Povislá kůže mezi zadními nozkami

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

JuriusCZ

24.5.2016 23:09
JuriusCZ

XXX.XXX.152.93

Dobrý den. Mám kocourka Pacička. Má už skoro rok. Nedávno jsem si všiml že se mu mezi zadními nohžkama má povislou kůži. Nijak ho to netrápí. Jí, pije, chodí na záchod a normálně skotačí. Děkuji za odpověď.

25.5.2016 02:57
fikovnice

XXX.XXX.30.49

JuriusCZ napsal(a):
Dobrý den. Mám kocourka Pacička. Má už skoro rok. Nedávno jsem si všiml že se mu mezi zadními nohžkama má povislou kůži. Nijak ho to netrápí. Jí, pije, chodí na záchod a normálně skotačí. Děkuji za odpověď.

Tak to neřešte. Kočky mají kožní záhyby - řasy všude možně, a je to normální. Při skoku, když loví, tak např. musí mít možnost natáhnout celé tělo. Pokud nemá jiné zdravotní problémy, tak bych k vetovi nešla.
Možná - pro zajímavost - vložte foto sem.

25.5.2016 07:40
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Podle mě to bude normální kožní řasa. Taky mi připadá, že se kocourkovi udělala postupně, až třeba v roce začala být vidět víc.

Pppppppppp

25.5.2016 07:51
Pppppppppp

XXX.XXX.12.253

A nezačíná kočička tloustnout?Kočky mojí maminy mají mezi nohama taky pěknou zásobu tuku

25.5.2016 08:25
Janaaa

XXX.XXX.226.2

No...docela mě to rozesmálo Tohle je naprosto normální a mají to i ty nejštíhlejší kočky.přesně, jak píše fíkovnice.Tady je moje kočka a i když je natažená, tak bych jí klidně za tu kůži na zadních nožkách mohla chytit.Kůži potřebují při skoku...Jinak povislou kůži by měl mít i na bříšku...

25.5.2016 10:49
Kočičí svět

XXX.XXX.32.8

Janaaa napsal(a):
No...docela mě to rozesmálo Tohle je naprosto normální a mají to i ty nejštíhlejší kočky.přesně, jak píše fíkovnice.Tady je moje kočka a i když je natažená, tak bych jí klidně za tu kůži na zadních nožkách mohla chytit.Kůži potřebují při skoku...Jinak povislou kůži by měl mít i na bříšku...

Můžu se prosím zeptat, čím kočku krmíte? zda spíše kapsičkami nebo granulemi? Vsadím se, že jí především kapsičky a konzervy, je to tak?

25.5.2016 12:12
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Obě naše kočky taky mají visící kůži pod břichem - sice se jim smějeme, že jsou tlusté, ale - nejsou. Fíkovnice má nejspíš pravdu s tou "zásobou" kůže pro případný delší skok smajlík.

25.5.2016 12:13
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Kočičí svět napsal(a):
Můžu se prosím zeptat, čím kočku krmíte? zda spíše kapsičkami nebo granulemi? Vsadím se, že jí především kapsičky a konzervy, je to tak?

A naše tedy žerou jak granule, tak kapsy...

25.5.2016 12:20
Kočičí svět

XXX.XXX.32.8

Všimla jsem si totiž, že pokud kočky žerou převážně vlhkou stravu, jsou štíhlé, ale zároveň je jim cítit z tlamičky a mají záněty zubů (nemají si čím čistit zuby), zatímco, když jsou převážně na granulích, jsou koule, ale zase jim není cítit z tlamičky. U nás to tak u všech koček platí. Jen nechápu, že když kočka žere kapsičky, ve kterých jsou obiloviny = sacharidy, je hubená, zatímco kočka, která žere bezobilné granule, je obézní

25.5.2016 12:30
amiš

XXX.XXX.11.144

Tak náš Macek je tlusťoch, ačkoli je krmen převážně masem, co kupuji psům. Granule si dá pár na dojezení, ale minimum. A občas mlíko, manžel kocourům podstrojuje. Teď je venku skoro pořád, myšky nosí, takže je i občas žere, ale váží skoro 7 kilo. Ale zas je fakt, že ostatní kocouři jsou proti němu poloviční. Ale zuby mají dobré a z tlamky jim nesmrdí .

25.5.2016 12:35
Janaaa

XXX.XXX.226.2

Kočičí svět napsal(a):

Moje kočka má bohužel chronický zánět tlustého střeva, takže musím velice opatrně s tím, co jí.Zaplať pán bůh nejí konzervy ani kapsy jenom kocour.
Kočka dostává Granule N&D, Trovet rabbit - ty chutnají oběma a potom kupuji v německu granuel vždy 10ti kilový pytel krůta s lososem a po těch se můžou umlátit ale hlavně, kočka má po všech těchto granulích pevné bobíky. Jinak dostává kvalitní šunku a syrové maso-hovězí, vepřové, a syrovou rybu...stojí mě dost peněz ale dostává jen to, po čem jí není špatně a nemá průjem...

25.5.2016 14:18
lavacca

XXX.XXX.164.49

Kočičí svět napsal(a):
Všimla jsem si totiž, že pokud kočky žerou převážně vlhkou stravu, jsou štíhlé, ale zároveň je jim cítit z tlamičky a mají záněty zubů (nemají si čím čistit zuby), zatímco, když jsou převážně na granulích, jsou koule, ale zase jim není cítit z tlamičky. U nás to tak u všech koček platí. Jen nechápu, že když kočka žere kapsičky, ve kterých jsou obiloviny = sacharidy, je hubená, zatímco kočka, která žere bezobilné granule, je obézní

Tak nevím, kolik znáš koček, ale já mám spíš zkušenost, že štíhlé či akorát jsou kočky, jež jí kvalitní krmení (a je jedno, zda granule či kapsičky a konzervy), a tlusté až obézní jsou ty na marketovkách typu whiskas, kitekat, apod. "mňamkách", a taky je jedno, zda na granulích či kapsách/konzervách. Plus bývají tlustější kočky kastrované a bytové než kočky venkovní, jež mají více pohybu.

Co se týče krmení a pachu z tlamky - naše jsou převážně na mase a granule mají jako doplněk, sem tam kvalitní konzerva a z pusy jim nesmrdí.

25.5.2016 14:22
Kočičí svět

XXX.XXX.32.8

lavacca napsal(a):
Tak nevím, kolik znáš koček, ale já mám spíš zkušenost, že štíhlé či akorát jsou kočky, jež jí kvalitní krmení (a je jedno, zda granule či kapsičky a konzervy), a tlusté až obézní jsou ty na marketovkách typu whiskas, kitekat, apod. "mňamkách", a taky je jedno, zda na granulích či kapsách/konzervách. Plus bývají tlustější kočky kastrované a bytové než kočky venkovní, jež mají více pohybu.

Co se týče krmení a pachu z tlamky - naše jsou převážně na mase a granule mají jako doplněk, sem tam kvalitní konzerva a z pusy jim nesmrdí.

Mám 3 bytové vykastrované,2 jsou jako špejle - jedí kapsičky a třetí je jako balón (má rok a má 5,5 kg!) - jí převážně granule, jelikož vlhkou stravu moc nechce.

25.5.2016 15:10
joanne.s

XXX.XXX.41.2

lavacca napsal(a):

Taky myslím, že je to hodně o ne/aktivitě kočky. Plus kvalita krmení jako takového, dokonce ani tuk v krmivu /kvalitním/ nevadí.

Krmím granule i kapsičky a z tlamky kocourovi /3,5 roku/ cítit není.

25.5.2016 15:11
joanne.s

XXX.XXX.41.2

P.s. Copak kožní řasu nemá víceméně každá kočka/kocour? Nemyslím malá koťátka..

25.5.2016 16:20
lavacca

XXX.XXX.164.49

joanne.s napsal(a):
P.s. Copak kožní řasu nemá víceméně každá kočka/kocour? Nemyslím malá koťátka..

Správný postřeh. ;) Neznám kočku, jež by aspoň menší "špíček" na břiše neměla a to i když byla hubená. Je to u koček zcela přirozené.

25.5.2016 16:22
lavacca

XXX.XXX.164.49

Kočičí svět napsal(a):
Mám 3 bytové vykastrované,2 jsou jako špejle - jedí kapsičky a třetí je jako balón (má rok a má 5,5 kg!) - jí převážně granule, jelikož vlhkou stravu moc nechce.

A že je to velký vzorek 3 kočky, co? Každá kočka má jiné spalování, je jinak aktivní, má jiné genetické dispozice, atd.

JuriusCZ

25.5.2016 17:39
JuriusCZ

XXX.XXX.152.93

To je on. Jí granule smichane s konzervou.

25.5.2016 19:40
Laila.aila

XXX.XXX.97.219

No podle fotky je to naprosto normální někdy se jim tam usazuje i tuková zásoba neměla by být skoro žádná, ale malá nevadí. Takto to mají téměř všechny kočeny některé víc viditelné jiné méně. My máme 7 měsíců a už ji máme taky a trošičku tučnou, ale jen trošku a začali jsme odvažovat hlavně granule brit care na 30g na den plus kapsičku nebo masíčko max do 100g.

25.5.2016 21:56
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

JuriusCZ napsal(a):

Přímo výstavní smajlík.

26.5.2016 04:52
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lavacca napsal(a):

Hmm, to já mám už měsíce dilema. Mladšímu kocourovi páchne z tlamky, staršímu vůbec. Jedí téměř skoro stejné, i když v něčem - pravda - mají své chutě. Dilema mám na mysli, zda jet s mladým k vetovi, když jiné problémy nemá, v posledních dnech je divoký až to zdrávo není . A stran krmení mají všehochuť - syrové, kapsičky i granule.

26.5.2016 04:57
fikovnice

XXX.XXX.30.49

JuriusCZ napsal(a):

Panebože, Vy máte doma klon mého mladšího kocoura!

26.5.2016 05:00
fikovnice

XXX.XXX.30.49

JuriusCZ napsal(a):

Ještě se zeptám, proč se jmenuje Pacička? Má také bílé tlapky jako ten můj dareba?

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.5.2016 06:50

"Mladšímu kocourovi páchne z tlamky"
specifický pach signalizuje onemocnění ledvin

"štíhlé či akorát jsou kočky, jež jí kvalitní krmení (a je jedno, zda granule či kapsičky a konzervy), a tlusté až obézní jsou ty na marketovkách typu whiskas, kitekat, apod. "mňamkách", a taky je jedno, zda na granulích či kapsách/konzervách. Plus bývají tlustější kočky kastrované a bytové než kočky venkovní, jež mají více pohybu. "
Moje holky kastrátky na syrovém mase s trvalým přístupem ven jsou/byly koule.
Kocouři jejich dokonalosti nedosahují (i když jeden má slibně našlápnuto ).

26.5.2016 18:09
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
Hmm, to já mám už měsíce dilema. Mladšímu kocourovi páchne z tlamky, staršímu vůbec. Jedí téměř skoro stejné, i když v něčem - pravda - mají své chutě. Dilema mám na mysli, zda jet s mladým k vetovi, když jiné problémy nemá, v posledních dnech je divoký až to zdrávo není . A stran krmení mají všehochuť - syrové, kapsičky i granule.

A nemá zánět dásní? Na to trpí dost koček. A klidně i mladých.

28.5.2016 16:53
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Mladšímu kocourovi páchne z tlamky"
specifický pach signalizuje onemocnění ledvin

"štíhlé či akorát jsou kočky, jež jí kvalitní krmení (a je jedno, zda granule či kapsičky a konzervy), a tlusté až obézní jsou ty na marketovkách typu whiskas, kitekat, apod. "mňamkách", a taky je jedno, zda na granulích či kapsách/konzervách. Plus bývají tlustější kočky kastrované a bytové než kočky venkovní, jež mají více pohybu. "
Moje holky kastrátky na syrovém mase s trvalým přístupem ven jsou/byly koule.
Kocouři jejich dokonalosti nedosahují (i když jeden má slibně našlápnuto ).

Ano, ale to je typický pach (ten ledvinový) - ten poznám. Toto je jiný pach, zatím mě nenapadá k čemu to přirovnat.

28.5.2016 18:47
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lavacca napsal(a):
A nemá zánět dásní? Na to trpí dost koček. A klidně i mladých.

Ano, to mě napadá jako možnost. Dásně má mírně zarudlé. stejně chci jet na takovou nějakou kontrolu, i se poradit s vetkou stran očkování, tak bych jej vzala s sebou k vetce.

29.5.2016 01:02
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Mimochodem, ohledně mého posledního příspěvku, ráda bych se zeptala vás kočkařů. Co si myslíte/nebo provádíte někdo to, že berete své kočičí mazlíky na preventivní prohlídky (napadá mě poslech srdce, plic, prohmatání břicha, event. nějaká základní laboratoř)? Anebo to považujete za příliš stresující a k veterináři jezdíte jen když se vyskytne nějaký zdravotní problém?

29.5.2016 01:09
rapotacka11

XXX.XXX.32.4

My, jen když byl problém.

29.5.2016 01:15
fikovnice

XXX.XXX.30.49

rapotacka11 napsal(a):
My, jen když byl problém.

Děkuji!
Á, máme spolu službu!

29.5.2016 11:51

Rovněž pouze s problémem, je dobré nechat šanci imunitě, ať se s problémem popere (i když třeba s takovou otravou jedem na hlodavce to ani sebelepší imunita nedá ).

29.5.2016 13:48
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
Ano, to mě napadá jako možnost. Dásně má mírně zarudlé. stejně chci jet na takovou nějakou kontrolu, i se poradit s vetkou stran očkování, tak bych jej vzala s sebou k vetce.

Tak to opravdu může být začínající zánět. Lepší ať na něj mrkne doktor. ;)

Jinak my jezdíme k vetovi 1x ročně na očkování a pak když je nějaký problém. Přímo nějaké preventivní prohlídky jim dělat nenechávám (a přiznám se, že i já chodím na preventivní prohlídky jen spoře...).

30.5.2016 00:56
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lavacca napsal(a):
Tak to opravdu může být začínající zánět. Lepší ať na něj mrkne doktor. ;)

Jinak my jezdíme k vetovi 1x ročně na očkování a pak když je nějaký problém. Přímo nějaké preventivní prohlídky jim dělat nenechávám (a přiznám se, že i já chodím na preventivní prohlídky jen spoře...).

Já právě nevím jak dál s očkováním. Kocouři jsou momentálně (tedy už delší dobu) jen bytoví a vím, že při posledním očkování mi vetka říkala, že se nemusí nutně přeočkovávat. V těchto věcech se nevyznám. Musím jednak projít očkováky obou kocourů ( k tomu je ale musím někde najít - mám je beztak zabordelené) a jednak si nechat projít hlavou, jestli s kocoury k vetce zajet. Asi bych tentokrát jela s každým zvlášť. Ono poslouchat tu kakofonii , co vyluzují při jízdě autem, je nervydrásající...

30.5.2016 07:50
joanne.s

XXX.XXX.41.2

U koček seniorů už někteří veterináři bazírovat na pravidelném očkování nedoporučují. To ale myslím není váš případ, viďte.

Osobně jsem se rozhodla riskovat a přeočkovávat až po třech letech, a bez vztekliny/ovšem u kočky bytové.

Stran preventivky - tu bych asi zvážila opět až u staré kočky. U našich sotva dospěláků asi ne..

30.5.2016 07:50
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Ještě dodatek - preventivní vyšetření včetně krve apod. co vím, dělá spousta barfistů. Pro jistotu, zda zvířeti něco nechybí..

30.5.2016 14:18
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
Já právě nevím jak dál s očkováním. Kocouři jsou momentálně (tedy už delší dobu) jen bytoví a vím, že při posledním očkování mi vetka říkala, že se nemusí nutně přeočkovávat. V těchto věcech se nevyznám. Musím jednak projít očkováky obou kocourů ( k tomu je ale musím někde najít - mám je beztak zabordelené) a jednak si nechat projít hlavou, jestli s kocoury k vetce zajet. Asi bych tentokrát jela s každým zvlášť. Ono poslouchat tu kakofonii , co vyluzují při jízdě autem, je nervydrásající...

Záleží no... my vzhledem k tomu, že máme i venkovní kočky, jež by teoreticky něco přinést mohly a pak mazlením by to mohlo přeskočit z nás na ty bytové, tak poctivě každoročně očkuji spolu se vzteklinou i ty bytové.

30.5.2016 15:37
fikovnice

XXX.XXX.30.49

joanne.s napsal(a):
U koček seniorů už někteří veterináři bazírovat na pravidelném očkování nedoporučují. To ale myslím není váš případ, viďte.

Osobně jsem se rozhodla riskovat a přeočkovávat až po třech letech, a bez vztekliny/ovšem u kočky bytové.

Stran preventivky - tu bych asi zvážila opět až u staré kočky. U našich sotva dospěláků asi ne..

No právě, toto mě zajímá. Mně dokonce vetka řekla, jestli to nepletu, že stačily ty počáteční očkování - ani nevím teď kolikrát jsem s nimi byla (to až najdu ty očkováky smajlík ) a že teď už to záleží na mně, tak nevím...

30.5.2016 15:39
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lavacca napsal(a):
Záleží no... my vzhledem k tomu, že máme i venkovní kočky, jež by teoreticky něco přinést mohly a pak mazlením by to mohlo přeskočit z nás na ty bytové, tak poctivě každoročně očkuji spolu se vzteklinou i ty bytové.

Jj, Vy máte i venkovní. Já (stále) plánuji udělat z kocourů venkovní zas na léto, tak asi zas přeočkování bude aktuální. Jinak můj starší každé očkování snáší blbě - je tak asi dva dny nemocný, leží, nejí a je smutný.

30.5.2016 16:04
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Fikovnice: A očkujete bez vztekliny? zkoušela jste změnit vakcínu?

Jako nejšetrnější doporučují Purevax, prý i Felocell není špatný. Za sebe - hlavně ne Biofel se vzteklinou dohromady.

Osobně jsem přesvědčená, že každoroční celoživotní přeočkování je hlavně byznys.

30.5.2016 18:37
lavacca

XXX.XXX.164.49

joanne.s napsal(a):

Jako nejšetrnější doporučují Purevax, prý i Felocell není špatný. Za sebe - hlavně ne Biofel se vzteklinou dohromady.

Osobně jsem přesvědčená, že každoroční celoživotní přeočkování je hlavně byznys.

No vidíte to a my léta očkujeme Biofel i se vzteklinou najednou a nikdy nic. Žádná kočka nebyla po očkování unavenější, bez chuti k jídlu, apod.

30.5.2016 18:40
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
Jj, Vy máte i venkovní. Já (stále) plánuji udělat z kocourů venkovní zas na léto, tak asi zas přeočkování bude aktuální. Jinak můj starší každé očkování snáší blbě - je tak asi dva dny nemocný, leží, nejí a je smutný.

Až tak jo? A jakou vakcínu měl? tu roční? já četla větší únavu, apod. po těch tříletých ?

31.5.2016 08:00
Janaaa

XXX.XXX.226.2

joanne.s napsal(a):

Přesně tak.Kočky bytové stačí přeočkovat jednou za tři roky.Samozřejmě, že když jsou koťátka, musí se přeočkovat vícekrát za sebou ale potom stačí jednou za tři roky.
Naše Nelinka je očkovaná i na boreliozu, myslela jsem, že s ní budu chodit ven na obojku ale nešlo to, řvala venku jako tur.A Samík to samý i když jsem to s ním zkoušela od tří měsíců.Ten se bojí i deště, když začne lejt, zmizí pod postel, srab Jinak jsme naočkovaní Biofelem i na tu boreliozu a kočky to snášely obě dobře...

2.6.2016 04:31
fikovnice

XXX.XXX.30.49

joanne.s napsal(a):

Jee, děkuji za tipy. Přiznávám, že v očkováních se nevyznám. Ale jestli se nepletu, tak očkujeme bez vztekliny. Navrhla jsem to a vetka s tím souhlasila. No ono už fakt uběhl nějaký čas od posledního očkování, ale velký to fakt snášel tak, že v podstatě na den dva onemocněl ...

2.6.2016 04:33
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lavacca napsal(a):
Až tak jo? A jakou vakcínu měl? tu roční? já četla větší únavu, apod. po těch tříletých ?

Pořád jsem se ještě nedostala k debordelizaci. Jakmile najdu očkovák, dám zprávu. Dnes musím sehnat někoho s příklepovou vrtačkou, aby znovu dal na stěnu do panelu obraz, který shodil mladej. Je na můry jak šílenej...a stejně co myslíte? Musím mu ji chytit já! Je tak nešikovný, že mu tak v 95% případů ulítne, takže holt já už jim funguju i jako lovička - to je konec!

2.6.2016 06:44

fikovnice napsal(a):
Jee, děkuji za tipy. Přiznávám, že v očkováních se nevyznám. Ale jestli se nepletu, tak očkujeme bez vztekliny. Navrhla jsem to a vetka s tím souhlasila. No ono už fakt uběhl nějaký čas od posledního očkování, ale velký to fakt snášel tak, že v podstatě na den dva onemocněl ...

Náš jeden kocour měl po Biofelu 2x problém. Po Purevaxu (bez adjuvans) byl naprosto O.K Nyní nechám očkovat co tři roky. Po Biofelu jsou častější projevy nežádoucích účinků než po jiných vakcínách. Jedna veterina tady poblíž dokonce Biofelem záměrně ani neočkuje. Toť má zkušenost...

2.6.2016 10:43
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Fíkovnice, pokud zjistíš, co by se dalo dát na ten zánět dásní, tak to sem napiš, jo? My sice (zatím) problém nemáme, ale i tak... Napadá mě, jestli by byl účinný třeba nějaký bylinný odvar.
A na preventivní kontroly nechodíme. Jakmile sáhnu u veta na kliku, platím 700 Kč, takže se snažím tyto návštěvy eliminovat smajlík. Naše bytové kočky jsou zatím v poho.

2.6.2016 10:49
lavacca

XXX.XXX.57.6

fikovnice napsal(a):
Pořád jsem se ještě nedostala k debordelizaci. Jakmile najdu očkovák, dám zprávu. Dnes musím sehnat někoho s příklepovou vrtačkou, aby znovu dal na stěnu do panelu obraz, který shodil mladej. Je na můry jak šílenej...a stejně co myslíte? Musím mu ji chytit já! Je tak nešikovný, že mu tak v 95% případů ulítne, takže holt já už jim funguju i jako lovička - to je konec!

Jasný, v pohodě.

Šikula! :D Já takhle občas lovím mouchu, co lítá nad stolem a kočka, jak za ní běhá, občas malem spadne. Tak v rámci prevence zranění lovim. :D.

4.6.2016 01:50
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lavacca napsal(a):
Jasný, v pohodě.

Šikula! :D Já takhle občas lovím mouchu, co lítá nad stolem a kočka, jak za ní běhá, občas malem spadne. Tak v rámci prevence zranění lovim. :D.

No já fakt ty můry "musím" lovit každou noc a jen se děsím okamžiku, kdy budu "muset" lovit i myši!

4.6.2016 01:50
fikovnice

XXX.XXX.30.49

RomčaJelča napsal(a):
Fíkovnice, pokud zjistíš, co by se dalo dát na ten zánět dásní, tak to sem napiš, jo? My sice (zatím) problém nemáme, ale i tak... Napadá mě, jestli by byl účinný třeba nějaký bylinný odvar.
A na preventivní kontroly nechodíme. Jakmile sáhnu u veta na kliku, platím 700 Kč, takže se snažím tyto návštěvy eliminovat smajlík. Naše bytové kočky jsou zatím v poho.

Jasný, jak budu něco vědět, písnu to sem.

4.6.2016 09:46

"co by se dalo dát na ten zánět dásní"
gel z aloe vera.

4.6.2016 14:53
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Náš jeden kocour měl po Biofelu 2x problém. Po Purevaxu (bez adjuvans) byl naprosto O.K Nyní nechám očkovat co tři roky. Po Biofelu jsou častější projevy nežádoucích účinků než po jiných vakcínách. Jedna veterina tady poblíž dokonce Biofelem záměrně ani neočkuje. Toť má zkušenost...

Jo, myslím, že moji dostávali Biofel. Takže to je od Vás užitečná info, že existuje něco, co je bezpečnější!

Přidejte reakci

Přidat smajlík