Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ŠárkaP

14.5.2016 11:25
ŠárkaP

XXX.XXX.168.216

Dobrý den, chci se zeptat jak dlouho bývá kočka v březích, protože všude píšou něco jiného a má veterinářka mi dokonce řekla, že to trvá jen 60 dní a pak máme přijít na vyvolávačku, což mi přijde celkem brzo, dnes je v březích 63 dní a je stále klidná.

SarkaP

14.5.2016 11:56
SarkaP

XXX.XXX.168.216

Jsem to špatně napsala

14.5.2016 12:05
fikovnice

XXX.XXX.30.49

SarkaP napsal(a):
Jsem to špatně napsala

V "březích" je dobré, stane se nechtěně - aspoň jsme se pobavili, a Vy to vzala sportovně!

SarkaP

14.5.2016 12:08
SarkaP

XXX.XXX.168.216

V dubnu jí byli dva roky, je to prvorodička.

14.5.2016 12:15
fikovnice

XXX.XXX.30.49

SarkaP napsal(a):
V dubnu jí byli dva roky, je to prvorodička.

Věk je myslím si OK.

ŠárkaP

14.5.2016 12:17
ŠárkaP

XXX.XXX.168.216

Já právě kvůli tomu měla teď týden dovolené, protože mi veterinářka řekla těch 60 dní a ono nic, v pondělí už musím normálně do práce.

14.5.2016 12:47
rapotacka11

XXX.XXX.32.136

Co když to nepůjde a bude třeba dr ?
Snad na ní někdo dohlédne...

14.5.2016 13:06
fikovnice

XXX.XXX.30.49

ŠárkaP napsal(a):
Já právě kvůli tomu měla teď týden dovolené, protože mi veterinářka řekla těch 60 dní a ono nic, v pondělí už musím normálně do práce.

A také mějte ještě i v úvahách, že i když je kočena na první porod věkově vhodná, vždy se může něco stát, a je zapotřebí urgentně provést Císaře. Toto máte domluveno dopředu? Někdy je to fofr, klidně třeba ve dvě hodiny ráno...

14.5.2016 13:24
lavacca

XXX.XXX.164.49

ŠárkaP napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat jak dlouho bývá kočka v březích, protože všude píšou něco jiného a má veterinářka mi dokonce řekla, že to trvá jen 60 dní a pak máme přijít na vyvolávačku, což mi přijde celkem brzo, dnes je v březích 63 dní a je stále klidná.

Tak k atové veterinářce bych asi moc důvěry neměla... běžně je to 63-69 dní. Občas přenáší až do 72.dne, ale to jsou vážně výjimky. Nejčastěji přijde porod těch 63-67 dní od 1.krytí (kočky se páří 2-3 dny, kdy se nedá přesně říci, kdy přesně došlo k zabřeznutí dík tomu, že ovulace je vyprovokovaná). De facto pokud by veterinářka brala těch 60 dní od posledního krytí, tak se dostaneme cca na ten 63.den březosti...

Vyvolávačku ani omylem, pokud kočce neodtekla voda, nemá slabé stahy, atd.

A Vy nemáte někoho, kdo by s kočkou mohl být, když Vy nebudete moci ? Může to být bez problému, ale taky nemusí...navíc u prvniček je časté, že nepřekousávají pupeční šňůry, dostatečně neočistí koťata, apod.... navíc může se kočce kotě v porodních cestách zaseknout a bude nucena několik hodin čekat než se vrátíte z práce ?!?...nic moc představa...

SarkaP

14.5.2016 13:57
SarkaP

XXX.XXX.218.67

Jsem domluvená, že se ke mě přijdou rodiče podívat, kdyby něco, šla bych z práce domů.

14.5.2016 14:40
rapotacka11

XXX.XXX.32.136

Domluvte si doktora předem.
Můžete ho potřebovat v noci.
Jsou jí už 2 roky... první porod... může to jít dobře a nebo
bude dr. třeba...

SarkaP

14.5.2016 15:05
SarkaP

XXX.XXX.228.237

Ja uz jsem se na doktora ptala a tady pobliz je jeden, co ordinuje non stop. Ale napadlo me, co ji dat k rodicum, po dobu co budu v praci, hlidali by ji a kdyz tak by mi zavolali.

14.5.2016 15:10
rapotacka11

XXX.XXX.32.136

Ne ptát se na doktora, ale domluvit se přímo s doktorem, aby eventuálně počítal "s císařem".
Dát ji k rodičům ?
Nevím...
Samotnou bych ji nenechala.

14.5.2016 16:15
lavacca

XXX.XXX.164.49

SarkaP napsal(a):
Jsem domluvená, že se ke mě přijdou rodiče podívat, kdyby něco, šla bych z práce domů.

A nemůžou se k Vám na tu kritickou dobu rodiče "nastěhovat" ? Tj. pobýt s ní déle než jen kouknout? Ono je nutné pak vědět, zda už na prázdno např. tlačí déle či ne, apod. aby vet věděl, co se dělo a co má čekat. ;)

Jinak najděte si v okolí min.2 doktory, jež dělají nonstop - zákon schválnosti, že to přijde v noci a u jednoho bude taky už někdo akutně. Nejvíce se to tak děje na klinikách, že jedou nonstop.

14.5.2016 16:16
lavacca

XXX.XXX.164.49

Protože zas stěhovat březí kočku do neznámého prostředí je pro ni dost stres...proto bych spíš přemístila rodiče než kočku.

SarkaP

14.5.2016 17:32
SarkaP

XXX.XXX.168.216

Právě kvůli tomu stresu se mi jí nikam moc přemisťovat nechce. Ještě to nějak vymyslim.

14.5.2016 18:44
lavacca

XXX.XXX.164.49

SarkaP napsal(a):
Právě kvůli tomu stresu se mi jí nikam moc přemisťovat nechce. Ještě to nějak vymyslim.

Fakt bych ji nepřemisťovala. Pro kočku je jiné prostředí náročné i za běžného stavu, ale v březosti, kdy potřebuje klid a jistotu svého domova bych to vážně nedělala. Zvlášť takhle chvíli před porodem. Být to třeba 2-3 týdny před, ještě bych to brala. Ale takhle mi to přijde veliký risk...

14.5.2016 21:03
Anna0

XXX.XXX.32.79

Z vlastní nedávné zkušenosti doporučuji mít v záloze domluvené opravdu alespoň dva doktory. Taky jsem měla domluveny dvě nonstop kliniky a zrovna měli akut plno a tři další, kam mne odkázali taky, takže jsme jeli mimo Prahu, kde nás vzali po zavíračce jen z protekce..náhoda je blbec, kdyby něco (snad ne), musí to být fofr, tak ať víte, kam jet ;)

Taktéž bych se přikláněla přivézt hlídače spíše za kočkou. Ať je ve vlastním. I kdyby zvládla bez problémů porodit jinde, tak pak ji budete zas stěhovat i s koťatama do nového hnízda..z toho bych byla nesvá já, natož kočka, která je tak závislá na svém prostředí.

Přeju hodně štěstí a spoustu zdravých koťátek

14.5.2016 21:39
lavacca

XXX.XXX.164.49

Anna0 napsal(a):
Z vlastní nedávné zkušenosti doporučuji mít v záloze domluvené opravdu alespoň dva doktory. Taky jsem měla domluveny dvě nonstop kliniky a zrovna měli akut plno a tři další, kam mne odkázali taky, takže jsme jeli mimo Prahu, kde nás vzali po zavíračce jen z protekce..náhoda je blbec, kdyby něco (snad ne), musí to být fofr, tak ať víte, kam jet ;)

Taktéž bych se přikláněla přivézt hlídače spíše za kočkou. Ať je ve vlastním. I kdyby zvládla bez problémů porodit jinde, tak pak ji budete zas stěhovat i s koťatama do nového hnízda..z toho bych byla nesvá já, natož kočka, která je tak závislá na svém prostředí.

Přeju hodně štěstí a spoustu zdravých koťátek

Taky jsem měla domluveny dvě nonstop kliniky a zrovna měli akut plno a tři další, kam mne odkázali taky, takže jsme jeli mimo Prahu

páni, tak koukám, že jste to měli tedy pořádně "veselé".

15.5.2016 14:22
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lavacca napsal(a):
Protože zas stěhovat březí kočku do neznámého prostředí je pro ni dost stres...proto bych spíš přemístila rodiče než kočku.

Přesně tak - kočku nestěhovat, nastěhovat event. rodiče, je-li to možné.

16.5.2016 22:04
Anna0

XXX.XXX.32.79

Ano, byly to děsné nervy..kočka dost silně krvácela a všude mi řekli, že jsou vytíženi, dřív jak za 3 h se na ni nikdo nepodívá. Když jsme dorazili po hodině na veterinu, kde dělá kamarádka, řekli nám, že vzhledem ke stavu Micky jedem pozdě a mám se připravit na to, že mi ji nezachrání. Takže fakt pecka. Ale konec dobrý, všechno dobré. Teď už mají prcci skoro čtvrt kila a kočka je taky fit :)

Pevně věřím, že zadavatelky kočena jistě zvládne porod na jedničku bez komplikací. Držím pěsti a patero tlapek ;).

16.5.2016 22:28
lavacca

XXX.XXX.164.49

Anna0 napsal(a):
Ano, byly to děsné nervy..kočka dost silně krvácela a všude mi řekli, že jsou vytíženi, dřív jak za 3 h se na ni nikdo nepodívá. Když jsme dorazili po hodině na veterinu, kde dělá kamarádka, řekli nám, že vzhledem ke stavu Micky jedem pozdě a mám se připravit na to, že mi ji nezachrání. Takže fakt pecka. Ale konec dobrý, všechno dobré. Teď už mají prcci skoro čtvrt kila a kočka je taky fit :)

Pevně věřím, že zadavatelky kočena jistě zvládne porod na jedničku bez komplikací. Držím pěsti a patero tlapek ;).

Uf, teda hlavně, že to dopadlo dobře...

19.5.2016 04:19
fikovnice

XXX.XXX.30.49

ŠárkaP napsal(a):

Tak co, máte nové zprávy? Už zase uplynuly nějaké dny od Vašeho příspěvku, tak doufám, že vše dobře dopadlo/dopadne!

SarkaP

19.5.2016 09:23
SarkaP

XXX.XXX.168.216

Tak jsem si vzala dalsi tyden dovolene, dnes je to 68 dni a porad nic, vcera jsme byli u vera, delal ji sono, videli jsme tri ziva kotatka a rekl mi, ze pokud neporodi do patka, zvazime cisarsky rez. Od vcera ji vytekl takovy hlen, cetla jsem, ze je to ta zatka, ale kocka je porad klidna.

19.5.2016 19:51
lavacca

XXX.XXX.164.49

SarkaP napsal(a):
Tak jsem si vzala dalsi tyden dovolene, dnes je to 68 dni a porad nic, vcera jsme byli u vera, delal ji sono, videli jsme tri ziva kotatka a rekl mi, ze pokud neporodi do patka, zvazime cisarsky rez. Od vcera ji vytekl takovy hlen, cetla jsem, ze je to ta zatka, ale kocka je porad klidna.

A kdy ji ta zátka odtekla? Plodová voda nešla? Má nějaké stahy?

ŠárkaP

19.5.2016 19:58
ŠárkaP

XXX.XXX.168.216

Včera večer, dnes taky trošku, ale voda to není, je to takový hlen světle hnědý. Žádné stahy nemá, dnes snědla normálně kapsičku, je v klidu.

19.5.2016 22:05
lavacca

XXX.XXX.164.49

ŠárkaP napsal(a):
Včera večer, dnes taky trošku, ale voda to není, je to takový hlen světle hnědý. Žádné stahy nemá, dnes snědla normálně kapsičku, je v klidu.

Světle hnědý až žlutozelený hlen bývá v pohodě, odcházet začíná cca 3-4 dny před porodem. Tak uvidíte. ;) Držím palce, ať je to v pohodě.

20.5.2016 00:22
fikovnice

XXX.XXX.30.49

ŠárkaP napsal(a):

Ona tady ta zátka odchází i u gravidních žen. Mojí kámošce se to stalo na ulici a byla úplně na nervy, že jí praskla voda a že začíná rodit. Přitom tuším pak rodila až asi za 2 nebo i 3 dny.

SarkaP

20.5.2016 08:50
SarkaP

XXX.XXX.168.216

Porad se nic nedeje, veterinar mi dnes rekl, ze jeste pockame, uz je to 69 dni, jsem z toho na nervy.

20.5.2016 17:13
lavacca

XXX.XXX.164.49

SarkaP napsal(a):
Porad se nic nedeje, veterinar mi dnes rekl, ze jeste pockame, uz je to 69 dni, jsem z toho na nervy.

A 69 dní je to od 1.krytí nebo od konce krytí, kdyby jste kočku od kocoura už oddělili?

SarkaP

21.5.2016 16:35
SarkaP

XXX.XXX.168.216

Od druheho dne kryti to bylo 69 dni, uz porodila, bricho mela obrovske, mysleli jsme, ze bude mit tak 6 kotat, mela jen 4, porod sel velmi rychle ale vsechna kotata bez znamek zivota, povedlo se nam jedno zachranit, druhe tak napul, loklo si plodove vody, nechce pit, jedeme za chvili na veterinu, aby je vsechny tri prohledl, nevim co se mohlo stat.

21.5.2016 20:28
fikovnice

XXX.XXX.30.49

SarkaP napsal(a):
Od druheho dne kryti to bylo 69 dni, uz porodila, bricho mela obrovske, mysleli jsme, ze bude mit tak 6 kotat, mela jen 4, porod sel velmi rychle ale vsechna kotata bez znamek zivota, povedlo se nam jedno zachranit, druhe tak napul, loklo si plodove vody, nechce pit, jedeme za chvili na veterinu, aby je vsechny tri prohledl, nevim co se mohlo stat.

Ježkoy voči! Tak co, jaká je situace? Ať to přežijou aspoň dva, nebo aspoň ten jeden prcek! Byli jste u porodu?

21.5.2016 21:42
lavacca

XXX.XXX.164.49

SarkaP napsal(a):

Tak to je mi líto. Hlavně, ať je v pořádku mamina. Loknutí plodovky se stává často, důležité je z kotěte tu vodu vyklepnout ven. Snad se prcci chytí. Dejte vědět.

21.5.2016 21:44
lavacca

XXX.XXX.164.49

Jinak si mylsím, že pokud byla už 2 mrtvorozená, že buď neměla tak silné stahy, aby vyšla dostatečně rychle (a udusila se v porodních cestách) nebo už mohla být mrtvá v ní dík tomu, že už přenášela...kdoví.

SarkaP

21.5.2016 21:53
SarkaP

XXX.XXX.168.216

To co malo salo melo roztep patra, takze nam zbylo jen jedno, do toho kocce netece mleko a nechce se o nej starat.

22.5.2016 16:53
lavacca

XXX.XXX.164.49

SarkaP napsal(a):
To co malo salo melo roztep patra, takze nam zbylo jen jedno, do toho kocce netece mleko a nechce se o nej starat.

Myslela jsem si to... jako že přišla o mléko? Nebo ho má jen málo? Čím krmíte? Musí mít dostatek tekutin - ideálně vývar (nesolený), dá se dát do vody i trochu glukopuru, syrové maso, atd. Pokud maso nevezme, tak aspoň kvalitní masovou konzervu namíchanou s trochou vody.

SarkaP

22.5.2016 18:30
SarkaP

XXX.XXX.168.216

Nema vubec mleko, krmim ji kvalitnima konzervama, applaws, kureci prsa, granule ma porad a cerstvou vodu take. Kotatko krmim kotecim mlekem a trochu davam i kocce.

22.5.2016 19:53
lavacca

XXX.XXX.164.49

SarkaP napsal(a):
Nema vubec mleko, krmim ji kvalitnima konzervama, applaws, kureci prsa, granule ma porad a cerstvou vodu take. Kotatko krmim kotecim mlekem a trochu davam i kocce.

Může to být následek komplikovaného porodu...občas se tak stane no... tak hlavně, aby mimi na lahvičce prosperovalo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík