Kočka po porodu - prosim pomoc

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

mnaugli

28.4.2016 13:14
mnaugli

XXX.XXX.74.223

Dobry den, potrebuji radu a pomoc. V praci mame ochocenou divokou kocicku . Dnes porodila asi 4 kotatka (dve teda na jinem miste, ale prenesla jsem je k ni a prijala je, pote porodila dalsi). Mela udelany pres zimu domecek (krabice, uvnitr zimni bunda). Kotatka porodila na te bunde. Kdyz ji poridim novy domecek mohu ty kotatka tam prendat? preleze si k nim a bude se dal o ne starat? Jde mi o to, ze ten puvodni domecek bude zaneradeny od porodu. Dale bych potrebovala radu cim ji mohu prilepsit ted kdyz bude kojit kotatka? Predtim dostavala granule a obcas konzervu, jinak si lovila myši a asi co kde nasla. Dekuji moc za pomoc.

28.4.2016 16:29
rapotacka11

XXX.XXX.32.54

Přeleze si k nim, ale je možné, že je bude stěhovat, kam uzná za vhodné.
Nechala bych je první dny zavřené i s matkou.
Přilepšete jí syrovým masem. Stačí málo (finance).
Zkuste hovězí, vepřové, kuřecí - snad si pochutná a potřebuje to.
Granule - VODA = stále
+ kapsičky. (třeba pro koťata)
Kdyby náhodou nechtěla to maso, tak jí ho trochu ovařte.
Tak ať je zdárně odchová -te .

28.4.2016 18:21
lavacca

XXX.XXX.164.49

mnaugli napsal(a):
Dobry den, potrebuji radu a pomoc. V praci mame ochocenou divokou kocicku . Dnes porodila asi 4 kotatka (dve teda na jinem miste, ale prenesla jsem je k ni a prijala je, pote porodila dalsi). Mela udelany pres zimu domecek (krabice, uvnitr zimni bunda). Kotatka porodila na te bunde. Kdyz ji poridim novy domecek mohu ty kotatka tam prendat? preleze si k nim a bude se dal o ne starat? Jde mi o to, ze ten puvodni domecek bude zaneradeny od porodu. Dale bych potrebovala radu cim ji mohu prilepsit ted kdyz bude kojit kotatka? Predtim dostavala granule a obcas konzervu, jinak si lovila myši a asi co kde nasla. Dekuji moc za pomoc.

A nejde jí původní boudičku jen "převléct" do čistého? Pokud se jí nebude nový pelíšek líbit, tak bude koťata stěhovat někam, kde to dle ní bude ok.

Přilepšit nejlépe masem, kvalitní konzervou a granulemi (žádné hypermarketové, stačily by Brit premium, seženete je kolem 55/kg a přitom už je to složení ucházející). A přimlouvám se za číču - až bude koťatům kolem 2 měsíců, odchyťte ji a vykastrujte. S odchytem vám pomůže i útulek / depozitum v okolí, mají na to odchytové klece. I když pokud budete číču pravidelně krmit, tak by si měla zvyknout a nechat se chytit i tak.

Niky4524

28.4.2016 19:50
Niky4524

XXX.XXX.65.254

Dobrý večer naše kočka v úterý porodila koťata, hned po porodu stratila mléko. Koťata si chceme nechat ale nevíme čím je krmit? Slyšela jsem o kočičím mléku ale nevím kde ho sehnat děkuji za odpověď.

28.4.2016 22:51
lavacca

XXX.XXX.164.49

Niky4524 napsal(a):
Dobrý večer naše kočka v úterý porodila koťata, hned po porodu stratila mléko. Koťata si chceme nechat ale nevíme čím je krmit? Slyšela jsem o kočičím mléku ale nevím kde ho sehnat děkuji za odpověď.

A do teď jsou krmena čím ?!? Ano, pro umělý odchov se prodává kotěcí mléko - např. od Royal Canin, Beaphar, apod. Seženete ho v téměř každém zverimexu či na veterině.

28.4.2016 22:52
lavacca

XXX.XXX.164.49

A hlavně si načtěte, jak na odchov koťátek - krmí se ze začátku po 2-3 hodinách, musí se masírovat bříška, aby se vyprázdnila, apod.

mnaugli

29.4.2016 06:50
mnaugli

XXX.XXX.74.223

Děkuji za rady. tak malí pupíci se mají čile k světu, jedno je takové menší, ale snad to bude ok. Nějaké to přilepšení jí určitě budu dávat, když kojí. S tou kastrací je to složitější, já osobně se o ni nemůžu starat po kastraci a taky kdybych tu měla nechat kastrovat každou divokou kočku co se tu objeví na vlastní náklady bych se zbláznila. Až budou koťata větší, zkusím je rozdat přes vetku. Původní boudičku jí tam zatím nechám, počkám pár dní a pak zkusím dát novou bundu do ní.

29.4.2016 08:45
Kočičí svět

XXX.XXX.32.8

mnaugli napsal(a):
Děkuji za rady. tak malí pupíci se mají čile k světu, jedno je takové menší, ale snad to bude ok. Nějaké to přilepšení jí určitě budu dávat, když kojí. S tou kastrací je to složitější, já osobně se o ni nemůžu starat po kastraci a taky kdybych tu měla nechat kastrovat každou divokou kočku co se tu objeví na vlastní náklady bych se zbláznila. Až budou koťata větší, zkusím je rozdat přes vetku. Původní boudičku jí tam zatím nechám, počkám pár dní a pak zkusím dát novou bundu do ní.

Zkuste kočku i s koťaty vyfotit a podat inzerát nebo i přes facebook. třeba se jí někdo ujme myslím, že toulavá kočička po porodu bude vděčná za jakékoliv jídlo, i kdyby to mělo být ze supermarketu. Samozřejmě že čím lepší tím lépe. Ale lepší kapsička ze supermarketu než nic. Kde je prosím ta boudička umístěna? Nemůžou se tam dostat psi? Kočičce můžete přilepšit i tvarohem nebo bílým jogurtem, kravské mléko ne, měla by průjem.

mnaugli

29.4.2016 09:59
mnaugli

XXX.XXX.74.223

Boudičku mám za administrativní budovou u bývalých kotců na psy. Je to papírová bedna, pod ní polystyren a v bedně péřová zimní bunda ( měla to na zimu protože spávala pod křovím). Loni měla taky koťata a celou dobu je měla pod keřem. Jsme sice v areálu, kde je plot, ale víte jak, vždycky se může nějaká díra najít. Jsme kousek od města, tak toulavý pes se tu objeví jeden za rok a jen projde okolo. Tvaroh se žloutkem jsem jí dávala dnes. Ale od včerejška se celkově rýpe v jídle, jediné co snědla byla konzerva, granulí se taky nedotkla. Kolik si chytla myší to nevím :) Určitě potom udělám fotky a budu se snažit koťata udat.

mnaugli

29.4.2016 10:30
mnaugli

XXX.XXX.74.223

Tady je vyfocená "divoká" kočička :).

mnaugli

29.4.2016 12:36
mnaugli

XXX.XXX.56.48

mnaugli napsal(a):
Boudičku mám za administrativní budovou u bývalých kotců na psy. Je to papírová bedna, pod ní polystyren a v bedně péřová zimní bunda ( měla to na zimu protože spávala pod křovím). Loni měla taky koťata a celou dobu je měla pod keřem. Jsme sice v areálu, kde je plot, ale víte jak, vždycky se může nějaká díra najít. Jsme kousek od města, tak toulavý pes se tu objeví jeden za rok a jen projde okolo. Tvaroh se žloutkem jsem jí dávala dnes. Ale od včerejška se celkově rýpe v jídle, jediné co snědla byla konzerva, granulí se taky nedotkla. Kolik si chytla myší to nevím :) Určitě potom udělám fotky a budu se snažit koťata udat.

Tak tady přidávám dnešní fotečky maminy a pupíčků :).

29.4.2016 13:05
Kočičí svět

XXX.XXX.32.8

mnaugli napsal(a):
Tak tady přidávám dnešní fotečky maminy a pupíčků :).

Nádherná koťátka, šiřte fotky, opravdu podejty ty inzráty, určitě se pro ně najde domov. akorát ta bunda není moc dobrá, koťátka chladí a navlhne. lepší by bylo dát tam slámu. ideální by bylo polystyrenová boudička s otvorem a uvnitř sláma. kdybych už v bytě neměla 3 kočky, ujala bych se jich. mohu vědět, odkud jste? (stačí kraj).

mnaugli

29.4.2016 13:27
mnaugli

XXX.XXX.56.48

Okres Přerov, kraj Olomoucký. No...polystyrenova boudička bude asi problem tu nemam kde sehnat, slamu bych musela taky koupit mam doma jen seno ( mám králíčka). Já na kočičky nejsem zařízená, tohle bylo provizorní před mrazy a opravdu tam spávala v zimě. Pokusím se popřemýšlet nad novou boudičkou. Krabice problem neni, jakekoliv obleceni dovnitr taky ne... koupim balik slamy a za tyden/dva udelam novou boudicku. Fakt děkuji za rady, aspoň něco můžu pro ni a pupíčky udělat :).

29.4.2016 13:30
rapotacka11

XXX.XXX.32.54

To se tam u vás nenajde nikdo, kdo by ji na čas poskytl azyl a bezpečí koťatům?
Může je kdeco zlikvidovat. (kocour, potkan, kuna...)
Maso ? Nic?
https://www.youtube.com/embed/r8qnU6EM1Ew.

29.4.2016 15:02
Kočičí svět

XXX.XXX.32.8

mnaugli napsal(a):
Okres Přerov, kraj Olomoucký. No...polystyrenova boudička bude asi problem tu nemam kde sehnat, slamu bych musela taky koupit mam doma jen seno ( mám králíčka). Já na kočičky nejsem zařízená, tohle bylo provizorní před mrazy a opravdu tam spávala v zimě. Pokusím se popřemýšlet nad novou boudičkou. Krabice problem neni, jakekoliv obleceni dovnitr taky ne... koupim balik slamy a za tyden/dva udelam novou boudicku. Fakt děkuji za rady, aspoň něco můžu pro ni a pupíčky udělat :).

Info o boudičce http://www.moje-kocka.cz/pomucky/polystyrenove-boudicky-595.html, ale myslím, že už boudičky organizace neposílá poštou, jen osobní vyzvednutí. Jinak je to jednoduché, já jsem si taky boudičku vyráběla sama - koupila jsem si v baumaxu polystyren a lepidlo na polystyren a jednoduše jsem nařezala čtverce a slepila smajlík to by chtělo něco vymyslet, jinak se vám tam kočky budou množit. Co takhle se s kolegy složit na kastraci? Stojí okolo 1000Kč, třeba u nás je za 700Kč. A pokud by si ji nemohl nikdo vzít domů při rekonvalescenci, co takhle kočičí hotel nebo útulek a zaplatit alespoň na týden? Kočka bude mít letos ještě minimálně jednou koťata. Budou jen strádat a budou nemocní. Měla byste si o tom promluvit s vedoucím nebo s kolegy a něco pro to udělat. Kdyby to byl kocour, šlo by to řešit boudičkou a krmením, ale je to samice a ta bude stále jen rodit. Budete tam mít za chvíli 10 koček a to už pak nebudete zvládat finančně vůbec. Ještě to jde teď zastavit.

29.4.2016 17:40
lavacca

XXX.XXX.164.49

mnaugli napsal(a):

Akorát, že bez kastrace toto budete řešit pořád - myslím tím udávání dalších a dalších koťat. Nemáte v okolí nějaké depozitum, apod. se kterým by se dalo spojit? Dost jich pomáhá s kastracemi i finančně, mohli by si i na vyhojení kočku vzít k sobě a vypustit ji až bude fit...

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.4.2016 18:23

My měli doma tento box - je tak akorát. Otvor jsme vyřízli dle víčka od ešusu (průměr je tak akorát).
http://www.polystyren-shop.cz/polystyren-shop/eshop/2-1-Termoboxy-s-vikem/0/5/5-Polystyrenovy-termobox-s-vikem-Z.

29.4.2016 19:48
fikovnice

XXX.XXX.30.49

mnaugli napsal(a):

Nečtu celou diskusi, nemám teď čas...ale pokud seženete nějakou další zateplenou bednu, zkusila bych ji postavit někde poblíž té původní, zkusila bych tam dát čičinu (dospělou) a třeba si tam mláďata sama nanosí. Nechala bych jí zkrátka na úvod na výběr ze dvou domečků.

6.5.2016 16:58
jakuka

XXX.XXX.0.0

Koťátka zkuste udat a maminku vykastrovat. Měli jsme jednu takovou tulačku u školky nosila jsem jí a než jsem jí stihla odchytit a zavést do útulku, porodila a do týdne koťata zabil kocour. Měla je 3. Bylo mi to hrozně líto a tak jsem si řekla, že příště raději pomůžu hned. Te kočce pak hrozně otekly struky, dostala infekci a byla na umření., možná díky mojí iniciativě a ochotě všech zaměstnanců školky se podařilo vybrat od každého penízky a kočku nechali kastrovat a jedna maminka si jí pak vzala domů. Takže číča má domov, je kastrovaná a spokojená.

6.5.2016 19:13

jakuka napsal(a):
Koťátka zkuste udat a maminku vykastrovat. Měli jsme jednu takovou tulačku u školky nosila jsem jí a než jsem jí stihla odchytit a zavést do útulku, porodila a do týdne koťata zabil kocour. Měla je 3. Bylo mi to hrozně líto a tak jsem si řekla, že příště raději pomůžu hned. Te kočce pak hrozně otekly struky, dostala infekci a byla na umření., možná díky mojí iniciativě a ochotě všech zaměstnanců školky se podařilo vybrat od každého penízky a kočku nechali kastrovat a jedna maminka si jí pak vzala domů. Takže číča má domov, je kastrovaná a spokojená.

Pamatuji si to, jak jste to tady psala... A nebo to byl někdo jiný, ale příspěvek velmi podobný. To je dobře, že čička díky Vám našla domov. Jste skvělá...

7.5.2016 14:44
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pamatuji si to, jak jste to tady psala... A nebo to byl někdo jiný, ale příspěvek velmi podobný. To je dobře, že čička díky Vám našla domov. Jste skvělá...

Ano, také si takový příspěvek pamatuji!

8.5.2016 21:11
jakuka

XXX.XXX.6.41

Ano, psala jsem to já, den před odjezdem do lázní porodila a schovala se a pak mi kuchařka psala, že má tři koťata.Bylo mi líto, že jsem v té době nemohla pomoci, že jsem byla mimo, sice pro koťata to dopadlo smutně, ale máma byla zachráněná a určitě teď leží někde na gauči, nebo si spokojeně přede v láskyplné náručí.
Jsem ráda, že je nás spousta, co chceme pomáhat těm slabším, bezbranným...kéž by taky ubývalo to zvířecí utrpení, kterého je nespočetně.

11.5.2016 00:00
fikovnice

XXX.XXX.30.49

jakuka napsal(a):
Ano, psala jsem to já, den před odjezdem do lázní porodila a schovala se a pak mi kuchařka psala, že má tři koťata.Bylo mi líto, že jsem v té době nemohla pomoci, že jsem byla mimo, sice pro koťata to dopadlo smutně, ale máma byla zachráněná a určitě teď leží někde na gauči, nebo si spokojeně přede v láskyplné náručí.
Jsem ráda, že je nás spousta, co chceme pomáhat těm slabším, bezbranným...kéž by taky ubývalo to zvířecí utrpení, kterého je nespočetně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík