Jak se zachovat pri zachvatu epilepsie u kocoura?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

satan

9.4.2016 20:34
satan

XXX.XXX.37.18

Zdravim lidicky, mam papiroveho kocoura, Bengalsky leopardi´´ dostala jsem ho protoze ma epilepsii, a pani rekla ze my ho da zadarmo a pokud si ho nevezmu tak ho da utratit.A ja jelikoz je my lito i mouchy tak jsem si ho vzala a dostala jsem knemu prasky, ktere mu davam podle predpisu.Ale jakeho koliv veterinare se zeptam tak my rekne neco jineho.A proto se ptam jak se mam chovat pri zachvatu, jestli mam nejak zasahovat nebo ne.Kdyz ma nejaky ten zachvat tak mu chytnu nohy aby se uklidnil, a je to spravne?
Děkuji.

9.4.2016 20:51
joanne.s

XXX.XXX.4.192

Koukněte sem.
https://www.ifauna.cz/kocky/nemodforum/r/detail/931733/muze-mit-kocka-epilepsii

Já mám zkušenost jen u lidí. Tam se radí nedržet, nechat ležet až záchvat odezní, jen odstranit z dosahu ostré předměty, o které se může zranit. Je to těžké, ale jinak nemůžete dělat nic. To zvládnete.

jinak rozhodně medikace - napsat a brát důsledně léky. Zřejmě proto se kocourka bývalá majitelka zbavila - je to nutné. A nechce se jí to pořád platit.

9.4.2016 20:54
joanne.s

XXX.XXX.4.192

Ještě dovětek, po záchvatu bude unavený, to je běžné - nechat v klidu odpočívat, prospat.

Jinak platí vyhýbat se zátěži, stresu, pravidelný odpočinek.

9.4.2016 22:25
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

A u lidí dát ještě pozor(zkontrolovat) jestli nezapadnul jazyk, možná se to týká i zvířat...

Přidejte reakci

Přidat smajlík