Ahoj, prosím mohla bych svému 8kg kocourovi (mainecoon, ne tlusťoch ) nakapat pipetu pro psy 2-10kg? Bojujeme s blechama už dost dlouho a kočičí pipety mu, asi pro jeho váhu, moc nezabírají. Už jsem narazila na pipetu pro kočky od 4kg, ale za 600 ! Opravdu nemohu každý měsíc takovou kůru opakovat. Předem díky.
Pavluše
napsal(a):
Ahoj, prosím mohla bych svému 8kg kocourovi (mainecoon, ne tlusťoch ) nakapat pipetu pro psy 2-10kg? Bojujeme s blechama už dost dlouho a kočičí pipety mu, asi pro jeho váhu, moc nezabírají. Už jsem narazila na pipetu pro kočky od 4kg, ale za 600 ! Opravdu nemohu každý měsíc takovou kůru opakovat. Předem díky.
Záleží na tom, o jaký konkrétní přípravek se jedná. Pokud psí a kočičí verze obsahuje stejnou účinnou látku jen v rozdílném dávkování, tak ano.
balisek
napsal(a):
Záleží na tom, o jaký konkrétní přípravek se jedná. Pokud psí a kočičí verze obsahuje stejnou účinnou látku jen v rozdílném dávkování, tak ano.
Psí i kočičí mají stejné složení, jen ta psí nepatrně vyšší obsah účinných látek.Takže v tom problém nevidíte? Zkusil to již někdo?
Pavluše
napsal(a):
A jaké jste zkoušeli - myslím přesně značky? Některé jsou horší, některé lepší...
Za mě veliká spokojenost s Frontline combo (fakt combo ten klasický tak dobře nezabíral) a se Strongholdem /ten je k dostání jen u veterináře/. Cena kolem 300, -/ks.
Navíc pozor na to, že blechy jsou z 95% v prostředí, nikoli na samotné kočce! Bojujete-li tak s blechami, je potřeba nejen dát spot on kocourovi, ale zároveň vyprat (deky, pelíšky, povlečení, atd.) a vyčistit vše doma. Doporučuji na to vodu s trochou sava a vše pořádně vytřít (hlavně rohy a spáry, apod.).