Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.3.2016 10:53
Nelinka..

XXX.XXX.54.5

Ahoj, naše kočka zvrací granule, protože je vůbec nekouše a poliká je celý blb jeden, nevíte co s tím ?

13.3.2016 11:07
Kočičí svět

XXX.XXX.224.42

Nelinka.. napsal(a):
Ahoj, naše kočka zvrací granule, protože je vůbec nekouše a poliká je celý blb jeden, nevíte co s tím ?

Není to blb. Jak je kočka stará? Může mít zánět dásní, a proto je polyká a nekouše. Podívejte se jí do tlamičky, jestli je ji z ní hodně cítit a jaké barvy jsou dásně - světle růžové, červené, do hněda nebo do fialova? Má vůbec všechny zuby?

13.3.2016 11:20
Nelinka..

XXX.XXX.54.5

Ona měla ještě včera jiný a ty byly velký a ty kousala. Jenže tyhle jak jsou o dost menší, tak je ona přiběhne k misce a spoliká je během 20 sekund no a pak to vyzvrací. Tamty nezvracela.

13.3.2016 11:31
Kočičí svět

XXX.XXX.224.42

Nelinka.. napsal(a):
Ona měla ještě včera jiný a ty byly velký a ty kousala. Jenže tyhle jak jsou o dost menší, tak je ona přiběhne k misce a spoliká je během 20 sekund no a pak to vyzvrací. Tamty nezvracela.

Aha a co je to za značku? Mně taky malinké granule nekousají, ale rovnou polykají. Otázkou je, proč je zvrací. Bude to tím hltáním, protože jsou asi granulky hodně dobré. V tom případě zkuste dát jen trošičku a po chvíli zase. Nám zase kocour zvrací vše tekuté - jogurt, vývar. Taky nevím, proč to tak je. Taky hltá, ale vyzvrací vždy jen ten jogurt nebo vývar. Konzervu ani granule ne.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.3.2016 11:37
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud přecházíte na nové granule, je vhodné několik dnů míchat s těmi původními. Pravděpodobně ji ty nové velmi chutnají, tak je rychle zblajzne. Ale pro zažívání je to nepřirozené, tak šup s tím ven. A běžně kočka část granulí spolkne vcelku ;-).

13.3.2016 14:04
Šípečk2.0

XXX.XXX.54.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud přecházíte na nové granule, je vhodné několik dnů míchat s těmi původními. Pravděpodobně ji ty nové velmi chutnají, tak je rychle zblajzne. Ale pro zažívání je to nepřirozené, tak šup s tím ven. A běžně kočka část granulí spolkne vcelku ;-).

Asi ano :).

13.3.2016 14:05
Šípečk2.0

XXX.XXX.54.5

Kočičí svět napsal(a):
Aha a co je to za značku? Mně taky malinké granule nekousají, ale rovnou polykají. Otázkou je, proč je zvrací. Bude to tím hltáním, protože jsou asi granulky hodně dobré. V tom případě zkuste dát jen trošičku a po chvíli zase. Nám zase kocour zvrací vše tekuté - jogurt, vývar. Taky nevím, proč to tak je. Taky hltá, ale vyzvrací vždy jen ten jogurt nebo vývar. Konzervu ani granule ne.

Taky už dávám jen trochu a ještě pro jistotu, je rozlámu na menší kousíčky :).. Třeba na půlku

14.3.2016 09:29
Isistera

XXX.XXX.166.190

Jeden můj kocour polyká granule v celku běžně (jakkoliv velké) a nezvrací. Bude to spíš o tom množství, že toho do sebe naláduje moc najednou.

14.3.2016 09:41
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Určitě bych je nelámala, to se mu budou polykat ještě líp, bez kousání. Možná by šla pořídit protihltací miska, co se dává psům. Zatím bych regulovala množství, než si na ně zvykne a uklidní se, přestane se přežírat.

14.3.2016 11:05
Janaaa

XXX.XXX.226.2

Ještě, že já mám tak zlatou kočku.ta i ty nejmenší granule (třeba N&D)poctivě rozkouše.A taky je po ní spousty drobečků v misce, jak je rozkouše.Kocour to odkoukal od ní, když byl malinkej, ale ty malý taky někdy nekouše.Ale zatím bez následků.Kupte kočce nějaký velký granule, který bude muset kousat...je to lepší i na zuby...

Přidejte reakci

Přidat smajlík