Zdravím kočičí lidi!
A opět se na vás obracím s dotazem. Můj starší kocour se včera pozvracel, ale bohužel hodně a na několika místech. Naštěstí se mi to jeví tak, že je v pořádku, ostatně ještě včera večer chtěl hned jíst (on se vždy posadí k misce a tiše a trpělivě tam sedí). No a napadla mě jedna věc - myslíte, že by to mohlo být ze sežraného celkem velkého množství můr (které jim povětšinou lovím sama )? Už jsem to tu vícekrát psala - jak se se setmí, tak se z mých kocourů stanou lovící šelmy . Jinak mě nenapadá žádná dietní chyba, snad jen že měl nově jakýsi pamlsek - zkusím kdyžtak najít obal a napsat oč jde. Jinak se ptám vás kočkařů proto, že můj starší kocour (a v podstatě oba dva) prakticky nezvrací Pokud výjimečně ano, tak žádný bezoár. Poté, co se včera pozvracel, tak jsem hned svištěla ven pro trávu (bohužel je u nás jakýsi výpadek v obchodech stran kočičí trávy) a kocour se do ní dal jak sekačka - opravdu jí snědl hodně. Dnes se chová normálně, teď momentálně má půlnoc , spíš by mě zajímala ta příčina. Také vám kočky občas zvrací opravdu zničehonic? Ty, co trpí na bezoáry, chápu, ale moji kocouři s tímto problém nemají.
Dle mého to bylo buď těmi můrami či tím pamlskem. Víc bych v tom nehledala.
Jinak nám dospělé kočky zvrací max., když se přežerou trávy, což je tak 1-2x ročně... jinak co je zajímavé, mně nechtějí kočeny moc jíst tu nízkou kočičí trávu (cyperus zumula), ale po tom vysokém (cyperus papyrus) se můžou užrat. Máte to někdo taky tak? Přitom když jsem jim nabídla obyčejnou trávu z venku, tak tu si daly rády ?!?
Přikládám foto k pobavení - toto je můj zelený ráj pro kočky. Obilí v misce teprve rašilo, teďka už je cca 15 cm vysoké a ten kyblíček je se 4 zakořeněnými "hlavičkami" toho papyruse. Ty už jsem o víkendu zasadila do hlíny. :)
PS: Já mám "záložně" ten největší šáchor na chodbě, kam kočky nemůžou, ostatní mají k dispozici a zatím žádný k záhubě nedovedly...zatím. Nemáte fíkovnice možnost koupit jim 2 a ten jeden dát mimo dosah, aby je šlo vyměňovat ? A vždy nechat ten jeden obrůst ?
Děkuji moc za reakci. Kocour od té doby v pohodě...jen má tendenci se přežírat - jsou opravdu dost rozdílní ve váze - velký vs. mlaďoch.
Jinak u nás v Brně je opravdu totální výpadek kočičí trávy a tu vysokou mi kocouři žrali právě jen s nevlaným zájmem. Jen se snažili, ale jaksi to na ně bylo tvrdé. My jsme teď na sídlišti měli totálně vzrostlou trávu - asi pýr - takové to, co má ostré lístky. Tím jsem nakrmila velkého, když zvracel a strašně po tom dychtil. I mladej. Jenže teď to tady všude posekali, takže teď nemám moc zdroj trávy.
Jinak můry tedy žerou ve velkém - také to máte u bytovek tak? Jen mladýmu ji musím chytit já, pak mu ji předložit, pak mu ještě asi tak 4x ulítne, já ji vždy chytím...až jsem se tomu onehdá sama musela smát. Mladej je totiž šílenej nešika...
fikovnice
napsal(a):
Děkuji moc za reakci. Kocour od té doby v pohodě...jen má tendenci se přežírat - jsou opravdu dost rozdílní ve váze - velký vs. mlaďoch.
Jinak u nás v Brně je opravdu totální výpadek kočičí trávy a tu vysokou mi kocouři žrali právě jen s nevlaným zájmem. Jen se snažili, ale jaksi to na ně bylo tvrdé. My jsme teď na sídlišti měli totálně vzrostlou trávu - asi pýr - takové to, co má ostré lístky. Tím jsem nakrmila velkého, když zvracel a strašně po tom dychtil. I mladej. Jenže teď to tady všude posekali, takže teď nemám moc zdroj trávy.
Jinak můry tedy žerou ve velkém - také to máte u bytovek tak? Jen mladýmu ji musím chytit já, pak mu ji předložit, pak mu ještě asi tak 4x ulítne, já ji vždy chytím...až jsem se tomu onehdá sama musela smát. Mladej je totiž šílenej nešika...
Tak to je jen dobře, že už je ok. :)
Jj, je to možné, že to byl pýr. Ten vleze všude. :) Taky jsem našim nakonec vykopla na zahradě i kus trsu běžné trávy a taky nadšení. Právě proto nechápu, proč ten šáchor "travnatý" nechtějí ?!?
Bydlet blíže, tak Vám ten jeden dám, ale takhle se obávám, že by poštou do Brna přišel uschlý a rozlámaný, jaký je na poštu skvělý "spolehnutí".
Já se přiznám, že do baráku nám vleze můra tak 2-3x za léto, jinak spíš honím mouchy. Ale ty zas rády prohání, ale nejí je.
micubisi

XXX.XXX.81.23
Http://www.zahradnictvi-branka.cz/p/sachor
Nechala jsem si od nich poslat 3 šáchory, přišly pěkně zabalené a v pořádku, přesadila jsem je a krásně rostou.
lavacca
napsal(a):
Tak to je jen dobře, že už je ok. :)
Jj, je to možné, že to byl pýr. Ten vleze všude. :) Taky jsem našim nakonec vykopla na zahradě i kus trsu běžné trávy a taky nadšení. Právě proto nechápu, proč ten šáchor "travnatý" nechtějí ?!?
Bydlet blíže, tak Vám ten jeden dám, ale takhle se obávám, že by poštou do Brna přišel uschlý a rozlámaný, jaký je na poštu skvělý "spolehnutí".
Já se přiznám, že do baráku nám vleze můra tak 2-3x za léto, jinak spíš honím mouchy. Ale ty zas rády prohání, ale nejí je.
Děkuju moc za nabídku šáchoru. Ale máte pravdu - kdoví jak by to s naší poštou dopadlo...