Hezké velikonoční dopoledne všem, jdu si pro radu - co je nejlepší na klíšťata? Mrňous nám včera přišel s horečkou a s klíštětem. Vzhledem k tomu, že do několika hodin po vytažení klíštěte byl opět žravý a hravý a veterinář nenašel nic jiného, tak se obáváme, že to opravdu byla reakce na klíště a co to s ním udělá, až chytí další. Máte nějaké doporučení? Do obojku se mi moc nechce, kocour furt leze po stromech a ve křoví. Děkuju!
oliverkova
napsal(a):
Hezké velikonoční dopoledne všem, jdu si pro radu - co je nejlepší na klíšťata? Mrňous nám včera přišel s horečkou a s klíštětem. Vzhledem k tomu, že do několika hodin po vytažení klíštěte byl opět žravý a hravý a veterinář nenašel nic jiného, tak se obáváme, že to opravdu byla reakce na klíště a co to s ním udělá, až chytí další. Máte nějaké doporučení? Do obojku se mi moc nechce, kocour furt leze po stromech a ve křoví. Děkuju!
Spot on (kapka se dává na kohoutek). U nás nejlépe funguje Stronghold a Frontline Combo (ale opravdu ten Combo, klasický tak účinný nebyl). Dávám spot on venkovním kočenám většinou 2-3x za sezónu, tj. cca po 2 měsících a pohoda.
Pavelzholesovic

XXX.XXX.215.145
Jen upozorním náš kocourek měl na obojek těžkou reakci a málem umřel. Nikde se to nepíše a svině to tam neuvádějí i když jsme jim poslali veškeré info od zvěrolékařky. Jak tam dosáhl jazykem tak bylo zle. Kdyby jsme ho nehledali kvůli ňamce, tak se udusil. Jinak kdyby se to stalo a začal jako kašlat a dusit se tak okamžitě k doktorovi, rozhodují minuty a vteřiny. My jsme doběhli asi po 10 minutách a dala ho hned na kapačku a bodla injekce. nejhorších 30 minut :/.
xxxyyy

XXX.XXX.17.137
Pavelzholesovic
napsal(a):
Jen upozorním náš kocourek měl na obojek těžkou reakci a málem umřel. Nikde se to nepíše a svině to tam neuvádějí i když jsme jim poslali veškeré info od zvěrolékařky. Jak tam dosáhl jazykem tak bylo zle. Kdyby jsme ho nehledali kvůli ňamce, tak se udusil. Jinak kdyby se to stalo a začal jako kašlat a dusit se tak okamžitě k doktorovi, rozhodují minuty a vteřiny. My jsme doběhli asi po 10 minutách a dala ho hned na kapačku a bodla injekce. nejhorších 30 minut :/.
To je bez uvedení značky obojku info k ničemu.
Já třeba už tři roky používám na obě kočky obojek Foresto, nasadím v březnu, sundám v listopadu. Naprostá spokojenost! Je udělaný tak, že i když se kočka zachytí o větev, může se vyvléct.
micubisi

XXX.XXX.81.23
Jarynek je po aplikaci kapičky vždy hodně neklidný a jazykem dosáhne i na záda. Letos jsem koupila Foresto, ale ještě nenasadila. Pořád pročítám diskuze, bojím se, ale spoty selhaly všechny.
micubisi

XXX.XXX.81.23
Já ho dávala mezi lopatky, to mi řekli na veterině a to jsi vždy olízal. Díky za radu.
joanne.s
napsal(a):
Micubisi: dosáhne na záda? to ničemu přece nevadí, spot on se dává do pěšinky na hlavě..
Měl by se dávat na krk před lopatkami - na hlavu si dosáhne packou. Právě to místo na krku je ideální v tom, že tam nedosáhne jazykem ani tam nesáhne lezce packou, aby to slízla z chlupů packy.
lavacca
napsal(a):
Měl by se dávat na krk před lopatkami - na hlavu si dosáhne packou. Právě to místo na krku je ideální v tom, že tam nedosáhne jazykem ani tam nesáhne lezce packou, aby to slízla z chlupů packy.
Jj, tak to dávám dobře. Ta hlava mě celkem překvapila, o tomto místě jsem fakt nikdy neslyšela - na spot ony...
Díky moc všem za reakce, půjdu do toho frontline combo, kocour ho měl už minulej rok na blechy.
Jinak ještě úplně dotaz mimo téma - mrkněte se mi prosím vás někdo na vaší kočku, jestli se jí lehce zvedají boky při nádechu... V pondělí se nám zdálo, že kocour při hlubokym spánku dejchá do břicha, dočetli jsme se, že nádech u kočky by neměl být v podstatě vidět, studovali videa a podobně, a samozřejmě jsme teď tak paranoidní, že furt kocoura zkoumáme a nejsme schopní se rozhodnout, jestli je ok. Doplňuju, že mrňous je jinak v pořádku, žere, hraje si, uráží se, že mu ještě vnucujeme antibiotika, nechci ho stresovat návštěvou u veta jen proto, že si nepamatuju, jak normálně dejchá...
U nás máme taky problém s klíš´taty. Kocouři už je nosí nějakou dobu, ale zatímco na nejstarším jsem snad letos klíště ještě nenašla, druhý z bráchů má občas nějaké, třetí kocour je doslova zamořen. To jsem nikdy ještě neviděla, takovou invazi na něčím těle. Tahám, potírám, stále stejné. Naposledy jsem během tří minut vytáhla 7 kusů. Po poradě s našim vetem zkusím obojek. Už se s tím tuto sezonu setkal a spot při tom množství už nedoporučuje. Naopak s obojkem už má dobrou zkušenost. Tak jsem ho objednala a rysknu to. Zajímavé, že ani huˇnatý pes klíšťata nemá, jen tenhle nešťastník.