Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.4.2016 19:38
Helčaj

XXX.XXX.116.87

Dobrý den, potřebovala bych poradit,
kámoška má kocourka, má ho přes noc doma (i přes velkou část dne), večer je v pořádku, a druhý den ráno má nateklý ocas. Stačí se jemně dotknout, tak úzkostně zamňouká. Nevíte někdo jestli je možné u kočky zlomený ocas? (vím že bych to měla řešit s doktorem.).

6.4.2016 19:53
Helčaj

XXX.XXX.116.87

Take to možné je?

6.4.2016 20:13
rapotacka11

XXX.XXX.32.107

Ano.
Snad majitel pozná, jak moc je poranění vážné.
(tedy jestli nejste děti)
Může li čekat, mít zvíře v klidu a doufat, že to přejde za pár dní.
Jestli ale moc trpí, nežere atd., tak asi nechat zkontrolovat.
Já si zvíře sleduji a spíš čekám...

6.4.2016 20:32
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Ano, ocas protože má samozřejmě kostěnou část, tak se může zlomit. Dokonce si pamatuji takový neveselý obrázek - už ani nevím, čí to byl kocour, ale když jej vztyčil, tak jen cca do poloviny, ta druhá půlka plandala/visela dolů. Chce to určo veta!

7.4.2016 18:43
Helčaj

XXX.XXX.116.87

S kocourkem jsme byly na veterině,
naštěstí to zlomený není, nejspíš se
nějak říznul a zanítilo se mu to... i tak
děkuji za odpovědi.

7.4.2016 23:33
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Helčaj napsal(a):
S kocourkem jsme byly na veterině,
naštěstí to zlomený není, nejspíš se
nějak říznul a zanítilo se mu to... i tak
děkuji za odpovědi.

Aha, já tu už dlouho nebyla a zrovna jsem mohla poradit. Stalo se mi to stejné, kočka chodila nějaká přešlá, smutná, asi tři dny. Pak jsem si všimnula, že nezvedá ocas a má ho u kořene široký jako slůně, prostě nějaký divný. Při pokusu zkontrolovat zdrhala. Tak jsem ji lapla, zamotala do osušky a muž ji držel, já prohlížela ocas. Našla jsem shora u kořene malý stroupek, tak jsem vzala velkou jehlu, že ho zkusím odrýpnout. Jak jsem se pokusila ho naplocho ztrhnout, normálně exploze a metr na zeď vyletěl kus hnisu, snad i s rozloženým masem(hororový smrad - nic tak strašného jsem snad nikdy necítila) a s dvoucentimetrovým trnem z trnky. Hnis dál valil proudem, minimálně deci ho bylo, kaluž pod kočkou. Tak jsem jí to ještě vymačkala(neskutečně řvala chudinka) polila betadinou a toto jsme absolvovali ještě dva dny po sobě, než to přestalo téct. Je to už asi 6let a dobré

8.4.2016 06:35
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Fuuuj, hrůza, chudinka /kočka i vy dva s manželem, zachránci

8.4.2016 07:23
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

joanne.s napsal(a):
Fuuuj, hrůza, chudinka /kočka i vy dva s manželem, zachránci

No já jsem v prvé řadě vyběhnula na WC zvracet. Po návratu byl totálně zelený muž. Tak jsem jednou rukou držela nos a druhou stírala ze země (a naštěstí z dřevěného obložení) ten sajrajt. Zážitek to byl fakt nezapomenutelný...

8.4.2016 18:28
lavacca

XXX.XXX.164.49

lesnížínka napsal(a):
Aha, já tu už dlouho nebyla a zrovna jsem mohla poradit. Stalo se mi to stejné, kočka chodila nějaká přešlá, smutná, asi tři dny. Pak jsem si všimnula, že nezvedá ocas a má ho u kořene široký jako slůně, prostě nějaký divný. Při pokusu zkontrolovat zdrhala. Tak jsem ji lapla, zamotala do osušky a muž ji držel, já prohlížela ocas. Našla jsem shora u kořene malý stroupek, tak jsem vzala velkou jehlu, že ho zkusím odrýpnout. Jak jsem se pokusila ho naplocho ztrhnout, normálně exploze a metr na zeď vyletěl kus hnisu, snad i s rozloženým masem(hororový smrad - nic tak strašného jsem snad nikdy necítila) a s dvoucentimetrovým trnem z trnky. Hnis dál valil proudem, minimálně deci ho bylo, kaluž pod kočkou. Tak jsem jí to ještě vymačkala(neskutečně řvala chudinka) polila betadinou a toto jsme absolvovali ještě dva dny po sobě, než to přestalo téct. Je to už asi 6let a dobré

Uf, to teda muselo být..no, hlavně, že se to vyřešilo a číča je v pořádku. :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.4.2016 09:08

Zrovna včera jsem četla ve starším čísle časopisu Téma, že kočky trpí po škrábnutí nebo kousnutí na abscesy, kdy se ranka zacelí, ale infekce způsobí hnisavý otok.

9.4.2016 11:04
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zrovna včera jsem četla ve starším čísle časopisu Téma, že kočky trpí po škrábnutí nebo kousnutí na abscesy, kdy se ranka zacelí, ale infekce způsobí hnisavý otok.

Myslím, že v tomto případě lezla z trnky dolů a jelikož jsou tam trny hodně zhusta, nejspíš se na jeden zadkem napíchla, tedy trefila ocas a trn se jí tam zalomil. Mimochodem něco podobného se onehdá stalo mě: sekám srpem suché kytky a seknu se(jako několikrát do roka) špičkou do holeně. Špice je tam tupá, ale do holeně to bolí kur...ky. Zařvala jsem a dřepla, že vyhrnu nohavici a kouknu, co jsem si tam zase vyrobila. Načež jsem si půlkou dřepla na starý kolek z jedné velké rostliny. To jsem teprve zařvala, z půlky se mi řinula krev, holeň mne bolela strašně(tam jsem posléze zjistila, že jsem si asi sekla žílu - velká podlitina) nevěděla jsem, co si třít dřív, muž se řehtal, já použila snad všechny nadávky, které se mi v té chvíli vybavily(no nepomohlo ) Doma mi také musel kontrolovat, jestli mi v zadku nezůstalo zalomeného kus dřeva. Po 14dnech holeň už bolí jen na dotek, na zadku mám ještě strup...

9.4.2016 11:15

Lesnížínka: au... To jste to tedy schytala! Hlavně, že už je to dobré!

9.4.2016 17:47
lavacca

XXX.XXX.164.49

lesnížínka napsal(a):
Myslím, že v tomto případě lezla z trnky dolů a jelikož jsou tam trny hodně zhusta, nejspíš se na jeden zadkem napíchla, tedy trefila ocas a trn se jí tam zalomil. Mimochodem něco podobného se onehdá stalo mě: sekám srpem suché kytky a seknu se(jako několikrát do roka) špičkou do holeně. Špice je tam tupá, ale do holeně to bolí kur...ky. Zařvala jsem a dřepla, že vyhrnu nohavici a kouknu, co jsem si tam zase vyrobila. Načež jsem si půlkou dřepla na starý kolek z jedné velké rostliny. To jsem teprve zařvala, z půlky se mi řinula krev, holeň mne bolela strašně(tam jsem posléze zjistila, že jsem si asi sekla žílu - velká podlitina) nevěděla jsem, co si třít dřív, muž se řehtal, já použila snad všechny nadávky, které se mi v té chvíli vybavily(no nepomohlo ) Doma mi také musel kontrolovat, jestli mi v zadku nezůstalo zalomeného kus dřeva. Po 14dnech holeň už bolí jen na dotek, na zadku mám ještě strup...

Auu...tak to hodně nezávidím, to muselo bolet jak kr*va..

9.4.2016 18:58
Helčaj

XXX.XXX.116.87

Děkuji za reakce lesnížínka!

Přidejte reakci

Přidat smajlík