Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.4.2016 10:01
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Jéje, rozklikla jsem související článek.
http://tn.nova.cz/clanek/potvrzeno-vedci-zjistili-kteri-mazlicci-nas-maji-radsi-psi-nebo-kocky.html
Ještě že máme doma i psa. smajlík

15.4.2016 21:28
lavacca

XXX.XXX.164.49

RomčaJelča napsal(a):
Jéje, rozklikla jsem související článek.
http://tn.nova.cz/clanek/potvrzeno-vedci-zjistili-kteri-mazlicci-nas-maji-radsi-psi-nebo-kocky.html
Ještě že máme doma i psa. smajlík

Myslím, že pes i kočka nás mají rádi svým vlastním způsobem. Zrovna mi tady na ruce, co mám na myši, usíná kočena, která miluje usínat naplácnutá na člověku. To by asi bez nějaké lásky ke člověku nedělala, ne? :) Jinak taky máme psy...každý má své kouzlo. Nicméně já začínám posledních pár let zjišťovat, že mám co se týče povahy radši kočky - tam si tu přízeň člověk musí opravdu zasloužit, pes je na člověka nafixován, pokud mu někdo neublížil, tak nějak automaticky...to kočka je šlechtična se svou hlavičkou. :) O to větší radost pak člověk má z projevů její náklonnosti.

15.4.2016 23:05
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lavacca napsal(a):
Myslím, že pes i kočka nás mají rádi svým vlastním způsobem. Zrovna mi tady na ruce, co mám na myši, usíná kočena, která miluje usínat naplácnutá na člověku. To by asi bez nějaké lásky ke člověku nedělala, ne? :) Jinak taky máme psy...každý má své kouzlo. Nicméně já začínám posledních pár let zjišťovat, že mám co se týče povahy radši kočky - tam si tu přízeň člověk musí opravdu zasloužit, pes je na člověka nafixován, pokud mu někdo neublížil, tak nějak automaticky...to kočka je šlechtična se svou hlavičkou. :) O to větší radost pak člověk má z projevů její náklonnosti.

Jo jo, je to jak jsem sem kdysi psala: Pán/panička má (vlastní) svého psa, kdežto kočka vlastní svého "pána"/"paničku" a když je v dobrém rozmaru, tak jemu/jí dovolí, aby se s ní eventuelně pomazlil!

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.4.2016 06:50

Máme rádi všechna zvířata, ale vždycky jsme měli mimo jiné psy, resp. manžel smajlík Když nám "odešla" poslední fenečka, už jsme žádného nepořídili. Snad jednou... Před čtyřmi lety se k nám dostala první kočička a za rok dva kocouři. Všichni jsme si na ně tak zvykli, že už bychom nechtěli jinak. Dokonce i syn pracující v jiném městě s jedním chlupatým parťákem bydlí smajlík

17.4.2016 11:51
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Máme rádi všechna zvířata, ale vždycky jsme měli mimo jiné psy, resp. manžel smajlík Když nám "odešla" poslední fenečka, už jsme žádného nepořídili. Snad jednou... Před čtyřmi lety se k nám dostala první kočička a za rok dva kocouři. Všichni jsme si na ně tak zvykli, že už bychom nechtěli jinak. Dokonce i syn pracující v jiném městě s jedním chlupatým parťákem bydlí smajlík

Já to mám tak půl na půl. Jenže vím, že pes by umě byl nešťastný, a dokud nebudu schopna zvířeti zajistit to, aby se u mě cítilo dobře (v mém případě bych nebyla schopna zajistit dostatečné a dlouhé vycházky nebo nějaký psí sport), tak ne! Tak jen doufám, že mouřiska jsou u mě šťastní. Byla u mě na návštěvě sousedka - je také fest kočkařka - a oblíbila si hlavně mého velkého kocoura, dokonce mu dovolí, aby jednou za čas prošmejdil její byt . No a když u mě byla, tak jsem chtěla aby se mohla pomazlit i s mlaďochem, no udělala jsem to nejhorší, co jsem mohla, chytla mladého do náruče, ten se mi v hrůze vytrhl a skočil rovnou do vrchovaté misky granulí. Se sousedkou jsme je tak 20min sbíraly, mj. i ze šáchoru. A ona jen tak lakonicky poznamenala:"On toho má chudák asi hodně za sebou!" Asi má, protože ta navázanost na mě je až úděsná, do jakéhokoli pokoje se hnu, tak si můžu být jistá, že i když předtím tvrdě spal, tak za malou chvilku mi vrkne za zády!

18.4.2016 15:04
Kočičí svět

XXX.XXX.32.39

fikovnice napsal(a):
Já to mám tak půl na půl. Jenže vím, že pes by umě byl nešťastný, a dokud nebudu schopna zvířeti zajistit to, aby se u mě cítilo dobře (v mém případě bych nebyla schopna zajistit dostatečné a dlouhé vycházky nebo nějaký psí sport), tak ne! Tak jen doufám, že mouřiska jsou u mě šťastní. Byla u mě na návštěvě sousedka - je také fest kočkařka - a oblíbila si hlavně mého velkého kocoura, dokonce mu dovolí, aby jednou za čas prošmejdil její byt . No a když u mě byla, tak jsem chtěla aby se mohla pomazlit i s mlaďochem, no udělala jsem to nejhorší, co jsem mohla, chytla mladého do náruče, ten se mi v hrůze vytrhl a skočil rovnou do vrchovaté misky granulí. Se sousedkou jsme je tak 20min sbíraly, mj. i ze šáchoru. A ona jen tak lakonicky poznamenala:"On toho má chudák asi hodně za sebou!" Asi má, protože ta navázanost na mě je až úděsná, do jakéhokoli pokoje se hnu, tak si můžu být jistá, že i když předtím tvrdě spal, tak za malou chvilku mi vrkne za zády!

Tak to máme asi stejné kočky, Fikovnice. Jedna moje dvouletá fyzicky malinká čičina je na mě absolutně fixovaná. Vzala jsem si ji jako odrostlé kotě. Je to moje 3. noha, je pořád u mě, lépe řečeno na mě, chodí stále za mnou. Spí vyloženě na mě, a to buď na lýtkách, nebo u zadku. Když jsem na záchodě, spí mi v náručí. Když krmím jinou kočku a ona musí počkat za dveřmi, štěká. Sama jsem hleděla, že kočky dokážou štěkat. Mazlí se úplně neskutečně, olizuje mě. Jsem přesvědčená, že si myslí, že jsem její matka. Já bych kočky nevyměnila za nic na světě. Lituju ty, kteří mají na zvířata negativní názor, a ani si nikdy nezkusili, jaké to je mít zvíře. Naprosto neodolatelné, slaďoučké a roztomilé

18.4.2016 19:16
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Zrovna mi tady na ruce, co mám na myši, usíná kočena, která miluje usínat naplácnutá na člověku. To by asi bez nějaké lásky ke člověku nedělala, ne? :)

Já tedy uvažuju poněkud méně romanticky a víc pragmaticky. smajlík Kočka má ráda teplo, podle literatury snese až 44 °C, běžně lehává na motorech aut (a asi ne proto, že má auta ráda) - tak přestože se mi zrovna teď tady u mé klávesnice taky motá kocour, myslím si, že je to spíš tím, že cítí, že jsem právě něco snědla a mohlo by zbýt, a navíc noťas poskytuje teplo, že jo... smajlík
Přikláním se k názoru, že kočky se příliš nějakou láskou nezabývají, přestože si to rádi vsugerováváme, spíš mají velmi dobře vyvinutý pud sebezáchovy - což je dobře.

Mám taky ráda všechna zvířata, naší domácností prošli potkani, křečci, želvy, rybičky, andulka, korela... Při porovnávání psa a kočky říkávám, že pes dá víc práce, je víc komunikativní, potřebuje víc pánova času (aspoň tedy naše čilá australská ovčačka) smajlík..., proto mi kočky vyhovují víc.

18.4.2016 19:19
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Lituju ty, kteří mají na zvířata negativní názor, a ani si nikdy nezkusili, jaké to je mít zvíře.

To asi nemusíš, těm lidem je dobře. To je stejné, jako by matematici a astronomové litovali nás, co jsou nám integrály a derivace vzdálené tisíce světelných let - a je nám špatně? smajlík smajlík smajlík

18.4.2016 19:46
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Kočičí svět napsal(a):
Tak to máme asi stejné kočky, Fikovnice. Jedna moje dvouletá fyzicky malinká čičina je na mě absolutně fixovaná. Vzala jsem si ji jako odrostlé kotě. Je to moje 3. noha, je pořád u mě, lépe řečeno na mě, chodí stále za mnou. Spí vyloženě na mě, a to buď na lýtkách, nebo u zadku. Když jsem na záchodě, spí mi v náručí. Když krmím jinou kočku a ona musí počkat za dveřmi, štěká. Sama jsem hleděla, že kočky dokážou štěkat. Mazlí se úplně neskutečně, olizuje mě. Jsem přesvědčená, že si myslí, že jsem její matka. Já bych kočky nevyměnila za nic na světě. Lituju ty, kteří mají na zvířata negativní názor, a ani si nikdy nezkusili, jaké to je mít zvíře. Naprosto neodolatelné, slaďoučké a roztomilé

Ano, je to podobné...i když, koukám, že závislost může být ještě silnější než jsem myslela. Mám tím na mysli, že mladej až tak extrémně na mě fixovaný není. On musí být se mnou v jedné místnosti, když ležím, je schopen mi začít olizovat obličej (pořádně to bolí! ), ale zase nevyhledává úplně takový ten natěsno fyzický kontakt - např. spí se mnou v posteli, ale je to dvojpostel a on spí na druhé - prostě atrapa za manžela!

18.4.2016 20:48
lavacca

XXX.XXX.164.49

RomčaJelča napsal(a):
Zrovna mi tady na ruce, co mám na myši, usíná kočena, která miluje usínat naplácnutá na člověku. To by asi bez nějaké lásky ke člověku nedělala, ne? :)

Já tedy uvažuju poněkud méně romanticky a víc pragmaticky. smajlík Kočka má ráda teplo, podle literatury snese až 44 °C, běžně lehává na motorech aut (a asi ne proto, že má auta ráda) - tak přestože se mi zrovna teď tady u mé klávesnice taky motá kocour, myslím si, že je to spíš tím, že cítí, že jsem právě něco snědla a mohlo by zbýt, a navíc noťas poskytuje teplo, že jo... smajlík
Přikláním se k názoru, že kočky se příliš nějakou láskou nezabývají, přestože si to rádi vsugerováváme, spíš mají velmi dobře vyvinutý pud sebezáchovy - což je dobře.

Mám taky ráda všechna zvířata, naší domácností prošli potkani, křečci, želvy, rybičky, andulka, korela... Při porovnávání psa a kočky říkávám, že pes dá víc práce, je víc komunikativní, potřebuje víc pánova času (aspoň tedy naše čilá australská ovčačka) smajlík..., proto mi kočky vyhovují víc.

No, vzhledem k tomu, že když mi objímá ruku (která je schovaná v županu, takže taky zas tak nehřeje) leží jinak na studeném holém stole místo toho, aby se válela na teplé dece, apod. tak mi to jako hledání tepla moc nepřijde. :) V peřině jo, to chápu (nejradši spí na polštáři tak, že mi zalehne krk a část hlavy a ještě mi začne probírat vlasy jako kotěti ), ale takhle? Jinak jsem u stolního PC, tj. nejde ji tu teplo z počítače a přesto, jak jsem u PC, lehá mi na stůl, aby byla "při ruce". ;)

Samozřejmě, že kouká jako každé jiné zvíře na to, co z toho získá - to dělá i člověk. ;) To bychom pak museli za každým vztahem hledat jen to, co z toho dotyčný čerpá. ;).

18.4.2016 20:56
joanne.s

XXX.XXX.10.146

Samozřejmě, že kouká jako každé jiné zvíře na to, co z toho získá - to dělá i člověk. ;) To bychom pak museli za každým vztahem hledat jen to, co z toho dotyčný čerpá. ;).

Po přečtení této části příspěvku mě napadlo: Zrovna tak byste mohla říct, že partner s námi žije proto, aby dostal uvařené jídlo a kus lidského teplasmajlík

18.4.2016 21:18
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

No, každý si myslí to své smajlík. A ani ti partneři s námi nejsou bezdůvodně. Rozhodně by s námi nezůstali, kdybychom jim neposkytovali to, co "potřebují".
Ale to už se dostáváme do filozofických výšin (nebo hloubek) smajlík.
Kocour je tady teď na mně přilepený, protože jsem si nakrájela tvrdý sýr... Ten on zbožňuje smajlík.

18.4.2016 21:34
lavacca

XXX.XXX.164.49

joanne.s napsal(a):

Po přečtení této části příspěvku mě napadlo: Zrovna tak byste mohla říct, že partner s námi žije proto, aby dostal uvařené jídlo a kus lidského teplasmajlík

Právě. Myslim, že každý tvor chce získat to nej, ale zároveň je schopný i vztahu bez toho, aby za tím člověk viděl vždy jen ty požitky, které z toho má... ;).

18.4.2016 23:25
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lavacca napsal(a):
Právě. Myslim, že každý tvor chce získat to nej, ale zároveň je schopný i vztahu bez toho, aby za tím člověk viděl vždy jen ty požitky, které z toho má... ;).

Já si myslím, a zároveň se domnívám, že si to nenamlouvám, že mě moji kocouři milují! Sice každý jinak, ale ano. Jasně, že jsem (i) jejich krmička, ale kolikrát nemají chuť k jídlu a prostě přijdou pro pomazlení. Jednoduše proto, že jim to dělá dobře, ale zároveň tím vyjadřují (snad) vděk, lásku, respekt, atd.

19.4.2016 08:15
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Já když dostávám od kocoura hubičky a pomazlení s vrněním, vždy se mi srdce tetelí!

19.4.2016 09:42
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

joanne.s napsal(a):
Já když dostávám od kocoura hubičky a pomazlení s vrněním, vždy se mi srdce tetelí!

Jenže "hubičku" on dává proto, že vlastně čichá ke rtům a zkoumá, co bylo požito a o co se s ním případně podělíme nebo mu bylo upřeno. ;-) smajlík
Ani nevím, zda bylo "vědecky" prozkoumáno, jestli je kočka schopná vděku a podobných lidských pocitů.
Ale jinak si taky namlouvám, že mě naše kočky zbožňují smajlík. To zas jo.

20.4.2016 01:29
fikovnice

XXX.XXX.30.49

joanne.s napsal(a):

U nás hubičky moc nejdou, tedy velkej by rád, a občas i mladej, ale obzvlášť s velkým - vůbec nevím proč se to děje - při jeho hubičce námi projede statický výboj (nebo kýho čerta se tomu říká smajlík ) - zkrátka každý dostaneme malou ranku. Mně je to fuk, ale on se lekne. Jo, často se to děje, když je na kočičím stromě, nevím, co tam elektrizuje...

20.4.2016 01:31
fikovnice

XXX.XXX.30.49

RomčaJelča napsal(a):
Jenže "hubičku" on dává proto, že vlastně čichá ke rtům a zkoumá, co bylo požito a o co se s ním případně podělíme nebo mu bylo upřeno. ;-) smajlík
Ani nevím, zda bylo "vědecky" prozkoumáno, jestli je kočka schopná vděku a podobných lidských pocitů.
Ale jinak si taky namlouvám, že mě naše kočky zbožňují smajlík. To zas jo.

Já bych si tipla, že kočka schopná vděku je. Když pes ano, tak si myslím, že i kočka. Sice jsou to povahově rozdílná zvířata. Ale když jsem několikrát v minulosti mé minulé kocoury dostala hrobníkovi z lopaty, tak jsem vděk opravdu cítila. Možná si to namlouvám, každopádně prostě nám vzájemně spolu bylo dobře.

20.4.2016 06:28

Kočka má šestý a mluví se i o sedmém smyslu... Co my víme... smajlík

20.4.2016 07:00
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Mně dokonce kolikrát připadá, že mají kočky smysl pro humor

20.4.2016 09:38
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Kočka má šestý a mluví se i o sedmém smyslu... Co my víme... smajlík

Ano... hodně věcí je ještě nevysvětlených...

20.4.2016 09:38
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

joanne.s napsal(a):

Taky bych řekla smajlík.

20.4.2016 10:34
fikovnice

XXX.XXX.131.20

joanne.s napsal(a):

Jj, to jo - obzvlášť když třeba pomalu posouvají po stolici sklenici s vodou, tu pak shodí na zem, a posléze dělají "jakoby nic", jako, že jich se to ABSOLUTNĚ netýká!
Takový odkaz na legrační videjko tu kdysi dávala "Blazice", třeba jej zase vloží...?

20.4.2016 18:49

fikovnice napsal(a):
Jj, to jo - obzvlášť když třeba pomalu posouvají po stolici sklenici s vodou, tu pak shodí na zem, a posléze dělají "jakoby nic", jako, že jich se to ABSOLUTNĚ netýká!
Takový odkaz na legrační videjko tu kdysi dávala "Blazice", třeba jej zase vloží...?

Našla...
https://www.youtube.com/watch?v=UoUEQYjYgf4.

20.4.2016 18:52
joanne.s

XXX.XXX.14.69

smajlík) to je peršanka? moc pěkné.

20.4.2016 19:11
lavacca

XXX.XXX.164.49

Našla...

Nejlepší! Jak zastaví, koukne se...a šup dolů s tím.

21.4.2016 10:06
fikovnice

XXX.XXX.30.49

fikovnice napsal(a):

Tak já jsem fakt "dobrá"! Já místo "posouvají po stole" napsala "posouvají po stolici"!

21.4.2016 10:08
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Našla...

21.4.2016 10:09
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lavacca napsal(a):
Nejlepší! Jak zastaví, koukne se...a šup dolů s tím.

Jo, a jak se ta majitelka nejdříve zasměje při shazování toho ovladače, ale při sklenici s vodou si představuji jak jí mrzne úsměv na rtech!

Marcell888

12.6.2016 12:29
Marcell888

XXX.XXX.32.100

Jakou máte?

Přidejte reakci

Přidat smajlík