Moje kočka mě nemá ráda

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Eso

2.5.2016 08:22
Eso

XXX.XXX.139.27

Ahoj,

s přítelem jsme si pořídili kočičku, jedna paní ji dávala pryč kvůli miminku. Kočičce byl teď rok a máme jí cca 2-3 měsíce a ze začátku všechno v pořádku snažila jsem se, aby se tu cítila jako doma snažila jsem se jí co nejvíc přizpůsobit a vše šlo dobře. Vím, že je to noční tvor, takže v noci lítala po pokoji skákala mi na vlasy a pod., ale teď mi přijde, že se to stupňuje a už s ní nevydržím v místnosti. Furt na mě zírá vyjíždí mi po nohou a po rukou nenechá mě v klidu skáče po mě a kouše. To, že kolem půl šesté škrábe na dveře a už otravuje to mi nevadí přesunu se do obýváku, aby přítel mohl spát protože brzy stává, ale ona mě i tak nenechá a co otevřu dveře hned útočí na nohy a co si lehnu, tak na hlavu a už mě to začíná docela i vadit. Jenže na přítele tohle nedělá s ním spí v posteli vyjede po něm jen když si hrají a s nim dobrý, ale přijde mi, že na mě má hrozně zlý pohled. Snažím se jí věnovat a hrát aby se zabavila, ale ona stále útočí. Nemůžu zase říct že mě jako škrábe a kouše do krve, ale je to takový nepříjemný, když sedím u pc a vidím jak už se proti mě rozebíhá, a tak je to 24 h. denně. Kolegyně z práce mi říkala, že protože se o ní starám já a dávám jí najíst a uklízím kakáč a pod., že mi není vděčná, ale nevím proč by byla furt taková. No nevím si rady je to moje první kočička a mám jí moc ráda, a nevím jestli něco dělám špatně nebo mě fakt nemá ráda. Jediný, čím se snažím uchlácholit je, že je malinká a až bude větší tak přestane děkuji za nějaké odpovědi a hezký den.

2.5.2016 08:48
Janaaa

XXX.XXX.226.2

Kočka je ještě v pubertě.A navíc je sama.Kdyby jste jí pořídili kamaráda nebo kamarádku, tak budou řádit spolu a vás už si nebudou tolik všímat, kočka se totiž nudí...Já jsem taky musela pořídit kočičce kamaráda a vůbec toho nelituji.Je krásný se na ně dívat, jak si spolu hrají a řádí...Už mám obě kočky pět let a klidsmajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.5.2016 08:51
Uživatel s deaktivovaným účtem

No, Eso, skoro bych to viděla naopak a to tak, že jsi pro ni ten hlavní člověk a proto ti věnuje pozornost a chce si s tebou hrát...a hraje si po kočičím, chápej...to co ty vidíš jako útok může být pro kočku ta nejlepší hra s tím nejlepším kamarádem...a je to mladá dospívající kočička plná energie, patrně bude temperamentní a jestli je jenom bytová, tak kde a jak si má tu energii vybít?! Je kastrovaná? Taky může být v říji...

2.5.2016 09:09
lusice

XXX.XXX.27.162

Souhlasím s hmn_. Protože ji krmíte a staráte se o ni, tak Vy jste ten její hlavní člověk a tím Vám věnuje více pozornosti. Za tím útočením bych viděla vybídnutí ke hře. Jakmile začne, tak bych ji okřikla (určitě je vhodné zvykat ji na jedno slovo, které bude znamenat, že dělá něco, co se Vám nelíbí) a po chvilce bych si s ní šla hrát. Takhle jsem to dělala s kocourem a fungovalo to.

Eso

2.5.2016 10:11
Eso

XXX.XXX.139.27

Dekuji vám za odpovědi docela jste mě i uklidnili :).

2.5.2016 10:46
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Sice už pozdě, ale taky se přidám s názorem, že si kočka chce spíš hrát.
Já nějak v tu zlobu nebo mstivost zvířat nevěřím.
Přestože pokud odněkud odeženu naši kočku, v mžiku se otočí a jde mi po lýtku smajlík.

Našeho kocoura máme rok, byl donesen, když měl asi 5-6 let a je to děsná přísavka. Zásadně mi leží na hrudi nebo na zádech, nad ránem se probudím, proč asi nemůžu dýchat - no proto, že se mi uložil na krk, nebo těsně ke tváři, samozřejmě prdelkou k nosu; pokud je vzhůru, tak já taky, protože si protahuje drápy v mých dlouhých vlasech...
Potřebují společnost, no.

Ohledně pořízení kamaráda kočce je to někdy ošemetné; přinesením kocoura do naší domácnosti kočka okamžitě ztratila výlučné postavení, protože ji kocour odevšad odežene, musí u mě být prostě on. Asi žárlí nebo si prostě buduje pozici, aby nepřišel o žrádlo - nevím, co se zvířatům odehrává v mysli a nerada jim přisuzuji lidské vlastnosti a smýšlení.
Ale když jsem o víkendu pryč, dcerka mi vyfotila, jak oba svorně spí poblíž sebe na mojí posteli...

2.5.2016 12:08
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Eso: můžu se zeptat, je kočka kastrovaná? A jak konkrétně si s ní zkoušíte hrát?

Přidejte reakci

Přidat smajlík