Kocour nechce jít na velkou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nicol H

14.6.2016 22:56
Nicol H

XXX.XXX.202.145

Dobrý den,
máme britského kocourka.
Je mu 8 let a už 2 den nebyl na wc.

Močí normálně, ale trus tam není žádný.
Na to kolik jídla sní by měl být nejmíň 2x na velké, ale nebyl ani jednou.
Na zahradu chodí, tak maximálně jednou za den a to pod mým dohledem.

Vzala jsem si ho do náruče a je nesvůj, vůbec nechodí, paní veterinářka mě do telefonu řekla ať mu dám rybí olej, abych mu pomohla, ale vůbec nic. A když ho položím na zem zase, neudrží se na nohou a spadne.

Nevím co s ním, jestli se vyplatí počkat a jít zítra ne vet, abych zbytečně nevolala a paní tam nemusela jet.

Bříško jsem mu prohmatala a mňaučí u toho

Předem děkuji za odpověď.

14.6.2016 23:36
lavacca

XXX.XXX.164.49

Okamžitě veterinu! Pokud se neudrží sám na nohou, je to dost vážně a na nic nečekat!

14.6.2016 23:39
lavacca

XXX.XXX.164.49

A jeďte na nonstop kliniku, kdyby byla potřeba operace, ať to můžou rovnou řešit.

Zácpa je možná, na to by olej pomohl, ale aby se po 2 dnech, kdy jinak jedl a pil, neudržel na nohou jen kvůli zácpě je hooodně divné... že mu nebude dobře ok, ale aby padal...?To je tam něco asi hodně špatně...

15.6.2016 07:11
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Když ho položíte na zem, neudrží se na nohou a spadne?

šupem na veterinu, nečekat ani minutu!

15.6.2016 08:34
Kočičí svět

XXX.XXX.32.208

Jak to dopadlo? Bylo hloupé psát tady, když se zvíře neudrží na nohou, měla jste okamžitě jet na veterinu. Prosím napište, jak je na tom kocourek.

Nicol H

16.6.2016 23:19
Nicol H

XXX.XXX.202.145

Tak první veterinářka nám oznámila podle oka, že je to selhání ledvin a že mu moc šanci nedává :( Tak nám řekla at jedeme na jaggy na kapačky, cestou nemohl popadnout dech, tak jsme jeli zas na druhou veterinu tam to taky paní veterinářka typovala na ty ledviny :( prohlídla ho dala mu kapačku a vzala krev na bio testy, pak nám teda řekla, že všechno kolem ledvin je v pořádku, tak že to vůbec nechápe, jediný co je špatně, tak má malo červených krvinek a glukóza, fosfor. Že to může být cokoliv... něco od srdce nebo i cukrovka. Tak dostal ještě jednu kapačku, dvě injekce, antibiotika a zítra ráno přijít. Ted nám ale dostává takový záchvaty... v pelíšku je v pořádku, ale jakmile vstane nemůže popadnout dech a lehne ani se nehne a někdy třeba i 10 sekund než se nadechne, celý to trvá tak 5-10 minut a já vůbec nevím jak mu mám pomoct. Jinak furt leží a vrní, máchá ocáskem, ale když se zvedne, tak je ten záchvat. Už asi 5x to tak měl od doby co jsme dojeli :(

16.6.2016 23:35
rapotacka11

XXX.XXX.32.174

Netrápila bych ho... tak dlouho...

16.6.2016 23:38
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Nicol H napsal(a):
Tak první veterinářka nám oznámila podle oka, že je to selhání ledvin a že mu moc šanci nedává :( Tak nám řekla at jedeme na jaggy na kapačky, cestou nemohl popadnout dech, tak jsme jeli zas na druhou veterinu tam to taky paní veterinářka typovala na ty ledviny :( prohlídla ho dala mu kapačku a vzala krev na bio testy, pak nám teda řekla, že všechno kolem ledvin je v pořádku, tak že to vůbec nechápe, jediný co je špatně, tak má malo červených krvinek a glukóza, fosfor. Že to může být cokoliv... něco od srdce nebo i cukrovka. Tak dostal ještě jednu kapačku, dvě injekce, antibiotika a zítra ráno přijít. Ted nám ale dostává takový záchvaty... v pelíšku je v pořádku, ale jakmile vstane nemůže popadnout dech a lehne ani se nehne a někdy třeba i 10 sekund než se nadechne, celý to trvá tak 5-10 minut a já vůbec nevím jak mu mám pomoct. Jinak furt leží a vrní, máchá ocáskem, ale když se zvedne, tak je ten záchvat. Už asi 5x to tak měl od doby co jsme dojeli :(

Zajeďte znovu na kliniku, nejste z JM, že byste zajeli na VFU? Nechce se mi to líbit! Vrněním se evidentně uklidňuje, to ne že by vrněl blahem. Jela bych ještě teď v noci, anebo zavolala nějakého veta domů! Jinak pokud má málo červených krvinek, tak to je ten důvod proč se dusí. Chudák!

16.6.2016 23:39
fikovnice

XXX.XXX.240.1

rapotacka11 napsal(a):
Netrápila bych ho... tak dlouho...

Aha, tak proto mi nešel vložit příspěvek - psaly jsme obě zaráz.

Nicol H

16.6.2016 23:40
Nicol H

XXX.XXX.202.145

Čekám na přítele než dojede z práce a hned pojedeme :(
Jak netrápila, sice mu je 8 let, ale furt je to málo na kočku a veterinářka říkala, že ho to nebolí jen, že je slabej.

Jsme z Brna, tak nejspíš pojedeme na Jaggy, nevíme, kde je to nejlepší.

Nicol H

16.6.2016 23:49
Nicol H

XXX.XXX.202.145

16.6.2016 23:51
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Nicol H napsal(a):
Jak netrápila, sice mu je 8 let, ale furt je to málo na kočku a veterinářka říkala, že ho to nebolí jen, že je slabej.

Jsem také z Brna. V Jaggy jsem byla, mají renomé, ale připravte se na šílenou pálku. Já za obyčejné vyšetření platila 2 tisíce Kč. Ještě máte možnost jet na VFU, ale přiznám se, že neznám žádného veta-kočkaře.
Jinak trápí se dušností, což je jeden ze subjektivně nejhorších pocitů, možná horší než bolest.

16.6.2016 23:52
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Nicol H napsal(a):
Je v pohodě, když spinká :(.

Držím pěsti, určete se ozvěte co a jak!

Nicol H

17.6.2016 00:09
Nicol H

XXX.XXX.202.145

Nejspíš to bude ale HCM :(.

17.6.2016 05:04
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Nicol H napsal(a):
Nejspíš to bude ale HCM :(.

HCM...možná - to máte info z veteriny? Nevím ale proč má úbytek červených krvinek...?

17.6.2016 08:19
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Ted nám ale dostává takový záchvaty... v pelíšku je v pořádku, ale jakmile vstane nemůže popadnout dech a lehne ani se nehne a někdy třeba i 10 sekund než se nadechne, celý to trvá tak 5-10 minut a já vůbec nevím jak mu mám pomoct. Jinak furt leží a vrní, máchá ocáskem, ale když se zvedne, tak je ten záchvat. Už asi 5x to tak měl od doby co jsme dojeli :(

Nicol H: Nenechte se na veterině odbýt, poslat jen tak domů. Kocourek se evidentně trápí, nenechte to tak.

17.6.2016 09:48
Kočičí svět

XXX.XXX.32.208

Dobrý den Nicol, jak je na tom kocourek? Něco nového?

17.6.2016 13:59
lavacca

XXX.XXX.164.49

Nicol H napsal(a):

Tak jak jste na tom? Dle popisu mi to přijde jako HCM... bohužel. Nicméně zas pokud by měl začínají, tak by mu šlo ulevit prášky... ani sono srdce Vám vetka neudělala?

Já nevědět, co se s kočkou děje, tak trvám na zjištění příčiny...zvlášť když se takhle dusí. To nebude jen tak něco...

Jinak ano, souhlasím s tím, že pokud by mu nešlo ulevit léky dlouhodobě, že je lepší ho nechat odejít a netrápit ho. Vím, odchod miláčky vždy hrozně bolí, ale člověk nemůže být sobecký a nechat je trpět jen proto, aby tu s ním byli déle...

17.6.2016 14:28
Kočičí svět

XXX.XXX.32.208

lavacca napsal(a):
Tak jak jste na tom? Dle popisu mi to přijde jako HCM... bohužel. Nicméně zas pokud by měl začínají, tak by mu šlo ulevit prášky... ani sono srdce Vám vetka neudělala?

Já nevědět, co se s kočkou děje, tak trvám na zjištění příčiny...zvlášť když se takhle dusí. To nebude jen tak něco...

Jinak ano, souhlasím s tím, že pokud by mu nešlo ulevit léky dlouhodobě, že je lepší ho nechat odejít a netrápit ho. Vím, odchod miláčky vždy hrozně bolí, ale člověk nemůže být sobecký a nechat je trpět jen proto, aby tu s ním byli déle...

Podle mě, pokud má kočka jen trochu chuť do života, baští a chce si alespoň trochu hrát, měla by se udržovat při životě. pokud už jenom leží, nežere, nereaguje, léky nezabírají, pak bych taky přistoupila k ukončení. Ale snad se to tohoto případu týkat nebude. ale paní vůbec neodpovídá, tak kdoví, co se děje

17.6.2016 14:39
Icey

XXX.XXX.118.1

Kočičí svět napsal(a):
Podle mě, pokud má kočka jen trochu chuť do života, baští a chce si alespoň trochu hrát, měla by se udržovat při životě. pokud už jenom leží, nežere, nereaguje, léky nezabírají, pak bych taky přistoupila k ukončení. Ale snad se to tohoto případu týkat nebude. ale paní vůbec neodpovídá, tak kdoví, co se děje

Asi tak. Kocourkovi držím palce, naši se právě vracejí z veteriny z kontroly s naším kocourkem - a jeho stav je prý podle vyšetření víceméně stejný - ani horší ale bohužel ani lepší (bere Furon, Enap, Vedmedin a ještě něco co si teď nevzpomenu).

17.6.2016 15:03
lavacca

XXX.XXX.164.49

Kočičí svět napsal(a):

Každý zná své zvíře nejlépe - jak reaguje, apod.

My měli už skoro 2 roky kavkazačku, která ležela v podloubí na měkké matraci, jídlo dostávala až pod čumák a vždy si sama došla na kratší procházku kolem baráku a vyvenčit se. Někdy kolem 20.května ji otekla přední noha v kloubu, hůř se jí dýchalo a špatně vstávalo. Dle veta buď jen zánět v kloubu či rakovina - uvidí se, jak bude reagovat na léky. Dva týdny měla ATB, po kterých se zlepšila (noha ji splaskal, došla si v pohodě na wc, atd.). Pak se začala zas postupně horšit a když už se nezvedla, protože ji noha zase dost otekla a bolela ji a navíc nechtěla ani už v neděli jídlo, tak jsme to teď v pondělí ukončili. Musela mít už bolesti, ale pes ani kočka, apod. to na sobě nedají do konce znát. Dál vrtěla ocasem, když se s ní člověk mazlil, apod. Ani na svůj věk (za 16 dní by slavila 14 let) nevypadala. Ale trpět jsem ji nenechala. Na to jsem ji měla moc ráda. ♥.

18.6.2016 17:07
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lavacca napsal(a):

My měli už skoro 2 roky kavkazačku, která ležela v podloubí na měkké matraci, jídlo dostávala až pod čumák a vždy si sama došla na kratší procházku kolem baráku a vyvenčit se. Někdy kolem 20.května ji otekla přední noha v kloubu, hůř se jí dýchalo a špatně vstávalo. Dle veta buď jen zánět v kloubu či rakovina - uvidí se, jak bude reagovat na léky. Dva týdny měla ATB, po kterých se zlepšila (noha ji splaskal, došla si v pohodě na wc, atd.). Pak se začala zas postupně horšit a když už se nezvedla, protože ji noha zase dost otekla a bolela ji a navíc nechtěla ani už v neděli jídlo, tak jsme to teď v pondělí ukončili. Musela mít už bolesti, ale pes ani kočka, apod. to na sobě nedají do konce znát. Dál vrtěla ocasem, když se s ní člověk mazlil, apod. Ani na svůj věk (za 16 dní by slavila 14 let) nevypadala. Ale trpět jsem ji nenechala. Na to jsem ji měla moc ráda. ♥.

Posílám Vám hodně síly zvládnout odchod člena rodiny!

18.6.2016 18:53
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
Posílám Vám hodně síly zvládnout odchod člena rodiny!

Díky. Už jsem s tím celkem smířila - přece jen měla už svůj věk... horší jsou ty odchody u mladších zvířet, kde to člověk vůbec nečeká a je to rána jak čistého nebe...

18.6.2016 21:31
joanne.s

XXX.XXX.11.230

19.6.2016 09:15
Kočičí svět

XXX.XXX.245.218

lavacca napsal(a):

Já nevím, jestli bych byla schopná kočku odvézt na ukončení. Asi bych se pořád snažila ji hladit a pusinkovat v naději, že se dá zase dokupy

19.6.2016 12:17
lavacca

XXX.XXX.164.49

Kočičí svět napsal(a):
Já nevím, jestli bych byla schopná kočku odvézt na ukončení. Asi bych se pořád snažila ji hladit a pusinkovat v naději, že se dá zase dokupy

Ideální je, když si zavoláte na toto veta domů, aby se kočka/pes, apod. zbytečně nestresovali ještě cestou na veterinu. Hlazením jim člověk od bolesti nepomůže. A pokud se ví, že je to zvíře nemocné a šance na zlepšení je minimální či žádná, není vůči němu fér ho nechat trpět jen proto, že člověk chce, aby s ním bylo ještě déle...

19.6.2016 22:23
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Lavacco, tak to mě mrzí.

Když nám končil náš pes, byla jsem srab a jen jsem ho odnesla manželovi do auta, on s ním zajel na veterinu to ukončit sám. A na to, že jsem abstinent, jsem se pak solidně ožrala. Pardon za ten výraz, ale já se neopila, já jsem se ožrala. Dva dny jsem brečela... bylo to hrozný, ráno jsme vstali a tělíčko měl nafouklé, kapaly mu sliny a všechno od krve... a už jsem to nechtěla nikdy zažít.
No, a tak mám doma díky dceři roční australačku a vzhledem k její váze to jednou bude ještě horší (pokud ji teda přežiju).
Stačil mi teď v pondělí odběr krve z její packy, jaký to byl cirkus. Předchozí kavalír měl 7 kilo, to šlo. Tahle koza má dvacet a důsledně se bránila.
Konce koček neznám, ale vím, že je jistě lepší je nechat uspat, než trápit. Veterinář totiž zvíře opravdu nejdřív uspí jednou injekcí, a až pak vpraví jinou látku - aspoň tak to proběhlo u nás. Myslím, že to už i majitel jednak podle reakcí zvířete trochu vycítí, kdy ještě pokračovat v léčbě a kdy ne, a taky konzultuje s veterinářem, že jo...

19.6.2016 22:25
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Nicol H napsal(a):

Držím vám palce.

19.6.2016 22:27
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Fíkovnice: Jinak trápí se dušností, což je jeden ze subjektivně nejhorších pocitů, možná horší než bolest.

Jako astmatik bohužel musím potvrdit. Chvíle, kdy jsem se nemohla nadechnout (a nic mě nebolelo) patřily opravdu k dost výrazně duševně zátěžovým. Kromě toho z nedostatku kyslíku nastává pocit na omdlení, prostě je to na nic.
Musím ale uznat, že inhalační léky - na jedničku.

19.6.2016 22:54
lavacca

XXX.XXX.164.49

RomčaJelča napsal(a):
Lavacco, tak to mě mrzí.

Když nám končil náš pes, byla jsem srab a jen jsem ho odnesla manželovi do auta, on s ním zajel na veterinu to ukončit sám. A na to, že jsem abstinent, jsem se pak solidně ožrala. Pardon za ten výraz, ale já se neopila, já jsem se ožrala. Dva dny jsem brečela... bylo to hrozný, ráno jsme vstali a tělíčko měl nafouklé, kapaly mu sliny a všechno od krve... a už jsem to nechtěla nikdy zažít.
No, a tak mám doma díky dceři roční australačku a vzhledem k její váze to jednou bude ještě horší (pokud ji teda přežiju).
Stačil mi teď v pondělí odběr krve z její packy, jaký to byl cirkus. Předchozí kavalír měl 7 kilo, to šlo. Tahle koza má dvacet a důsledně se bránila.
Konce koček neznám, ale vím, že je jistě lepší je nechat uspat, než trápit. Veterinář totiž zvíře opravdu nejdřív uspí jednou injekcí, a až pak vpraví jinou látku - aspoň tak to proběhlo u nás. Myslím, že to už i majitel jednak podle reakcí zvířete trochu vycítí, kdy ještě pokračovat v léčbě a kdy ne, a taky konzultuje s veterinářem, že jo...

Já to beru tak, že i oni se mnou byli v těch horších chvílích a byli mi oporou, tak to samé se jim snažím vrátit já. Včetně toho, že se držím než usnou navždy a až pak začnu brečet. Máma to nevydrží, tak tu jsem u špicky i teď u kavkazačky poslala vedle, aby čubině nebrečela před očima a zbytečně je nestresovala. Přece jen to člověk na zvíře dost přenáší.

Tak to jste měli dobré, že byl takhle malý - s naší Bárou vzhledem k 65 kg moc hnout ani nešlo, i kdybychom chtěli /jako poslední možnost bylo dát ji do auta a odvést na kliniku, ale nakonec se napočtvrté povedlo dovolat veta, jež jezdí i domů - zákon schválnosti, náš vet je zrovna na dovolené a další z okolí taky nebo se na ní akorát chystali /. Je to opravdu klidnější, pro psa 100% pohodlnější než nějaký převoz někam...

Ano, přesně tak, člověk své zvíře zná, takže ví, kdy je to ještě dobrý a kdy už ne a s konzultací od veta si to dá dohromady...a někdy je prostě nechá raději odejít než je trápit.

19.6.2016 23:13
rapotacka11

XXX.XXX.32.174

Oni ty stejně vědí...

20.6.2016 19:58
fikovnice

XXX.XXX.131.20

RomčaJelča napsal(a):
Lavacco, tak to mě mrzí.

"Konce koček neznám, ale vím, že je jistě lepší je nechat uspat, než trápit. Veterinář totiž zvíře opravdu nejdřív uspí jednou injekcí, a až pak vpraví jinou látku - aspoň tak to proběhlo u nás."

U nás se toto vetce nezadařilo a ten konec byl naprosto hrůzný, popisovat to zde nebudu, ale dle mě selhání vetky...

20.6.2016 20:01
fikovnice

XXX.XXX.131.20

RomčaJelča napsal(a):
Fíkovnice: Jinak trápí se dušností, což je jeden ze subjektivně nejhorších pocitů, možná horší než bolest.

Jako astmatik bohužel musím potvrdit. Chvíle, kdy jsem se nemohla nadechnout (a nic mě nebolelo) patřily opravdu k dost výrazně duševně zátěžovým. Kromě toho z nedostatku kyslíku nastává pocit na omdlení, prostě je to na nic.
Musím ale uznat, že inhalační léky - na jedničku.

Ano, je to tak... Proto jsem také s hrůzou četla o víkendu zpravodajské portály - cca 40letou paní zavalila zemina - takže byla pohřbena zaživa = udusila se - děs. A pak v sobotu večer uhořela mladá dívka v autě, taky děs!
Pak jsem našla videa gorilí rodinky na iDNESU, mám na mysli to zázračné Shindino mimino a to jak to u goril plně a parádně funguje a konečně jsem se trochu uklidnila. Vřele tato videa doporučuji! Máme se od zvířat co učit!

20.6.2016 20:02
fikovnice

XXX.XXX.131.20

lavacca napsal(a):
Já to beru tak, že i oni se mnou byli v těch horších chvílích a byli mi oporou, tak to samé se jim snažím vrátit já. Včetně toho, že se držím než usnou navždy a až pak začnu brečet. Máma to nevydrží, tak tu jsem u špicky i teď u kavkazačky poslala vedle, aby čubině nebrečela před očima a zbytečně je nestresovala. Přece jen to člověk na zvíře dost přenáší.

Tak to jste měli dobré, že byl takhle malý - s naší Bárou vzhledem k 65 kg moc hnout ani nešlo, i kdybychom chtěli /jako poslední možnost bylo dát ji do auta a odvést na kliniku, ale nakonec se napočtvrté povedlo dovolat veta, jež jezdí i domů - zákon schválnosti, náš vet je zrovna na dovolené a další z okolí taky nebo se na ní akorát chystali /. Je to opravdu klidnější, pro psa 100% pohodlnější než nějaký převoz někam...

Ano, přesně tak, člověk své zvíře zná, takže ví, kdy je to ještě dobrý a kdy už ne a s konzultací od veta si to dá dohromady...a někdy je prostě nechá raději odejít než je trápit.

21.6.2016 21:11
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Tak to jste měli dobré, že byl takhle malý - s naší Bárou vzhledem k 65 kg moc hnout ani nešlo

Taky jsem právě nerada, že si mladí vybrali většího psa, už pro ten případný převoz atd. Když si kámoška pořídila kavkazáka, říkala jsem jí tehdy, že se snad zbláznila smajlík. Myslím z těch praktických důvodů.

21.6.2016 21:14
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

fikovnice napsal(a):
Ano, je to tak... Proto jsem také s hrůzou četla o víkendu zpravodajské portály - cca 40letou paní zavalila zemina - takže byla pohřbena zaživa = udusila se - děs. A pak v sobotu večer uhořela mladá dívka v autě, taky děs!
Pak jsem našla videa gorilí rodinky na iDNESU, mám na mysli to zázračné Shindino mimino a to jak to u goril plně a parádně funguje a konečně jsem se trochu uklidnila. Vřele tato videa doporučuji! Máme se od zvířat co učit!

Asi bychom si neměli kazit večer, ale já jsem dnes na FB měla podpisovou akci proti týrání zvířat, no ty fotky byly příšerné, zas to budu mít dlouho před očima; podívala jsem se na dvě a stačilo. Podepsala jsem. Já mám v těch chvílích chuť měnit svět, a ačkoliv fakt neublížím ani tomu zvířeti (nebo právě jemu), já bych ty tyrany mlátila bičem hlava nehlava a dlouho. Lidstvo je de facto zlé, stále primitivní a hloupé. Obávám se, že tohle bohužel nevymizí, právě proto, že lidstvo je - jak jsem psala.

21.6.2016 22:32
lavacca

XXX.XXX.164.49

RomčaJelča napsal(a):
Tak to jste měli dobré, že byl takhle malý - s naší Bárou vzhledem k 65 kg moc hnout ani nešlo

Taky jsem právě nerada, že si mladí vybrali většího psa, už pro ten případný převoz atd. Když si kámoška pořídila kavkazáka, říkala jsem jí tehdy, že se snad zbláznila smajlík. Myslím z těch praktických důvodů.

Tak ona kdyby ji ta noha fest nebolela, tak ji do toho auta nandáme. Zažili jsme s ní i hot spot, apod. kdy jsme jezdili na veterinu a vždy jsme ji dovedli k autu, dali přední nohy do kufru a vysadili ji tam. Ale teďka ji bolela přední noha, takže se o ni nebyla schopná opřít a i zadní nožky byly slabé...prostě cpát ji do auta by byla fuška a pro ni zbytečný stres...

I když souhlasím, že je sakra rozdíl manipulovat uspaným malým psem po zákroku, kdy ho člověk sbalí do náruče a jde než s velikým, kdy ho musí nést 2-3 lidi no. :)

Ale ti velcí mají své jedinečné kouzlo. ♥.

22.6.2016 03:30
fikovnice

XXX.XXX.30.49

RomčaJelča napsal(a):
Asi bychom si neměli kazit večer, ale já jsem dnes na FB měla podpisovou akci proti týrání zvířat, no ty fotky byly příšerné, zas to budu mít dlouho před očima; podívala jsem se na dvě a stačilo. Podepsala jsem. Já mám v těch chvílích chuť měnit svět, a ačkoliv fakt neublížím ani tomu zvířeti (nebo právě jemu), já bych ty tyrany mlátila bičem hlava nehlava a dlouho. Lidstvo je de facto zlé, stále primitivní a hloupé. Obávám se, že tohle bohužel nevymizí, právě proto, že lidstvo je - jak jsem psala.

Je to tak. Jen si říkám, že by snad mělo být méně těch strašlivých fotek a videí medializováno. My, co jsme "zvířatoví" o těch lidských bestiích víme (a většina z nás už někdy v životě nějaké hrozné obrázky viděla), a s "nezvířatovými" lidmi to asi nepohne.

22.6.2016 03:33
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lavacca napsal(a):
Tak ona kdyby ji ta noha fest nebolela, tak ji do toho auta nandáme. Zažili jsme s ní i hot spot, apod. kdy jsme jezdili na veterinu a vždy jsme ji dovedli k autu, dali přední nohy do kufru a vysadili ji tam. Ale teďka ji bolela přední noha, takže se o ni nebyla schopná opřít a i zadní nožky byly slabé...prostě cpát ji do auta by byla fuška a pro ni zbytečný stres...

I když souhlasím, že je sakra rozdíl manipulovat uspaným malým psem po zákroku, kdy ho člověk sbalí do náruče a jde než s velikým, kdy ho musí nést 2-3 lidi no. :)

Ale ti velcí mají své jedinečné kouzlo. ♥.

"Zažili jsme s ní i hot spot, apod."

Můžu se zeptat, co to je?

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.6.2016 07:00
Uživatel s deaktivovaným účtem

fikovnice napsal(a):
"Zažili jsme s ní i hot spot, apod."

Můžu se zeptat, co to je?

Je to hnusná sfiňa :
https://search.seznam.cz/?q=hot%20spot%20u%20psa&sourceid=web&thru=related&sId=oYZDRntTLkGuI12mCiwk.

22.6.2016 10:07
Icey

XXX.XXX.118.1

fikovnice napsal(a):
"Konce koček neznám, ale vím, že je jistě lepší je nechat uspat, než trápit. Veterinář totiž zvíře opravdu nejdřív uspí jednou injekcí, a až pak vpraví jinou látku - aspoň tak to proběhlo u nás."

U nás se toto vetce nezadařilo a ten konec byl naprosto hrůzný, popisovat to zde nebudu, ale dle mě selhání vetky...

To mě mrzí. U nás to naštěstí proběhlo bez komplikací, a i tak jsme při tom byli psychicky dost na dně.

22.6.2016 13:25
lavacca

XXX.XXX.164.49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Je to hnusná sfiňa :
https://search.seznam.cz/?q=hot%20spot%20u%20psa&sourceid=web&thru=related&sId=oYZDRntTLkGuI12mCiwk.

Přesně tak! U nás to bylo vyvolané bleším kousnutím! Přitom jsem na ni žádnou blechu na ní nenašla a dostávala spot on, aby nebyly... Vydrbala si kus kůže pod uchem, tak měla léky a límec, do toho se přidala i faleška - no, "super" zážitek.

Nicol H

22.6.2016 15:21
Nicol H

XXX.XXX.202.145

Omlouvam se, bohuzel pisu az ted :(

Jdu ten vecer pritelovi otevrit a slysime strasne zamnoukani, tak bezime do pokoje a milacek se z hluboka nadechoval a strasne mnaucil, dostaval takovy krece, pritel me s nim nenechal ani zatrast, trapil se chudacek asi 5 minut a pak dostal asi tu nejvetsi krec a schoulil se do klubicka a naposledy vydechl.10 minut jsem ho premlouvala at se jeste probere, jak to delal predtim ale uz se neprobral.

Veterinarka mi rekla, ze byl uz ve vaznem stavu, ale domu nam ho dala. Nevim jestli to citila, kdyz nam jeste rikala, ze tam ma kocicku se stejnymi priznaky. Nevim jestli cekal jeste na pritele.

Zazil si svoje chudacek :( ukradli nam ho asi pred 3 roky na chate a nasli jsme ho vice jak po roce a nebyl to uz nas starej kocourek, ale ten den rano sam od sebe jeste dosel zamnou do postele a to nikdy neudelal.

Dekuji vsem za podporu.

22.6.2016 17:28
lavacca

XXX.XXX.164.49

Nicol H napsal(a):

Jdu ten vecer pritelovi otevrit a slysime strasne zamnoukani, tak bezime do pokoje a milacek se z hluboka nadechoval a strasne mnaucil, dostaval takovy krece, pritel me s nim nenechal ani zatrast, trapil se chudacek asi 5 minut a pak dostal asi tu nejvetsi krec a schoulil se do klubicka a naposledy vydechl.10 minut jsem ho premlouvala at se jeste probere, jak to delal predtim ale uz se neprobral.

Veterinarka mi rekla, ze byl uz ve vaznem stavu, ale domu nam ho dala. Nevim jestli to citila, kdyz nam jeste rikala, ze tam ma kocicku se stejnymi priznaky. Nevim jestli cekal jeste na pritele.

Zazil si svoje chudacek :( ukradli nam ho asi pred 3 roky na chate a nasli jsme ho vice jak po roce a nebyl to uz nas starej kocourek, ale ten den rano sam od sebe jeste dosel zamnou do postele a to nikdy neudelal.

Dekuji vsem za podporu.

Tak to je mi líto.

23.6.2016 08:21
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Hmm, taky je mi to líto... tak ať se Vám daří. Berte to tak, že "tam" už je kocourkovi líp.

23.6.2016 08:38
Kočičí svět

XXX.XXX.199.27

Velká škoda, že to tak dopadlo. Budete si pořizovat dalšího?

Nicol H

23.6.2016 15:27
Nicol H

XXX.XXX.202.145

Uz ne, zadnej kocour ani kocka nebude jak on.

24.6.2016 08:36
Kočičí svět

XXX.XXX.199.27

Nicol H napsal(a):

To máte pravdu, každý mazlíček je jedinečný. Ale až přejdete období smutku, možná vás napadne, že je někde další dušička, třeba v útulku, která je nešťastná a vyhlíží nový domov...

24.6.2016 12:00
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Nicol H napsal(a):

Dekuji vsem za podporu.

Buďte silná, za čas přijdou jen ty hezké vzpomínky na kocourka. Jemu je už dobře...

24.6.2016 12:02
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Nicol H napsal(a):

Je o tom hezká diskuze na "Psech", až budete mít sílu, přečtěte si ji. Já měla předminulého kocourka 18let, minulého 12let. Po úmrtí minulého jsem za dva dny jela do útulku pro současného. Ani vteřinu jsem toho nezalitovala. Ale každý má toto jinak, to je jasné...

Přidejte reakci

Přidat smajlík