tramín

XXX.XXX.33.225
Pravě jsem se nepohodla s kamarádkou, Má nekastrovanou kočku, která čeká koťata. Bylo mi naznačeno, že bezprostředně po jejich narození zvažujíj jejich usmrcení, Protože se to tak na vesnicích dělá, Já s tím nesouhlasím, tak jsem se ozvala s názorem, že mají buď kočku vykastrovat, a nebo se o koťata postarat. Jám mám dvouletého kocourka, který neznačkuje, nesmrdí, netoulá se, a tak, na rozdíl od jeho kastrovaných předchůdců, jsem se rozhodla, že ho kastrovat nenechám i proto, že jsme se přestěhovali z dosahu nebezpečných frekventovaných ulic. Jenže kamarádka mi řekla, že za nechtěně narozená, potažmo usmrcená koťata mám nyní zcela stejnou zodpovědnost jako ona, protože mám nekastrovaného kocoura. Přijde mi to zcela absurdní, nebo se mýlí a má pravdu?
tramín
napsal(a):
Pravě jsem se nepohodla s kamarádkou, Má nekastrovanou kočku, která čeká koťata. Bylo mi naznačeno, že bezprostředně po jejich narození zvažujíj jejich usmrcení, Protože se to tak na vesnicích dělá, Já s tím nesouhlasím, tak jsem se ozvala s názorem, že mají buď kočku vykastrovat, a nebo se o koťata postarat. Jám mám dvouletého kocourka, který neznačkuje, nesmrdí, netoulá se, a tak, na rozdíl od jeho kastrovaných předchůdců, jsem se rozhodla, že ho kastrovat nenechám i proto, že jsme se přestěhovali z dosahu nebezpečných frekventovaných ulic. Jenže kamarádka mi řekla, že za nechtěně narozená, potažmo usmrcená koťata mám nyní zcela stejnou zodpovědnost jako ona, protože mám nekastrovaného kocoura. Přijde mi to zcela absurdní, nebo se mýlí a má pravdu?
Nekastrovaného kocoura vystavujete riziku více rvaček -) infekcí, nemocí, atd. Ačkoli neznačkuje, apod. nechala bych ho 100% vykastrovat, pokud má možnost chodit ven a plodit koťata. Pokud byste ho měla pouze v bytě, tak je to Vaše věc. Nicméně kocour by stejně časem začal volat kočky, apod. takže byste ho ještě ráda na tu kastraci objednala.
Kamarádka má částečně pravdu - byl-li by kocour kastrovaný, nezplodí někde koťata. Ale větší tíha "viny" je na straně majitelky kočky, protože ji nezajistila kastraci a tak 2x ročně bude řešit, co s koťaty... a ano, buď je správně odchová nebo ať dá kočku vykastrovat. Zbavovat se koťata je trestné...
tramín
napsal(a):
No skoro mi přijde, že provokujete. Co chcete slyšet, resp. číst? Kamarádku kritizujete za to, že usmrcují nechtěná koťata, a Vy sama máte nekastrovaného kocoura. Pokud nebydlíte v paneláku a kocour má přístup ven, tak jej přece nemáte 24h na očích, abyste stoprocentně věděla, že zrovna ten Váš kocour nekryje kočky. Jistě - výjimky se najdou - třeba máte kocoura neplodného. Ale z mého úhlu pohledu jste nezodpovědné obě.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nekastrovaný kocour s přístupem ven = ploditel. Tečka.
Určitě vykastrovat jak kocoura, tak kočku. V dnešní době, kdy jsou kočky natolik přemnožené, by to stát měl nařídit jako povinnost. Uvědomujete si, že právě kvůli takovým lidem, jako jste vy a vaše kamarádka, je tolik toulavých a nemocných koček? Víte kolik koček dokáže váš kocour oplodnit? Nicméně jsem ráda, že jste se zde ozvala, alespoň to chcete nějak řešit. Vaše kamarádka je úplně blbá a to bez pardónu. Zaprvé topení a podobné způsoby zabíjení koťat je trestné, pokud proti ní budete mít důkazy (video, nahrávku), můžete ji udat a přinejmenším tato osoba zaplatí pokutu. A zadruhé zabíjení koťat nemá absolutně žádný význam, do měsíce bude kočka březí znovu, jakmile kočka přestane kojit, přestane se jí tvořit mléko a bude opět v říji. Kočku tímto naprosto vysílíte, bude stále jen rodit bez přestávky, moc dlouhý život ji teda nečeká. Místo abyste ji vykastrovaly a měli doma zdravou myšilovku a mazlíka plného energie, budete mít jen chátrající trosku. Tohle je týrání zvířat. Nechápu, jak vám to může být jedno. Kastrace kočky stojí okolo 1000 kč, u nás je to 750 Kč. Za kocoura je to okolo 500 Kč. Zeptejte se své kamarádky, jak by jí bylo, kdyby jí někdo po porodu utopil dítě...