Kastrace kočky - krmivo

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.4.2016 10:40
Pajin

XXX.XXX.7.65

Zdravím - minulý týden jsme nechali naší malou kočičí slečnu kastrovat. Od veterináře jsme dostali baliček krmení proplan pro sterilizované kočky. Máte nějaké zkušenosti, rady, doporučení krmiva... Vzhledem k tomu, že je nám 8 měsíců, tak si nejsem jistý, jestli dávat krmivo pro koťata, nebo krmivo pro sterilizované kočky... Případně čím doplnit jídelníček, aby nám nechybělo nic důležitého.
Moc díky

12.4.2016 10:49
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Když už ho máte, dokrmte, a příště kupte jiné granule, masové, s přírodní konzervací. Nejsou nutné granule pro kastráty, zvlášť u tak mladé kočky - leda by měla nadváhu.

Hlavně nekrmit jen granulemi, ale i masem, případně kalitními masovými kapsičkami. A doporučuji koupit kočičí fontánku, motivuje kočky v pití /aby kočce neodešly ledviny, často málo pijí/.

12.4.2016 11:26
Pajin

XXX.XXX.7.65

Jde u granulí pro kastráty opravdu jen o snížení příjmu energie? Pokud ano, tak je opravdu nepotřebujeme... Možná Vám došlo, že mám sphynxe a ti mají dost rychlí metabolismus a potřebují trochu vydatnější krmení, aby dohnali tu chybějící srst a vytvořili si dostatek tepla...

Kapsu dávám pravidelně, ale spíš jako ňamku - tam moc kvalitu nesleduji - spíš to jeslti chutná...
O fontánce už přemýšlím dlouho, ale poslední dobou (zvlášť po té kastraci) se mi zdá, že se kočka trochu "rozpila".

12.4.2016 12:29
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Někdo tvrdí, že granule pro kastráty působí i jako prevence proti močovým kamenům. Já věřím na dostatečnou hydrataci kočky.
dále viz. můj příspěvek shora o způsobu krmení a napájení. p.s. Doporučuji fontánku - pítko CatMate ze zoohit.cz.

catahoula

12.4.2016 14:19
catahoula

XXX.XXX.89.198

Moje kočky ocenily toto na pití http://www.psitlapka.cz/Cool-fresh-automat-na-cerstvou-vodu-2-l jinak se jim pít taky moc nechtělo

12.4.2016 15:19
rapotacka11

XXX.XXX.32.109

Někdo tvrdí, že granule pro kastráty působí i jako prevence proti močovým kamenům.
""""""""""""""""""
Nejspíš výrobce a prodejce.
Kdysi jsem slyšela doktora, ten říkal, že tyhle problémy + zubní kámen,
veterináři dříve neznali. To začalo až s příchodem granulí.

12.4.2016 23:40
fikovnice

XXX.XXX.30.49

joanne.s napsal(a):
Někdo tvrdí, že granule pro kastráty působí i jako prevence proti močovým kamenům. Já věřím na dostatečnou hydrataci kočky.
dále viz. můj příspěvek shora o způsobu krmení a napájení. p.s. Doporučuji fontánku - pítko CatMate ze zoohit.cz.

Jen k pítku Cat mate. Já je zakoupila právě na doporučení "Joanne". Ale žádný extra úspěch se u kocourů nekonal a nekoná. Neví, jestli nejsou lepší nějaké víc tryskající fontánky - které by kočky více zabavily...?

13.4.2016 07:20
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Fikovnice: to víte, že Cat mate je pítko na pití, které bublá a voda je pořád čerstvá. Jsou mnohem efektnější fontány, dražší i levnější. Bohužel problematika fontán není tak jednoduchá, některé jsou tak hlasité, že lidem vadí je mít puštěné pořád, jiné se zase špatně čistí, další brzo odejdou - malá životnost...

Jinak stran úspěchu u kočky - můj kocour si u ní hrál, když měl tak rok, a to jsme ji měli nově. Teď už taky ani náhodou. Ale pije z ní pořád, a přijde mi že s chutí, tudíž za mě tohle úspěch je.

13.4.2016 18:06
lavacca

XXX.XXX.164.49

Pajin napsal(a):
Zdravím - minulý týden jsme nechali naší malou kočičí slečnu kastrovat. Od veterináře jsme dostali baliček krmení proplan pro sterilizované kočky. Máte nějaké zkušenosti, rady, doporučení krmiva... Vzhledem k tomu, že je nám 8 měsíců, tak si nejsem jistý, jestli dávat krmivo pro koťata, nebo krmivo pro sterilizované kočky... Případně čím doplnit jídelníček, aby nám nechybělo nic důležitého.
Moc díky

Do teď krmím naše kastrátky adult a kotěcími granulemi (nejstarší má už jen 1 špičák, tak se jí nejlíp ty kotěcí) a není problém. Hlavní je se koukat na složení (maso na 1.místě, atd.). Pro Plan bych rychle dokrmila a koupila číče kvalitnějí krmení (Applaws, Acana, Orijen, apod.).

15.4.2016 23:51
fikovnice

XXX.XXX.30.49

joanne.s napsal(a):
Fikovnice: to víte, že Cat mate je pítko na pití, které bublá a voda je pořád čerstvá. Jsou mnohem efektnější fontány, dražší i levnější. Bohužel problematika fontán není tak jednoduchá, některé jsou tak hlasité, že lidem vadí je mít puštěné pořád, jiné se zase špatně čistí, další brzo odejdou - malá životnost...

Jinak stran úspěchu u kočky - můj kocour si u ní hrál, když měl tak rok, a to jsme ji měli nově. Teď už taky ani náhodou. Ale pije z ní pořád, a přijde mi že s chutí, tudíž za mě tohle úspěch je.

Jj, však to neměla být kritika Vás , to spíš já mám divné kocoury . Ale jestli by tedy pro mladší kočku nebylo lepší koupit právě něco, co více tryská, bublá, apod. - že by si s tím třeba víc vyhrála...

Přidejte reakci

Přidat smajlík