Bílé bublinky na uších

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.6.2016 08:34
Kočičí svět

XXX.XXX.32.8

Dobrý den, kočkaři, musím se vás zde zeptat, zda nevíte, co to je, když má kočka na uších malinké asi milimetrové bílé/průhledné bublinky, na každém uchu tak cca 20-30. Byla jsem včera krmit venkovní toulavou kočku a má to. to samé jsem před léty viděla na své kočce, která byla toulavá (dnes ji mám už doma). Klíšťata to nejsou, klíšťata jsou červená, když se přisajou. Vůbec nevím, co to je, jde z toho až hrůza.

6.6.2016 09:59
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Fotku

6.6.2016 10:11
rapotacka11

XXX.XXX.32.4

Vajíčka ? (masařek? Ale na uších jsem to ještě neviděla...).

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.6.2016 10:16

Klíšťata jsou červená, když jsou dospělá.

larvy jsou bílé, skoro průsvitné a když kočka strčí hlavu do míst, kde se zrovna vylíhly, může jimi mít uši úplně obsypané.

6.6.2016 10:25
Kočičí svět

XXX.XXX.32.8

No má to jen na uších a je to strašně malinké - jsou to miniaturní přisáté průhledné bublinky. Fotka asi nepůjde, je to fakt malinké, stejně se za kočkou celý týden nedostanu. takže je možné, že to jsou klíšťata? pokud ano, kdy se promění na červené? kdy je budu moci odstranit? vypadá to dosti hrozivě.

6.6.2016 10:26
Kočičí svět

XXX.XXX.32.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Klíšťata jsou červená, když jsou dospělá.

larvy jsou bílé, skoro průsvitné a když kočka strčí hlavu do míst, kde se zrovna vylíhly, může jimi mít uši úplně obsypané.

Docela mě zajímá, v jaké velikosti se nacházejí larvy? myslím jako, že můžu někde v trávě najít třeba 10 centimetrovou hromádku malých bílých klíštěcích larev? tohle je pro mě novinka, vůbec jsem to nevěděla

6.6.2016 10:31

Kočičí svět napsal(a):
Docela mě zajímá, v jaké velikosti se nacházejí larvy? myslím jako, že můžu někde v trávě najít třeba 10 centimetrovou hromádku malých bílých klíštěcích larev? tohle je pro mě novinka, vůbec jsem to nevěděla

Jsou fakt pidi, každopádně pinzetou se vyndavají fakt blbě. ale hromádku jsem jich nikdy neviděla, vždycky jsem viděla jen obsypanou kočičí hlavu.

6.6.2016 10:38
Kočičí svět

XXX.XXX.32.8

Jsou fakt pidi, každopádně pinzetou se vyndavají fakt blbě. ale hromádku jsem jich nikdy neviděla, vždycky jsem viděla jen obsypanou kočičí hlavu.

To znamená, že až klíšťata "uzrajou", budu jich muset vyndat minimálně 50? vždyť se tam ani nevlezou, jak budou napitá. no uvidíme, budu se snažit za kočkou během týdne dostat. mám ještě dotaz. jaký spot-on jí můžu dát, když je možné, že je březí?rodila před 3 týdny, ale koťata umřela.může být březí? U Fipronu píšou, že nebyl testován na březí kočky, tak nevím, co použít.

6.6.2016 10:51

Kočičí svět napsal(a):
To znamená, že až klíšťata "uzrajou", budu jich muset vyndat minimálně 50? vždyť se tam ani nevlezou, jak budou napitá. no uvidíme, budu se snažit za kočkou během týdne dostat. mám ještě dotaz. jaký spot-on jí můžu dát, když je možné, že je březí?rodila před 3 týdny, ale koťata umřela.může být březí? U Fipronu píšou, že nebyl testován na březí kočky, tak nevím, co použít.

Ne, larva se jen napije a odpadne. velké červené klíště z ní bude až se dvakrát svlékne a ještě dvakrát napije. larvy neuzrají ve velké klíště hned během svého prvního napití. prostě se musí vytáhnout tak, jak jsou. jde to fakt blbě.

ta kočka březí spíš nebude. imho ideální čas na kastraci.

6.6.2016 10:59
Kočičí svět

XXX.XXX.32.8

Ne, larva se jen napije a odpadne. velké červené klíště z ní bude až se dvakrát svlékne a ještě dvakrát napije. larvy neuzrají ve velké klíště hned během svého prvního napití. prostě se musí vytáhnout tak, jak jsou. jde to fakt blbě.

ta kočka březí spíš nebude. imho ideální čas na kastraci.

Takže když ty larvy nechám tak, samy odpadnou?

ano, já vím, hned bych kastrovala. ale nemohu, jelikož nemám kam kočku umístit. k sobě již nemohu, mamka má taky plno a ostatní nechtějí. kastrovala bych hned, kdybych měla prostor na rekonvalescenci. za 4 roky jsem nechala kastrovat už 5 koček. jinak ta kočka už rodila od loňského jara asi 3x a nikdy nebyla žádná koťata, všechny umřely. Ta kočka je velmi hubená a slabounká, takže si myslím, že umřely na nemoc, ne, že je zakousnul kocour. Kočka nebyla ani odčervená. Ale teď ji chci odčervit i právě dát nějaký ten spot on, koťata stoprocentně nemá, protože už 2. den po porodu trávila veškerý čas s kocourek - kamarádem v trávě. kdyby koťata měla, byla by s nima. tento týden ji zkusím aplikovat fipron, jen se bojím, aby už nebyla březí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík