Máme doma na zahradě dvě 4 leté kastrované kočky (sestry), které jsme zachránili před utopením a tento týden jsem dovezla z práce kotě, které nám tam někdo pohodil. Netuším jak je straré, tipovala bych tak 2-3 měsíce a je to opět kočka. Udat někomu se nám ho nepodařilo, a teď už ho nedáme :)
Protože jsem nikdy podobnou situaci nemusela řešit (a ani jsem jí neplánovala) netuším jak dospělé kočky připravit na kotě a naopak. Koťátko je zatím zavírané na noc v přístřešku a na zahradu chodí pouze pod dozorem, První noc jsme nezavírali dveře, ale pouze je zajistili pletivem, aby neuteklo a nikdo se k němu nedostal, a zároveń aby mohlo být v kontaktu s našimi kočkami, ale netuším jak pokračovat dál. Mám strach nechat před kočkami kotě pobíhat, protože holky jsou celkem "od rány". Má někdo s tím jakkoukoliv zkušenost.
U nás to trvalo přesně 12 dní, než kočka přijala malé kotě 8 týdnů.Do té doby jsem myslela, že ho zabije, jak na něj vrčela a byla neuvěřitelně zlá..Ale potom obrátila a dělala mu (vlastně dělá do dnes už 5 let)mámu.Tady je video
Chce to čas...
http://www.miciny.cz/profily/detail/64723/.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak to je tedy prča...to jsem ještě neviděla, aby kotě prohánělo dospělé kočky Asi si chce prcek hrát...
bathory
napsal(a):
Tak na to že byly naše kočky celkem od rány mají z kotěte šílený strach, jak ho vidí zdrhají Je to docela divné vidět prcka jak je naježený vyhání z jejich zahrady Snad si zvyknou
Ano, občas se tak stane. Věřím, že si ale holky brzy zvyknou a hlavně tedy kotě na ně. :).
fikovnice
napsal(a):
Já to viděla vícekrát. I kocour - rváč stáhl ocas a kotětí se klidil z cesty.
My měli podobný zážitek s Mourinkou když byla ještě prťavé kotě na návštěvě - naši ji vzali sebou na návštěvy k našim kočkomilným sousedům z chaty(chaty jsme měli vedle sebe a bydleli na stejném sídlišti) kteří měli v té době 4 kočky - z toho jedna byla poměrně veliká britka, podle vyprávění taky taková holka od rány a šéfová ostatních kočen a podle vyprávění taky taková holka od rány. Naši nechali Mourinku chvíli rozkoukat pak ji pustili ať se porozhlédne. Přišla tam britka- stály naproti sobě a chvíli na sebe zíraly jak kdyby po sobě měly každou chvílí vystartovat, a pak se domácí kočka zvedla a klidila se.
Potom jsme si chvíli se sousedy poseděli v obýváku a povídali si když najednou slyšíme z ložnice vzteklé syčení. Šli jsme tam a Mourinka tam stála u postele pod kterou se před ní krčili dva velicí perští kocouři kteří se tvářili jak kdyby je pronásledovala nějaká vraždící příšera - ona byla oproti nim tehdy míň jak poloviční(i když to mohly dělat i ty jejich chlupy) a oni byli doma ale stejně z ní měli všichni respekt (nutno podotknout že normálně byla naprosto úžasný mazlík pokud jí nechtěl někdo provádět nějaký lékařský zákrok nebo nedej bože vnucovat prášek)
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Tak to je tedy prča...to jsem ještě neviděla, aby kotě prohánělo dospělé kočky Asi si chce prcek hrát...
Je i není to prča , starších koček je mi hrozně líto. Pořád je přemlouvám, aby se nebály, ale dokud je prcek puštěný sedí obě za plotem a domů nejdou, i když mají hlad A prcek vládne celé zahradě, nadarmo asi nemá jméno Cleopatra Je to škoda, protože už si s nima klidně mohla hrát, kdyby nebyla tak hrrr
lavacca
napsal(a):
No jo, úplně trhač.
Klame tělem Jedno se jí ale musí nechat, když je naštve, tak umí být fakt pěkně zlá, když jsem si jí vezla v přepravce domů, musela jsem sedět půl metra od ní, jak prskala, škrábala přez dvířka a zuřila, něco podobného jsem ještě neviděla Jak jsem jí ale pustila, zlatíčko největší
bathory
napsal(a):
Klame tělem Jedno se jí ale musí nechat, když je naštve, tak umí být fakt pěkně zlá, když jsem si jí vezla v přepravce domů, musela jsem sedět půl metra od ní, jak prskala, škrábala přez dvířka a zuřila, něco podobného jsem ještě neviděla Jak jsem jí ale pustila, zlatíčko největší
Á, "milovnice přepravek". :D To známe. Vzali jsme si starší číču a ta jak vidí přepravku, zdrhá.