Pravidelne dopravam našim kočičím holkám syrové, zmrazene kuřecí maso. Většinou kureci prsa nebo stehenní rizky. Mam v mrazaku kureci špalíčky, ty male stehna, myslíte, že by to mohly? Jako změnu, že by si s tim pohraly, jak by to okusovaly? Kosti samozrejme odstraním. Díky za odpověď.
silazwyku
napsal(a):
Pravidelne dopravam našim kočičím holkám syrové, zmrazene kuřecí maso. Většinou kureci prsa nebo stehenní rizky. Mam v mrazaku kureci špalíčky, ty male stehna, myslíte, že by to mohly? Jako změnu, že by si s tim pohraly, jak by to okusovaly? Kosti samozrejme odstraním. Díky za odpověď.
Pokud jim to dáte někde, kde nevadí, že to budou válet po zemi (např. v kuchyni, kterou pak vytřete, nevidím v tom problém. Aspoň pocvičí kousací svaly. :).
joanne.s
napsal(a):
A co syrová kuřecí křídla, zkoušela jste?
Ja se právě bala jim dávat cokoli, kde jsou kosti. Ale nedávno jsem viděla video na fejsbuku, kde kočičky dostaly k narozeninám cele kuře a poradne se na nem vyřadily a ocividne jim i chutnalo. Tak od te doby přemýšlím, že by jim něco takového nemuselo ublížit a měly by změnu.
silazwyku
napsal(a):
Ja se právě bala jim dávat cokoli, kde jsou kosti. Ale nedávno jsem viděla video na fejsbuku, kde kočičky dostaly k narozeninám cele kuře a poradne se na nem vyřadily a ocividne jim i chutnalo. Tak od te doby přemýšlím, že by jim něco takového nemuselo ublížit a měly by změnu.
Začala bych pomalu - tj. ideálně dát pomlácení kuřecí krky a pomalu zvyšovat dávku. Jde o to, aby vám zas kosti kočky neucpaly. :) Tělo si na to musí zvyknout + samozřejmě je stejně kostmi nepřecpat, ale to zas většinou dávaj kočky pozor, aby těch kostí zas tolik nemusely kousat. :).
RomčaJelča
napsal(a):
Dávám zásadně prsa, o kosti naše kočky zájem nejeví a dokonce pokud je kus masa větší, neporadí si s tím a nechají to být (asi se jim nechce, mají žrádla dostatek).
Takhle nějak to dnes dopadlo i u nás. Jsou zvyklé na prsa, dnes jsem každé dala malé kuřecí stehno, vůbec nevěděly, co s tím. Takže nakonec jsem jim to musela rozkrájet a s kosti si potom hrály, ale ani ji nezkusily. No, mají rády své pohodlí i u jídla Dost uvažuji o krmivu Barf, na objednávku, tam mají i mleté a různé srce a vnitřnosti. Chce to změnu, pořád jenom kapsičky, granule, sem tam ty kuřecí prsa
Uživatel s deaktivovaným účtem

Barf je způsob krmení (syrovým), ne krmivo. Kočkám kupuji normální "lidské" maso - srdíčka, žaludky, jazyky, játra... a to drůbeží vepřové i hovězí, i normální vepřovou svalovinu. S krmným masem (tedy "zvířecím") je to vždy otázka, zda to budou ochotny konzumovat (záleží na výrobci, ale obecně platí pravděpodobnost, že nee), takže to skončí u psa. Krmné mletiny 0 bodů.
Barfem bych se osobně asi netrápila, myslím, že ideál je mít jako základ kvalitní granule a k tomu dávat maso. S Barfem musíte mít k dispozici denně! maso plus zeleninu a snad i ovoce. Zeleninu a ovoce bych do našeho kocoura nedostala, trochu propašuji ve vývaru - mrkev, hrášek, petržel. Nevím, zda byste nemusely kupovat i nějaké minerály, natolik jsem to nestudovala. Udělala bych nálet do masny a koupila od všeho kousek a zamrazila na kostky a podle potřeby podávala - tak to dělám já a je to ideál.
Zkuste ty kuřecí krky, když je rozsekáte buď paličkou nebo tupou stranou nože, měla by si s tím kočka poradit. Plus klidně vepřové maso, vnitřnosti - objevila jsem slezinu za 35 kg kilo, ta měla taky úspěch. Barf mi příjde zbytečně zavazující. Pak se stane, že např. pojedete přes noc pryč a nebude mít kočenu kdo nakrmit, takhle necháte granule a vodu a máte vystaráno. Nebo když budete vařit, tak vždy kousek masa odříznout nebo dát kousek mletého, to má u nás taky úspěch
Musím říct, že přikrmování masem byla ta nejlepší věc, kterou jsem mohla udělat, kocour mi hezky připral a je teď chlupatej jak nikdy nebyl.
Ještě doporučuji vývary, poprvé kocour nechápal proč mu to na to maso liji, ale dnes už je miluje a já jsem ráda, že ač má fontánku, tak do něj nacpu víc vody
Vepřové maso mi veterinář rezolutně rozmlouval! Prý je příliš tučné. Nemám to prý dávat ani kočkám, ani psovi. Kuřecí prý může způsobovat alergii, takže doporučil hovězí, králičí a krůtí (tak abych si našla brigádu ještě) .
Jinak při vaření samozřejmě taky odkrajuji, ono to ani jinak nejde, protože mě kočky obestoupí každá z jedné strany a natahují se k lince, jako by 14 dní nežraly.
Ty kosti teda u nás nejedou, kočku jsme na to nikdy nenavykli a kocour je olízne, ale nechá být. A nemůžou se mu ty rozsekané v krku zapíchnout? Z toho mám docela obavy teda.
RomčaJelča
napsal(a):
Vepřové maso mi veterinář rezolutně rozmlouval! Prý je příliš tučné. Nemám to prý dávat ani kočkám, ani psovi. Kuřecí prý může způsobovat alergii, takže doporučil hovězí, králičí a krůtí (tak abych si našla brigádu ještě) .
Jinak při vaření samozřejmě taky odkrajuji, ono to ani jinak nejde, protože mě kočky obestoupí každá z jedné strany a natahují se k lince, jako by 14 dní nežraly.
Ty kosti teda u nás nejedou, kočku jsme na to nikdy nenavykli a kocour je olízne, ale nechá být. A nemůžou se mu ty rozsekané v krku zapíchnout? Z toho mám docela obavy teda.
Pokud jsou kosti syrové, tak se nezapíchnou, navíc pokud budete barfovat, musí se kosti dávat kvůli zdroji vápníku. Nejsem na barf odborník, tak tady nechci poučovat
Já z kostí dávám krky - ne kuřecí, právě kvůli alergii, ale dávám z holoubat a to zblajne, i když ještě před půl rokem dostal občas kousíček kuřecích prsou. Dneska sní misku masa a odřezků. Vepřové kočce můžete dát, když nebude dostávat jen to, navíc např. kotleta, plec nebo kýta je libová, tak vám z toho moc nepřibere. Já dávám i tučnější. Kocour přibral, ale zatím je to ve fázi, že nabral co mu trochu chybělo, ne, že by byl tlustý
Zdaleka ne každý veterinář se zabývá zdravou stravou koček a psů. To by neprodávali granule /Purina, Eukanuba, RC/.
Ano, poměr tuku a bílkovin u vepřového ideální není - ale to ani pro lidi Snad jen jestli máte kočky s nadváhou.. Pořád je to stokrát lepší, než kočku či psa cpát pšenicí, těstovinami apod.
Libové vepřové v pohodě dejte. Ono hovězí /pokud nedáváte zadní nebo falešnou svíčkovou/ taky netučné nebude. Krmí se i kuřecí se spoustou tučné kůže, a nikdo to neřeší. Krmit králíkem je super/pokud na to máte. Co jsem posledně viděla krůtí v marketu, tak nic moc/Polsko.
joanne.s
napsal(a):
Ještě mě napadly kachní krky - stojí jen o fous víc než kuřecí, ale masíčko je delikátní/ pro kočky i pro lidi na polívku. Kupuji v Albertu a myslím že jednou i v Bille.
Aha, tak díky za tip. U nás v Albertu se podívám, ale je to jen taková první pomoc, menší obchod.
U nás jede hlavně vepřové (kýta, pečeně, libová krkovička) ale od řezníka, hovězí jen někdy i když ho vozím od nás z bio farmy tak ho moc nemusí, kuřecí vůbec, krůtí ano, a filé z Billy, to milují jeden druh..Včera jsem měla škvarky z Lidla a Samík se mohl utlouct jak mu chutnalyJe pravda, že je hubený, tak si to jednou za dva tři měsíce může dovolit
RomčaJelča
napsal(a):
Tak to by měl říct našim kočkám - ty ho přímo milují! Dostávají i hovězí, ryby, kachnu, atd. ale vepřové a hovězí - to je u nás nej nej. :) A kuřecí - to žerou jen domácí, kupované ani jedna nechce.
Důležité je, aby měly pohyb, pak ani tučnější maso nevadí.
Tak dnes jsem koupila krásné hovězí maso (BARF), a kromě psa jsem samozřejmě chtěla podělit i kočky. No tak přátelé - ani náhodou. Čichly k tomu a nesly se dál. Tak jsem jim ho před chvílí uvařila a uvidím, jestli jim pojede aspoň to vařené. Naše kočky v bytě 3 plus 1 bohužel pohybu moc nemají, ale nevypadají, že by jim to vadilo. Kocour imrvére leží v peřinách a kočka střídá parapety.
RomčaJelča
napsal(a):
Tak dnes jsem koupila krásné hovězí maso (BARF), a kromě psa jsem samozřejmě chtěla podělit i kočky. No tak přátelé - ani náhodou. Čichly k tomu a nesly se dál. Tak jsem jim ho před chvílí uvařila a uvidím, jestli jim pojede aspoň to vařené. Naše kočky v bytě 3 plus 1 bohužel pohybu moc nemají, ale nevypadají, že by jim to vadilo. Kocour imrvére leží v peřinách a kočka střídá parapety.
A jakou to máte značku ?
joanne.s
napsal(a):
Kočkám máte koupit maso určené pro lidi, normálně v masně. Vždyť stačí 5 dkg masa na kočku denně - to vám díru do kapsy neudělá. Kočky jsou na vůni a jakost masa háklivé. Určitě vám to tu už už někdo radil.
Joane, nebojte, samozřejmě kupuji maso úplně běžně, naše rodina opravdu nikdy vegetariánská nebude. A kočky rozhodně nestrádají. Odvážím se říct, že tak dobře se mnohdy nemají ani některé děti.
Já jsem jen byla včera překvapená, jak to maso bylo krásné.
Jinak jistě že jsou kočky háklivé, ovšem výraznější roli hrají asi návyky; zrovna náš kocour by se uplácal po pikantních párcích, klobásách, čipsech (zvyk od předchozího majitele).
RomčaJelča
napsal(a):
Joane, nebojte, samozřejmě kupuji maso úplně běžně, naše rodina opravdu nikdy vegetariánská nebude. A kočky rozhodně nestrádají. Odvážím se říct, že tak dobře se mnohdy nemají ani některé děti.
Já jsem jen byla včera překvapená, jak to maso bylo krásné.
Jinak jistě že jsou kočky háklivé, ovšem výraznější roli hrají asi návyky; zrovna náš kocour by se uplácal po pikantních párcích, klobásách, čipsech (zvyk od předchozího majitele).
Jj, já jim kupuju hlavně od Nýřan a to jsou kolikrát tak nádherné kusy masa, že by z toho člověk uvařil sobě. Vetamix jsem zatím měla vždy mletinu, ale hovězí a ryby kočky v pohodě snědly. Jen kuře jim nevonělo, tak to dostali psi.
K tomu kuřecímu... Já dávám našemu 4,5 měsíčnímu kotěti celá kuřecí křídla, která rozkrájím na cca 1,5-2cm špalíčky. Zblajzne jej celé, krom největší kosti, ze které pro ni ještě odkrojím chrupavky. K tomu si dá denně ještě cca 20g hovězího a 20g vepř. srdce.
Jinak dostává občas místo srdce kachní droby a někdy vysadím vše a má den jen na granulích roial c. aby je v případě hlídání nezačala odmítat. Také tak cca 3x týdně jak kdy někdy vícekrát dostává prěmražená potkaní holata ve věku kolem 20ti dnů. Ty má nejraděj a ssní je na posezení. Samozřejmě ale jimi nahradím jinou část denní stravy. To už jsem ale rozebíral v jiné diskuzi.
Jo a ještě jsme zapomněl na žloutky. Ty také dostane párkrát v týdnu.
martinero
napsal(a):
K tomu kuřecímu... Já dávám našemu 4,5 měsíčnímu kotěti celá kuřecí křídla, která rozkrájím na cca 1,5-2cm špalíčky. Zblajzne jej celé, krom největší kosti, ze které pro ni ještě odkrojím chrupavky. K tomu si dá denně ještě cca 20g hovězího a 20g vepř. srdce.
Jinak dostává občas místo srdce kachní droby a někdy vysadím vše a má den jen na granulích roial c. aby je v případě hlídání nezačala odmítat. Také tak cca 3x týdně jak kdy někdy vícekrát dostává prěmražená potkaní holata ve věku kolem 20ti dnů. Ty má nejraděj a ssní je na posezení. Samozřejmě ale jimi nahradím jinou část denní stravy. To už jsem ale rozebíral v jiné diskuzi.
Jo a ještě jsme zapomněl na žloutky. Ty také dostane párkrát v týdnu.
A není škoda, když krmíte kvalitním masíkem kotě cpát RC granulemi? Které jsou samá kukuřice a rakovinotvorné konzervanty BHA a BHT?
lavacca
napsal(a):
A není škoda, když krmíte kvalitním masíkem kotě cpát RC granulemi? Které jsou samá kukuřice a rakovinotvorné konzervanty BHA a BHT?
Jojo, myslím že je to škoda. Dostane je ale jen jednou týdně jen proto, kdyby v případě nějaké nouze musela být hlídána někým kdo by jí nemohl poskytnout kvalitní stravu kterou dáváme. A upřímně si myslím že jednou týdně se nic nestane když dostane RC. Přiznám se že se v granulích vůbec nevyznám, protože je neuznávám všechny. Doporučíte mi nějaké které bych mohl dát jednou týdně místo RC? Fakt na to moc nehledím, protože upřednostňujem přirozenou stravu. Kdyby nám jedla tepelně upravené maso (barf vetamix), ani by mě granule nenapadly.
U nás kuřecí moc nefrčí. Jinak kocour má různé ořezky, vč. šlach a chrupavek, Kachna - špičky křídel, s tím si kocour i pohraje, než to zbaští. Nejvíc ale u nás jedou ryby vcelku - v marketech se dají koupit třeba sledi nebo sardinky - v rozumné velikosti pro kočku. Dobrý poměr Ca-P. Pes má makrelu třeba. Ze zeleniny kocour jen petržel neno pažitka. Nebo vařený celer.
martinero
napsal(a):
Jojo, myslím že je to škoda. Dostane je ale jen jednou týdně jen proto, kdyby v případě nějaké nouze musela být hlídána někým kdo by jí nemohl poskytnout kvalitní stravu kterou dáváme. A upřímně si myslím že jednou týdně se nic nestane když dostane RC. Přiznám se že se v granulích vůbec nevyznám, protože je neuznávám všechny. Doporučíte mi nějaké které bych mohl dát jednou týdně místo RC? Fakt na to moc nehledím, protože upřednostňujem přirozenou stravu. Kdyby nám jedla tepelně upravené maso (barf vetamix), ani by mě granule nenapadly.
Purizon třeba. Nebo wolfsblut, Porta21, fish4cats, ...
Jojo, myslím že je to škoda. Dostane je ale jen jednou týdně jen proto, kdyby v případě nějaké nouze musela být hlídána někým kdo by jí nemohl poskytnout kvalitní stravu kterou dáváme. A upřímně si myslím že jednou týdně se nic nestane když dostane RC.
Ještě nikomu jsem RC granule neschválila. Ale u vás, pokud dáváte jednou týdně, k jednomu jídlu.. Dyť kdekdo, včetně mě, dáváme pamlsky s chemickou konzervací /Gimpet polštářky, sušená masíčka AKINU, masové minisalámky z DM a Rossmann/, a když to není pořád, denně, tak si myslím, že to až tak nevadí.
Přesně tak, proto to moc neřeším. Stravu má výbornou, tak tohle jí nic neudělá. Když se ale zamyslím nad tím co vše někteří lidé dávají svým svěřencům, nebo že jsou jen na granulích, tak mi z toho běhá mráz po zádech a říkám si že to nemůže dobře dopadnout. Proto mám čisté svědomí v našem stravování.
martinero
napsal(a):
Tak každého věc, ale mně to přijde trochu škoda se snažit krmit přirozeně a k tomu ji přihodit kukuřičné křupky, ze kterých si nic nevezme... takový Orijen, Applaws, Fish4cat, apod. jsou kvalitní, masité a vezme si z nich potřebné.
Já teda s našima kočkama hřeším akorát v tom, že 1-2x do měsíce dostane každá půl kapsičky z DM ("maso v želé) a sem tam pamlskem (ale i tak vybírám ty masové, nejvíc sušené maso či křupky z brambor a masa, apod. ; pak mají ještě vitamínové tabletky). Dremies, apod. u nás nesmí přes práh...a přesto jsou kočky zcela spokojené.
Klara345

XXX.XXX.65.67
Já kočkám dávám kuřecí prsa, zkoušeli jsme i kostnaté části, ale ty jim nejedou, většinou jen očuchají, olížou, párkrát kousnou, ale pak nechají a už se k otmu nevrátí. Zato na těch prsíčkách si pochutnávají. Pozítří jim půjdu koupit do Penny, budou je mít v akci (viz. https://www.letakomat.cz/penny-market/aktualni-letak-ctvrtecnik-od-ctvrtka-24-08-2017/ ), tak pokud je vaše kočičky taky tak milují, zaskočte taky :).
evan

XXX.XXX.57.63
silazwyku
napsal(a):
Joo, já tomu říkám "lvi na savaně".
Ty měkký kuřata z velkochovů žerou téměř beze zbytku. Zbyde opravdu pár kousků těch největších kostí. Třeba mi ani ne 3kg kočka sama sežrala půlku kuřete na posezení, nic si nenechala na později.
Když kočkám neudělám lvy na savaně, tak jim kuře většinou přiděluju po čtvrtkách nebo osminkách, ale rozhodně nepraktikuju nějaký krájení na kostičky nebo drcení kostí. Vždyť by to vedlo jen k tomu, že by to moc hltaly bez kousání, a to by jim v ničem neprospělo. Asi je to jiný u těch plemen s vyšlechtěnou deformací čelistí jako jsou perský. Pro začátečníky v kousání bych ale spíš doporučila dát s kuřete pryč kůži. Pokud chtějí sežraz maso nebo kost, tak si to nějak musejí ukousnout, ale kůži jsou schopný do sebe soukat v jednom kusu a pak nevědět co jako dál s tím.
majdus93

XXX.XXX.253.73
Souhlasím, na dnešních kuřatech nic není bohužel
Nejlepší co kupuju tak jsou asi z Billy (https://flyrion.com/cz/letaky/supermarkety/billa/)
Majdus93

XXX.XXX.253.73
Sakra, nevložil se ten odkaz https://www.flyrion.com/cz/letaky/supermarkety/billa/
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!