:58
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Viděla bych to na síť do dveří.

29.2.2016 08:59
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Je nerealne kocku naucit ze nahoru proste nesmí?

Ano. Je nereálné, že kočka nahoru nevyskočí. I kdyby desetkrát před vámi ne, přijde pojedenácté, a jak odhlédnete, šup a máte po kočce

29.2.2016 09:21
usaci

XXX.XXX.38.186

Napadá mě - použít nějaký elektrický ohradník, aby se odnaučila vyskakovat na zábradlí.

29.2.2016 09:50
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

Napadá mě, zůstat bez kočky.

29.2.2016 10:08
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Já bych to zasíťovala a nevidím to až na takový problém, natáhnout sítě ze střechy a upevnit pod zábradlím, prostě bych to nějaké firmě zadala, ať usdělá návrh řešení a cenovou nabídku. pokud by to pro vás bylo neúnosné, tak bych kočku nebrala, riziko je velké. Mám kočky v baráku a terasu v patře. Jejich velké hobby je vyšplhat tam sezdola po vistarii a balancovat po pergolách, římsách a balkonech, včetně terasy. A to my na ni ani nechodíme. Ovšem sletět z 1.patra není až taková hrůza, to kočka zvládne, z vaší terasy, by to byl asi i pro kočku poslední let...

29.2.2016 10:12
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Taky myslím, že firma by to zasíťování v pohodě pořešila. akorát to už holt nebude otázka pár stovek, jako když jsem si svépomocí zasíťovala jedno okno..

mia moo

29.2.2016 10:20
mia moo

XXX.XXX.184.208

Dobry den, mám podobný problem.
Terasu mame u RD, ve vyšce 3 metry a kotě ragdolla se tvaří, že to hodlá seskočit... smajlík Mám ho přestat pouštet na terasu, i když ji miluje? Myslím si, že skok ze 3 metrů na anglický trávník, by měl přežít bez následků..

29.2.2016 10:23
usaci

XXX.XXX.38.186

Když skočí, tak to bude bez problémů, ale když spadne, tak ne. Naše kotě při hře spadlo z balkonu 2 metry nad zemí a nedopadlo na všechny čtyři. Sice se jen zranilo, ale se zády má celý život (teď je jí 16) problém.

29.2.2016 12:40
fikovnice

XXX.XXX.99.69

benetka napsal(a):
Dekuju za reakce.O sitich jsem slysela.Super vec kdyz nekdo bydli v panelaku a ma nad sebou rovne patro kam se sit pridela..radsi vkladam foto.bordelu se prosim nelekejte jarni uklid teprve bude .A myslite ze je nerealne kocku naucit ze nahoru proste nesmi?..jediny co asi bude pripadat v uvahu by byla ta sit u dveri

Ne ne, kočku fakt nenaučíte, že nahoru nesmí...

29.2.2016 12:41
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lesnížínka napsal(a):
Já bych to zasíťovala a nevidím to až na takový problém, natáhnout sítě ze střechy a upevnit pod zábradlím, prostě bych to nějaké firmě zadala, ať usdělá návrh řešení a cenovou nabídku. pokud by to pro vás bylo neúnosné, tak bych kočku nebrala, riziko je velké. Mám kočky v baráku a terasu v patře. Jejich velké hobby je vyšplhat tam sezdola po vistarii a balancovat po pergolách, římsách a balkonech, včetně terasy. A to my na ni ani nechodíme. Ovšem sletět z 1.patra není až taková hrůza, to kočka zvládne, z vaší terasy, by to byl asi i pro kočku poslední let...

Mám čerstvě zasíťovaný balkón, jak budu mít víc času, napíšu o tom více.

29.2.2016 15:33
lavacca

XXX.XXX.164.49

benetka napsal(a):

Tak pokud je to takto velké, tak udělat klasickou voliéru. A máte to. To zasíťování by vyšlo nejspíš i dráž. Když dáte železnou konstrukci a k ní pletivo (asi ideálně králíkářské, apod. menší oka), tak máte klid a kočka si tam může lebedit, jak chce. ;).

29.2.2016 16:34
benetka

XXX.XXX.57.214

Bohuzel to taky vidim tak ze budeme muset zvolit jine zvire nebo ta voliera... :).

1.3.2016 17:35
koňadra

XXX.XXX.128.31

Zasíťovat by to asi šlo - za cenu výroby velké kovové konstrukce přichycené ke střeše. Jenže je to zásah do vnějšího vzhledu domu, a to by nejspíš podléhalo povolení společenství vlastníků / bytového družstva. Takže možná ta voliéra přístupná přímo dveřmi od bytu bude schůdnější. Přes voliéru byste potom procházeli do zbývající části terasy. Ohradník Vám nepomůže, spíše naopak. Kočka skočí nahoru, dostane ránu a tím spíš se bude bát zpátky. Znám to od psů, kteří poprvé projdou el. ohradníkem.

1.3.2016 18:28
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Stačí velká síť, která se používá třeba na hřištích. Nahoře ji pozadrhám za háky od okapu(snad tam je?) dole ji přivážu ke stojnám zábradlí tak, aby byla dostatečně vypnutá, nebo jí ještě dole protáhnu napínací plotový drát, aby to bylo pevné a kočka to neprohla a nepodlezla. Ani tu firmu bych nepotřebovala...

1.3.2016 19:42
koňadra

XXX.XXX.128.31

fikovnice napsal(a):
Mám čerstvě zasíťovaný balkón, jak budu mít víc času, napíšu o tom více.

Fikovnice, jen pro pořádek: máte balkón, nebo lodžii? Na sousedním vlákně píšete o lodžii, čemuž bych věřila, protože píšete, že "balkón" je zapuštěný dovnitř, to je skutečně lodžie. Jde o to, že zasíťovat lodžii je poměrně jednodušší než balkón (ten je vystrčený ven z budovy a nemá žádnou střechu, leda tak někdy podlahu balkónu nad vámi), nebo zde zmiňovanou terasu.

1.3.2016 20:45
fikovnice

XXX.XXX.99.69

koňadra napsal(a):
Fikovnice, jen pro pořádek: máte balkón, nebo lodžii? Na sousedním vlákně píšete o lodžii, čemuž bych věřila, protože píšete, že "balkón" je zapuštěný dovnitř, to je skutečně lodžie. Jde o to, že zasíťovat lodžii je poměrně jednodušší než balkón (ten je vystrčený ven z budovy a nemá žádnou střechu, leda tak někdy podlahu balkónu nad vámi), nebo zde zmiňovanou terasu.

Já se v těchto pojmech nikdy pořádně nevyznala . Každopádně opravuji sama sebe - mám lodžii.

1.3.2016 20:50
fikovnice

XXX.XXX.99.69

fikovnice napsal(a):
Já se v těchto pojmech nikdy pořádně nevyznala . Každopádně opravuji sama sebe - mám lodžii.

Vkládám nějaká fota...

2.3.2016 16:09
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ano, přesně tak, jak to je na fotkách, jsem to myslela

7.3.2016 19:42
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

mia moo napsal(a):
Dobry den, mám podobný problem.
Terasu mame u RD, ve vyšce 3 metry a kotě ragdolla se tvaří, že to hodlá seskočit... smajlík Mám ho přestat pouštet na terasu, i když ji miluje? Myslím si, že skok ze 3 metrů na anglický trávník, by měl přežít bez následků..

Veterinář nám říkal, že kočka by měla zvládnout to druhé, třetí patro (naše zvládla bez úrazu třetí - chodila po zábradlí k sousedům a patrně ji buď zahnali nebo se prostě lekla). Vím nabeton, že neskočila, ale spadla, slyšela jsem zaškrábání drápků.
Tři metry by Vaše kočka snad zvládla, nevím. A když je dole trávník, tak snad určitě.

8.3.2016 18:13
lavacca

XXX.XXX.164.49

RomčaJelča napsal(a):
Veterinář nám říkal, že kočka by měla zvládnout to druhé, třetí patro (naše zvládla bez úrazu třetí - chodila po zábradlí k sousedům a patrně ji buď zahnali nebo se prostě lekla). Vím nabeton, že neskočila, ale spadla, slyšela jsem zaškrábání drápků.
Tři metry by Vaše kočka snad zvládla, nevím. A když je dole trávník, tak snad určitě.

Že by "měla", ještě neznamená, že zvládne! Nikdy bych to neriskovala a buď balkón/terasu zasíťovala nebo tam kočky prostě nepouštěla.

Spousta koček se něčeho lekne či skočí po kosovi, holubovi, apod. a už letí... neznám kočku, co by jen tak ze srandy skákala z víc jak 1,5 metru..

micubisi

9.3.2016 21:12
micubisi

XXX.XXX.81.23

Není to jen o zranění, ale kočka zpanikaří, uteče a srazí ji auto. I v přízemí jsem řešila zabezpečení balkonu, po přestěhování do druhého patra se nejdřív řešil balkon. Mám zajištěné i ventilace, aby mi v nich nemohla kočka uvíznout.

9.3.2016 21:59
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

micubisi napsal(a):
Není to jen o zranění, ale kočka zpanikaří, uteče a srazí ji auto. I v přízemí jsem řešila zabezpečení balkonu, po přestěhování do druhého patra se nejdřív řešil balkon. Mám zajištěné i ventilace, aby mi v nich nemohla kočka uvíznout.

Naše kočka na zavolání svého jména reaguje, takže po pádu, když se rozběhla "někam", na zavolání zastavila a lehla si do trávy, tam ležela, dokud jsme pro ni nepřiběhli. My máme pod balkóny malý park. Ona je opravdu jak pes, dokonale aportuje a chytá házené věci, to by kocoura ani nenapadlo. Když přesazuji kvítka, pomáhá mi hrabat hlínu, je na mě přilepená, kouká mi po lžičce, bez její asistence se to neobejde smajlík - kocoura to naopak absolutně nebere. Ten nejradši leží v peřinách.
Samozřejmě od té doby má zákaz vstupu na balkón, což u ní vyvolává neskutečnou závist, že kocour může smajlík - jenže jeho zábradlí neláká, on lehne a kouká tím spodním otvorem a za minutu škrábe na dveře, že chce zase dovnitř. Jakmile proleze dveřmi zpátky, kočka jde po něm smajlík.
Balkón zasíťovat nechci, potřebuji mít kam věšet prádlo.

13.3.2016 00:06
fikovnice

XXX.XXX.99.69

RomčaJelča napsal(a):
Naše kočka na zavolání svého jména reaguje, takže po pádu, když se rozběhla "někam", na zavolání zastavila a lehla si do trávy, tam ležela, dokud jsme pro ni nepřiběhli. My máme pod balkóny malý park. Ona je opravdu jak pes, dokonale aportuje a chytá házené věci, to by kocoura ani nenapadlo. Když přesazuji kvítka, pomáhá mi hrabat hlínu, je na mě přilepená, kouká mi po lžičce, bez její asistence se to neobejde smajlík - kocoura to naopak absolutně nebere. Ten nejradši leží v peřinách.
Samozřejmě od té doby má zákaz vstupu na balkón, což u ní vyvolává neskutečnou závist, že kocour může smajlík - jenže jeho zábradlí neláká, on lehne a kouká tím spodním otvorem a za minutu škrábe na dveře, že chce zase dovnitř. Jakmile proleze dveřmi zpátky, kočka jde po něm smajlík.
Balkón zasíťovat nechci, potřebuji mít kam věšet prádlo.

"Jakmile proleze dveřmi zpátky, kočka jde po něm smajlík. "

Kdysi, když jsme měli ještě "jen" chalupové kocoury a kočky, tak jsme odjížděli, já kočku vynesla z baráku ven a tu to tak naštvalo, že se otočila "na podpatku" a naliskala psovi, co se do něj vešlo. Ten jen chudák zíral, protože vůbec nevěděl, která bije a co jako provedl...

17.3.2016 07:28
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

fikovnice napsal(a):
"Jakmile proleze dveřmi zpátky, kočka jde po něm smajlík. "

Kdysi, když jsme měli ještě "jen" chalupové kocoury a kočky, tak jsme odjížděli, já kočku vynesla z baráku ven a tu to tak naštvalo, že se otočila "na podpatku" a naliskala psovi, co se do něj vešlo. Ten jen chudák zíral, protože vůbec nevěděl, která bije a co jako provedl...

No naše kočka je "mstivá". Jakmile se jí něco nelíbí a já se otočím od ní, už ji mám na lýtku. Ťafne a zdrhá. Někdy se mi povede ji zachytit, ona se hned převrátí na záda a chňape packama, tak ji lechtám na bříšku a (zbytečně) hudruju, že tohle se nedělá; no se zvířaty je sranda. Co já už jsem se kvůli ní nakupovala silonek... smajlík

17.3.2016 23:16
fikovnice

XXX.XXX.99.69

RomčaJelča napsal(a):

No naše kočka je "mstivá". Jakmile se jí něco nelíbí a já se otočím od ní, už ji mám na lýtku. Ťafne a zdrhá. Někdy se mi povede ji zachytit, ona se hned převrátí na záda a chňape packama, tak ji lechtám na bříšku a (zbytečně) hudruju, že tohle se nedělá; no se zvířaty je sranda. Co já už jsem se kvůli ní nakupovala silonek... smajlík

Já nevím, toto bych možná netrpěla, ono to ťafnutí od kočky může dost bolet, kdysi mně můj milovaný exkocour skoro prokousl lýtko. Nesla jsem mu v misce jídlo a asi jsem byla moc pomalá nebo co... !
Jenomže co proti tomu dělat, že? Já jsem celkem odpůrkyně hubování koček, rozhodně nějakého řvaní, ale možná bych ji zvýšeným hlasem za to ťafnutí napomenula a žádné hraní ani lechtání na bříšku by nebylo - ona si takto jen upevňuje v sobě to, že si tím snadno přitáhne Vaši pozornost.

18.3.2016 07:18
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Nevěřím, že je mstivá. /leda tak agresivní, pokud ji někdo vychovává bitím, ale to u vás nepředpokládám/.

Je aktivní, nevybitá, nudí se. Chce to si s ní hrát, věnovat se jí, mávátka - udičky s peříčky, hračky s kozlíkem. Mám doma to samé, ale problém je pryč, pokud jí denně věnuji čas - aktivně.

18.3.2016 07:49
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Nevěřím, že je mstivá. /leda tak agresivní, pokud ji někdo vychovává bitím, ale to u vás nepředpokládám/.

To opravdu ne, ani nevím, jak bych prakticky bila kočku smajlík, doporučuje se novinami nebo stříknout po ní vodou ze stříkačky, ale jednak bych měla byt imrvére mokrý smajlík a jednak noviny nekupuju smajlík. A já toho ani nejsem schopna, to ji spíš zlechtám smajlík.
Jsem ráda za názor, který vylučuje mstivost - popravdě i když jsem to takhle v příspěvku formulovala, si taky nemyslím, že by vůbec zvířata byla mstivá, nějak mi to k jejím povahám nesedí (stejně jako u lidí si někdy potřebuji myslet, že jsou všichni jen hodní).-)..
S tím hraním, no jasně, to sedí, protože v půl 6. odjíždím a v půl 6. se z práce vracím, takže té zábavy má opravdu málo. Nejšťastnější je, když donesu domů nebo přesazuji nějaké kvítko, to musím vždycky obětovat pár lístků, aby si pohrála smajlík. Hážu jí je a ona je chytá jak brankář smajlík.

18.3.2016 07:53
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Já nevím, toto bych možná netrpěla, ono to ťafnutí od kočky může dost bolet, kdysi mně můj milovaný exkocour skoro prokousl lýtko.

Ne, tak ono se to děje tak jednou za 3 měsíce při nějaké akci smajlík, není to tak, že bych si na to nějak musela stěžovat smajlík Odhaduji, že to bere jako hru. Kocour toto vůbec nedělá. Ten když mu něco nesedí, sklopí uši dozadu a lítá jak blesk po celým bytě - tuhle skočil na postel až tak, že popojela smajlík.

18.3.2016 09:37
lavacca

XXX.XXX.164.49

RomčaJelča napsal(a):

To opravdu ne, ani nevím, jak bych prakticky bila kočku smajlík, doporučuje se novinami nebo stříknout po ní vodou ze stříkačky, ale jednak bych měla byt imrvére mokrý smajlík a jednak noviny nekupuju smajlík. A já toho ani nejsem schopna, to ji spíš zlechtám smajlík.
Jsem ráda za názor, který vylučuje mstivost - popravdě i když jsem to takhle v příspěvku formulovala, si taky nemyslím, že by vůbec zvířata byla mstivá, nějak mi to k jejím povahám nesedí (stejně jako u lidí si někdy potřebuji myslet, že jsou všichni jen hodní).-)..
S tím hraním, no jasně, to sedí, protože v půl 6. odjíždím a v půl 6. se z práce vracím, takže té zábavy má opravdu málo. Nejšťastnější je, když donesu domů nebo přesazuji nějaké kvítko, to musím vždycky obětovat pár lístků, aby si pohrála smajlík. Hážu jí je a ona je chytá jak brankář smajlík.

Bere to jako hru - a vzhledem k tomu následnému lochtáním na břiše, apod. ji tím vlastně utvrzujete, že si tím tu pozornost vynutí. Udělat to mě, tak ji okřiknu a odejdu. A za chvíli vezmu mávátko či míčky, záleží, co ji víc baví a vyblbnu ji s tím. Tj. s tím, co má povolené.

Na ta kousnutí od koček bacha, vzhledem k bakteriím, jež mají v tlamičce, tak to velmi často rádo hnisá, podebírá se to, atd.

18.3.2016 09:40
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Lavacca: souhlas, dělám to stejně.

18.3.2016 10:02
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Na ta kousnutí od koček bacha, vzhledem k bakteriím, jež mají v tlamičce, tak to velmi často rádo hnisá, podebírá se to, atd.

Mám naštěstí i po 50ce dobrý organismus smajlík, toto jsem nikdy nezažila a to mám roztrhlou kůži od psa každou chvíli. Nic nedesinfikuji.
S tím ťafnutím po lýtku - to se děje fakt minimálně, to nijak neřeším, jen mě to kdysi překvapilo a rozesmálo, že si to to zvíře takhle vymyslí smajlík.

18.3.2016 10:03
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Od psa je to něco jiného.

Kousnutí od kočky je jiná liga - aspoň můj veterinář to říká.

18.3.2016 10:16
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

joanne.s napsal(a):
Od psa je to něco jiného.

Kousnutí od kočky je jiná liga - aspoň můj veterinář to říká.

Hmm, možné to je, ale neměla jsem chválabohu dosud nikdy žádný problém, a to mě obě kočky někdy pořádně podrápou, když se hrajem. Kolikrát moje ruce vypadají, jako bych prolezla hustým křovím smajlík. Kolegové se mi smějou, že zas bylo moje domácí zvířectvo v přesile... A protože kocour je zvyklý nosit se mi na rameni (je černý, takže partner se mi směje, že kdybych měla ještě bradavici, jsem jak pravá čarodějnice) smajlík, a pak s odrazem seskočí, mívám na rameni a lopatkách taky pěkné šrámy.
Ale byla jsem vychovaná tak, že člověk musí něco vydržet a nebýt za bábovku smajlík smajlík.

18.3.2016 12:53
lavacca

XXX.XXX.164.49

RomčaJelča napsal(a):
Hmm, možné to je, ale neměla jsem chválabohu dosud nikdy žádný problém, a to mě obě kočky někdy pořádně podrápou, když se hrajem. Kolikrát moje ruce vypadají, jako bych prolezla hustým křovím smajlík. Kolegové se mi smějou, že zas bylo moje domácí zvířectvo v přesile... A protože kocour je zvyklý nosit se mi na rameni (je černý, takže partner se mi směje, že kdybych měla ještě bradavici, jsem jak pravá čarodějnice) smajlík, a pak s odrazem seskočí, mívám na rameni a lopatkách taky pěkné šrámy.
Ale byla jsem vychovaná tak, že člověk musí něco vydržet a nebýt za bábovku smajlík smajlík.

Škrábání je v pohodě, to se má občas tendenci zanítit jen v případě, že je to hoooodně hluboké. Ale kousnutí - to bolí jak čert a opravdu nepodceňovat. Mamku kousl kocour do palce na ruce, když přišel domů se zlomenou nohou a ona ho dávala do přenosky, aby se mohlo jet k vetovi. Palec ji za chvilku totálně otekl. Skončila na ATB a doktoři ji upozorňovali, že to má hodně hlídat, že je to hrozné "svinstvo" být pokousaný od kočky. A že doufají, že to ATB zvládnou. Hojilo se to dost dlouho a nebylo to jen tak... takže na kousance od čičin fakt bacha.

PS: Jo, taky máme jednu mlaďuli, co se ráda nosí v náručí položená na zádech a koupe a kouše do ruky, takže ruce pak vypadají jak po lítém boji s růží. Ale to se krásně zahojí, to je "prkotinka".

18.3.2016 13:18
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Aha, je fakt, že mě teda naše kočky nějak nekoušou, to se mi jen tak občas zakousnou do ruky a stisknou, ale ani jsem si nikdy nevšimla nějakého opravdového skusu - asi proto, že při tom zároveň drápou, což teda cítím podstatně intenzivněji smajlík.

A samozřejmě souhlasím, že zdraví si má člověk ochraňovat, jodisol i peroxid vodíku doma máme. smajlík

18.3.2016 13:23
lavacca

XXX.XXX.164.49

RomčaJelča napsal(a):
Aha, je fakt, že mě teda naše kočky nějak nekoušou, to se mi jen tak občas zakousnou do ruky a stisknou, ale ani jsem si nikdy nevšimla nějakého opravdového skusu - asi proto, že při tom zároveň drápou, což teda cítím podstatně intenzivněji smajlík.

A samozřejmě souhlasím, že zdraví si má člověk ochraňovat, jodisol i peroxid vodíku doma máme. smajlík

Jj, to ta naše taky dělá, že kousne, ale nestiskne. :) je to taková kotěcí prďoška (a to má dneska už 2 roky), co se ráda pere a kouše. :)

Ono většinou natvrdo kočky kousnou jen, když se jim něco děje - když jsou zraněné a něco je bolí, apod.

Jinak doporučuju Betadinu - ta neštípe, takže se dá použít i na zvířenu. ;).

Marcell888

12.6.2016 12:28
Marcell888

XXX.XXX.32.100

Natáhl bych sítě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík