M&V&B
XXX.XXX.49.3
Zdravím. Moje kočka nejčistotnější kočka na světě odmítá chodit na wc. Nikdy nebyl problém. Záchod jsem jí mohla přendavat, nikdy jí to nevadilo, byla to šikulka. A teď nic. Zdravotní problém nemá. Jediné, co se u nás změnilo je, že už nemáme dvě kočky, ale jenom ji. Může to mít souvislost? Kocoura nemáme od pátku a od té doby wc nepoužívá. Jak byste takovou situaci řešili? Máte zkušenost?
M&V&B
napsal(a):
Zdravím. Moje kočka nejčistotnější kočka na světě odmítá chodit na wc. Nikdy nebyl problém. Záchod jsem jí mohla přendavat, nikdy jí to nevadilo, byla to šikulka. A teď nic. Zdravotní problém nemá. Jediné, co se u nás změnilo je, že už nemáme dvě kočky, ale jenom ji. Může to mít souvislost? Kocoura nemáme od pátku a od té doby wc nepoužívá. Jak byste takovou situaci řešili? Máte zkušenost?
"Kocoura nemáme od pátku a od té doby wc nepoužívÁ."
Promiňte, ale víc jasnější důvod (snad dočasné) nečistotnosti kočky si už snad ani neumím představit...
Dejte jí čas, nenápadně pozorujte. I kočky dokáží truchlit. Co nám zemřela stará kočka, první týden ji kocour intenzivně hledal, druhý byl zalezlý? Nejed nebo málo, nevyměšoval. Po těch 2 týdnech si něco občas zobl, ale pořád byl smutný. Během 2 měsíců zhubl 2kg. Pak teda "dostal" nového parťáka, tím se to zlomilo. Což jsme měli docela obavu, jestli to nebude pislední rána, takže to určitě naní rada.
Dejte jí ještě čas.
M&V&B
XXX.XXX.49.3
Druhá kočka neumřela, byla odejita.. Jinak smutná se mi nezdá, baští i se mazlí jako dřív... Jen to čůrání nás trápí. Začala počurávat sedačku.. Tak snad to chce jenom čas..
Uživatel s deaktivovaným účtem
Mým "holkám" kočkám (teď oslaví 16 let) o prázdninách zemřela mamina, šéfová naší zvířecí smečky (včetně psů). Do té doby žádné problémy s nečistotností (mají i trvalý přístup ven), od její smrti u dvou holek chaos, začaly močit kamkoliv včetně gauče a peřin, a až teď se stav normalizuje. Kočky jsem na záchod dávala, pokud jsem nabyla dojmu, že mají potřebu.
M&V&B
XXX.XXX.49.3
Nene, kocour neumřel. Bylo to opuštěné kotě, které jsme našli a byl u nás, jen dočasně, než jsme mu našli nový domov (ale pár měsíců to bylo). Nikdy mi nepřišlo, že by Berta na něm byla nějak fixovaná. On ji.miloval strašně. Ona si s ním hrála a tak, ale stejně mňoukala u dveří naší ložnice, hladit chtěla jenom ona atd... Takže naopak jsme mysleli, že bude spíš radši, až bude zase v domácnosti jen ona "naše jednička". Vůbec mě nenapadlo, že by jí odchod kocoura mohl ublížit, zasáhnout...
M&V&B
napsal(a):
Nene, kocour neumřel. Bylo to opuštěné kotě, které jsme našli a byl u nás, jen dočasně, než jsme mu našli nový domov (ale pár měsíců to bylo). Nikdy mi nepřišlo, že by Berta na něm byla nějak fixovaná. On ji.miloval strašně. Ona si s ním hrála a tak, ale stejně mňoukala u dveří naší ložnice, hladit chtěla jenom ona atd... Takže naopak jsme mysleli, že bude spíš radši, až bude zase v domácnosti jen ona "naše jednička". Vůbec mě nenapadlo, že by jí odchod kocoura mohl ublížit, zasáhnout...
Jo, ono to někdy tak vypadá a po odchodu toho kámoše se člověk nestačí divit... u nás takhle před 2 lety odešla vlčí špicka, se kterou se kavkazačka nesnesla na volno (vlčí špicka chtěla šéfovat, což kavkazačka ji vždy dala rázně najevo, že to ani omylem, že šéfová je ona a byly z toho bitky), takže jsme museli oddělovat, aby si něco neudělaly, ale samozřejmě se mohly přes pletivo očuchat, apod. V podstatě za ní chodila kavkazačka denně, jak obcházela celý pozemek...a když jsme museli špiclinu utratit (rakovina), tak byla první 3-4 dny jak tělo bez duše... přitom zůstali spolu s ní ještě další 3 psi v té době, takže by člověk řekl, že to ponese lépe, když zcela sama nebyla...a ono ne.
Je škoda, že jste prcka dali pryč. Po pár měsících, zvlášť pokud si s ním hrála, takže spolu ten vztah měli ok, je to pro ní šok být najednou sama no... :(.
M&V&B
XXX.XXX.49.3
Já jí teď dám čas a klid, zkusím ji umazlit, a když by nejhůř bylo a problém by se nelepšil, tak asi budem muset adopotovat nějakýho kámoše
joanne.s
napsal(a):
Jen ne nového kámoše, prosím!
Radím/e vám dobře.
Získat zpět starého kámoše, nebo radši nic. Opravdu.
Pokud nevěříte, přečtěte si nějakou knížku o kočkách.
Přesně tak, jiné zvíře ho nenahradí... ani jeho návrat nemusí být už ono - nemusí na ten svůj vztah už navázat a můžou se jen obcházet, ale žádné hraní, apod. co bylo předtím...
M&V&B
XXX.XXX.49.3
Vypadá to, že už jsme v poho! . Načuráno v záchůdku.
M&V&B
XXX.XXX.49.3