Co obnáší péče o kočku?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.4.2016 09:34

Hezký den.
Po mnoha měsících si plním sen a budu mít jedno z největších kočičích plemen. I když jsem načetla spoustu informací, s chovatelkou si vyměňujeme neustále nějaké informace, tak by mě zajímaly obecné zkušenosti ostatních majitelů koček. Kocourek bude jen doma, jak často mu čistíte wc? Nejspíš hned jak udělají bobek, to bývá kolikrát denně? Mám dvě malé děti, je kočka v porovnání s nimi stejně nebo více náročná? Pro kocourka si jedeme do zahraničí, bude stát přes 12 tisíc a chtěla bych mu dát to nejlepší, ale trochu mě popadly obavy, jestli to zvládnu. :) Mé obavy jsou větší než před narozením prvního dítěte. :D.

8.4.2016 09:36

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hezký den.
Po mnoha měsících si plním sen a budu mít jedno z největších kočičích plemen. I když jsem načetla spoustu informací, s chovatelkou si vyměňujeme neustále nějaké informace, tak by mě zajímaly obecné zkušenosti ostatních majitelů koček. Kocourek bude jen doma, jak často mu čistíte wc? Nejspíš hned jak udělají bobek, to bývá kolikrát denně? Mám dvě malé děti, je kočka v porovnání s nimi stejně nebo více náročná? Pro kocourka si jedeme do zahraničí, bude stát přes 12 tisíc a chtěla bych mu dát to nejlepší, ale trochu mě popadly obavy, jestli to zvládnu. :) Mé obavy jsou větší než před narozením prvního dítěte. :D.

Kočka je velmi jednoduché zvíře. nebojte se, ona si vás ochočí sama a velmi brzo budete vědět, co a ve které chvíli pro ní udělat.

8.4.2016 09:51
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Co budete mít, mainku, ragdolla?

mám kočku jednu a záchodek čistím třikrát denně.

Kdyby cokoliv, pište, třeba i do SZ /zpráva/.

8.4.2016 11:52
lusice

XXX.XXX.27.162

Mám ragdolla a záchod čistím jednou denně večer (podestýlka Cats best OKO). Většinou jsou tam dva (někdy tři) kočičince. Hovínko, když ho udělá a jsem doma, beru ihned. To je většinou jednou denně.
Děti nemám, tak nemám srovnání. Kocour si vyžaduje pozornost, takže to určitě není, že mu dám dvakrát denně jídlo a nevím o něm. Musíme se mazlit a hrát si.

8.4.2016 13:49

Mazlení je příjemná část péče. :)

Budeme mít maiňáka.
S kočkami jsem jako dítě vyrůstala, ale bydleli jsme na vesnici a tam pobíhali venku. A měli asi jen okolo tří kilo, tak to bylo trochu jiné. A já jako dítě jsem k nim neměla moc povinností, jen je mazlit, nasypat jídlo, když byla prázdná miska a večer si je tajně brát do postele. :D
Těším se na něj jako kdyby to mělo být další naše dítě. :) chtěla bych s ním ležet po večerech na gauči, vařit s ním a aby měly i děti parťáka a nebylo jim v pokoji smutno.

8.4.2016 13:56

Lusi, o tomto stelivu jsem už mockrát četla pochvalné komentáře.
Vy, které máte větší kočky, jaký máte záchod? Chtěla bych určitě krytý, ale bojím se, aby se do běžného vešel.

8.4.2016 14:33
lusice

XXX.XXX.27.162

Má tohle. S velikostí nemá problém. V pohodě se tam otočí. Od počátku má oddělaná dvířka. Jeho oblíbená poloha je, že na vchodu sedí jako na bidýlku jako sfinga a koná smajlík.

http://www.zoohit.cz/shop/kocky/toalety_pece/oblibene/174793.

Přidejte reakci

Přidat smajlík