Martisx
XXX.XXX.168.81
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda někdo nemá zkušenosti se zánětem ouška u kočičky? Mám doma kocourka, asi pred 10 dny prisel s poraneným uchem a rozjel se mu silný zanet. Vcera jsme s nim byli u veterinare, dostal kapky, antibiotika atd. Za tyden jdem na kontrolu. Pořád ztrácí rovnovahu a padá. Kapsicky žere normálne i se mazli. CHtela bych se zeptat, zda s tim nekdo ma zkusenosti? Zda by zase mohl mít stabilitu a nepadal? :(.
Martisx
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda někdo nemá zkušenosti se zánětem ouška u kočičky? Mám doma kocourka, asi pred 10 dny prisel s poraneným uchem a rozjel se mu silný zanet. Vcera jsme s nim byli u veterinare, dostal kapky, antibiotika atd. Za tyden jdem na kontrolu. Pořád ztrácí rovnovahu a padá. Kapsicky žere normálne i se mazli. CHtela bych se zeptat, zda s tim nekdo ma zkusenosti? Zda by zase mohl mít stabilitu a nepadal? :(.
No jsou to typické příznaky pro poranění vnitřního ucha. Varianta č.2 - vadí mu kapky v uších, ty se snaží vyklepat a chodí všelijak našikmo. Každopádně, přetrvávaly-li by tyto obtíže, buď bych znovu zkonzultovala veta, anebo ještě úplně jiného veta. Pokud kocour přišel poraněný, mohlo jej také třeba srazit auto? Nebo tak něco - mám na mysli závažnějšího než "jen" natržené ucho?
Může mít klidně poraněný bubínek, který řídí rovnováhu. Nebo se mu prostě něco v uchu nelíbí (kapky, to zranění, atd.) a snaží se to takhle vyklepnout ven.
Pokud mu dal vet léky, nechala bych to den dva a uvidíte, zda se to bude lepšit. Ono pokud se to nějakých 10 dní neřešila a rozjel se tam zánět, tak ho to bude bolet..
lavacca
napsal(a):
Může mít klidně poraněný bubínek, který řídí rovnováhu. Nebo se mu prostě něco v uchu nelíbí (kapky, to zranění, atd.) a snaží se to takhle vyklepnout ven.
Pokud mu dal vet léky, nechala bych to den dva a uvidíte, zda se to bude lepšit. Ono pokud se to nějakých 10 dní neřešila a rozjel se tam zánět, tak ho to bude bolet..
Jen poupravím: bubínek zas až tak důležitý není (viz píchání bubínku dětem při zánětu stř. ucha). Ale poranění vnitřního ucha, kde je centrum rovnováhy, to už je jiná liga, bohužel...
fikovnice
napsal(a):
Jen poupravím: bubínek zas až tak důležitý není (viz píchání bubínku dětem při zánětu stř. ucha). Ale poranění vnitřního ucha, kde je centrum rovnováhy, to už je jiná liga, bohužel...
No, já jsem si při psaní říkala - vnitřní ucho neb o bubínek? Ok, tak vnitřní ucho. :).
Děkuji moc za názory :) Zapomněla jsem dodat, že mi veterinář říkal, že má zřejmě narušenou rovnováhu díky tomu oušku. Také mi říkal, že tomu dává tak 70 %, že by se mohl uzdravit. Proto mě zajímalo, zda s tím má někdo zkušenosti. Kocourek se zdá již lepší, občas spadne, motá se, ale je to lepší. Máme ho zavřeného doma, poradil nám to veterinář, jelikož kocourek je neposeda a toulá se všude možně. Mohlo by se stát, že by třeba spadl ze střechy, kvůli tomu, že má narušené to rovnovážné ústrojí a pak by se mohl poranit. Budeme doufat, že se uzdraví... Za týden s ním jdeme na kontrolu.
Martisx
napsal(a):
Děkuji za optání :) dnes jsem byli na poslední kontrole u veterináře. Bylo nám řečeno, že už je zdravý a byl propuštěn z domácího :) Bohužel má trvalé následky, má mírně nakloněnou hlavičku a občas se zapotácí. Ale budeme doufat, že se s tím kocourek naučí žít. Je to náš mazlík :).
Tak to je škoda, že to způsobilo trvalé následky. Ale kocourek se s tím určitě vyrovná a třeba se to časem i zlepší. Na Psech probíhá podobná diskuse, nemyslím, že by to mělo zázračný efekt, ale za zkoušku nic nedáte - zkusila bych kocourkovi koupit a dávat vit. B, resp. B-komplex.