Dus
XXX.XXX.52.2
Ahoj,
Máme doma britského kocourka 15 měsíců, chcema si dovézt ještě 6 letou britskou kočičku, oba jsou kastrovaní, nebude nějaký problém ? Není věkový rozdíl moc velký.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Seznamování koček např. i na tomto vláknu:
https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/detail/2960047/jak-spratelit-dve-kocky#a2962554.
Bejina
XXX.XXX.112.69
Dus
napsal(a):
Ahoj,
Máme doma britského kocourka 15 měsíců, chcema si dovézt ještě 6 letou britskou kočičku, oba jsou kastrovaní, nebude nějaký problém ? Není věkový rozdíl moc velký.
Může se stát, že si padnou do oka hned a budou od začátku v pohodě a taky může naopak nastat boj mezi nimi a sbližování bude trvat i měsíce, ve vyjímečných případech se nesblíží nikdy... ... to člověk dopředu nikdy neví...
Každopádně si pročtěte rady a typy na diskuzích ohledně tohoto témata, ať jste připraveni...
joanne.s
napsal(a):
Rozdíl velký je. Risk to taky je.
Většina koček si zvykne, časem. Začátky bývají krušné, radši se na to připravte
U nás je situace taková, v jakou jsem už nedoufala. Občas, opravdu jen občas, se už stane, že kocouři spolu spí namačkaní na sebe. To se mi úplně zatetelí srdce. Pak zas zničehonic útok a jdou do sebe, naštěstí nikdy ne "na doraz", velkej má jasnou převahu a naštěstí i převahu rozumu, takže když jej mladej už fakt hodně provokuje, vrátí mu to, ale jak píšu - nejde naštěstí do tvrdého souboje. On taky mladej sice provokuje, ale jak vidí, že velkýho jo naštval, tak začne ječet jak by jej na vidle brali, a velkej raději od souboje ustoupí. Tím vším chci říct, že třeba u nás to byl a pořád je běh na hodně hodně dlouhou trať, jsem smířená s tím, že nebudu mít kocoury, kteří budou každý večer usínat ve vzájemném objetí
, ale myslím, že situace se změnila tak, že se vlastně rádi mají (i když zamilovanost to tedy není ).