Bledulebledá
napsal(a):
Antikoncepce injekčně podaná kočce ve čtvrtek, týž den večer kočka začala mrouskat, jak to je možné? Tedy je možné zabřeznutí?
Pokud víte, budu ráda za odpovědi.
Ano, zabřeznutí možné je. Antikoncepce se dává kvůli zmírnění projevů říje, ale cyklus jako takový nezastaví - tj. stejně kočka může zabřeznout. Pokud ji máte s kocourem či chodí ven, tak oddělit.
To máte chovnou kočku nebo proč jste vůbec dávali antikoncepci? Kolik kočce je? Měla již koťata? Upozornil Vás veterinář na vedlejší účinky antikoncepce?
Kočka je dědova, má 8-9 měsíců, není chovná, chtěl aby neměla koťata a veterinářka mu nic k tomu neřekla. Až jsem hledala na internetu a mrzí mě, že jí to nechal dát, kdyby věděl co je to za svinstvo nejspíš by ji to nedal. Kastrovat ji chce, tohle mělo být dočasně. Kočka měla ranku, hnisalo jí to, tak ji vozil na veterinu, měli ji doma několik dnů, kočka pak šílela, že chtěla jít ven, babina šílela z kočky. Měli ji nechat ještě další 2dny doma, než ji zabere antikoncepce, ona zatím začala vyvádět ještě víc, vřískala jak blázen v noci, slyšela kocoura. Dalších 10 dnů s šílící kočkou po kastraci už nechtěli podstoupit, ona je spíš venkovní a táhlo jí to ven, tak ji nechal dát antikoncepci, aby nedotáhla koťata a že ji nechá potom vykastrovat.
Takže zaplatil antikoncepci v domění, že nebude muset nikde hledat koťata a co pak s nima a ona zatím mu mrouská jak blbá.
Tak nevím co se teď bude dít... co se dá dělat...? Kocouři krouží okolo baráku, kočka ztím zavřená na půdě. Až ji vypustí, poběží za kocourama.
Teď babi chystá dědovi oslavu narozenin, sejdou se lidi a mají miniaturní bydlení, nebylo by možné hlídat venkovní kočku a udržet ji dlouho doma. Už při tom léčení to bylo nekonečné, tak prostě si myslel, že tím ji ochrání od nechtěných koťat, veterinářka nic nenaznačila... no a kromě toho, že kočku tím poškodil, doufám, že ne, že bude mít štěstí, tak ještě mu ji kocouři naprckaj. Ach jo.
Bledulebledá
napsal(a):
Kočka je dědova, má 8-9 měsíců, není chovná, chtěl aby neměla koťata a veterinářka mu nic k tomu neřekla. Až jsem hledala na internetu a mrzí mě, že jí to nechal dát, kdyby věděl co je to za svinstvo nejspíš by ji to nedal. Kastrovat ji chce, tohle mělo být dočasně. Kočka měla ranku, hnisalo jí to, tak ji vozil na veterinu, měli ji doma několik dnů, kočka pak šílela, že chtěla jít ven, babina šílela z kočky. Měli ji nechat ještě další 2dny doma, než ji zabere antikoncepce, ona zatím začala vyvádět ještě víc, vřískala jak blázen v noci, slyšela kocoura. Dalších 10 dnů s šílící kočkou po kastraci už nechtěli podstoupit, ona je spíš venkovní a táhlo jí to ven, tak ji nechal dát antikoncepci, aby nedotáhla koťata a že ji nechá potom vykastrovat.
Takže zaplatil antikoncepci v domění, že nebude muset nikde hledat koťata a co pak s nima a ona zatím mu mrouská jak blbá.
Tak nevím co se teď bude dít... co se dá dělat...? Kocouři krouží okolo baráku, kočka ztím zavřená na půdě. Až ji vypustí, poběží za kocourama.
Hmm, tady je vidět, že chyba není na Vaší straně, Vy jste se snažili. Jsem zvědavá, co vet. Zkuste si stěžovat - nedal Vám základní informace.
Při nejbližším možném termínu šup kočku do přepravky a k vetovi nechat vykastrovat. I kdyby se spustila s kocourama, takhle brzo to vet v pohodě udělá, jen neotálet.
Pochybuji, že by kočka po kastraci šílela deset dní, to bych se nebála. Přece jen je to u kočky regulerní operace bříška, s narkozou.
Bledulebledá
napsal(a):
Ano, nechá v nejbližší době kastrovat...
Prosím vás, kočka má tak 2 kila, zvládne tu operaci? I v případě, že by byla březí?
Děkuji vám za odpovědi.
No, je vidět, že veterinářka si chtěla nahrabat jak za antikoncepci, tak i za kastraci..jinak totiž nevím, proč rovnou nekastrovala. Nebo nedala šetrnější antikoncepční prášek, jež zmírníí příznaky říje (kočka nevolá kocoury, apod.) a mohly pak v klidu vykastrovat mimo cyklus.
Jinak měla jsem takto doma taky venkovní kočky a těch 14 dní (10 dní do vytažení stehů a ještě měly 4 dny na zatažení rány doma) zvládly s klidem. Většinu dne prospaly.
Kočena to zvládne, zas tak malinká není. Pokud je jinak zdravá, nebála bych se toho. V cizině se kastrují koťata a to už kolem 1-1,5 kg.
Prosím vás, ta antikoncepce zabere asi cca za týden.tak je normální, že ještě mrouská.Do tří dnů přestane a kočka je chráněná díky antikoncepci cca 6 měsíců.tak se nemusíte bát a nemusíte s ní hned běžet na kastraci...U nás to bylo stejné.Po injekci ještě asi tři dny vyváděla jak chtěla kocoura a pak z ní byl milý hodný beránek...
Janaaa
napsal(a):
Prosím vás, ta antikoncepce zabere asi cca za týden.tak je normální, že ještě mrouská.Do tří dnů přestane a kočka je chráněná díky antikoncepci cca 6 měsíců.tak se nemusíte bát a nemusíte s ní hned běžet na kastraci...U nás to bylo stejné.Po injekci ještě asi tři dny vyváděla jak chtěla kocoura a pak z ní byl milý hodný beránek...
To je také pravda. Předpokládám, že se jedná o depotní injekci, ta se vstřebává pomaleji, takže účinek nastoupí o něco později. To mi předtím nedocvaklo. Na místě zadavatelky bych to zkonzultovala ještě i s jiným vetem.
Dědovu kočku to mrouskání asi pátý den po injekci přešlo, takže zatím je číča v pohodě a ani nemá potřebu se zdržovat dlouho venku, tlačí se spíš domů.
My jsme svoji kočku nechali kastrovat nedávno, ještě že tak, měla brok v kožichu a ucpané střevo. Je to venkovní asi 10_11 měsíční kočka. Klidně nebyla den a půl doma, pak se přišla nažrat a když už doma byla, byla schopná ležet na dětech půl dne rozvalená jak dlouhá tak široká na zádech, nohy natažené, packy přední na druhou stranu... prostě pohodička
Po kastraci změna, vezmeme ji kdokoliv do ruky, chviličku vydrží a hned se tlačí pryč, klidně i zasyčí, drápky naštěstí neví a nevěděla nikdy k čemu je má, když ji kdokoliv mazlil, ale prostě v ruce vůbec nechce být aťuž v jakékoliv poloze. Mazlivá kočka je rázem hrozná netýkavka.
To už se asi nezmění, že? Moc tomu sama nevěřím...
Na střeva jsme koupili Bezo pet, kočka bývá často venku, tak doma už nechodí na WC, tak výkaly nezkontroluju, ale myslím, že to bude v pořadku a s nemazlivostí to nesouvisí.
Měli jste to u kočky někdo taky tak? Že po kastraci taková změna?
Bledulebledá
napsal(a):
Dědovu kočku to mrouskání asi pátý den po injekci přešlo, takže zatím je číča v pohodě a ani nemá potřebu se zdržovat dlouho venku, tlačí se spíš domů.
My jsme svoji kočku nechali kastrovat nedávno, ještě že tak, měla brok v kožichu a ucpané střevo. Je to venkovní asi 10_11 měsíční kočka. Klidně nebyla den a půl doma, pak se přišla nažrat a když už doma byla, byla schopná ležet na dětech půl dne rozvalená jak dlouhá tak široká na zádech, nohy natažené, packy přední na druhou stranu... prostě pohodička
Po kastraci změna, vezmeme ji kdokoliv do ruky, chviličku vydrží a hned se tlačí pryč, klidně i zasyčí, drápky naštěstí neví a nevěděla nikdy k čemu je má, když ji kdokoliv mazlil, ale prostě v ruce vůbec nechce být aťuž v jakékoliv poloze. Mazlivá kočka je rázem hrozná netýkavka.
To už se asi nezmění, že? Moc tomu sama nevěřím...
Na střeva jsme koupili Bezo pet, kočka bývá často venku, tak doma už nechodí na WC, tak výkaly nezkontroluju, ale myslím, že to bude v pořadku a s nemazlivostí to nesouvisí.
Měli jste to u kočky někdo taky tak? Že po kastraci taková změna?
Hmm, to je divné... Jak je to dlouho po kastraci? Jednak event. ji může ještě bolet rána, anebo Vám má za zlé, že jste ji lapili a odvezli na kliniku. Myslím, že časem by se zas měla změnit v mazlivou.
Už to je 3 týdny... Taky ji podáváme tu pastu stříkačkou, protože do čehokoliv ji dám, nedotkne se toho, ale to je rychlý manévr a mizíme od ní. Ona se pak doolíže a vypadá v klidu, určitě před námi neutíká nebo tak... Jinak vyvalená na křesle dovede být taky celý den, ale z rukou se chce dostat pryč, i kdyby byla rozespalá a ještě by bývala klidně odpočívala...
Nevím, no.
Pokud by nežrala, byla apatická, šla bych k vetovi.
pokud je to fakt jen o tom, že se nechce mazlit, a jinak v pohodě, tak ještě počkejte.
A co skákání, skočí na vyvýšené místo, jak před kastrací? nevyhýbá se tomu?
Když ji chcete vzít do náruče, zamňaučí žalostně?
p.s. co se týče pozitivních dopadů kastrace /méně toulání, více domácího válení a mazlení/ tak na to je ještě krátká doba od zákroku..
Bledulebledá
napsal(a):
Prosím vás, jaké výkaly mají kočky... já tu naši nevidím, kádí venku, ale po kastraci a klystýru bylo hovino měkčí a asi takové má být, později už bývalo tužší, ale bylo... a teď už nevím, jaké má... dáváme pro jistotu ten bezo pet.
Jaké stolice mají mít kočky... ?
Pevné bobky. Moji kocouři mají obvykle tmavěji zbarvené.
Taky prý po kastraci víc žerou, ale naše sní pár kousků granulek a napije se vody a jde odpočívat, nebo ven... Těsně před kastraci taky jen tak málo zrala, ale člověk neví zdali si kdy dá venku myšku... Prostě nevím jestli je to u ní normální nebo není, protože má v misce granule celý den a ví že je tam má, tak ví, že si může dát kdykoliv a proto jí po málu...?
Taky třeba ale může mít něco s tím střevem, trpět na zácpy? A jestli jo, co s tím?
Prostě fakt nevím, jestli je to s ní OK, nebo na co případně veterinářku navést, zeptat se...
Ona kočka prý byla lehce víc živena, ale 3 kila, nebo 3,20 mi přijde v pohodě... No nevím, no.
Nemůžete ji zavřít na den, den a půl doma?
ať se vykaká doma v záchodku, a uvidí se.
nabídněte bílý jogurt, nejlépe tučnější, stačí lžíce. Málotučné kočky často nechtějí.
Na zažívání působí zázračně.
fikovnice: jj, není těch bobíků úplně málo, ale jsou fakt docela malé, asi má kocourek malou prcku
Prosím vás, já než něco nápisů je moře času pryč a vy už s informacemi a otázkami ještě dál.. Navíc mi to tu píše nesmysly a musím opravovat.
Tak naše kočka měla co kadila doma jedno dlouhé zatočené hovino, ale prosím vás mi přišlo dost tuhé až opravdu tvrdé... tak právě nevím jak to má být.
Co se týče skákání, na křeslo si vyskočí bez problému, když ji vezmu, nezakňourá, jen pak v ruce prostě nevydrží a to už pak i mňaukne a zasyčí, když ji neumožníme odchod, dceru teda již i škrábne, mi teď říkala...
A teda nikdy před kastraci nesyčela...
Ano zkusím ji nechat zítra doma, dnes už zmizela ven a zjistim zda kadí a jak.
Já bych strašně ráda nabídla cokoliv, ale ona se toho ani nedotkne, zkoušela jsem smetanu i zakysanou smetanu. Mléko občas dostane, naše kočka se po něm nepokadí, myslela jsem že ji to změkčí, jak některé kočky mají průjem po něm, ale naší chutná a stejně měla hovina tvrdé...
Příjde mi přijde že žere málo, jen tak že musí, aby žila, ale žádné nadšení.
Ano, dříve o něco dříve zralá s radostí a hltavostí kapsičky toho hrozného Wiskasu, než jsme zjistili a začali krmit jinak. Granule Brit care gurmet... Dokonce jsem ji i koupila u veta konzervy Brit care miniaturní jedna za 50 Kč. A nakonec jsem je dala dědově kočce. Nic jezeře s nadšením a s radostí jak dřív. Je taková odpočívací, spící, když je doma, jak se tváří venku, nevím. Jenže to byla i před kastraci, tedy, když jsme ji drželi doma, těsně před. A před tím byla jen venku a chodila domů jen se nažrat a pak hned ven, často chrupala i u babičky, říkal jí líná kočka. Tak já nevím, jestli je ona opravdu taková, nebo jí něco trápí, zvlášť když byla opravdu ucpaná při kastraci, tedy, že dlouho nekadila, když tedy byla ucpaná.
Já veterinářce právě říkala, že za dobu, co jsme ji měli doma před kastraci se nevykadila ani nevyčůrala. Mohla být zbyla venku ladit a doma nešla a ven jsme ji pustit nemohli, ikdyž kňourala, že chce ji ven. Tak si člověk říkal, že možná z toho. Ale rentgen, který provedli pro svůj klid, protože se vyřešili při operaci, že narazila vet na cosi tvrdého velkého a pekla se jestli už kočka nečeká koťata a už by byly větší... tak letěly udělat rentgen a ona měla ucpané střevo. Hodně... právě, že jsem i jim říkala, že po dobu co byla doma, si lízala dost konečník a měla ho díky tomu ucpanému střevu oteklý, či lehce vyhřezlý, nebo nevím co to říkaly. Řekla jsem vše, čeho jsem si všimla. Číča měla prostě štěstí, že jsme do kastrace šli.
No a teď nevím, zdali je vše v pořádku, jako dřív, otázka zda dřív byla v pořádku (ucpané střevo, jak je to možné u venkovní kočky?) Bylali to výjimka, nebo na něco trpí?
Je spící normálně, jako dřív? Málo žrací jako dřív? Tedy těsně před operací, protože jako menší kótě určité s tou dědovou lítaly z baráku do baráku, kde mají něco lepšího k žrádlu? Máme propojené baráky... Jenže, když je venkovní, myslíme že tařeba měla myšku a nevíme tak, zda je či není nažraná, když do jídla se nehrne...
Asi tak, vlastně nevím, jestli je v pořádku, nebo není. Určitě hlady netrpí a budu ji sledovat jestli nezačne být posmutnělá, apatická... ale je prostě línější, zpomalenější a zároveň nemazlící.
Třeba to chce ještě chvíli čas, po té kastraci.
Bledulebledá
napsal(a):
A teda nikdy před kastraci nesyčela...
Ano zkusím ji nechat zítra doma, dnes už zmizela ven a zjistim zda kadí a jak.
Já bych strašně ráda nabídla cokoliv, ale ona se toho ani nedotkne, zkoušela jsem smetanu i zakysanou smetanu. Mléko občas dostane, naše kočka se po něm nepokadí, myslela jsem že ji to změkčí, jak některé kočky mají průjem po něm, ale naší chutná a stejně měla hovina tvrdé...
Příjde mi přijde že žere málo, jen tak že musí, aby žila, ale žádné nadšení.
Ano, dříve o něco dříve zralá s radostí a hltavostí kapsičky toho hrozného Wiskasu, než jsme zjistili a začali krmit jinak. Granule Brit care gurmet... Dokonce jsem ji i koupila u veta konzervy Brit care miniaturní jedna za 50 Kč. A nakonec jsem je dala dědově kočce. Nic jezeře s nadšením a s radostí jak dřív. Je taková odpočívací, spící, když je doma, jak se tváří venku, nevím. Jenže to byla i před kastraci, tedy, když jsme ji drželi doma, těsně před. A před tím byla jen venku a chodila domů jen se nažrat a pak hned ven, často chrupala i u babičky, říkal jí líná kočka. Tak já nevím, jestli je ona opravdu taková, nebo jí něco trápí, zvlášť když byla opravdu ucpaná při kastraci, tedy, že dlouho nekadila, když tedy byla ucpaná.
Já veterinářce právě říkala, že za dobu, co jsme ji měli doma před kastraci se nevykadila ani nevyčůrala. Mohla být zbyla venku ladit a doma nešla a ven jsme ji pustit nemohli, ikdyž kňourala, že chce ji ven. Tak si člověk říkal, že možná z toho. Ale rentgen, který provedli pro svůj klid, protože se vyřešili při operaci, že narazila vet na cosi tvrdého velkého a pekla se jestli už kočka nečeká koťata a už by byly větší... tak letěly udělat rentgen a ona měla ucpané střevo. Hodně... právě, že jsem i jim říkala, že po dobu co byla doma, si lízala dost konečník a měla ho díky tomu ucpanému střevu oteklý, či lehce vyhřezlý, nebo nevím co to říkaly. Řekla jsem vše, čeho jsem si všimla. Číča měla prostě štěstí, že jsme do kastrace šli.
No a teď nevím, zdali je vše v pořádku, jako dřív, otázka zda dřív byla v pořádku (ucpané střevo, jak je to možné u venkovní kočky?) Bylali to výjimka, nebo na něco trpí?
Je spící normálně, jako dřív? Málo žrací jako dřív? Tedy těsně před operací, protože jako menší kótě určité s tou dědovou lítaly z baráku do baráku, kde mají něco lepšího k žrádlu? Máme propojené baráky... Jenže, když je venkovní, myslíme že tařeba měla myšku a nevíme tak, zda je či není nažraná, když do jídla se nehrne...
Asi tak, vlastně nevím, jestli je v pořádku, nebo není. Určitě hlady netrpí a budu ji sledovat jestli nezačne být posmutnělá, apatická... ale je prostě línější, zpomalenější a zároveň nemazlící.
Třeba to chce ještě chvíli čas, po té kastraci.
Já myslím, že většina venkovních koček loví myši, a o to méně pak chtějí jíst krmivo, které dostanou od člověka.
Tak to je nářez, doufám, že máte dobré smysly, protože, co mi to zas napsalo je šílené a to jsem se snažila chyby hned opravovat a v poslední sekundě zřejmě skočily parádní bludy. Píšu z tabletu. Asi jste všichni pochopili, co básník chtěl říct a nemá cenu vše opravovat, spíš mně tedy teď jen zajímá tvrdost tech novinek... a uvidíme dále, děkuji všem zúčastněným.
Fíkovnice, určitě máte pravdu s tím krmením, venkovních koček, jen to beru tak, když byla ta naše 10 dnů po kastraci doma. Teď je pouštěná a je doma častěji, než před tím, tak je to s tím žrádlem stejné a nevím jestli stihla chytit myšku v tak krátké době, nebo ne a tedy zda v době kdy byla doma a myšky nechytala, bylo množství žrádla v pořádku.
Zdá se mi to málo a celá je nějaká pomalá, ale to pravda nezjistím, zda_li je vše v pořádku, pokud to nebude nápadnější. Spíš mám jen obavy, že už jednou byla těžce zacpaná (střeva) a noviny měla i potom hodně tuhé, tvrdé.
Co se týče toho, že nechce být v náručí, dle mého je to jasné, proč ne - "Taky ji podáváme tu pastu stříkačkou, protože do čehokoliv ji dám, nedotkne se toho, ale to je rychlý manévr a mizíme od ní. - prostě očekává, že do ní zas budete něco cpát stříkačkou. Taky jsem měla b době, kdy se kočka léčila s rýmou a musela dostávat léky stříkačkou velkou netykavku. A pak zas v pohodě. ;)
Co se týče vyprazdňování - naše mají klasické tvrdé bobky. A čím víc masa ten den snědí, tím menší je hromádka (lépe ji stráví). Zkusila bych ji opravdu na den dva zavřít doma a uvidíte. U nás je běžný je jeden bobek denně.
Chuť k jídlu po kastraci nenastoupí hnedka a u všech koček - máme polovenkovní kočenu, kterou jsme kastrovali v 6 měsících a do teď (má 2 roky) sem tam dělá ofrňovačku i na maso. Ale jak jí člověk nabídne vařené vajíčko, většinou si dá. Ona je taková vybíravka odmala. Tak je otázka, zda vůbec ta vaše někdy jako ta naše dospěje do fáze "cpu se více".
Děkuji lavacca za info, je možné, že se nechce mazlit v náručí, protože ji tu pastu musíme strčit do tlamky, ona to nechce a nedrží jako šťastná pochopitelně. Pak ale jen popojde o kousek dál, sedne si, doolíže se a kdyby ji člověk pohladil, tak se nechá, jako by nic... horší, že ji to máme dávat stále a ta možnost, že se to srovná tu nejspíš není, pokud je to tím... jako u vás. Když se vyvaluje na křesle, může ji člověk hladit a hladit, ale jak ji vezme do ruky, vydrží chvíli a pak je vidět, jak přemýšlí jak z náruče ven, hýbe ocáskem a nelíbí se jí to. Třeba ji to časem přejde, nevím... my si na to zvykem, že není jako dřív, nebudem ji nutit násilím.
Co se týče toho apetitu, pokud to bude aspoň jako teď, né méně, tak nebudu muset hlídat váhu a nebude z ní kulička, taky k něčemu dobré.
Bledulebledá
napsal(a):
Děkuji lavacca za info, je možné, že se nechce mazlit v náručí, protože ji tu pastu musíme strčit do tlamky, ona to nechce a nedrží jako šťastná pochopitelně. Pak ale jen popojde o kousek dál, sedne si, doolíže se a kdyby ji člověk pohladil, tak se nechá, jako by nic... horší, že ji to máme dávat stále a ta možnost, že se to srovná tu nejspíš není, pokud je to tím... jako u vás. Když se vyvaluje na křesle, může ji člověk hladit a hladit, ale jak ji vezme do ruky, vydrží chvíli a pak je vidět, jak přemýšlí jak z náruče ven, hýbe ocáskem a nelíbí se jí to. Třeba ji to časem přejde, nevím... my si na to zvykem, že není jako dřív, nebudem ji nutit násilím.
Co se týče toho apetitu, pokud to bude aspoň jako teď, né méně, tak nebudu muset hlídat váhu a nebude z ní kulička, taky k něčemu dobré.
Právě. Ona má spojené jsem v náručí = bude pasta. A to se jí nelíbí. Ale přitom klasické pohlazení si užívá, protože to ji nijak neohrožuje. ;) A co to má pastu? Myslím přímo značku?
Taky si myslím, že to nic proti ničemu není. ;) Naše je atletičtější postavy, ale hřbítek má pěkný. :) Tak to nijak neřeším, když se na jídlo nevrhá.
Pasta je Vétoquinol care _ Bezo pet, stála mě u veterináře 415 Kč a třetinu jsme zničili, když kočka to na granulích ani jinde nežrala... rada dát na tlapky _ třepala s nima, že pasta lítala všude, nezbylo než stříkačkou po x nezdařených pokusech.
Kočka maso nechce, občas ji zkusim dát když vařím, ale vezme si výjimečně a to tak jeden dva malé kousky... jinak má možnost ulovit si myšku... je spíš venkovní.
Konzervičky s masem Brit care od veterináře si nedala... ale nechci to tu už rozebírat, šlo mi o nemazlení po kastraci a vaše zkušenosti s tím. Kočka se jinak jeví jako dřív a chodí ven, kdy si mñoukne. Respektive je častěji doma než dřív, to je pravda, takže se asi už netoulá daleko od baráku, koťata nepřivede, tak kastrace v podstatě splnila úkol. Kočka má delší chlupy a zvracet po dobu deseti dní po kastraci, co byla doma, ale ani jindy jsem ji neviděla, proto radši ten Bezo pet, aby se neucpala chlupy. Mějte se fajn.
Pastu denně nedáváme, měli jsme, ale fakt to je nepříjemné kočku tím takhle zlobit.
Vyzkouším ještě co říká joanne.s, ikdyž moc nevěřím, že by kočka něco z toho baštila, přijde mi jak pitomoučká, dnes jsem ji dala kousky vepřové pečeně, nádherné křehoučké, ani se toho netkla. Já myslím že si asi stíhá ulovit myši, nebo co, granulek zobne taky jen pár a má je k dispozici neustále, tak se nepotřebuje nacpat na půl dne... asi.
Tip - olej /lněný, ale jde i olivový, dýňový apod./ dávám malou lžičku do kapsičky, důkladně promíchat. kocourovi to vyloženě chutná, mají tuk rádi.
jogurt /nesmí být málo tučný/ dávám zvlášť.
ovesné vločky - mám na mysli vybrat granule, které je v sobě obsahují /zpravidla označené jako anti hairball/.
Ona nežere žádné maso, jen jednou si vzala malilinko kuřecího a jednou malilinko vepřové kotlety. Ale v podstatě nic jiného, jak pár granulek a trošku vody nechce.
Pokusím se přidat ten olej a jogurt, ona mi ani kapsičky nechce, dřív si je dala. Maximálně ochutná, ale to ji musím strčit pod čumák. Mám tu i hrůzy Wiskas i masové Brit care, ale buď si nedá vůbec, nebo jen zobne. Není vůbec nic, co by jedla, krom granulí, buď nemá apetit, chuť, nebo jí stačí myši a granule. Taky se ale můžu mýlit a něco se dlouhodobě děje, že třeba jí méně... jenže to nevím. Určitě se do jídla tak nevrhá, jako když byla menší, je klidná, mouchy snězte si mně, ale když si s ní děcka hrají s udičkou, pěkně lítá a má rychlé reakce, ale za chvíli ji to přestane bavit a buď jde chrupat, nebo ven. Tak mi to dělá trochu starosti. Radši bych kdyby sežrala půl kasičky denně (samozřejmě i víc) s radostí, než něco načínat, že ji udělám radost a pak to nesu dědově kočce, ta sežere všechno, jako by 14 dní nežrala. Ale ta je chcíplá na chytání myší, tak třeba proto. No prostě nevím co si o tom mám myslet.
Když chtěla kapsičky, asi ještě neuměla chytat myši... potom jak teď málo doma žere, víme jistě, že myši chytá, předevčírem ji děda viděl hrát si s myší, ovšem ji musel dorazit, že by ji nechala zdrhnout, ale jestli je žere, to já teda nikdy neviděla, ale schopna lovit je. Tak snad je i spapká, když si s nima pohraje...
Bledulebledá
napsal(a):
Fíkovnice, určitě máte pravdu s tím krmením, venkovních koček, jen to beru tak, když byla ta naše 10 dnů po kastraci doma. Teď je pouštěná a je doma častěji, než před tím, tak je to s tím žrádlem stejné a nevím jestli stihla chytit myšku v tak krátké době, nebo ne a tedy zda v době kdy byla doma a myšky nechytala, bylo množství žrádla v pořádku.
Zdá se mi to málo a celá je nějaká pomalá, ale to pravda nezjistím, zda_li je vše v pořádku, pokud to nebude nápadnější. Spíš mám jen obavy, že už jednou byla těžce zacpaná (střeva) a noviny měla i potom hodně tuhé, tvrdé.
A vlastně kolik kočena váží a jak je velká? Jak kvalitní má srst? Nechcete sem zkusit vložit foto?
Bledulebledá
napsal(a):
Možná se fakt změnila natrvalo, faktem je, že jsem za život poznala hodně koček, co sice milovaly hlazení, ale do náruče nechtěly ani náhodou.
joanne.s
napsal(a):
Tip - olej /lněný, ale jde i olivový, dýňový apod./ dávám malou lžičku do kapsičky, důkladně promíchat. kocourovi to vyloženě chutná, mají tuk rádi.
jogurt /nesmí být málo tučný/ dávám zvlášť.
ovesné vločky - mám na mysli vybrat granule, které je v sobě obsahují /zpravidla označené jako anti hairball/.
"Joanne", teď mě napadá - jak mi velkej teď chce žrát maximálně syrová kuřecí játra...že bych tedy také koupila nějaký ten olej a zkusila jím polít/potřít normální vepřové nebo jiné syrové maso. Jaký z těch Vámi napsaných olejů doporučujete nejvíce?
Bledulebledá
napsal(a):
Když chtěla kapsičky, asi ještě neuměla chytat myši... potom jak teď málo doma žere, víme jistě, že myši chytá, předevčírem ji děda viděl hrát si s myší, ovšem ji musel dorazit, že by ji nechala zdrhnout, ale jestli je žere, to já teda nikdy neviděla, ale schopna lovit je. Tak snad je i spapká, když si s nima pohraje...
Můj starší kocour je schopen za noc nalovit odhaduji klidně i 20 myší. Sežere pár prvních, a ostatní pak nacházím všude možně po dvoře .
fikovnice
napsal(a):
"Joanne", teď mě napadá - jak mi velkej teď chce žrát maximálně syrová kuřecí játra...že bych tedy také koupila nějaký ten olej a zkusila jím polít/potřít normální vepřové nebo jiné syrové maso. Jaký z těch Vámi napsaných olejů doporučujete nejvíce?
No, akorát pozor na průjem - už sama játra jsou projímavá. ;) Ideálně dát jen ten olej s kapsičkou / konzervou a játra až další den.
lavacca
napsal(a):
No, akorát pozor na průjem - už sama játra jsou projímavá. ;) Ideálně dát jen ten olej s kapsičkou / konzervou a játra až další den.
Ne ne, já to "Lavacco", myslela tak, že bych konečně přešla z těch jater na normální maso - a to zkusila potřít olejem. On mi velký z nevysvětlitelných příčin přestal jíst maso. Vůbec ani neďobne. Jakékoli...