Dobrý den.chtěla jsem poprosit o radu, máme MCO kočičku.Bez pár dnů má rok.Má přes 4kg je menšího vzrůstu.Byly jsme jí očkovat a veter.nám řekl že už by měla dávno mrouskat.později chceme i koťátka, tak jsme celkem vyplašení že se ještě nemrouskala.Před veterinářem jsem si myslela že maiky mrouskají později.jak to tedy prosím je máme se znepokojovat?děkuji za odpovědi.
Preji vam pekne dny a nereagujte prosim na me prispevky.vetsinou toto napisete lidem kteri chteji par krat kotatka.ten mnozitel ktery ma x vrhu za rok tem je prd po tom co pisete, je jim prd po jejich kocce a urcite nebude mit takove diskuze.kdyz chcete tak moc bojovat venujte svuj cas v boji proti opravdovym mnozitelum dekuji.
Myslím, že se na joanne.s nemusíte hned zlobit. Myslím, že poslední dobou tu panuje všeobecná ¨alergie¨ na jakékoli množení koček a svým způsobem není čemu se divit, když se podíváte do inzerce, kde chovatelé nemohou udat ani PP kočky a jsou nuceni je dávat pod cenou, jelikož je hrozně ¨překočkováno¨. Sice chápu, že chcete aby Vaše kočička měla koťátka, což je fakt super věc odchovat si vlastní drobotinu, ale já bych třeba nebyl ochoten to udělat už jen z pohledu toho, že nakonec se může (ale nemusí) stát, že budete muset koťata nacpat kdekomu si o ně řekne, jen aby Vám doma nezbylo 5 koček.
Zrovna MCO je v poslední době dost módní, asi jako Dalmatini na přelomu století a jak chudáci dopadli? Jako plemeno jsou zanešení nemocemi, protože i když Vaše kočička bude zdravá, nedává Vám to jistotu, že není přenašečka nějakých hnusů po rodičích geneticky a hlavně málokdo má testovaného bez PP kocourka a služný chovatel Vám PP kocourem nenakryje.
Proto se, prosím nezlobte na ostatní za naše ¨předpotopní¨ názory, ale podobné dotazy tu čteme dnes a denně a alergie vzrůstá, zrovna joanne.s je pravidelnou přispěvatelkou, která mnoha lidem pomohla a myslím, že ještě pár takových dotazů a je na práškách , mějte se a Číčám zdar
Ja ale nechapu duvod vasich odpovedi.ja se prece neptala na to zda mam kryt kocku. Chtela jsem poradit coz se tady asi hodne lidi boji aby se do nich zbytek lidi nepustil ze se bavi s nekym kdo chce kryt nepapir.kocku. myslim si ze pravo na svet maji zviratka vsechna o ktera je postarano. Vzdy jsem vsechna zviratka udala myslim si ze do dobrych rukou dle zpetne vazby.navic mam sveho test.kocourka.ktery je mimochodem po rodicich s pp. Asi je zbytecne sem davat otazku kdyz kocka nema pp ale prece jenom kdyby se nejaky odvazlivec nasel a odpovedel na muj dotaz ne na nic jineho byla bych rada.
1dominicek: klid tu se na tohle téma dost rýpe :/... taky sem tu dostala nejednou pěkně, po kožichu, za jednoduchou otázku (samo, že bez odpovědi na ni).
Vzhledem k tomu, že mainky jsou pozdní tak si myslím, že mrouskání přijde později. Nemohlo se, ale třeba stát, že jste jej prošvihli a ona se přece jen dostala nedávno ke kocourovi? Otec má sice sibiřskou, ale mrouskala se cca něco málo po roce života (nechali ji kastrovat, je to povaleč gaučový :) Oproti těm klasickým domácím, neurozeným, micinám je to nezvyk, když se ta šlechtěná plemena (gor třeba i ta velká) mrouskají později a veterinář je prostě zvyklý jinak a neuvědomil si to, i tak ji hlídejte, nepřijde li to možná bude problém jinde a bude to chtít nějaké specializované vyšetření.
K.
PS: taky nejsem zastáncem množení všeho možného, bez rozumu, ovšem když se zadaří tak se hold postarám, pak třeba nechám kočku vykastrovat (tak jako tu naši, která utekla a přišla už, v tom, tehdy ji byl rok, koťata se rozdala, byla hned pryč, kočka je již vykastrovaná, jelikož je venkovní a doma být nechce, jen v zimně a to jde max do sklepa a je ji aktuálně 10let a nijak ji to neublížilo), ale rozhodně jsem proti kastrování již březích koček...je to na majiteli jak si to zařídí...
Uživatel s deaktivovaným účtem

První mrouskání se objevuje u koček mezi 6. a 14. měsícem věku.
1dominicek
napsal(a):
Dobrý den.chtěla jsem poprosit o radu, máme MCO kočičku.Bez pár dnů má rok.Má přes 4kg je menšího vzrůstu.Byly jsme jí očkovat a veter.nám řekl že už by měla dávno mrouskat.později chceme i koťátka, tak jsme celkem vyplašení že se ještě nemrouskala.Před veterinářem jsem si myslela že maiky mrouskají později.jak to tedy prosím je máme se znepokojovat?děkuji za odpovědi.
A jak to měla její matka? Toto se velmi často dědí... nicméně máte MOC - tj. pozdější plemeno, takže bych se neznepokojovala a až to na ni přijde, tak to přijde.
Máte ji stále s kocourem? Ono některé kočky, když jsou u kocoura, mají tzv. "tichou říji", kterou pozná jen kocour a je možné, že už jste třeba v očekávání...
Helaxik

XXX.XXX.81.203
Nám začala kočička -mainská mývalí mrouskat v 15-nácti měsících tak nebojte, dočkáte se.
Bublinna

XXX.XXX.32.223
Mainské mývalí kočky mají velmi tichou říji. Pozná se především podle zvýšené mazlivosti a tím, že když ji pohladíte nad kořenem ocasu tak začne přešlapovat. Máme dvě kočky a ani u jedne se říje neprojevuje hlasitými projevy. Možná že se už dávno říjila, mainské mají říji většinou od března do dubna (v závislosti na denním světle s příchodem jara). Mají většinou jen jeden vrh za sezonu.
Vsem co nove odpovedeli dekuji za radu a k posledni rade bych napsala jen toto. Mrknete nejdriv na datum kdy byl prispevek prvni muj dotaz napsan at se radeji neztrapnujete. Je to jiz rok kocka je davno vykastrovana. Ono ty vase pp kotata zrovna nekonci zas az tak skvele. Zrovna ja si ted koupila kote s pp je absolutne nevychovana. Ma zdravotni problemy tak asi tak nejak a neni to prvni pripad a jediny chovatel co takto ma pp kotata a psy. Takze ruku na srdce vy papiraci sirite kotata ktera jsou opravdu zdrava a opravdu skvele vychovana a najdete jim supre domov? Toto kote co mam je uz od 3 cloveka. Je mi ji lito proto u nas uz zustane. Timto tuto diskuzy koncim davno jsem si poradila. Tem co napsali kladne ale dekuji.
imkkii
napsal(a):
Neduživá rádoby maina v roce nemrouská, ale honem honem od ní potřebujete mít kotátka ale jinak množitelé samozřejmě nejste
proč nesháníte info u chovatelky která vám kočku prodala - že by proto, že množitel prodá a dál se nezajímá?
Vzdyt pani ale nepsala, ze chteji kotata hned, ale ze az pozdeji...to za prve. Za druhe znam i dost chovatelu s PP pro ktere to prodejem zvirete konci, takze klidek...chovatel bud ten zajem ma ci nema..to je o jeho přístupu, ne o tom, zda ma zvirata s PP ci bez PP... kolikrat krmi a ma lepsi podminky chovu ten, co ma kocku na mazla a dopreje ji 1-2 kotata nez ten, kdo chova vrh za vrhem...a ze takovych CHS je, co maji od kocky 5-8 vrhu za zivot. A v cem je teda pak ten chov s PP lepsi? Zdravotni testy taky nedela kazdy, pro uchovneni nic potreba neni...takze i s PP muzete koupit kocku s horsi srsti, nestandardnim vzhledem (barva oci, délka usi, atd.), atd. Jiste, jsou i top chovky, kde fajt zdravotni testy maji a nadstandardní, krmi špičkovými krmivy, maji fakt dobry pristup. Ale zase je to o hledani...takze PP nerovná se vzdy ta zarucovana kvalita. Ani to zdravi...porad je to zivy tvor, ne stroj.
2.kure
napsal(a):
Vsem co nove odpovedeli dekuji za radu a k posledni rade bych napsala jen toto. Mrknete nejdriv na datum kdy byl prispevek prvni muj dotaz napsan at se radeji neztrapnujete. Je to jiz rok kocka je davno vykastrovana. Ono ty vase pp kotata zrovna nekonci zas az tak skvele. Zrovna ja si ted koupila kote s pp je absolutne nevychovana. Ma zdravotni problemy tak asi tak nejak a neni to prvni pripad a jediny chovatel co takto ma pp kotata a psy. Takze ruku na srdce vy papiraci sirite kotata ktera jsou opravdu zdrava a opravdu skvele vychovana a najdete jim supre domov? Toto kote co mam je uz od 3 cloveka. Je mi ji lito proto u nas uz zustane. Timto tuto diskuzy koncim davno jsem si poradila. Tem co napsali kladne ale dekuji.
A v jakem veku vam nakonec zacala rijet? Pro zajimavost, at vi i dalsi majitele MOC, kdyby to hledali. ;)
To chce klid, nekteri lidi maji pocit, ze co je bez PP je proste fuj za každou cenu...vim o par mnozkach s PP i o tom, jak nekteri chovatele vesele prodavaji sva kotata s PP do chovů bez PP jen s podminkou, ze dotycny nebude do inzerce uvadet jmena rodicu...a jim nekazil pověst. Jinak prezentují, ze pouze na chov s PP ci na mazla s podmínkou kastrace.
Jinak sama mam doma kocky křížene, bez PP i jednu s PP a nejhorsi povahu, kdyz k nam prisla mela ta s PP. Pry uz od chovatelky sla moc neomazlena ( brala jsem si ji ve 4 letech od pani, co ji kupovala jako kote), prvni mesic po pohlazeni drapala a kousala, atd. Des bes. Casem se zklidnila. Mazleni jako ty ostatni nevyzaduje, ale uz neutoci. Aspon nejaky posun. Už u nas bude 10 mesicu a nejšťastnější je, kdyz se vyvaluje venku v trave na slunicku a ma svuj klid. Mela jsem od zname kocku s PP u nas na odchov kotat, aby mela klid (akorat doma prestavovali) a moje kocky bez PP splnuji standard plemene vic nez ta jeji s PP - jak vzhledem, tak povahou..tim nezatracuju kocky s PP, svuj smysl to ma, ale neni vse tak ruzove a dokonale...clovek fakt musi vybirat...jako ve vsem dneska.
PS: Nejsem zamirena proti chovu s PP, psy mam s PP, i kdyz kastrovane, protoze chovat nechci, ale taky jsem musela dele vybirat...nebylo to najdu prvni inzerat a jedu...
Ano co je bpp je vždy od množitele at už z klasické množírny nebo z bytečku. Princip je stejný nasekat kotata bez znalosti genetiky standardů plemene a co nejvíc za ně utržit. útulky a depozity praskají ve švech není důvod produkovat křížence, kvůli sobeckosti že někdo musí mít po své i když v mnoha případech ne zrovna vydařené kočce kotata. A ještě mít tu drzost označit tyto křížence názvy plemen + nezapomenout napsat že jsou po pp rodičích to se přeci dobře prodává.
A máte pravdu všechny chovky nejsou solidní bohužel, ale u množitelů to platí z 99,9%.
Andris

XXX.XXX.230.66
Tak s tím nesouhlasím, mám mainskou cicu a začala se mrouskat tak v roce a půl a to jsme Teda řádně poznali, řve ve dne v noci, teď je jí 6 a mrouska se i dvakrát za sebou v průběhu měsíce, většinou na jaro a podzim. Navíc nám potvora cura do peřin, když má říji.uvazuji proto o kastraci ač nerada.
Budvar

XXX.XXX.168.150
joanne.s
napsal(a):
Přimlouvám se, nemnožit, prosím.
nějak sem se sem dostal a koukám to je rota tady vadí někomu že pani se na něco zeptá a nejvíc řvou vždy chudáci co se bojí že neudrží cenu a maskují to touhou po kvalitě plemene,kopou kolem sebe a nazvou každého kdo vypadá v jejich nenažraných očích jako konkurence množírnou, potřebují si ten byznis dělat sami, že by někdo měl jakékoli zvíře pro radost a koťata daroval příbuzným neni přípustné.

Budvar
napsal(a):
nějak sem se sem dostal a koukám to je rota tady vadí někomu že pani se na něco zeptá a nejvíc řvou vždy chudáci co se bojí že neudrží cenu a maskují to touhou po kvalitě plemene,kopou kolem sebe a nazvou každého kdo vypadá v jejich nenažraných očích jako konkurence množírnou, potřebují si ten byznis dělat sami, že by někdo měl jakékoli zvíře pro radost a koťata daroval příbuzným neni přípustné.
Já se nebojím, že neudržím cenu, neb nechovám nic. Ale už jsem psala několikrát - nechtěná koťata u mě končí na pitevním stole - vychrtlá, začervená, zasvrabená. A to zase vadí mně.
Budvar> Odpovídáte na 5 let starou diskuzi.
Kometa> Mainská koťata nebudou nechtěná. Bezpapíráci za 6000 jsou prodaní za 2 hodiny od zveřejnění inzerátu. Za 8 litrů se prodají za pár dní. Nevím, jak dlouho se prodávají s MCO s PP, ale pokud chovatelé vyšroubovali cenu na 15 litrů za obyčejné MCO kotě, nemohou se divit, že finančně příčetný člověk jim to nedá.
Připadá mi to jako kdyby si chovatel řekl "Mám 5 koček a kocoura, tak už nebudu muset nikdy pracovat."
Přeji si, ať MCO množí co nejvíce lidí, aby ceny papíráků spadly na polovinu. Chov stále ještě nebude ztrátový, ale MCO se pak rozšíří mezi běžné lidi.

Kočkomil Obecný
napsal(a):
Kometa> Mainská koťata nebudou nechtěná. Bezpapíráci za 6000 jsou prodaní za 2 hodiny od zveřejnění inzerátu. Za 8 litrů se prodají za pár dní. Nevím, jak dlouho se prodávají s MCO s PP, ale pokud chovatelé vyšroubovali cenu na 15 litrů za obyčejné MCO kotě, nemohou se divit, že finančně příčetný člověk jim to nedá.
Připadá mi to jako kdyby si chovatel řekl "Mám 5 koček a kocoura, tak už nebudu muset nikdy pracovat."
Přeji si, ať MCO množí co nejvíce lidí, aby ceny papíráků spadly na polovinu. Chov stále ještě nebude ztrátový, ale MCO se pak rozšíří mezi běžné lidi.
Kamarádka loni zachránila 2 koťata. Jedno z nich je chlupaté a se štětičkami v uších, řekla bych, že nějaká mainka proběhla. Tím chci říct, že ani kotě za 6 000 nemá jistotu, že nebude vyhozené, když doma začne šplhat po záclonách a nábytku a kousat do lidí. Ale častější je to u těch obyčejných, to uznávám.

Kočkomil Obecný
napsal(a):
..pravě proto ze jsem finančně přícetná zaplatim těch 15 litrů za kotě se zarukou z kvalitní ch.st. než 6 až 8 litrů za kotě bez jakekoli záruky, tedy bez zaruky exterieru, zdravi, povahy....tak asi tak..