Aké granule pre Ragdolla?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

I<3Ragdoll

21.5.2016 12:01
I<3Ragdoll

XXX.XXX.216.193

Ahojte ľudia, na tomto fóre som nová...a potrebovala by som poradiť. Budem mať kocúrika plemena Ragdoll. Má 2 roky a je kastrovaný. Teraz je kŕmení RC. Mne sa zdajú hrozne predražené a v podstate nie sú až tak kvalitné. To zloženie...rozmýšľala som nad BRITkami. Zložením nie sú najhoršie a za tú cenu...8kg=16€. Potom neviem či BRIT Premium alebo BRIT Care-toto je o dosť drahšie a o kilo menej.
Nejaký zvláštny rozdiel v zložení nie je. My kŕmime NO BRITkami Premium. Má aj dobré exkrementy aj mu celkom chutia. Potom som pozerala Eminent ale zložením to tiež nie je bohvie čo. Našla som aj krmivo z DM. Zložením to je lepšie ako Whiskas, Friskies atď. Potom čo som aj našla s celkom dobrým zložením je cena...no asi viete aká-moc vysoká. Tak neviem bola by som rada ak by ste mi napísali nejaké odporúčania, rady, tipy a akými granulami krmíte vy. Zatiaľ ďakujem za všetko...

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.5.2016 12:29

Brit premium obsahuje kukuřici na úkor masa oproti Brit care. A na obalu není ani uvedeno, kolik toho masa skutečně obsahuje. Brit care je tedy o něco dražší, ale mnohem lepší a obsah masové moučky je například u Brit care Cat Lucky Ím Vital 48% což je skvělé Oshuje přírodní konzervanty. Za sebe, nemám tomuto krmivu co vytknout. Za slušnou cenu - celkem dost muziky smajlík

I<3Ragdoll

21.5.2016 12:43
I<3Ragdoll

XXX.XXX.216.193

Ďakujem určite pozriem ten Brit Care.

21.5.2016 16:30
lavacca

XXX.XXX.164.49

Šla bych do toho Brit Caru, vychází kolem 90, -/kg, když se objedná na netu a je to velmi dobré krmivo v poměru cena x kvalita. Sama jím krmím (mají je jako doplněk, jinak jsou na mase) a spokojenost.

21.5.2016 20:25
fikovnice

XXX.XXX.30.49

I<3Ragdoll napsal(a):
Ahojte ľudia, na tomto fóre som nová...a potrebovala by som poradiť. Budem mať kocúrika plemena Ragdoll. Má 2 roky a je kastrovaný. Teraz je kŕmení RC. Mne sa zdajú hrozne predražené a v podstate nie sú až tak kvalitné. To zloženie...rozmýšľala som nad BRITkami. Zložením nie sú najhoršie a za tú cenu...8kg=16€. Potom neviem či BRIT Premium alebo BRIT Care-toto je o dosť drahšie a o kilo menej.
Nejaký zvláštny rozdiel v zložení nie je. My kŕmime NO BRITkami Premium. Má aj dobré exkrementy aj mu celkom chutia. Potom som pozerala Eminent ale zložením to tiež nie je bohvie čo. Našla som aj krmivo z DM. Zložením to je lepšie ako Whiskas, Friskies atď. Potom čo som aj našla s celkom dobrým zložením je cena...no asi viete aká-moc vysoká. Tak neviem bola by som rada ak by ste mi napísali nejaké odporúčania, rady, tipy a akými granulami krmíte vy. Zatiaľ ďakujem za všetko...

Písněte jaké cenové rozpětí máte v plánu - kolik chcete do granulí investovat.

I<3Ragdoll

21.5.2016 20:50
I<3Ragdoll

XXX.XXX.235.166

fikovnice napsal(a):
Písněte jaké cenové rozpětí máte v plánu - kolik chcete do granulí investovat.

Tak do tých 40€ ale nie 3kg (ako to býva pri RC) ale minimálne 10kg do 40€=okolo 1000kč. Je to dosť ťažké...ale našla som granule Smilla tu sú na ne celkom dobré recenzie ani zložením nie sú najhoršie...

22.5.2016 06:45

Na Rogz.sk:
http://www.rogz.sk/brit-care-cat-lucky-i-am-vital-adult-7-kg/
Ostatní příchutě také chutnají...
Smila obsahuje kukuřice (kukuřice a pšenice je vždy na úkor masa) a oproti Brit care, který má 48% masové močky, ji Smila obsahuje 22%. takže popřemýšlejte.
Pokud byste se rozhodla pro Smilu, tak je na místě zařadit do jídelníčku syrové maso ;-).

22.5.2016 07:48
rapotacka11

XXX.XXX.32.4

Vy si objednáte 10 kg granulí ?
Co když je nebude žrát ?

I<3Ragdoll

22.5.2016 08:03
I<3Ragdoll

XXX.XXX.235.166

rapotacka11 napsal(a):
Vy si objednáte 10 kg granulí ?
Co když je nebude žrát ?

A veď nie veď na skúšku iba malý balíček . Lebo tá pani, ktorá ho predáva, písala, že už nejaké druhy granúl skúšala. Ale nechcel ich jesť. Teda aj keď ich zožral tak to vyvrátil späť. Papá iba obyčajné RC. Ale čo som sa jej pýtala, tak skúšala Whiskas-tak sa nečudujem, že mu bolo zle
Ale Brit mu neskúšala dávať. Potom aj RC pre kastrovaných vracal...Aj tak nebudem kŕmiť len granulami to je jasné.

I<3Ragdoll

22.5.2016 08:14
I<3Ragdoll

XXX.XXX.235.166

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Na Rogz.sk:
http://www.rogz.sk/brit-care-cat-lucky-i-am-vital-adult-7-kg/
Ostatní příchutě také chutnají...
Smila obsahuje kukuřice (kukuřice a pšenice je vždy na úkor masa) a oproti Brit care, který má 48% masové močky, ji Smila obsahuje 22%. takže popřemýšlejte.
Pokud byste se rozhodla pro Smilu, tak je na místě zařadit do jídelníčku syrové maso ;-).

Viem pozerala som to zloženie...ale za tú cenu . A pravdaže ho nebudem kŕmiť len granulami . Asi aj tak ostanem pri Brit Premium. Ja s ním mám len dobré skúsenosti...Doplním mu to o mäso občas ryby...ináč ta pani písala, že nemá moc rád surové mäso...tak to mu môžem v pohode uvariť? Aj tak teraz sa o granuliach robí hrozná veda. Naši kocúri žrali granule s Metra-neviem prečo ale tie im chutili najviac . Whiskas, Friskies, Kitekat ani nechceli žrať -a k tomu mäso, tiež varené surové iba z hrnca . Občas granule ani nemali. Jedli mäso, ryby, vývary a hlavne myši...a dožili by sa vysokého veku ale jeden sa stratil, niektorých zrazilo auto a tohoto čo sme mali posledné zomrel na otravu ...

22.5.2016 09:16

"Jedli mäso, ryby, vývary a hlavne myši" To je to nejlepší, co mohly dostat. Jen nesolit, ale to víte smajlík

22.5.2016 09:20
Laila.aila

XXX.XXX.97.219

Ze začátku jsme ragdolku krmili friskisem whiskasem, ale asi jen měsíc. Pak jsme na zkoušku koupili malé sáčky lepších granulek chutnaly všechny a tak jsem koupila brit care dává jim přednost před syrovým masem. Kuřecí nechce vůbec, hovězí a vepřové dřím jedla ted jen z donucení, když nic jiného nedostane a granule schováme a ryby taky nee je to baba vybíravá s kapsiček chce je felixa vím nejsou nejlepší, ale dostává půl kapsy ráno a půl večer máme právě 7 měsíců a už musím odvažovat granule jen na 30g na den a někdy ani to všechno nedojí a už se jí začal dělat tukový váček na bříšku a to jsme jí nepřekrmovali ani dřív.

I<3Ragdoll

22.5.2016 09:24
I<3Ragdoll

XXX.XXX.235.166

"Jedli mäso, ryby, vývary a hlavne myši" To je to nejlepší, co mohly dostat. Jen nesolit, ale to víte smajlík

Nesolené, nekorenené . Hmmm no veď behala by som za myšami a solila ich .

22.5.2016 09:27

I<3Ragdoll napsal(a):
Nesolené, nekorenené . Hmmm no veď behala by som za myšami a solila ich .

Jasně, že tím byly myšleny ty vývary a vařené maso Někdy to lidi podceňují...

I<3Ragdoll

22.5.2016 09:27
I<3Ragdoll

XXX.XXX.235.166

Laila.aila napsal(a):
Ze začátku jsme ragdolku krmili friskisem whiskasem, ale asi jen měsíc. Pak jsme na zkoušku koupili malé sáčky lepších granulek chutnaly všechny a tak jsem koupila brit care dává jim přednost před syrovým masem. Kuřecí nechce vůbec, hovězí a vepřové dřím jedla ted jen z donucení, když nic jiného nedostane a granule schováme a ryby taky nee je to baba vybíravá s kapsiček chce je felixa vím nejsou nejlepší, ale dostává půl kapsy ráno a půl večer máme právě 7 měsíců a už musím odvažovat granule jen na 30g na den a někdy ani to všechno nedojí a už se jí začal dělat tukový váček na bříšku a to jsme jí nepřekrmovali ani dřív.

Ďakujem za rady...popozerám ten Brit Care alebo ako som písala vyššie Brit Premium a k tomu mäso, ryby...Ináč máte veľmi peknú Ragdollku

I<3Ragdoll

22.5.2016 09:33
I<3Ragdoll

XXX.XXX.235.166

Jasně, že tím byly myšleny ty vývary a vařené maso Někdy to lidi podceňují...

Nebojte pochopila som . Ale áno nesolilo sa to ani fenke, ktorú sme mali...väčšinou jedli to isté...až na tie myši

22.5.2016 11:44
Laila.aila

XXX.XXX.97.219

No jo na fotečce měla 2 měsíce to bylo ještě kouzelné koťátko, ted je to mrška vyčuraná a velice chytrá někdy až moc. A zrovna máme období kdy se nechce chovat a ani moc mazlit puberťák jeden chvilku přijde s vrněním na pohlazení a za 2 sekundy už si chce hrát a kouše do ruky ne moc jen jako hru doufáme, že z toho vyroste no vždyď ragdoll má být extra mazel, který nekouše a ani drápky nepoužívá no teď jo hlavně hra ruky pod peřinou hned má drápky, ale stačí říct ať je schová a poslechne takže moje ruky jsou v pohodě přítelovy někdy ne on s ní od mala víc blbnul jako se psem a ona ho má jako velikou hračku no páneček je hold u nás vedený jako myšička a panička je na spinkání s ní v posteli za hlavou.

22.5.2016 20:58
joanne.s

XXX.XXX.13.45

Laila.aila napsal(a):

Granule máte v pořádku. To spíš Felix není nejvhodnější, minimum masa, spíše jen živočišné produkty, obilniny, plno tuku. Navíc Purina je jedna z výrobců, kteří krmiva nehumánně testovali..

Zkuste nabídnout raději maso. Nebo kvalitní mokré krmení typu Cosma, ShinyCat, Brit Care, Miamor feine filets.

22.5.2016 21:07
joanne.s

XXX.XXX.13.45

I<3Ragdoll napsal(a):
Viem pozerala som to zloženie...ale za tú cenu . A pravdaže ho nebudem kŕmiť len granulami . Asi aj tak ostanem pri Brit Premium. Ja s ním mám len dobré skúsenosti...Doplním mu to o mäso občas ryby...ináč ta pani písala, že nemá moc rád surové mäso...tak to mu môžem v pohode uvariť? Aj tak teraz sa o granuliach robí hrozná veda. Naši kocúri žrali granule s Metra-neviem prečo ale tie im chutili najviac . Whiskas, Friskies, Kitekat ani nechceli žrať -a k tomu mäso, tiež varené surové iba z hrnca . Občas granule ani nemali. Jedli mäso, ryby, vývary a hlavne myši...a dožili by sa vysokého veku ale jeden sa stratil, niektorých zrazilo auto a tohoto čo sme mali posledné zomrel na otravu ...

Nedoporučuji při jedné kočce kupovat desetikilovku. Spočtěte si denní dávku granulí /po odečtení masa či mokrého krmení/ a vypočítejte, za kolik měsíců byste takový pytel zkrmila.

Osobně jako maximum pro zkrmení rozdělaného pytle vidím 4 měsíce. Někdo říká max.6, ale teda ideální to není, zvlášť když nemáte na skladování rozdělaného pytle ideální podmínky.

jinak co se týče Brit Care versus Brit premium. Pro porovnání ceny krmení se porovnává cena denní krmné dávky /která se podle kvality složení - obsahu masa docela hodně různí. Takže ve výsledku moc neušetříte, protože prémiovky se prostě podstatně víc sežere..

I<3Ragdoll

22.5.2016 21:23
I<3Ragdoll

XXX.XXX.135.70

joanne.s napsal(a):
Nedoporučuji při jedné kočce kupovat desetikilovku. Spočtěte si denní dávku granulí /po odečtení masa či mokrého krmení/ a vypočítejte, za kolik měsíců byste takový pytel zkrmila.

Osobně jako maximum pro zkrmení rozdělaného pytle vidím 4 měsíce. Někdo říká max.6, ale teda ideální to není, zvlášť když nemáte na skladování rozdělaného pytle ideální podmínky.

jinak co se týče Brit Care versus Brit premium. Pro porovnání ceny krmení se porovnává cena denní krmné dávky /která se podle kvality složení - obsahu masa docela hodně různí. Takže ve výsledku moc neušetříte, protože prémiovky se prostě podstatně víc sežere..

10-kilovku kupovať ani nebudem . Nakoniec neviem či mu Brit Premium/Brit Care bude chutiť . Ale áno 7€ hore-dolu. Veď čo je dnes 7€ . A o koľko je Care lepší ako Premium...a Brit Care ani Premium sa 10 kilové vrecia nerobia

23.5.2016 07:03
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Spočtěte si denní krmnou dávku u každého a pak se rozhodněte.

Moje zkušenost je, že čím kvalitnější, masovější granule, tím nižší denní krmná dávka. Tudíž i granule typu Annamaet grain free či Orijen cat mi při jediné čtyřkilové kočce díru do kapsy neudělaly.

Mnohem víc řeším výběr masa/mokrého krmení, to vám vstupuje do nákladů na kočku o hodně víc.

23.5.2016 15:45
lavacca

XXX.XXX.164.49

Přesně tak, ono kvalitnějších zase snědí méně, protože je rychleji zasytí. ;) Takže ač jsou dražší, ve výsledku jste na stejné ceně co premiovky. Taky jsem začínala na těch horších a pak šla přes Brit premium až jsme dneska na Brit Care. Mají je teda jen jako doplněk k masu, co dostávají denně, ale i tak jsem si říkala, že budou dostávat kvalitu. ;)

Jinak Brit premium dělá největší pytle 8 kg, Brit Care 7 kg. A pak mají 1,5 kg a 2 kg. Já osobně bych si buď našla někoho, s kým bych se o ten velký pytel podělila nebo koupila ty 1,5 kilovky (Brit premium) nebo 2 kilovky (Brit Care).

23.5.2016 15:47
lavacca

XXX.XXX.164.49

Pro jednu kočku mít otevřený 7 či 8 kg pytel je nesmysl - vyčichne to, kočka se toho i přejí mít několik měsíců pořád stejné. Já vždy měním po pytli příchutě, máme koček více, takže ten velký pytel u nás vydrží cca na 1,5 měsíce, kdy mám odsypáno v menším barelu a zbytek je ve velkém barelu dole v suchém sklepě v chladnu, aby se nekazil.

23.5.2016 17:27
Laila.aila

XXX.XXX.97.219

joanne.s napsal(a):
Granule máte v pořádku. To spíš Felix není nejvhodnější, minimum masa, spíše jen živočišné produkty, obilniny, plno tuku. Navíc Purina je jedna z výrobců, kteří krmiva nehumánně testovali..

Zkuste nabídnout raději maso. Nebo kvalitní mokré krmení typu Cosma, ShinyCat, Brit Care, Miamor feine filets.

Já vím že felix není nejhodnější, ale máme zrovna období kdy syrové maso nechce a klidně ho nechá zkazit tím myslím, že by ho na misce nechala bez tknutí i celý den pokud bude mít granule.
A kupovat jiné kvalitnější kapsyčky či konzervy za nehorázné peníze nehodlám, když syrové maso je v porovnání levnější. Doufáme, že zase syrové maso začne jíst jako malá ho jedla to se hned na něj vrhla, ale ted nechci fuj. Je to 7 měsíční poboška se vším všudy.
navíc vím, že tu nejste zastánci komerčních granulí, ale dokud jsme si nepořídili tuto ragdolku, tak rodiče krmili právě jen kitekat, friskis, whiskas a kočky se dožili úctihodného věku 18 let tu jsme museli nechat uspat měla revma v páteři a ocásku a začala tahat zadní nohy, ale jinak byla zdravá a čilá k světu až na hluchotu ze stáří byla to mazel odkojená od 7 dne po narození( maminka ji odvrla a prestala krmit po týdnu skočila pod auto) na kravském mléce podotýkám, že to byli začátky 90 let minulého století asi 95´ a nebyli takové informace a věci jako ted a i tak se dožila 19 let. druhé kočky přes 15 let byli napůl doma a napůl venku když sami chtěli.

24.5.2016 10:11
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Laila.aila napsal(a):
Já vím že felix není nejhodnější, ale máme zrovna období kdy syrové maso nechce a klidně ho nechá zkazit tím myslím, že by ho na misce nechala bez tknutí i celý den pokud bude mít granule.
A kupovat jiné kvalitnější kapsyčky či konzervy za nehorázné peníze nehodlám, když syrové maso je v porovnání levnější. Doufáme, že zase syrové maso začne jíst jako malá ho jedla to se hned na něj vrhla, ale ted nechci fuj. Je to 7 měsíční poboška se vším všudy.
navíc vím, že tu nejste zastánci komerčních granulí, ale dokud jsme si nepořídili tuto ragdolku, tak rodiče krmili právě jen kitekat, friskis, whiskas a kočky se dožili úctihodného věku 18 let tu jsme museli nechat uspat měla revma v páteři a ocásku a začala tahat zadní nohy, ale jinak byla zdravá a čilá k světu až na hluchotu ze stáří byla to mazel odkojená od 7 dne po narození( maminka ji odvrla a prestala krmit po týdnu skočila pod auto) na kravském mléce podotýkám, že to byli začátky 90 let minulého století asi 95´ a nebyli takové informace a věci jako ted a i tak se dožila 19 let. druhé kočky přes 15 let byli napůl doma a napůl venku když sami chtěli.

No já na jiném vlákně píšu, že mí dva předchozí venkovní NEKASTROVANÍ kocouři se dožili 12, respektive druhý až asi 20let (a to byli moji jen "víkendoví" a prázdninoví, přes týden se živili jak se dalo). A tehdy jsme je krmili normálně lidským jídlem, zvířecí krmiva snad ani pořádně neexistovala.
Stran toho syrového masa Vám nechci brát iluze, ale moji zhýčkaní kocouři také už nějakou dobu syrové maso odmítají. Třeba se to ale spraví jak u mě, tak u Vás!

Přidejte reakci

Přidat smajlík