Co proti klíšťatům?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.3.2016 11:18
oliverkova

XXX.XXX.155.240

Hezké velikonoční dopoledne všem, jdu si pro radu - co je nejlepší na klíšťata? Mrňous nám včera přišel s horečkou a s klíštětem. Vzhledem k tomu, že do několika hodin po vytažení klíštěte byl opět žravý a hravý a veterinář nenašel nic jiného, tak se obáváme, že to opravdu byla reakce na klíště a co to s ním udělá, až chytí další. Máte nějaké doporučení? Do obojku se mi moc nechce, kocour furt leze po stromech a ve křoví. Děkuju!

27.3.2016 12:00
lavacca

XXX.XXX.164.49

oliverkova napsal(a):
Hezké velikonoční dopoledne všem, jdu si pro radu - co je nejlepší na klíšťata? Mrňous nám včera přišel s horečkou a s klíštětem. Vzhledem k tomu, že do několika hodin po vytažení klíštěte byl opět žravý a hravý a veterinář nenašel nic jiného, tak se obáváme, že to opravdu byla reakce na klíště a co to s ním udělá, až chytí další. Máte nějaké doporučení? Do obojku se mi moc nechce, kocour furt leze po stromech a ve křoví. Děkuju!

Spot on (kapka se dává na kohoutek). U nás nejlépe funguje Stronghold a Frontline Combo (ale opravdu ten Combo, klasický tak účinný nebyl). Dávám spot on venkovním kočenám většinou 2-3x za sezónu, tj. cca po 2 měsících a pohoda.

27.3.2016 15:22
lidule

XXX.XXX.117.206

Mame venkovní kočku která taky vleze všude i po stromech a ma obojek proti klistatum... taky jsem se bála ji ho dat ale pipeta nepomohla co jsem zkoušela vloni ale obojek ano a vydrží celkem dlouho...

27.3.2016 15:45
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Taky máme obojek, pipety nepomohly vůbec, taky nám kocour všude leze, jak na stromy, tak pod plotama... atd a zatím pohoda.

27.3.2016 16:34
joanne.s

XXX.XXX.38.170

Spot on od veta.

Pavelzholesovic

28.3.2016 01:03
Pavelzholesovic

XXX.XXX.215.145

Jen upozorním náš kocourek měl na obojek těžkou reakci a málem umřel. Nikde se to nepíše a svině to tam neuvádějí i když jsme jim poslali veškeré info od zvěrolékařky. Jak tam dosáhl jazykem tak bylo zle. Kdyby jsme ho nehledali kvůli ňamce, tak se udusil. Jinak kdyby se to stalo a začal jako kašlat a dusit se tak okamžitě k doktorovi, rozhodují minuty a vteřiny. My jsme doběhli asi po 10 minutách a dala ho hned na kapačku a bodla injekce. nejhorších 30 minut :/.

xxxyyy

28.3.2016 19:39
xxxyyy

XXX.XXX.17.137

Pavelzholesovic napsal(a):
Jen upozorním náš kocourek měl na obojek těžkou reakci a málem umřel. Nikde se to nepíše a svině to tam neuvádějí i když jsme jim poslali veškeré info od zvěrolékařky. Jak tam dosáhl jazykem tak bylo zle. Kdyby jsme ho nehledali kvůli ňamce, tak se udusil. Jinak kdyby se to stalo a začal jako kašlat a dusit se tak okamžitě k doktorovi, rozhodují minuty a vteřiny. My jsme doběhli asi po 10 minutách a dala ho hned na kapačku a bodla injekce. nejhorších 30 minut :/.

To je bez uvedení značky obojku info k ničemu.

Já třeba už tři roky používám na obě kočky obojek Foresto, nasadím v březnu, sundám v listopadu. Naprostá spokojenost! Je udělaný tak, že i když se kočka zachytí o větev, může se vyvléct.

28.3.2016 19:42
joanne.s

XXX.XXX.48.194

Na druhou stranu věřím, že obojek proti klíšťatům se opravdu olíznout nesmí. Stejně jako místo, kam se kape spot on.

Se docela divím, že na něho pes jazykem až tak dosáhl. A že to vůbec zkoušel.

28.3.2016 19:43
joanne.s

XXX.XXX.48.194

Pardon, ne pes, kocourek.

micubisi

28.3.2016 20:47
micubisi

XXX.XXX.81.23

Jarynek je po aplikaci kapičky vždy hodně neklidný a jazykem dosáhne i na záda. Letos jsem koupila Foresto, ale ještě nenasadila. Pořád pročítám diskuze, bojím se, ale spoty selhaly všechny.

28.3.2016 20:49
joanne.s

XXX.XXX.48.194

Micubisi: dosáhne na záda? to ničemu přece nevadí, spot on se dává do pěšinky na hlavě..

micubisi

28.3.2016 21:18
micubisi

XXX.XXX.81.23

Já ho dávala mezi lopatky, to mi řekli na veterině a to jsi vždy olízal. Díky za radu.

28.3.2016 21:28
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Micubisi: dosáhne na záda? to ničemu přece nevadí, spot on se dává do pěšinky na hlavě..

Já dávávala na krk dozadu, na kohoutek.

28.3.2016 21:44
joanne.s

XXX.XXX.48.194

Já ani nečetla návod v letáku spot onu, aplikoval to tak přede mnou veterinář. Samotné se mi do toho nechtělo.

28.3.2016 21:51
lavacca

XXX.XXX.164.49

joanne.s napsal(a):

Měl by se dávat na krk před lopatkami - na hlavu si dosáhne packou. Právě to místo na krku je ideální v tom, že tam nedosáhne jazykem ani tam nesáhne lezce packou, aby to slízla z chlupů packy.

28.3.2016 22:06
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
Měl by se dávat na krk před lopatkami - na hlavu si dosáhne packou. Právě to místo na krku je ideální v tom, že tam nedosáhne jazykem ani tam nesáhne lezce packou, aby to slízla z chlupů packy.

Jj, tak to dávám dobře. Ta hlava mě celkem překvapila, o tomto místě jsem fakt nikdy neslyšela - na spot ony...

29.3.2016 16:58
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
Jj, tak to dávám dobře. Ta hlava mě celkem překvapila, o tomto místě jsem fakt nikdy neslyšela - na spot ony...

To já taky ne. Vždy na ten krk, kam nedosáhnou.

29.3.2016 18:48
fikovnice

XXX.XXX.99.69

fikovnice napsal(a):

Ale zas když to radil "Joanne" její vet, tak třeba je to "náhradní" místo, když se (teoreticky) by dávaly v nějakém rychlejším sledu dva spot ony...

30.3.2016 08:31
oliverkova

XXX.XXX.40.6

Díky moc všem za reakce, půjdu do toho frontline combo, kocour ho měl už minulej rok na blechy.

Jinak ještě úplně dotaz mimo téma - mrkněte se mi prosím vás někdo na vaší kočku, jestli se jí lehce zvedají boky při nádechu... V pondělí se nám zdálo, že kocour při hlubokym spánku dejchá do břicha, dočetli jsme se, že nádech u kočky by neměl být v podstatě vidět, studovali videa a podobně, a samozřejmě jsme teď tak paranoidní, že furt kocoura zkoumáme a nejsme schopní se rozhodnout, jestli je ok. Doplňuju, že mrňous je jinak v pořádku, žere, hraje si, uráží se, že mu ještě vnucujeme antibiotika, nechci ho stresovat návštěvou u veta jen proto, že si nepamatuju, jak normálně dejchá...

4.4.2016 12:34
amiš

XXX.XXX.11.12

U nás máme taky problém s klíš´taty. Kocouři už je nosí nějakou dobu, ale zatímco na nejstarším jsem snad letos klíště ještě nenašla, druhý z bráchů má občas nějaké, třetí kocour je doslova zamořen. To jsem nikdy ještě neviděla, takovou invazi na něčím těle. Tahám, potírám, stále stejné. Naposledy jsem během tří minut vytáhla 7 kusů. Po poradě s našim vetem zkusím obojek. Už se s tím tuto sezonu setkal a spot při tom množství už nedoporučuje. Naopak s obojkem už má dobrou zkušenost. Tak jsem ho objednala a rysknu to. Zajímavé, že ani huˇnatý pes klíšťata nemá, jen tenhle nešťastník.

Přidejte reakci

Přidat smajlík