M&V&B
XXX.XXX.49.3
Ahoj! Poradí někdo, jak naučit kočku, aby používala toaletu, když jsem jí přesunula na jiné místo? Mám kočku a kocoura a toaletu měli v chodbě. Potom sem ji přemístila do komory a do dveří jim dala průchozí dvířka. Oba to pochopili a začli tam chodit. Bohužel kocour asi po třech dnech začal sabotovat a chodí vykonávat potřebu do obýváku. Jsem z něj totálně nešťastná a už fakt nevím, co s ním.
Rozhodně nechci dávat natrvalo kočičí toaletu do obýváku, jenom proto, že kocour neví coby.
Kočce stačí záchod ukázat, kde je, je chytrá, pochopí to.
Váš kocour podle mě do záchoda v komoře chodit nechce. Já bych záchod přemístila tam, kde to kočce/kocourovi vyhovuje, a je po problému. Kočkařům se stávají horší věci, někdo musí mít i několik toalet, třeba i v jedné místnosti na různých místech apod.
Můžete to za čas zkusit přemístit jinam znovu.
M&V&B
napsal(a):
Ahoj! Poradí někdo, jak naučit kočku, aby používala toaletu, když jsem jí přesunula na jiné místo? Mám kočku a kocoura a toaletu měli v chodbě. Potom sem ji přemístila do komory a do dveří jim dala průchozí dvířka. Oba to pochopili a začli tam chodit. Bohužel kocour asi po třech dnech začal sabotovat a chodí vykonávat potřebu do obýváku. Jsem z něj totálně nešťastná a už fakt nevím, co s ním.
Rozhodně nechci dávat natrvalo kočičí toaletu do obýváku, jenom proto, že kocour neví coby.
No a nejde ta dvířka vyndat nebo komoru prostě pootevřít, aby tam b klidu mohl bez překážek?
Dobrý den, máme dvě kočky a byt 2+1. Takže my třeba máme jeden záchodek v obýváku, ale v rohu za sedačkou, tak nejde vidět ani cítit a druhý jsme měli delší dobu v ložnici - bohužel! Kvůli jedné kočce, která se často počůrávala právě v ložnici, nám nic jiného nezbývalo. Začala se mrouskat a s tím začalo zase to počůrávání. Tak během mrouskání do ložnice nesměly obě dvě a záchodek jsem přemístila do koupelny a zvykly si na něj hned a používají ho nejraději v době, když je koupelna plně obsazena
Ačkoliv se všude píše, že toaletu je třeba umístit na místo klidné. Tak já mám kočičí záchodek v kuchyni/mám jednopokojový byt, a v druhé místnosti je všude koberec, koupelna tak mini, že na podlaze bych přes něj packala/, a kocour ho zásadně používá pokud možno v mé přítomnosti v kuchyni, když vařím, něco krájím apod! Je fakt, že přítomnost paničky asi neruší, spíš naopak, zaručuje to společenské vyžití i na záchodku!
M&V&B
XXX.XXX.49.3
Průchozí dvířka pro něj problém nejsou, běhá skrz úplně bez problému. Když jsem mu wc vrátila na původní místo do chodby, tak už tam pán stejně nechodí a dál chodí do obýváku... Spíš jsem chtěla poradit, jestli někdo neví, proč to dělá, nebo měl podobný problém... Protože wc mu sice do obýváku dát můžu, i když nechci, ale on si to taky zase po týdnu může rozmyslet a znovu začít chodit někam jinam...jako to udělal teď...
Když jsem měla Fabiána krátce začal čůrat do postele mého syna.Samo to odeznělo. Prostě ste ho naštvala, jak ste si vůbec mohla dovolit mu záchod přesunout , třeba jen trucuje a zase ho to přejde. Vlastně nemáte co ztratit bych mu ten záchod možná dala tam kam teď čůrá a za použití pořádně odměnila, tak na den, poté ho vraťte zpět na původní místo.Věřím, že to pomůže.Je to jen jasný signál, že s tou komorou zásadně nesouhlasí držim palce.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Někde jsem četla, že se v podobných případech má wc umístit tam, kde kočka znečisťuje a každý den se má wc posunovat o kousek na místo, kde ho chceme mít. Chce to trpělivost, protože to bude několik dní trvat, než toaletku dostanete tam, kam potřebujete. Údajně to funguje, ale jestli je to 100%, to zřejmě nikdo nezaručí.
joanne.s
napsal(a):
Ačkoliv se všude píše, že toaletu je třeba umístit na místo klidné. Tak já mám kočičí záchodek v kuchyni/mám jednopokojový byt, a v druhé místnosti je všude koberec, koupelna tak mini, že na podlaze bych přes něj packala/, a kocour ho zásadně používá pokud možno v mé přítomnosti v kuchyni, když vařím, něco krájím apod! Je fakt, že přítomnost paničky asi neruší, spíš naopak, zaručuje to společenské vyžití i na záchodku!
Pavluše
napsal(a):
Možná se mu nelíbí ta průchozí dvířka, náš kocour s nimi také nesouhlasí :).
My jsme zase kdysi nadšeně pořídili WC s poklopem, s lítacími dvířky a filtrem nahoře, ale kočka stále chodila čůrat kamkoliv - nemohla jsem položit svetr na postel, okamžitě byl počůrán... Až nám známý poradil, že kočka by měla při čůrání vidět do okolí, v přírodě prý kvůli její bezpečnosti, tak se to zlepšilo, nicméně kočka bohužel zbožňuje třeba ručníky v koupelně, které si stáhne z vany, když je tam přehodím...
Kocour k nám byl donesen po dvojím pobytu u předchozích majitelů a je naprosto disciplinovaný.
M&V&B
napsal(a):
Průchozí dvířka pro něj problém nejsou, běhá skrz úplně bez problému. Když jsem mu wc vrátila na původní místo do chodby, tak už tam pán stejně nechodí a dál chodí do obýváku... Spíš jsem chtěla poradit, jestli někdo neví, proč to dělá, nebo měl podobný problém... Protože wc mu sice do obýváku dát můžu, i když nechci, ale on si to taky zase po týdnu může rozmyslet a znovu začít chodit někam jinam...jako to udělal teď...
No! Přesně tak u nás, jakmile se objevil zádrhel (víko), tak přesto, že jsme ho pak odstranili, už využívá to WC jen sporadicky a ráda čůrá kamkoliv jinam (teda do postelí ne, naštěstí). Taky nevíme proč. Kámoška radila posypat místa pepřem, naši chlapi radí typicky "spráskat ji". Což se samozřejmě neodehraje . Taky plánuji další WC.
Já mám záchodek s lítacími dvířky, která se dají bez potíží odstranit.
Takže kdyby vadilo jen toto, řešitelné to je. Pořád lepší, než celá otevřená toaleta.
Romča: Pokud kočka čurá opakovaně jinam, a ani to není na jedno místo, určitě bych navštívila veta, za účelem vyloučení zdravotních problémů. Nějak mi to nehraje, sama říkáte, že je vychovaný, disciplinovaný.
joanne.s
napsal(a):
Takže kdyby vadilo jen toto, řešitelné to je. Pořád lepší, než celá otevřená toaleta.
Romča: Pokud kočka čurá opakovaně jinam, a ani to není na jedno místo, určitě bych navštívila veta, za účelem vyloučení zdravotních problémů. Nějak mi to nehraje, sama říkáte, že je vychovaný, disciplinovaný.
To už jsme samozřejmě udělali, je zdravá, jen mi povyprávěl příhody o tom, jak se jedna kočka nemohla srovnat s tím, že paní změnila pracovní směny. To je život, no, veškeré podmínky zvířatům připravím, nicméně nejsem typ, který by kvůli kočce přestal pracovat.
![]()
Psala jsem, že disciplinovaný je kocour, nikoliv kočka - to ona nám počůrá kdejaký ručník.
Jinak mně teda otevřený záchod nevadí, máme ho v místnosti, kde běžně nejsme, tak ať se mají kočky dobře
. Odstranění dvířek nepomohlo, pán nám i řekl, že "přírodní" kočka prostě musí při potřebě vidět, zda se neblíží nebezpečí.
joanne.s
napsal(a):
Jj, já mám také lítačky z krytého záchodu odstraněny a mám pocit, že to tak má většina chovatelů. Ty dvířka mi tam fakt přijdou jaksi navíc.
RomčaJelča
napsal(a):
To už jsme samozřejmě udělali, je zdravá, jen mi povyprávěl příhody o tom, jak se jedna kočka nemohla srovnat s tím, že paní změnila pracovní směny. To je život, no, veškeré podmínky zvířatům připravím, nicméně nejsem typ, který by kvůli kočce přestal pracovat.
![]()
Psala jsem, že disciplinovaný je kocour, nikoliv kočka - to ona nám počůrá kdejaký ručník.
Jinak mně teda otevřený záchod nevadí, máme ho v místnosti, kde běžně nejsme, tak ať se mají kočky dobře
. Odstranění dvířek nepomohlo, pán nám i řekl, že "přírodní" kočka prostě musí při potřebě vidět, zda se neblíží nebezpečí.
Který pán Vám to řekl?
fikovnice
napsal(a):
Jj, já mám také lítačky z krytého záchodu odstraněny a mám pocit, že to tak má většina chovatelů. Ty dvířka mi tam fakt přijdou jaksi navíc.
Já ne. Ani když jsem přeučovala na krytou, šlo to samo a hned od prvního dne.
Kocour si poradí i tak: naleze dovnitř. otočí se tam a vystrčí ven hlavu, pak až jde dělat potřebu
).
Kocour si poradí i tak: naleze dovnitř. otočí se tam a vystrčí ven hlavu, pak až jde dělat potřebu
To je hezké.
Mám dojem, že náš kocour by taky problém neměl. Ale kočka je teda bohužel v tomto otřesná.
Ještě: my jsme radu toho vesnického pána už brali jako poslední záchranu a pomohlo to. Ovšem za čas opět začala kočka čůrat jinam. Zrovna předevčírem vlezla do místnosti mladých, kam běžně nemá přístup, protože tam mají svého psa (ten byl ale zrovna zavřený jinde) a mladej ještě říká "no snad se tam nejdeš vychcat"... Kočku jsem hájila, že určitě néééé... a pak jsem prala peřinu. Stihla to během dvou minut.
V týdnu jsem poskládala suché ručníky do komínku a nechala to zatím v obýváku na gauči...no tak je peru znova.
RomčaJelča
napsal(a):
To je hezké.
Mám dojem, že náš kocour by taky problém neměl. Ale kočka je teda bohužel v tomto otřesná.
Ještě: my jsme radu toho vesnického pána už brali jako poslední záchranu a pomohlo to. Ovšem za čas opět začala kočka čůrat jinam. Zrovna předevčírem vlezla do místnosti mladých, kam běžně nemá přístup, protože tam mají svého psa (ten byl ale zrovna zavřený jinde) a mladej ještě říká "no snad se tam nejdeš vychcat"... Kočku jsem hájila, že určitě néééé... a pak jsem prala peřinu. Stihla to během dvou minut.
V týdnu jsem poskládala suché ručníky do komínku a nechala to zatím v obýváku na gauči...no tak je peru znova.
Tak můj exkocour se kdysi vymočil mému psovi do pelechu. Přišlo mi to jako naschvál. Chudák pes, smutně stál a nevěřícně na tu spoušť zíral...