Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.3.2016 01:51
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Ahojte kočkaři . Psala jsem něco v některé z vedlejších diskusí, ale to, co se stalo před chvílí, mě přimělo založit nové téma. Nejdříve se nažímal velkej kocour (opakovaně), já už spala, podařilo se mi zatím najít jedno místo s vyzvracenýma slinama a šťávama. Teď už jsem vzhůru komplet, ptž se pod postelí začal nažímat mladej, teď já se pod postel moc nedostanu, tak jsem tyčkou s hadrou šátrala - vypadá to že vyzvracel také jen sliny a šťávy. Psala jsem, že dnes dobojoval svůj nerovný boj jeden z mých dvou šáchorů, tak jsem hned ráno jela koupit nové dva. Kocouři byli jak u vytržení, velkej se na šáchor sápal dokonce, když byl ještě zabalený v papíru. A teď můj dotaz: vím, že po šáchoru kočky mohou zvracet. Ale nedávno jsme tu probírali jedovaté kytky...a mě tak napadlo - myslíte, že by bylo možné, že by v květinářství měli šáchor nastříkaný nějakým chemickým svinstvem? Kupovala jsem v Květinářství (malém), které je součástí OC, kde je Albert. Nechtělo se mi čekat, než otevřou v Hornbachu. Doufám pevně, že se kocouři jen přežrali šáchoru, ale prostě mě napadla i ta myšlenka s nějakou chemikálií...

13.3.2016 06:14
tapina

XXX.XXX.211.84

Jak to dopadlo?

V květinářstvích, marketech ještě víc, mají kytky opravdu ošetřené - proti plísním zejména. U některých aby držely květy, barva. Nevím, jak je to toxické. Psala jsem kamarádovi, který v tom pracuje. Jsou to různé postřiky, moderní by toxické být neměly. Ale sám poznamenal, že pro kočku, neví. Je taky kočkař. Drží vám palce. Já taky.

Jestli to nepřestalo, jeďte raději k veterináři. Našim kočkám (tehdy ještě 2) se to stalo jen z podráždění, vet říkal, že mají poškrabané trávicí cesta a tím pocit cizího tělesa, proto furt natahovaly a naprázdno zvracely. Taky jsem se bála otravy; ten šáchor jsem dostala jako doma vypěstovaný, tak jsem se bála, jestli to nrbyla nějaká jedovatá mýlka. Kočky dostaly injekci a nějaké speciální konzervy.

13.3.2016 08:30
joanne.s

XXX.XXX.35.185

Pokud kocouři mají nový šáchor, určitě se do něj hned nadšeně pustili, viďte. u nás je to zrovna tak. jinak vypadají kocouři normálně, žerou a znovu nezvrací? Jen bych je sledovala, neplašila bych.

13.3.2016 11:39
Kočičí svět

XXX.XXX.224.42

Není lepší podávat sladové pasty? Chlupy tak odcházejí ven s hovínkem. U šáchoru je jasné, že budou zvracet a mnohdy s tím vyzvracejí i potravu s zbytečně znečistí celý byt smajlík pastu koupíte v mnoha obchodech.100g kolem 60-70 Kč.

13.3.2016 11:50
joanne.s

XXX.XXX.35.185

Nabízím obojí.

Jsem ráda, že šáchor chutná. Kočka po něm blinkat nutně nemusí: u nás se to stávalo spíš v začátku, když si na něj zvyká, neví jak velký kus ukousnout apod.
Sladovou pastu už mi kocour papkat nechce/ač ze začátku v pohodě.

Jinak se dívám na složení malt soft pasty, není nic moc.. http://www.zoohit.cz/shop/kocky/snacky_svacinky/gimpet_snacky/maltozove_vitaminove_pasty/122030?rrec=true.

13.3.2016 11:52
tapina

XXX.XXX.211.84

Kočičí svět napsal(a):
Není lepší podávat sladové pasty? Chlupy tak odcházejí ven s hovínkem. U šáchoru je jasné, že budou zvracet a mnohdy s tím vyzvracejí i potravu s zbytečně znečistí celý byt smajlík pastu koupíte v mnoha obchodech.100g kolem 60-70 Kč.

Jinak ještě řečeno malz paste.

Náš kocour to nemá rád. Jak baští všechno, tohle do toho, i půl lžičky zamíchat, tak to nechá. Travičku, to jo. Nebo petrželku, pažitku, to může.

13.3.2016 15:51
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Kočičí svět napsal(a):

Všem moc díky za odpovědi, obzvlášť "Tapině". No, od noci je klid, kocouři už nezvrací, jsou hraví. Tak se asi fakt přežrali šáchoru. On ten jeden starý, co zůstal, ve srovnání s těma dvěma novýma, to je fakt obrrozdíl - jak už je zničenej a okousanej. Jinak moji kocouři nezvrací kvůli bezoárům, já jim šáchor nabídla jen proto, že jsem se zde o něm dočetla a měl obrovský úspěch!

13.3.2016 15:53
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Pokud kocouři mají nový šáchor, určitě se do něj hned nadšeně pustili, viďte. u nás je to zrovna tak. jinak vypadají kocouři normálně, žerou a znovu nezvrací? Jen bych je sledovala, neplašila bych.

Jj, současná situace je taková jak ji popisujete Vy. Ale po prvním šáchoru dříve rozhodně takto moc nezvraceli, tak nevím...

13.3.2016 18:12
tapina

XXX.XXX.211.84

fikovnice napsal(a):
Všem moc díky za odpovědi, obzvlášť "Tapině". No, od noci je klid, kocouři už nezvrací, jsou hraví. Tak se asi fakt přežrali šáchoru. On ten jeden starý, co zůstal, ve srovnání s těma dvěma novýma, to je fakt obrrozdíl - jak už je zničenej a okousanej. Jinak moji kocouři nezvrací kvůli bezoárům, já jim šáchor nabídla jen proto, že jsem se zde o něm dočetla a měl obrovský úspěch!

Jo není zač. Měla už jsem trochu obavu. Dobře že je to ok.

13.3.2016 20:39
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):

Jj, znám to. Stačí, abych dala k dispozici nový šáchor (mám je odděleně od koček než obrostou) a když se někdo přežere, tak taky hází šavličky... prvně jsem trochu stresovala, teďka už jen utřu nadělejí a řeknu něco ve stylu "si se zase přežral/a, co?" a jdu.

14.3.2016 15:29
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Zdravím kočkaře, děkuji za všechny odpovědi a hlavně doufám, že jsem nic nezakřikla. Nějak se mi dějí nedobré zdravotní věci, tak aby na mě nepadala doma samota, jela jsem včera večer do kina na "Polednici". Neznám vkus vás ostatních, ale pro mě ztracený čas - kravina, lidi v kině asi 3x ječeli u scén, které ve mně vyvolávaly spíš smích... No nic, to jsem psát nechtěla. Vrátila jsem se a našla jsem nejm.3 nebo 4 další "hromádky" nazvraceného. Tedy ony to nejsou hromádky, ale zaschliny slin, v tom obvykle pár stonků šáchoru. Co mě udivuje, je, že když jsem šáchor přinesla poprvé, tak sice velkej asi jedenkrát taky takto ublinkl, ale jinak nic. Jinak se kocouři chovají normálka, jsou žraví a hraví, ale tentokrát je teda šáchor pěkně prohnal - zvracením!

14.3.2016 18:05
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
Zdravím kočkaře, děkuji za všechny odpovědi a hlavně doufám, že jsem nic nezakřikla. Nějak se mi dějí nedobré zdravotní věci, tak aby na mě nepadala doma samota, jela jsem včera večer do kina na "Polednici". Neznám vkus vás ostatních, ale pro mě ztracený čas - kravina, lidi v kině asi 3x ječeli u scén, které ve mně vyvolávaly spíš smích... No nic, to jsem psát nechtěla. Vrátila jsem se a našla jsem nejm.3 nebo 4 další "hromádky" nazvraceného. Tedy ony to nejsou hromádky, ale zaschliny slin, v tom obvykle pár stonků šáchoru. Co mě udivuje, je, že když jsem šáchor přinesla poprvé, tak sice velkej asi jedenkrát taky takto ublinkl, ale jinak nic. Jinak se kocouři chovají normálka, jsou žraví a hraví, ale tentokrát je teda šáchor pěkně prohnal - zvracením!

On jim tenhle nový mohl chutnat prostě víc. :) Tak se cpali a cpali... taky se mi občas po něm číča pozvrací 3-4x za sebou a přitom je pak už ok, normálně se nají masa, atd. a je klid.

15.3.2016 00:08
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
On jim tenhle nový mohl chutnat prostě víc. :) Tak se cpali a cpali... taky se mi občas po něm číča pozvrací 3-4x za sebou a přitom je pak už ok, normálně se nají masa, atd. a je klid.

Jj, to máte pravdu. Já ještě řekla prodavačce ať mi vybere nějaké dva nejhezčí a nejbohatší! Myslím, že jsem zbytečně plašila - kocouři jsou jinak v pohodě a od včera se už nic nedělo, tedy nenašla jsem nově nazvraceno. Ale vzpomněla jsem si, že tady ta slečna z květinářství, když tam třeba kupuji kytku, tak ji pak lakuje - nebo prostě stříká něčím, aby se leskla. Ale věřím, že v případě šáchoru jej neměla takto "ošetřený". Když jsem se jí po šáchoru ptala, tak sama řekla:"Myslíte kočičí trávu?" Tak snad...

15.3.2016 08:12
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Já myslím, že "lakují" jen řezané kytky při aranžování. U žádné v květináči to přede mnou ještě nikdo nesprejoval..

Jinak jsem si všimla na papírovém popisku u šáchoru z Hornbach /ten vysoký s deštníčky/, že tam je symbol není určeno ke konzumaci /škrtlý pohár a příbor/. Tak doufám, že to neznamená nic hrozného.

15.3.2016 16:14
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
Jj, to máte pravdu. Já ještě řekla prodavačce ať mi vybere nějaké dva nejhezčí a nejbohatší! Myslím, že jsem zbytečně plašila - kocouři jsou jinak v pohodě a od včera se už nic nedělo, tedy nenašla jsem nově nazvraceno. Ale vzpomněla jsem si, že tady ta slečna z květinářství, když tam třeba kupuji kytku, tak ji pak lakuje - nebo prostě stříká něčím, aby se leskla. Ale věřím, že v případě šáchoru jej neměla takto "ošetřený". Když jsem se jí po šáchoru ptala, tak sama řekla:"Myslíte kočičí trávu?" Tak snad...

Myslím, že to stříkají jen řezané květiny či takové, jež nejsou nejsou ke konzumaci. Na kočičí trávu by to snad nestříkli ?!? Aspoň když jsem kupovala ten zimula, tak nijak nastříkaný nebyl. Ten papyrus jsem měla od kočičího depozita, tak ten stříkaný určo nebyl. :)

A já je doma taky ničím nestříkám, a přesto při větší konzumaci mi z něj kočky taky zvrací. Ony to teda dělají i u přežrání se vysetým obilím. Asi jako psi, ti si taky čistí žaludek travou a pak ji vyvrhnou...

15.3.2016 18:02
tapina

XXX.XXX.11.151

Stříkají to proti plísni, asi všechno, co se distribuuje to řetězců, i bylinky. Pokojové rostliny mají i nějaký nanopostřik nebo co. Ale nijak zvlášť jedovaté by to být nemělo.

Malá zahradnictví - i některé berou od velkodovozců, některé mají vlastní výpěstky - tak podle toho.

17.3.2016 07:17
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Tak ho příště (pro jistotu) prostě hoďte do vany a pořádně osprchujte, šáchor myslím, ne kocoura

17.3.2016 08:13
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Přesně
Já to tak udělala se šáchorem z Hornbach.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.3.2016 11:25
Uživatel s deaktivovaným účtem

Také rostlinu pořádně osprchuji, když ji přinesu domů (jsem lehce paranoidní)

Přidejte reakci

Přidat smajlík