Kočka škrábe a kouše

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Týnkaa

28.3.2016 21:34
Týnkaa

XXX.XXX.153.232

Ahoj, chci se zeptat jak předejít tomu aby kočka kousala a škrábala. Máme asi půlroční kočku a ta pokaždé když si hrajeme po chvíli začne kousat a škrábat. Někdy na nás útočí i bezdůvodně když jdem kolem ní že vyskočí po naší noze a zasekne se drápkama. Můžete mi prosím poradit jak tomu předejít děkuji:).

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.3.2016 21:37

Týnkaa napsal(a):
Ahoj, chci se zeptat jak předejít tomu aby kočka kousala a škrábala. Máme asi půlroční kočku a ta pokaždé když si hrajeme po chvíli začne kousat a škrábat. Někdy na nás útočí i bezdůvodně když jdem kolem ní že vyskočí po naší noze a zasekne se drápkama. Můžete mi prosím poradit jak tomu předejít děkuji:).

Https://www.google.cz/search?q=ko%C4%8Di%C4%8D%C3%AD+m%C3%A1v%C3%A1tko&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwicoeXOkOTLAhVLDZoKHZGCBG8Q_AUIBygB&biw=1366&bih=643.

28.3.2016 21:43
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Https://www.google.cz/search?q=ko%C4%8Di%C4%8D%C3%AD+m%C3%A1v%C3%A1tko&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwicoeXOkOTLAhVLDZoKHZGCBG8Q_AUIBygB&biw=1366&bih=643.

To se hodí - jsou tam jakési webovky kockarium.cz, tak na to příležitostně kouknu.

28.3.2016 21:49
rapotacka11

XXX.XXX.32.107

Měli jste si vzít dvě koťata, hrála by si spolu.

28.3.2016 21:49
joanne.s

XXX.XXX.48.194

Žádný zázračný recept není.
je to odrostlé kotě, zřejmě z toho ještě vyroste. Každopádně je potřeba, abyste si s ní denně hráli, mávátka, peříčka, kuličky myšky atd. Nedoporučuji hry s rukama nohama.

Jak konkrétně si s kočkou hrajete? Půjde na kastraci?

28.3.2016 21:50
lavacca

XXX.XXX.164.49

Týnkaa napsal(a):

Skoro bych tipla, že máte kotě odebrané matce moc brzy - velmi často taková koťata neprojdou správnou socializací mezi sourozenci, aby se naučila, že to kousnutí bolí a neznají tak míru, kam až můžou zajít.

Píšete, že si s ním hrajete - jak ? s čím? Ideální jsou hračky pro hru na dálku - mávátka, házení míčku, apod. Tj. nedostávat se přímo ke střetu kočky a ruky/nohy. To skákání na nohu značí, že vás chce vyprovokovat ke hře. Ideální je v tu chvíli kočku zcela ignorovat - tj. aby si nespokojovala dané chování ´= pozornost páníčka (i negativní pozornost je pozornost).

Jinak ideální je, pokud vám skočí po ruce vykřiknout "au" a klidně i syknout bolestí - aby kočka pochopila, že vás to bolí a nemá to dělat. Tj. vytvořit ji určitou hranici, za kterou nemůže.

28.3.2016 22:02
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
Skoro bych tipla, že máte kotě odebrané matce moc brzy - velmi často taková koťata neprojdou správnou socializací mezi sourozenci, aby se naučila, že to kousnutí bolí a neznají tak míru, kam až můžou zajít.

Píšete, že si s ním hrajete - jak ? s čím? Ideální jsou hračky pro hru na dálku - mávátka, házení míčku, apod. Tj. nedostávat se přímo ke střetu kočky a ruky/nohy. To skákání na nohu značí, že vás chce vyprovokovat ke hře. Ideální je v tu chvíli kočku zcela ignorovat - tj. aby si nespokojovala dané chování ´= pozornost páníčka (i negativní pozornost je pozornost).

Jinak ideální je, pokud vám skočí po ruce vykřiknout "au" a klidně i syknout bolestí - aby kočka pochopila, že vás to bolí a nemá to dělat. Tj. vytvořit ji určitou hranici, za kterou nemůže.

"Skoro bych tipla, že máte kotě odebrané matce moc brzy - velmi často taková koťata neprojdou správnou socializací mezi sourozenci, aby se naučila, že to kousnutí bolí a neznají tak míru, kam až můžou zajít."

Také bych to tipovala... U mých kocourů, ač útulkáči, zřejmě socializace proběhla uspokojivě, ptž já od nich nemám jediný škrábanec, o kousnutí nemluvě - to mi neudělali nikdy. A škrábnutí je také extrémně výjimečné - jen omylem.

28.3.2016 22:03
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):

Btw, máte zkušenost s nějakým laserovým ukazovátkem? Něbo i ostatní? Nechci utrácet za něco, co by pak leželo. A toto je hračka, nad níž již déle uvažuji, ale raději bych si napřed přečetla zkušenosti druhých.

Týnkaa

28.3.2016 22:06
Týnkaa

XXX.XXX.153.232

Nejradši má když jí házíme myšku a ona nám jí nosí. Na kastraci určitě půjde, slyšela jsem že po kastraci se může chování změnit myslíte že by se mohla trochu zklidnit?

28.3.2016 22:06
joanne.s

XXX.XXX.48.194

Já na kocoura zkoušela takové světýlko na mini dálkové ovládání, a moc se nechytlo. Zato velmi u nás frčí hračka zadarmo - malé zrcátko, lampička, a večer házím takto po zdi prasátka, to kocoura zatím bavit nepřestalo. Spíš mám občas strach, že ho z toho mrskne!

28.3.2016 22:14
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Já na kocoura zkoušela takové světýlko na mini dálkové ovládání, a moc se nechytlo. Zato velmi u nás frčí hračka zadarmo - malé zrcátko, lampička, a večer házím takto po zdi prasátka, to kocoura zatím bavit nepřestalo. Spíš mám občas strach, že ho z toho mrskne!

A nemáte "Joanne" na to odkaz?

28.3.2016 22:15
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):

Jo, aha, teď mi to docvaklo, mám totiž horečku a asi mi to nějak nemyslí...

28.3.2016 22:17
fikovnice

XXX.XXX.99.69

fikovnice napsal(a):
Jo, aha, teď mi to docvaklo, mám totiž horečku a asi mi to nějak nemyslí...

Já fakt píšu zmateně - chtěla jsem totiž odkaz na to zrcátko než mi docvaklo, že to žádná hračka není, ale že je to prostě zrcátko a "světlohra"!

Týnkaa

28.3.2016 22:23
Týnkaa

XXX.XXX.153.232

Brzo odebraná nebyla a sourozenců měla také několik:/.

28.3.2016 22:31
rapotacka11

XXX.XXX.32.107

Nebyla to třeba kočička od venkovní matky ?

28.3.2016 22:49
N.u

XXX.XXX.159.234

fikovnice napsal(a):
Btw, máte zkušenost s nějakým laserovým ukazovátkem? Něbo i ostatní? Nechci utrácet za něco, co by pak leželo. A toto je hračka, nad níž již déle uvažuji, ale raději bych si napřed přečetla zkušenosti druhých.

Taky jsme zkoušeli laser po slabém celkem šla, ale pak manžel koupil silný laser (koupil si ho na hrani pro sebe) asi za 200 Kč u Vietnamců a o ten moc zájem neměla.Jinak u nás vyhráva taky obyčejný zrcátko a prasátka na zdi A ať se vám udělá lépe.

28.3.2016 23:43
fikovnice

XXX.XXX.99.69

N.u napsal(a):
Taky jsme zkoušeli laser po slabém celkem šla, ale pak manžel koupil silný laser (koupil si ho na hrani pro sebe) asi za 200 Kč u Vietnamců a o ten moc zájem neměla.Jinak u nás vyhráva taky obyčejný zrcátko a prasátka na zdi A ať se vám udělá lépe.

Moc děkuji!

29.3.2016 00:30
saty

XXX.XXX.209.55

Http://hracky-pro-kocky.heureka.cz/nobby-led-pointer-svetelne-vabitko-ukazovatko-pro-kocku-motiv-mys/ u nás doma frčí ledkova myš štaci ze ji vezmu do ruky za chrastí řetízek na konci a už stoji v pozoru.
Jinak ke kousání nemyslím že by se to stávalo jen u předčasného odstavu Ferdinand a Půlnoc byli vždycky ve dvou a od narození jsou s matkou (rok a půl stáří) a škrábance mam pořád.

29.3.2016 07:08
lusice

XXX.XXX.27.162

fikovnice napsal(a):

Laserové ukazovátku mám. Kocour je z něho nadšený a běháme spolu po celém bytě smajlík. Je to nějaké levné žluté ukazovátko ze zoohitu nebo spokojeného psa. Po nějaké době užívání přestává fungovat a potřebuje čas na nabití se. Ale to už mne to běhání nebaví a jsem ráda, že to vyplo smajlík

29.3.2016 07:15
lusice

XXX.XXX.27.162

K tématu: Kocour, byť byl u matky 13 týdnů s pěti sourozenci, to taky dělal, že mi útočil na nohu a lovil ji. Pomohla ignorace a poté hraní. Ale až za chvilku, aby si to hraní s útočením nespojil. Teď mi skáče na nohu, když mu chystám jídlo. Ale nepoužívá drápky, jen mne obejme, asi aby dal najevo, že to jídlo je jeho, že to ví smajlík. Já se ale stejně leknu.

29.3.2016 08:04

Týnkaa napsal(a):

To je zcela normální. Chce to hru ukončovat dřív, než se rozdivočí, místo rukou jí dát nějakou vhodnou hračku a na tu ji navést i když chce skočit na nohu. (můžu vyfotit svoje ruce po hře s takřka 3letým kastrátem ).
Ta kočička je jenom domácí nebo i venkovní ?

29.3.2016 08:13
rapotacka11

XXX.XXX.32.107

Myslím, že která kočka může ven, toto nedělá.
Vyřádí se venku. (moje zkušenost).

29.3.2016 08:25

rapotacka11 napsal(a):

Moje mají trvalý přístup ven a konkrétně akční kastrát má i svého parťáka (i ten si veeelmi rád hraje s mou rukou, ale nemá to ty grády)...ona totiž ta hra s člověkem má jednu podstatnou výhodu - nemáme drápy a ani ty zuby při hře nepoužíváme, takže dotyčný kočičák je v pohodě a maximální výhodě .
Jsou kočky, které si budou i s člověkem hrát něžně, a pak jsou takoví ti emotivnější jedinci, kteří během vteřiny přejdou z mazlení do, řekněme, rvačky...

29.3.2016 08:34
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Hmn: jo to znám. říkám tomu líz líz, hryz hryz.. Kastrát, tři a půl roku.

Týnkaa

29.3.2016 12:33
Týnkaa

XXX.XXX.165.40

Měla matku venku ale my ji máme jen doma.

29.3.2016 14:10
fikovnice

XXX.XXX.99.69

rapotacka11 napsal(a):

No moji to právě také vůbec nedělají, ani škrábance (to už se fakt musí hodně splést), tak mě to celkem překvapuje.

29.3.2016 15:41
rapotacka11

XXX.XXX.32.107

Týnkaa napsal(a):
Měla matku venku ale my ji máme jen doma.

NĚKTERÉ mají "divokost" v krvi. Zažila jsem to.
Nebyly to kočky jen do bytu. Musely i ven.

Přidejte reakci

Přidat smajlík