Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Sphynxik

10.5.2016 08:28
Sphynxik

XXX.XXX.211.249

Ahoj, nevite proc nikdo nechce dat sphynxe do chovu? Nedivim se ze je tolik nabidek bez pp, kdyz neni sance takovou kocicku ziskat :( Moc touzim tuto kocicku mit a kdchovavat kotatka. Chtela jsem samozrejme s pp. Ale bez sance :(

10.5.2016 09:15
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Co si dovézt ze zahraničí? tak jako tak budete potřebovat i chovného kocourka.

Sphynxik

10.5.2016 09:30
Sphynxik

XXX.XXX.211.249

Proc chovneho kocourka? Jako jasne ze ke kryti ale toho vlastnit nemusim ne?

10.5.2016 10:02
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Když nemůžete sehnat chovnou kočičku, tentýž problém bude se sháněním chovného kocourka k nakrytí

10.5.2016 10:06
lavacca

XXX.XXX.164.49

Sphynxik napsal(a):
Proc chovneho kocourka? Jako jasne ze ke kryti ale toho vlastnit nemusim ne?

Znám minimum chovatelů, že kocoura veřejně nabízí ke krytí. To není jako u psů, že se dojede za krycím psem a pohoda. Krycí kocoury nabízí tak 5% z chovatelů i pro cizí kočky - je tam veliké riziko přinesení si infekce, apod. což málokterý chovatel riskne.

Takže nejdříve zvážit, zda vůbec máte možnost mít kocoura i kočku /kocour může značkovat, v době říje musí být oddělení - takže vám bude v jednom pokoji vřískat říjná kočka, v druhém pokoji kocour, jež se k ní bude chtít dostat... chov koček tak jednoduchý není...

A kolik chovatelů jste oslovila? Nebo to berete jen dle inzerce ?

Sphynxik

10.5.2016 12:05
Sphynxik

XXX.XXX.211.249

Aha tak to s tim krytim jsem nevedela. Oslovila jsem asi 5 chovatekskych stanic.

10.5.2016 13:09
lavacca

XXX.XXX.164.49

Sphynxik napsal(a):
Aha tak to s tim krytim jsem nevedela. Oslovila jsem asi 5 chovatekskych stanic.

Ono toto moc začátečníků neví, ani nemá kde moc načerpat. Všude jsou rady, který den odvést kočku za kocourem, ale nikdo nenapíše, že to se děje u velmi málo případů, protože drtivá většina chovatelů má kocoura vlastního a na krytí jiným kočkám ho nepůjčí. Občas jsou i 2 spřátelené CHS, kdy si např. pořídí kocoura společně s tím, že bydlí u jednoho z nich a ten druhý, když potřebuje, s ním nakryje své kočky. I to lze..ale otázka je, jak dlouho to bude klapat...

5 CHS není zas tak velký vzorek. ;) Zkuste další, popište proč kočku chcete, jaké máte zkušenosti, apod. a to by bylo, abyste někde nějakou kočenu nesehnala. Jen to třeba nebude hnedka, třeba si budete muset počkat na další vrh /koneckonců bych osobně spíš vybírala spojení, jež by se mi líbilo zdravotně i exteriérem a bylo by mi jedno, zda budu muset čekat/. Takže klidně obeslat i CHS, kde teprve krytí plánují, pokud Vás rodiče zaujmou.

10.5.2016 13:17
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Co tak sleduju inzerci, kocouři nabízení ke krytí jsou v podstatě jen bez PP.
Napříč plemeny.

Holt málokterý chovatel bude riskovat, že jeho kocour něco chytne od cizí kočky. Takový chovný kocour chovatele stál spoustu peněz a každoročně plodí v jeho vlastní chovce koťata, tak se mu nemůžeme divit, že kvůli nabídnuté pětitisícovce od cizího chovatele se mu riskovat nechce.

Nehledě na to, že je to pro něj v důsledku zbytečná konkurence na trhu.

Za sebe doporučuji - než si opravdu pořídíte chovnou kočičku, oťukejte chovatele i stran budoucího zapůjčení chovného kocoura ke krytí. Abyste pak nebyla zklamaná.

10.5.2016 13:53
lavacca

XXX.XXX.164.49

joanne.s napsal(a):
Co tak sleduju inzerci, kocouři nabízení ke krytí jsou v podstatě jen bez PP.
Napříč plemeny.

Holt málokterý chovatel bude riskovat, že jeho kocour něco chytne od cizí kočky. Takový chovný kocour chovatele stál spoustu peněz a každoročně plodí v jeho vlastní chovce koťata, tak se mu nemůžeme divit, že kvůli nabídnuté pětitisícovce od cizího chovatele se mu riskovat nechce.

Nehledě na to, že je to pro něj v důsledku zbytečná konkurence na trhu.

Za sebe doporučuji - než si opravdu pořídíte chovnou kočičku, oťukejte chovatele i stran budoucího zapůjčení chovného kocoura ke krytí. Abyste pak nebyla zklamaná.

Ano, teda občas se sem tam nějaký s PP na krytí najde, ale otázka je jeho kvalita, zdraví, atd... a zda je vůbec chovný. Obvykle je tam totiž poznámka "pro kočičky s PP i bez PP", což by chovatel s PP nenabízel...

Přesně tak. Ono sice u nás jsou většinou chovní kocouři levnější než chovné kočky (rozdíl je tam kolem 5-6 tisíc, záleží na plemeni a kvalitě), ale pokud by člověk chtěl přivést kotě z ciziny, tak tam jsou ceny běžně kolem 1000 euro za kotě -...a pak asi těžko chovatel bude takového kocoura nabízet veřejně. Ač poplatky u koček s PP bývají kolem 1-2 tisíc za kotě, apod. - záleží na plemeni, kvalitě daného kocoura, atd... ale proč to riskovat, že si infekcí zamoří celý chov, atd...

Ano, to je také pravda. Spousta chovatelů, kteří kryli v zahraničí mělo např. v podmínce krytí to, že nenabídnou syna do chovu, ale jen na mazla. Kočky - dcery už do chovu jít mohly, ale kocouři ne. Je to logické - syn je schopný zplodit o mnoho mnoho více potomků...

Ono ani to není jisté - můžou se teď dohodnout a dohoda může padnout nebo se s kocourem může něco stát, může ho do té doby chovatel prodat či vykastrovat, apod. Koneckonců ono stačí, že se třeba kocour nebude ke kočce typově hodit a je to tzv. v háji...

Přidejte reakci

Přidat smajlík