Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

I<3Ragdoll

7.6.2016 12:15
I<3Ragdoll

XXX.XXX.32.193

Ahojte ľudia,
Už mám môjho Ragdollíka-Karamela . Pani čo ho mala predtým hovorila, že papá iba granule-žiadne mäso, kapsičky, pasty, pamlsky-chcela by som sa opýtať, ako ho môžem naučiť papať aj niečo iné ako granulky. Hovorila, že keď mu dá niečo iné ako granule tak zvracia...
Má niekto s týmto skúsenosť? Budem rada za vaše rady

7.6.2016 14:47
Kočičí svět

XXX.XXX.32.208

I<3Ragdoll napsal(a):
Ahojte ľudia,
Už mám môjho Ragdollíka-Karamela . Pani čo ho mala predtým hovorila, že papá iba granule-žiadne mäso, kapsičky, pasty, pamlsky-chcela by som sa opýtať, ako ho môžem naučiť papať aj niečo iné ako granulky. Hovorila, že keď mu dá niečo iné ako granule tak zvracia...
Má niekto s týmto skúsenosť? Budem rada za vaše rady

Kočka by neměla být celý život na granulích, to je hodně špatně. Bude mít potíže s ledvinami. Musíte postupně vyzkoušet různé kapsičky a konzervy. Určitě jí některá sedne. Dneska je spoustu značek na trhu, můžete vybírat třeba na
www.bitiba.cz
www.zoohit.cz
www.svetgranulek.cz
www.zviratadoma.cz

a mnoho dalších. Paní sice říká, ale vy si to musíte ověřit sama, jestli opravdu zvrací. Třeba je kočka alergická na určitou složku potravy, např. obilniny (musíte dávat bezobilné krmivo) nebo na kuřecí maso (existují varianty konzerv i s jinými druhy masa). Nevíte, které značky konzerv paní kočce podávala?

7.6.2016 14:55
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Podle mého názoru správný chovatel učí koťata na maso, konzervy i granulky. Nechápu, že někdo ne. Druhá věc je, že pokud má kočka regulerní zdravotní problém, tak je potřeba do zjistit, diagnostikovat a chovate se podle toho. Ale to asi nenastalo, jak jsem pochopila. A kotě, které zvrací jídlo, bych teda snad ani neprodala jako zdravé zvíře.

Vemte kotě k veterináři, ať vyloučí zdravotní problém. Pak bych nabízela na drobno pokrájené maso, pokud nechce syrové tak povařené.

určitě bych nekrmila jen granule, kočky jsou háklivé na ledviny, dostatek tekutin je jediná prevence. A granulové kočky jsou proto opravdu ohrožené.

Jinak mě napadá - některé kočky zvrací žrádlo, které jim moc chutná a hltají. Takže stačí pouze toto ohlídat, nedávat moc naráz, udělat větší kousky, které kousat musí apod.

I<3Ragdoll

7.6.2016 19:18
I<3Ragdoll

XXX.XXX.251.166

Kočičí svět napsal(a):
Kočka by neměla být celý život na granulích, to je hodně špatně. Bude mít potíže s ledvinami. Musíte postupně vyzkoušet různé kapsičky a konzervy. Určitě jí některá sedne. Dneska je spoustu značek na trhu, můžete vybírat třeba na
www.bitiba.cz
www.zoohit.cz
www.svetgranulek.cz
www.zviratadoma.cz

a mnoho dalších. Paní sice říká, ale vy si to musíte ověřit sama, jestli opravdu zvrací. Třeba je kočka alergická na určitou složku potravy, např. obilniny (musíte dávat bezobilné krmivo) nebo na kuřecí maso (existují varianty konzerv i s jinými druhy masa). Nevíte, které značky konzerv paní kočce podávala?

Je pravda, že neviem aké kapsičky a konzervy skúšala. V chovprodukte pozriem nejaké dobré-v jednom zverimexe máme veľký výber takých konzervičiek - a potom uvidím. On má 2 roky-je kastrovaný a oni ho tiež nemajú od mačiatka ale od roka. Ďakujem za radu-po troške mu dávame mäsko a kapsičky od Brit Care.

8.6.2016 16:31
lavacca

XXX.XXX.164.49

I<3Ragdoll napsal(a):
Je pravda, že neviem aké kapsičky a konzervy skúšala. V chovprodukte pozriem nejaké dobré-v jednom zverimexe máme veľký výber takých konzervičiek - a potom uvidím. On má 2 roky-je kastrovaný a oni ho tiež nemajú od mačiatka ale od roka. Ďakujem za radu-po troške mu dávame mäsko a kapsičky od Brit Care.

Tak to si teda užil, když se už potřetí či počtvrté stěhoval během 2 let... tak doufám, že u vás už je to konečný domov. ;)

A co na to maso říkal? Dobrý?

I<3Ragdoll

8.6.2016 19:27
I<3Ragdoll

XXX.XXX.245.37

lavacca napsal(a):
Tak to si teda užil, když se už potřetí či počtvrté stěhoval během 2 let... tak doufám, že u vás už je to konečný domov. ;)

A co na to maso říkal? Dobrý?

Aj ja dúfam, že je to jeho posledný domov . Už by sme ho za svet nedali tak sme si na neho za 4 dni zvykli . A jemu chutí on spapá všetko čo mu dáte len potom z toho vracia...ale ja som mu dala 3 malé kúsky a spapal a chutilo a pravdaže z toho nevracal. Z toľkého množstva .

9.6.2016 17:26
lavacca

XXX.XXX.164.49

I<3Ragdoll napsal(a):
Aj ja dúfam, že je to jeho posledný domov . Už by sme ho za svet nedali tak sme si na neho za 4 dni zvykli . A jemu chutí on spapá všetko čo mu dáte len potom z toho vracia...ale ja som mu dala 3 malé kúsky a spapal a chutilo a pravdaže z toho nevracal. Z toľkého množstva .

Možná opravdu moc hltá a zvrací z toho? Chce to vypozorovat.

9.6.2016 20:22
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Tak zrovna dnes naše kočka během 10 minut vyzvracela kapsičku, a protože oběma občas prostě nechutnají, rozhodla jsem se, že budou na mase. Za kapsičky dáme denně tu třicku (a to ještě není moc, že jo, a ony ji kolikrát nechtějí). Zrovna vařím polívku, dostaly kousek vepřového a v pohodě. Akorát bych doporučila krájet masíčko na menší kousky, protože kočky nemají možnost žvýkat, jen trhat. Kocour dobrý, ale kočka je dáma, ta větší kousky prostě "bez příboru" nezvládá smajlík.

10.6.2016 06:49
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Kočky nemají možnost žvýkat? To slyším prvně.

10.6.2016 09:32
rencamo

XXX.XXX.224.98

joanne.s napsal(a):

Ne že by nežvýkaly vůbec. Ale je pravda, že chrup masožravců obecně je přizpůsobený spíš na ulovení, zabití a následné porcování kořisti. Stačí porovnat stoličky psa a řekněme koně (bez ohledu na velikost).

10.6.2016 17:06
lavacca

XXX.XXX.164.49

RomčaJelča napsal(a):
Tak zrovna dnes naše kočka během 10 minut vyzvracela kapsičku, a protože oběma občas prostě nechutnají, rozhodla jsem se, že budou na mase. Za kapsičky dáme denně tu třicku (a to ještě není moc, že jo, a ony ji kolikrát nechtějí). Zrovna vařím polívku, dostaly kousek vepřového a v pohodě. Akorát bych doporučila krájet masíčko na menší kousky, protože kočky nemají možnost žvýkat, jen trhat. Kocour dobrý, ale kočka je dáma, ta větší kousky prostě "bez příboru" nezvládá smajlík.

No, tak to bych měla říct těm našem, co denně svou porci masa žvýkají. I když uznávám, že co můžou, to rovnou hodí do žaludku, ale větší kousky musí ještě přežvýknout, tak je hážou na stoličky. :).

12.6.2016 19:59
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

joanne.s napsal(a):

No tak já jsem "chytrá" samozřejmě pouze z knížek nebo internetu smajlík, taky jsem dosud spoustu věcí neslyšela a ani jsem se vlastně nezajímala.
Ale kočičí chrup prý prostě není uzpůsoben ke žvýkání, ony mohou jenom trhat. A zrovna včera mi kocour stáhl z linky plátek vepřového a tak to leželo na zemi, kočka si s tím neporadí vůbec a zřejmě ani on na to neměl "páky". smajlík

http://www.moje-kocka.cz/zdravi-a-nemoci/kocka-u-zubare-200.html
Zuby kočky jsou uzpůsobeny k lovu a usmrcení živé kořisti, na drcení a rozmělňování potravy není chrup vybaven. Kočičí čelisti jsou vzhledem ke kulatému tvaru hlavy kratší a širší než psí

Ono je potřeba si taky připustit, že když jsem o něčem JÁ neslyšela, neznamená to, že to neexistuje smajlík smajlík smajlík.

12.6.2016 21:15
lavacca

XXX.XXX.164.49

RomčaJelča napsal(a):
No tak já jsem "chytrá" samozřejmě pouze z knížek nebo internetu smajlík, taky jsem dosud spoustu věcí neslyšela a ani jsem se vlastně nezajímala.
Ale kočičí chrup prý prostě není uzpůsoben ke žvýkání, ony mohou jenom trhat. A zrovna včera mi kocour stáhl z linky plátek vepřového a tak to leželo na zemi, kočka si s tím neporadí vůbec a zřejmě ani on na to neměl "páky". smajlík

http://www.moje-kocka.cz/zdravi-a-nemoci/kocka-u-zubare-200.html
Zuby kočky jsou uzpůsobeny k lovu a usmrcení živé kořisti, na drcení a rozmělňování potravy není chrup vybaven. Kočičí čelisti jsou vzhledem ke kulatému tvaru hlavy kratší a širší než psí

Ono je potřeba si taky připustit, že když jsem o něčem JÁ neslyšela, neznamená to, že to neexistuje smajlík smajlík smajlík.

No, samozřejmě, že nemají zuby na žvýkání jako např. přežvýkavci, ale jsou schopné leccos užvýknout. Třeba když dostanou velký kus masa, tak ho kus odžvýknou a pak odtrhnou.

To, že Váš kocour neumí plátek masa vzít do tlamy a zkonzumovat ještě přece není potvrzení, že kočka neumí žvýkat. ;) Spíš máte kocour nezvyklého žvýkat a trhat si potravu, takže ho to prostě nenapadlo, jak na to.

13.6.2016 23:22
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

lavacca napsal(a):
No, samozřejmě, že nemají zuby na žvýkání jako např. přežvýkavci, ale jsou schopné leccos užvýknout. Třeba když dostanou velký kus masa, tak ho kus odžvýknou a pak odtrhnou.

To, že Váš kocour neumí plátek masa vzít do tlamy a zkonzumovat ještě přece není potvrzení, že kočka neumí žvýkat. ;) Spíš máte kocour nezvyklého žvýkat a trhat si potravu, takže ho to prostě nenapadlo, jak na to.

Ty odkazy jsem poslala proto, že jste se vyjádřila, že jste o tom ještě nikdy neslyšela. Já se taky ledacos dozvídám za pochodu. To, že něco zvíře náhodou z velké chuti či hladu nějak zkonzumuje, přestože k tomu nemá uzpůsobené čelisti, prostě nic nevypovídá o tom, ž by "vědci" neměli pravdu smajlík.
Nejsem chovatel, u nás se zvířata objevila tím klasickým stylem "děti je chtěly" smajlík, nikdy jsem si nepročítala detailní info o stavbách zvířecího těla nebo o krmení atd., to spíš teď někdy kliknu a - jsem překvapená, co všecko nevím smajlík.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.6.2016 07:37
Uživatel s deaktivovaným účtem

"Třeba když dostanou velký kus masa, tak ho kus odžvýknou a pak odtrhnou. "
přesně tak

taky nestuduju kočičí chrup, ale toho žvýkání, i malých kousků, si nelze nevšimnout...

14.6.2016 09:26
lavacca

XXX.XXX.165.241

RomčaJelča napsal(a):
Ty odkazy jsem poslala proto, že jste se vyjádřila, že jste o tom ještě nikdy neslyšela. Já se taky ledacos dozvídám za pochodu. To, že něco zvíře náhodou z velké chuti či hladu nějak zkonzumuje, přestože k tomu nemá uzpůsobené čelisti, prostě nic nevypovídá o tom, ž by "vědci" neměli pravdu smajlík.
Nejsem chovatel, u nás se zvířata objevila tím klasickým stylem "děti je chtěly" smajlík, nikdy jsem si nepročítala detailní info o stavbách zvířecího těla nebo o krmení atd., to spíš teď někdy kliknu a - jsem překvapená, co všecko nevím smajlík.

Já se nedivila, to psala joanne.s já mám o kočkách už za ty roky chovu a čtení knížek, atd. už dost nastudováno.

17.6.2016 22:54
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Třeba když dostanou velký kus masa, tak ho kus odžvýknou a pak odtrhnou. "
přesně tak

taky nestuduju kočičí chrup, ale toho žvýkání, i malých kousků, si nelze nevšimnout...

Tak ještě jednou o tom, že kočka nežvýká smajlík. My to tak nazýváme možná ze zvyku, ale:

https://pawpeds.com/pawacademy/health/teeth/index_cs.html

Většina z nich nedokáže žvýkat svou potravu, jejich čelisti se nepohybují zleva doprava, ale jen nahoru a dolů.

Pro srovnání - chrup přežvýkavců smajlík.
http://web2.mendelu.cz/af_291_projekty2/vseo/print.php?page=1750&typ=html.

18.6.2016 01:14
fikovnice

XXX.XXX.30.49

RomčaJelča napsal(a):
Tak ještě jednou o tom, že kočka nežvýká smajlík. My to tak nazýváme možná ze zvyku, ale:

Většina z nich nedokáže žvýkat svou potravu, jejich čelisti se nepohybují zleva doprava, ale jen nahoru a dolů.

Asi je problém se správným TERMÍNEM - co tedy je a co není žvýkání. Já kupuju kocourům taková ta splétaná střívka (strašně smradlavá, určená primárně pro psy, ale oni to milují). To střívko musím jak jednomu, tak druhému kocourovi držet za jeden konec a oni ten druhý přehazují z jednoho konce čelisti na druhý (z jedněch stoliček na druhý) a ta střívka žvýkají - teda podle mě. Prostě to není trhání, a pokud bych nepoužila slovo žvýkání, tak mě napadá např. žužlání - to ale není samo správný termín. Každopádně mě to také překvapilo, a také jsem tuto znalost neměla. Ale jak tedy nazvat výše popsanou činnost? Pro mě to je fakt žvýkání.

18.6.2016 01:17
fikovnice

XXX.XXX.30.49

RomčaJelča napsal(a):

Hmm, když nad tím přemýšlím, tak ta střívka fakt žvýkají/žužlají pohybem stoliček nahoru a dolů.
Jde tady o nedorozumění v terminologii. Já bych ještě rozlišovala žvýkání a přežvykování .

18.6.2016 10:26
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Asi je problém se správným TERMÍNEM - co tedy je a co není žvýkání.

Ano, tak nějak smajlík.
Samozřejmě to povídání berme s rezervou. Já se taky pořád něco učím smajlík, o zvířatech obzvlášť, protože jsem měla období, kdy jsem opravdu už žádné nechtěla, a najednou jich máme plný byt smajlík.

Přidejte reakci

Přidat smajlík