Zdavím,
chtěla bych se zeptat je něco pro kočky co by je nějak oblblo nebo přispalo ? Potřebujeme jí ostříhat ale je jako satan jen co se kní strojek přiblíží.
Uvažovala jsem o sedalinu, ale po tom co jsem četla jsem ho zamítla.
Máte nějaký nápad ? Prosím o jakýkoliv tip
Všem předem děkuji.
verush
napsal(a):
Zdavím,
chtěla bych se zeptat je něco pro kočky co by je nějak oblblo nebo přispalo ? Potřebujeme jí ostříhat ale je jako satan jen co se kní strojek přiblíží.
Uvažovala jsem o sedalinu, ale po tom co jsem četla jsem ho zamítla.
Máte nějaký nápad ? Prosím o jakýkoliv tip
Všem předem děkuji.
Nechte ji uspat a ostříhat na veterině. Neznám kočku, která by se nechala ostříhat bez uspání. Je to pro ně traumatické. A nezkoušela bych nějaké oblbováky, apod. doma! To ji můžete dost ublížit.
lavacca
napsal(a):
Nechte ji uspat a ostříhat na veterině. Neznám kočku, která by se nechala ostříhat bez uspání. Je to pro ně traumatické. A nezkoušela bych nějaké oblbováky, apod. doma! To ji můžete dost ublížit.
Přesně tak, žádné oblbování doma, do toho risku bych nešla. Ani nevím jak to dělají v psích/kočičích salónech? Nevíte - smí tam použít nějaká oblbovadla?
fikovnice
napsal(a):
Přesně tak, žádné oblbování doma, do toho risku bych nešla. Ani nevím jak to dělají v psích/kočičích salónech? Nevíte - smí tam použít nějaká oblbovadla?
Psi se běžně stříhají bez uspání. Pokud se jedná o případ psa, jež byl týraný, apod. a nenechá na sebe sáhnout, stříhá se taky za narkózy u veta. Kočky se stříhají, co vím, vždy v narkóze. Žádná nesnese stříhání či strojek.
Ve většině případů se stříhá přímo na veterině, kde to dělá většinou sestřička. Někde jsem i četla, že paní, která má salón, spolupracuje s veterinou a stříhá psa/kočku v narkóze na veterině sama.