Prosím, mají vaše kočky taky povislé mléčné žlázy? Při pohmatu je to takové měkké, bradavka jako by seděla v tuku, nevím, jak to popsat. nevím, jestli je to jen tuk nebo nádor? Kočička bude mít teprve rok. Nikdy nerodila a už je vykastrovaná. Má trochu nadváhu. V posledních týdnech odmítá jíst veškeré vlhké krmivo. Dneska jsem pro jistotu odčervila. Četla jsem, že nechutenství je také známkou nádoru mléčných žláz. Často pospává u topení. Ale mazlit se chodí i si hrajeme s udičkou. V posledních týdnech je extrémně mazlivá. Mám se vydat na veterinu nebo jsou povislé prsíčka jen známkou obezity?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Když naše polovenkovní kočička přes zimu nabrala, tak měla na mléčných "lištách" také tuk. Na jaře to vyběhala. Byla také kastrované a koťata nikdy neměla.
Kočičí svět
napsal(a):
Prosím, mají vaše kočky taky povislé mléčné žlázy? Při pohmatu je to takové měkké, bradavka jako by seděla v tuku, nevím, jak to popsat. nevím, jestli je to jen tuk nebo nádor? Kočička bude mít teprve rok. Nikdy nerodila a už je vykastrovaná. Má trochu nadváhu. V posledních týdnech odmítá jíst veškeré vlhké krmivo. Dneska jsem pro jistotu odčervila. Četla jsem, že nechutenství je také známkou nádoru mléčných žláz. Často pospává u topení. Ale mazlit se chodí i si hrajeme s udičkou. V posledních týdnech je extrémně mazlivá. Mám se vydat na veterinu nebo jsou povislé prsíčka jen známkou obezity?
Předpokládám, že ji ta kůže visí vzadu na břiše, že? je to zcela normální. ;).
sarabubu
napsal(a):
Taky máme takovou kožní řasu a madam je na ní haklivá. Se jí směju, že nám přes zimu krapánek nabrala, nedej bože, když na ní sáhnu. Na jaře ji zase vyběhá. Ne úplně, ale dost se zmenší.
U nás háklivá není, můžu ji hladit, kde chci, sama mi nastavuje bříško. Tyto kočky jsou super. Je to výhoda i při odčervování nebo podávání tabletek. Otevřu zobáček, hup tam tabletka a zobáček zavřu
Kočičí svět
napsal(a):
Ano, je to vzadu. zmizne to, pokud zhubne?
Záleží, jak moc zhubne. :) Naše mladá je jinak štíhlá, ale malý špíček na bříšku má i tak. :) Přitom nikdy nekojila, apod. a má teďka za 4 dny už 2 roky. A ze srandy ji za špíček taky občas popotáhnu - ona je do teď hravá jak kotě, takže tímhle ji většinou vyzývám ke hře.
Kočičí svět
napsal(a):
U nás háklivá není, můžu ji hladit, kde chci, sama mi nastavuje bříško. Tyto kočky jsou super. Je to výhoda i při odčervování nebo podávání tabletek. Otevřu zobáček, hup tam tabletka a zobáček zavřu
Zkuste vyfotit a vložit foto. Asi to nebude nic závažného (dokonce je zde někde vlákno, které se tuším jmenuje "Povislé břicho kocoura"), ale pro klid duše... I když samozřejmě vím, že ani foto nemusí být nikterak průkazné.