Nikol161
XXX.XXX.236.46
Dobrý den, druhým dnem máme doma malé kotě(narozeno 1.4), které odvrhla matka, tak jsme ho vzali domů- tam máme už dvě kočky- kocourka a kočičku. Malý kocourek byl hnedka na vyšetření a je v pořádku, ale máme problém- kocourek pije a baští normálně- kočičí kapsičky, maso i granulky, pije- hned nám automaticky chodí čůrat na záchod, ale zatím nám nekakal- masírujeme bříško, dneska docela dost baštil a nic…. Volala jsem na veterinu a tam mi říkali, ať masírujeme, ale to nám nezabírá, kotě nám sice nedává nic najevo, ale už se mi to nelíbí. Koupili jsme mlíčko v prášku pro koťata, ale veterinář nám nedoporučoval míchat maso a granule s mlékem- kvůli průjmům. Nemáte s tím náhodou zkušenost. Moc děkuji!
Nikol161
XXX.XXX.236.46
No, to já nevím, ale není to jedno. Potřebovala bych pomoci a neřešit, proč ho mám doma.
Ne, není to jedno!
Ještě minimálně 6 týdnů mělo být u mámy !
Je proto hromada důvodů.
My jsme odchovali kotě, sotva otevřelo oči,
ale bylo vyhozené.
Neumělo pít ani žrát.
Bylo na sunaru (na flašce) a později i na mase. Zácpu ale nemělo.
Granule taky ne. Ty možná zpevňují stolici...
Nechte ho v klidu, sledujte, někdy méně znamená více.
Znovu to čtu... maso by mělo už určitě dostávat.
Není li zvyklé, tak pomalu začněte.
Má li být kočka zdravá, potřebuje maso.
Chudinka malinká... nejvíc potřebuje mámu a sourozence...
Nikol161
XXX.XXX.236.46
Namísto mámy má naeho kocoura, ten kromě toho, že ho nenakojí se o něj stará, naše kočka, ta na něj vrčí a syčí, ale jinak kotě je zdatné. Je to malý šikula, který je úplně zlatý, spinká s náma v posteli, chce být u někoho. Ale po mámě neteskní, nekňučí, nic. Jen nám chodí zatím jen čůrat, jídla i vody má dosti. Tak pokud nezane do zítřka půjdeme na veterinu. Chtěla jsem jen vědět, jestli někdo neměl podobné zkušenosti.
Nikol161
XXX.XXX.236.46
Kočku nikdo nedal- vzali jsme ji jako nalezence z ulice, stejně jako dvě předchozí, takže s těma ¨"milovníkama" koček si to nechejte pro někoho jiného. Já miluju, když někdo komentuje něco o čem ví houby, já s tady ptám na něco někoho, kdo mi může pomoci, ovšem Vaše odpovědi jsou naprosto zcestné... Vidím, že je to ztráta času, takže kočičku vezmu na veterinu, vy si nespěchejte jak chcete...
Uživatel s deaktivovaným účtem
Zkuste masírovat bříško i zadeček hadříkem namočeným v teplé vodě, možná to vyprázdnění podpoří - tedy pokud jste to již nezkusili...
Nikol161
XXX.XXX.236.46
Blazice- děkuji, to jsme ještě nezkoušeli, jen ruce a kartáček- prý to nahrazuje jazyk, ale nám ho olizuje a čistí i kocour, ale tohle vyzkouším! Děkuji.
Dobrý den před časem jsem adoptovala dvě vyhozená asi 4 týdenní kotátka... někde tu k tomu bude i diskuze. první tri dny jen čurali první co trochu připomínalo bobek přišlo po třech dnech předpokládala jsem že z důvodu že byla velmi vyhladovělá tak prostě organismus neplodil žádné "zbytky".
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Zkuste masírovat bříško i zadeček hadříkem namočeným v teplé vodě, možná to vyprázdnění podpoří - tedy pokud jste to již nezkusili...
Přesně tak, ideální je teplá žínka, apod.
Nicméně pokud bylo vyhladovělé a dostává maso, ze kterého velkou část stráví, tak ještě asi nemá z čeho "stavit". ;) Takže pokud není nervózní a nechodí na wc s tím, že se chce vykakat a nejde to, zatím bych ho veterinou nezatěžovala. Zas nemá ještě imunitu, tak ať tam i něco nechytne. ;)
Jinak nevím, jak dáváte maso - v tomhle věku ideál umlít a rozmíchat s trochou teplé vody, aby z toho měl kašičku, která s emu bude lépe jíst.
Nikol161
napsal(a):
Kočku nikdo nedal- vzali jsme ji jako nalezence z ulice, stejně jako dvě předchozí, takže s těma ¨"milovníkama" koček si to nechejte pro někoho jiného. Já miluju, když někdo komentuje něco o čem ví houby, já s tady ptám na něco někoho, kdo mi může pomoci, ovšem Vaše odpovědi jsou naprosto zcestné... Vidím, že je to ztráta času, takže kočičku vezmu na veterinu, vy si nespěchejte jak chcete...
Moje kolegyně takto z ulice přijala domů jak kotě, tak i matku.
Nikol161
napsal(a):
Blazice- děkuji, to jsme ještě nezkoušeli, jen ruce a kartáček- prý to nahrazuje jazyk, ale nám ho olizuje a čistí i kocour, ale tohle vyzkouším! Děkuji.
Doporučuje se také natřít mláděti bříško něčím jedlým, co pak olíže domácí kočka a zároveň tak jazykem namasíruje bříško. Ale osobní zkušenost s tím nemám.