Michaelaaasaas
XXX.XXX.94.30
Dobrý den, potřebovala bych poradit.
Máme doma perského kocourka (9 měsíců). Už od okamžiku, co jsme si ho přivezli má průjem, v nejhorších stavech chodil na záchod třeba i 9x za den, stolice byla i krvavá.
Vyzkoušeli jsme snad všechno a stálo nás to již nemalé peníze. Začalo to rentgeny trávícího traktu, ultrazvuky, dietami, antibiotiky, hypoalergeními granulemi, injekcemi podporující trávení, detoxikační pasty i přes koloidní stříbro. Zlepšení netrvalo nikdy déle než 2 dni.Přebírali jsme ho z CHS, je s PP po špičkových rodičích, kdy dobíral antibiotika (které měl kvůli rýmě, což mu asi problémy způsobilo).
Nyní má na podporu trávení pancreolan, ale žádný účinek.
Jsme již zoufalí, dokážete nějak poradit? Veterináři nám zřejmě pomoci nedokážou. #catwry #
Michaelaaasaas
XXX.XXX.94.30
Tomu bohužel moc nerozumím?
micubisi
XXX.XXX.81.23
Dobrý večer, čím krmíte, má jen dietní granule z veteriny?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Michaelaaasaas
napsal(a):
Máme doma perského kocourka (9 měsíců). Už od okamžiku, co jsme si ho přivezli má průjem, v nejhorších stavech chodil na záchod třeba i 9x za den, stolice byla i krvavá.
Vyzkoušeli jsme snad všechno a stálo nás to již nemalé peníze. Začalo to rentgeny trávícího traktu, ultrazvuky, dietami, antibiotiky, hypoalergeními granulemi, injekcemi podporující trávení, detoxikační pasty i přes koloidní stříbro. Zlepšení netrvalo nikdy déle než 2 dni.Přebírali jsme ho z CHS, je s PP po špičkových rodičích, kdy dobíral antibiotika (které měl kvůli rýmě, což mu asi problémy způsobilo).
Jsme již zoufalí, dokážete nějak poradit? Veterináři nám zřejmě pomoci nedokážou. #catwry #
Sežeňte si veterináře, který nejen že provede nějaké vyšetření, ale taky pomocí toho vyšetření dokáže zjistit, co ten průjem způsobuje :D.
micubisi
XXX.XXX.81.23
Já se omlouvám, špatně jsem četla. Mám kocourka, který po příchodu k nám trpěl hrozným průjmem dlouhou dobu, dieta pomohla, nesměl k tomu nic jiného. Musela jsem to vydržet a ostatní kočky také. Stav se upravil, ale před časem se objevila krev, udělalo se laboratorní vyšetření a po přeléčení je kocour v pořádku. Přeji hodně štěstí.
Michaelaaasaas
napsal(a):
Tomu bohužel moc nerozumím?
Čemu? Šlo o doporučení sehnat si nějakého staršího dobrého veta - ono to množství vyšetření, co už Váš kocourek musel absolvovat, mu na zdraví a hlavně na psychice nepřidá...i když samozřejmě tuším, že to vše myslíte jen a jen dobře.
Michaelaaasaas
XXX.XXX.94.30
Mě to teda vtipné nepříjde, už jsme navštívili tři veterináře, takže takovou radu si můžete strčit za klobouk ;-).
Michaelaaasaas
XXX.XXX.94.30
napsal(a):
Sežeňte si veterináře, který nejen že provede nějaké vyšetření, ale taky pomocí toho vyšetření dokáže zjistit, co ten průjem způsobuje :D.
Mě to teda vtipné nepříjde, už jsme navštívili tři veterináře, takže takovou radu si můžete strčit za klobouk ;-).
Michaelaaasaas
XXX.XXX.94.30
micubisi
napsal(a):
Dobrý večer, čím krmíte, má jen dietní granule z veteriny?
Měl na měsíc jen dietní granule, nyní zkoušíme maso aby jsme vyvrátili alergii, zdá se to lepší, ale výskyt průjmu se jen snížil, nevymizel zcela úplně.
Michaelaaasaas
XXX.XXX.94.30
rapotacka11
napsal(a):
? stačila by mě jen ta rada a ne výsměch, když nemůže někdo nijak přispět, lepší ani nekomentovat
Michaelaaasaas
napsal(a):
Přišla jste si pro radu, tak byste mohla naslouchat, když vám dámy radí, a dobře. Bez dobrého veterináře to nepůjde, my vám na dálku bohužel pomoct nemůžem. Vyberte zkušeného veterináře diagnostika, ne bezhlavě, ale podle doporučení spokojených kočkařů. V některých městech to chce spíše kliniku.
Takže dosud diagnoza jaká - nebo snad žádná?
Domácí podpůrná léčba - doporučuji nabídnout kočičákovi slabý bylinkový čaj - měsíček, kopřiva, řebříček. K jídlu zkuste povařené drůbeží maso, trošku rýže a podušené mrkvičky. Později i probiotika - mně osobně se osvědčil obyčejný bílý jogurt /vícetučný, třeba i smetanový/.
Michaelaaasaas
napsal(a):
A já se Vám snad vysmívám nebo co? Prosím, čtěte pořádně! Postavila jsem se za radu "Rapotacky" a protože jste ji nepochopil(a), tak jsem Vám ji rozvedla. Najít si dobrého veta můžete i pomocí netu - pročíst si recenze, zkušenosti druhých. Nejdražší a nejlepší vybavení neznamená vždy nejlepší zkušenost a vůbec nejlepší doktor! Všichni Vám tady chceme pomoci, nikdo se Vašemu problému nevysmíval, to si prosím uvědomte, a extra můj příspěvek si přečtěte ještě jednou. Kde píšu něco vtipného?! Po netu Vám prostě nikdo nepomůže! Snad jen když napíšete, odkud cca jste, může event. někdo napsat, zda v té oblasti zná dobrého veta.
fikovnice
napsal(a):
A já se Vám snad vysmívám nebo co? Prosím, čtěte pořádně! Postavila jsem se za radu "Rapotacky" a protože jste ji nepochopil(a), tak jsem Vám ji rozvedla. Najít si dobrého veta můžete i pomocí netu - pročíst si recenze, zkušenosti druhých. Nejdražší a nejlepší vybavení neznamená vždy nejlepší zkušenost a vůbec nejlepší doktor! Všichni Vám tady chceme pomoci, nikdo se Vašemu problému nevysmíval, to si prosím uvědomte, a extra můj příspěvek si přečtěte ještě jednou. Kde píšu něco vtipného?! Po netu Vám prostě nikdo nepomůže! Snad jen když napíšete, odkud cca jste, může event. někdo napsat, zda v té oblasti zná dobrého veta.
Ještě tedy něco doplním k mému původnímu příspěvku, i když jde o ryze soukromou záležitost. Když jsem byla malé cca 6leté dítě, začala jsem opakovaně zvracet. Mí rodiče mě měli hodně rádi a nechali mě vyšetřit snad od 5 i více lékařských kapacit, pobývala jsem x-krát na různých tehdy renomovaných klinikách. Nic se nelepšilo... Až jako dospělá jsem pochopila, že všechny tyto pobyty v nemocnici, různá i nepříjemná vyšetření atd. mi byly na škodu. V momentě, kdy naši změnili přístup, jezdili jsme k moři a na hory, tak spousta mých zdr. problémů začala ustupovat... Tím probůh nechci říct, že je to paralela s kocourem zadavatele. Nemám, a nikdo zde křišťálovou kouli, ale méně je někdy více... Teď už zadavateli/zadavatelko rozumíte?
Michaelaaasaas
napsal(a):
První chybou bylo už to brát si kotě, jež ještě bere antibiotika = neměl imunitu a přesunem do nového domova se to tzv. "dorazilo"...
A čím krmíte ? To mi tady dost chybí a je to jedno z těch velmi důležitých informací... kdy naposledy kocour dostal odčervovadlo? Dostal nějaká prebiotika a probiotika?
Co Vám který veterinář po vyšetření řekl, že to má být? A jakou léčbu doporučil? A jak reagoval na to, že zlepšení bylo jen 2 dny a zase jste zpět?
Doma máte jen kocoura nebo další kočky? Má svůj klid? Nemáte např. malé děti, apod. které by ho mohly nějak stresovat ?
Michaelaaa..., takže :
rentgeny trávícího traktu, ultrazvuky...výsledek - bez nálezu?
krev - biochemie, hematologie - negativní?
rozbor stolice - negativní?
výtěr na bakteriologii - negativní?
Jinak, co se týká samotného průjmu, u svého nemocného psa používám při problémech entero zoo gel a pomáhá.