kočka.petra

XXX.XXX.128.35
My máme vyzkoušený obojek Bio Band. Vydržel nám čtyři měsíce, takže za sezónu jsme použili dva. Stál pár korun, naší Julče vůbec nevadí a příjemně voní. Navíc v něm není žádná chemie. Letos ho určitě koupíme zas.
"Obojek jsem zkoušela jednou a už nikdy více. Ani jsem nevyzkoušela, jestli funguje nebo ne, protože ten náš chlupáč se na něm málem oběsil. Chtěl si ho v noci servat, jak si tam blbě prostrčil tlapku a měl vytažené drápky, tak nejen, že se „šprajcnul“, ale ještě si tím drápkem rozerval tlamičku a vůbec mu to nešlo vytáhnout. Bojovala jsem s ním pár minut, byla jsem celá rozervaná a pokousaná. Naštěstí se mi podařilo mu dráp z tlamičky vytáhnout bez většího ublížení.
Od té doby nechci obojek na kočce ani vidět. Občas ho mám na vodítku (když jdeme na veterinu a nechce se mi tahat bedýnka), ale to má takový ten postroj přes tělo a stejně se mu nechce jít, tak ho nesu :roll:
Máme kocourka na půl venkovního, na půl domácího. Stýká se s veškerou možnou zvěřinou a proti blechám a klíšťatům u nás funguje pravidelné koupání v šamponu proti těmhle mrškám. Zatím blechy nikdy neměl a klíště za těch 9 let co ho máme měl jen 2× (a to věčně běhá po zahradě..."
zdroj: http://www.emimino.cz/diskuse/antiparazitni-obojek-pro-kocku-105345/.