Norská lesní, sibiřská

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.6.2016 18:35
Kocicak27

XXX.XXX.59.2

Zdravím všechny milovniky koček. Velice se mi líbí plemena koček NFO a SIB, a chtěl bych si nějaké koťátko v budoucnu pořídit ( samozžejmě s PP) a nemohu se rozhodnout do kterého plemene jít obě jsou totiž úžasná...na internetu je o nich spousta článků, "obecných" popisků apod..ale mne by spíše zajímaly zkušenosti chovatelů, vlastníků těhle plemen, jaké jsou jejich zkutečné charaktery, povahy, aktivita, nároky na prostor, péče o srst apod..... Vím, že každá kočka je "original", ale moc bych byl rád za vaše názory...
P.S.: žiju v bytě ze 7-mi měsíční obyč kočičkou a chtěl bych pro ni spíše živějšího kámoše...

15.6.2016 20:59
lavacca

XXX.XXX.164.49

Doporučuji zajít na výstavu koček, kde si s danými chovateli popovídáte, zkouknete i kočky na živo a uvidíte.

15.6.2016 23:29
rapotacka11

XXX.XXX.32.210

Kocicak27 napsal(a):
Zdravím všechny milovniky koček. Velice se mi líbí plemena koček NFO a SIB, a chtěl bych si nějaké koťátko v budoucnu pořídit ( samozžejmě s PP) a nemohu se rozhodnout do kterého plemene jít obě jsou totiž úžasná...na internetu je o nich spousta článků, "obecných" popisků apod..ale mne by spíše zajímaly zkušenosti chovatelů, vlastníků těhle plemen, jaké jsou jejich zkutečné charaktery, povahy, aktivita, nároky na prostor, péče o srst apod..... Vím, že každá kočka je "original", ale moc bych byl rád za vaše názory...
P.S.: žiju v bytě ze 7-mi měsíční obyč kočičkou a chtěl bych pro ni spíše živějšího kámoše...

Nějaké koťátko v budoucnu pořídit ( samozžejmě s PP)

https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/detail/3125511/kocka-ma-vice-riji-po-sobe#a3132108.

Tomášu

22.7.2019 21:36
Tomášu

XXX.XXX.168.101

Norská lesní kočka je aktivní společník, který přitomnost další kočky v domácnosti ocení.

https://mazloun.cz/plemena-kocek/norska-lesni-kocka-plemeno/

23.7.2019 10:25
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Otázkou je, jestli společníka ocení i ta, která už doma je

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.7.2019 11:49

Já bych kočičku pořídila, dokud máte mladou kočku doma. Přijímají nově příchozí lépe, než několikaletí jedináčci, ale i tak se dá. Jen je třeba kočky správně seznámit, nic neuspěchat a neupřednostňovat nově příchozí kotě. Naše ragdollka (3 roky) si zvykla cca za týden. Nespí spolu, ale hrají si spolu a vzájemně se čistí.
Jinak určitě bych zkusila tu výstavu a nějaké chovatele si vyhlédnout, nebo si najít pro vás sympatické chovatelské stanice na skupinách a internetu a kontaktovat je ohledně nezávazné návštěvy. Solidní chovatelé s tím nemají problém a naopak jsou rádi, že se zajímáte předem, protože hodně chovek má své odchovy skoro jako svoje děti a hodně jim záleží, ke komu půjdou. Co se týče povahy, to vám nepomůžu, já si nakonec vybrala ragdolla a mainu (chtěla jsem orientálku, ale příteli se strašně ti ušatci nelíbí 😂). Jinak všechny kočičky jsou úžasné, takže si určitě vyberete dobře. Jen je dobré si vzít kotě tam, kde žije v rodině, hodně se mu věnují. Budete mít přátelskou, nebojácnou a socializovanou kočičku :)...

29.1.2020 15:53

Z vlastní zkušenosti mohu říct, že norky jsou jako pejsci. Člověk není sám ani na WC :D jsou úžasné. Náš kocour se ani nijak hlasitě neprojevuje, jen takové vrkání :) hlavně je to plemeno, které má velmi úzkou vazbu na svého "pána", tudíž potřebují aby se jim člověk věnoval, jinak strádají.
Ideální je, pořídit rovnou dvě kočky. Pokud bude jen jedna, bude se nudit. Pak to chce hodně hraček. Pokud nejste celé dny doma, norku si nepořizujte. Kočky jsou velmi citlivé na stres, obzvláště norky.
Pokud zvažujete pořízení kočky plemene NFO, vyhlédněte si dobrou CHS.

Přidejte reakci

Přidat smajlík