Brit P0remium a Carnilove

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.6.2016 15:53
saty

XXX.XXX.209.240

Trošku se vrátím ke granulím zaregistrovali jste někdo revitalizaci Brit Premium? https://www.krmivo-brit.cz/cs/produkty/kocky?brand=7478-brit-premium&productType=6806-granule před par tydny byla vypuštěna i Revitalizace Carnilove pro kočky co na ně říkáte.

24.6.2016 15:54
saty

XXX.XXX.209.240

Omlouvam se za chybu v názvu kocour mi skáče po klávesnici vždyt to znáte

24.6.2016 16:04
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Známe...velmi dobře - mám na mysli to chození po klávesnici - to je prostě neodnaučitelné!
Jinak kde se "Saty" touláte? Děláte nějakou tu zvířecí vejšku, smím-li se zeptat?

24.6.2016 16:19
saty

XXX.XXX.209.240

fikovnice napsal(a):
Známe...velmi dobře - mám na mysli to chození po klávesnici - to je prostě neodnaučitelné!
Jinak kde se "Saty" touláte? Děláte nějakou tu zvířecí vejšku, smím-li se zeptat?

Tak nějak všechno vejska, práce, druhá práce, chlapy a tak.

24.6.2016 16:58
lavacca

XXX.XXX.164.49

saty napsal(a):
Trošku se vrátím ke granulím zaregistrovali jste někdo revitalizaci Brit Premium? https://www.krmivo-brit.cz/cs/produkty/kocky?brand=7478-brit-premium&productType=6806-granule před par tydny byla vypuštěna i Revitalizace Carnilove pro kočky co na ně říkáte.

Páni, tu čučím. :D Já jedu na Brit Care, takže se přiznám, že Brit premium už déle nesleduju... složení je lepší, škoda jen, že nevynechali tu kukuřici no.. :(.

24.6.2016 17:00
lavacca

XXX.XXX.164.49

Ale jak tak koukám, tak na webu Carnilove pro kočky vůbec nemají uvedené, ne?

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.6.2016 17:09

Saty: máte na mysli tyto:
http://krmivo-a-vitaminy-pro-kocky.heureka.cz/carnilove-cat-duck-pheasant-adult-hairball-control-2-kg/specifikace/#section

"Objevila jsem je, je to cca týden. Zrovna tyto mě zaujaly. Obsahují 34%kachní moučky a 25%bažantí, což je skvělé! A jsou hairball, to je pro naše dvě kocouřiska jako stvořené, ale nezkoušela jsem je. Jsou zhruba 10 měsíců na Meowing heads a zatím se tohle krmivo nepřejedlo...

24.6.2016 17:46
saty

XXX.XXX.209.240

lavacca napsal(a):
Páni, tu čučím. :D Já jedu na Brit Care, takže se přiznám, že Brit premium už déle nesleduju... složení je lepší, škoda jen, že nevynechali tu kukuřici no.. :(.

Asi jde o cenu, ne na webu Brit Carnilove není a na webu carnilove je jen psí. Asi je to tom že je to nové. Já teda mám prospekt k oběma na stole. Stejně tak jsem od obojího sehnala vzorkové 300 a 400g balení ale upřímě hozené jsou na stole a nebyl čas dát otestovat tem mlsounům.

24.6.2016 17:51
saty

XXX.XXX.209.240

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
http://krmivo-a-vitaminy-pro-kocky.heureka.cz/carnilove-cat-duck-pheasant-adult-hairball-control-2-kg/specifikace/#section

"Objevila jsem je, je to cca týden. Zrovna tyto mě zaujaly. Obsahují 34%kachní moučky a 25%bažantí, což je skvělé! A jsou hairball, to je pro naše dvě kocouřiska jako stvořené, ale nezkoušela jsem je. Jsou zhruba 10 měsíců na Meowing heads a zatím se tohle krmivo nepřejedlo...

Já mám tyto http://krmivo-a-vitaminy-pro-kocky.heureka.cz/carnilove-cat-reindeer-for-adult-energy-outdoor-400-g/ a tyto http://krmivo-a-vitaminy-pro-kocky.heureka.cz/carnilove-cat-salmon-for-adult-sensitiv-lh-2-kg/ a možná ještě neco. musím říct že složením jsou mi velmi sympatické uvidím po vyžkoušení.

24.6.2016 17:55
fikovnice

XXX.XXX.30.49

saty napsal(a):
Tak nějak všechno vejska, práce, druhá práce, chlapy a tak.

Jo, chlapi - tak to jediné Vás omlouvá z Vaší absence!

24.6.2016 21:24
lavacca

XXX.XXX.164.49

saty napsal(a):
Asi jde o cenu, ne na webu Brit Carnilove není a na webu carnilove je jen psí. Asi je to tom že je to nové. Já teda mám prospekt k oběma na stole. Stejně tak jsem od obojího sehnala vzorkové 300 a 400g balení ale upřímě hozené jsou na stole a nebyl čas dát otestovat tem mlsounům.

Právě čučím, že na ofiko webu to nemají... to jim kapku "uniklo" teda...

24.6.2016 21:30
joanne.s

XXX.XXX.22.10

Já na stránky krmivo Brit koukala, a Carnilve nevidím ani u koček, ani u psů. přitom Carnilove je na trhu už roky. Holt VAFO pod logem Brit vyrábí jen pár vybraných krmiv Carnilove se mi líbí, ale co si pamatuji původní složení Carnilove, nemělo chelátové minerály.

24.6.2016 23:30
saty

XXX.XXX.209.240

joanne.s napsal(a):
Já na stránky krmivo Brit koukala, a Carnilve nevidím ani u koček, ani u psů. přitom Carnilove je na trhu už roky. Holt VAFO pod logem Brit vyrábí jen pár vybraných krmiv Carnilove se mi líbí, ale co si pamatuji původní složení Carnilove, nemělo chelátové minerály.

Carnilove má vlastní web ale jsou tam jen psi http://www.carnilove.com.

24.6.2016 23:35
saty

XXX.XXX.209.240

fikovnice napsal(a):
Jo, chlapi - tak to jediné Vás omlouvá z Vaší absence!

No taky už by byl nějaký potřeba Ferdinad je sice fajn samec i když kastrát ale s nářadím neumí.Já sice co ale mě to nebaví

24.6.2016 23:40
fikovnice

XXX.XXX.240.1

saty napsal(a):
No taky už by byl nějaký potřeba Ferdinad je sice fajn samec i když kastrát ale s nářadím neumí.Já sice co ale mě to nebaví

Ježkovy voči, jaký že to nářadí máte na mysli?

25.6.2016 00:03
saty

XXX.XXX.134.217

fikovnice napsal(a):

Jen to prakticke třeba vrtačku sroubovak imbus.

25.6.2016 08:53
lavacca

XXX.XXX.164.49

saty napsal(a):
Carnilove má vlastní web ale jsou tam jen psi http://www.carnilove.com.

No jo, ale tam vidím taky jen psí ?!?

25.6.2016 19:54
saty

XXX.XXX.209.240

lavacca napsal(a):
No jo, ale tam vidím taky jen psí ?!?

Jo to jsem psala že tam jsou jen psi. Uvidíme třeba se ve Vafu ještě probudí.

25.6.2016 22:31
lavacca

XXX.XXX.164.49

saty napsal(a):
Jo to jsem psala že tam jsou jen psi. Uvidíme třeba se ve Vafu ještě probudí.

To je tak, když člověk rychle klikne na odkaz a nepřečte celý příspěvek.

26.6.2016 10:58
lavacca

XXX.XXX.164.49

Kočičí svět napsal(a):
Pochopila jsem správně, že nemůžete sehnat Brit Carnilove? http://kocka.zviratadoma.cz/krmiva/granule/?_style=default&PriceRangeFrom=&filter_vatPrice=&PriceRangeTo=&filter_manufacturer[0]=6f278311-05df-4a01-95d8-79da84a98a60&filter_stickers=&orderBy=rawName%20ASC%2Cweight%20ASC&cmid=dc7ab3d6-977b-102e-8e6e-00e0814daf34&filter_properties[000d4dde-6f86-4699-9c3a-5de50bed4bb3][0]=&filter_properties[802c295e-ab8d-102e-950a-00e0814daf34][0]=&filter_properties[b498551e-ab8d-102e-950a-00e0814daf34][0]=&filter_properties[fdb2e9da-ab8d-102e-950a-00e0814daf34][0]=&text_ast=.

Sehnat jo, jen mě udivuje, že nemají ofiko stránky ?!? Dřív byly Carnilove (ten jeden druh) na webu Britu normálně. Teďka Carnilove odtrhli a udělali web zvlášť, ale jen psí variantu..kočičí nikde? Mi to přijde divné, že to nijak nepropagují... ?

26.6.2016 12:10
lavacca

XXX.XXX.164.49

Jinak koukám na složení všech - a samý žlutý hrách...? a samozřejmě kuřecí tuk všude, takže ani pro kočky s intolerancí na kuře to nebude... což naše nepotřebují, ale přijde mi škoda, když už dělají novou řadu, že na tyhle číči nemyslí...aspoň jeden druh bez kuřete... inu, zůstanu u odzkoušeného Brit Caru. Zrovna mi včera přišlo 5 velkých balení. :).

27.6.2016 00:19
saty

XXX.XXX.209.240

lavacca napsal(a):
Jinak koukám na složení všech - a samý žlutý hrách...? a samozřejmě kuřecí tuk všude, takže ani pro kočky s intolerancí na kuře to nebude... což naše nepotřebují, ale přijde mi škoda, když už dělají novou řadu, že na tyhle číči nemyslí...aspoň jeden druh bez kuřete... inu, zůstanu u odzkoušeného Brit Caru. Zrovna mi včera přišlo 5 velkých balení. :).

Ano žlutý hrách používají to jako variantu k obilovinám a rýži i u psích carnilove.
Na kuřecí tuk jsem se před pár měsíci ptala přímo člověka co ty receptury stvořil. On tvrdil že na dobře vyčištěný kuřecí tuk nemuže vzniknout alergická reakce protože molekula tuku je vetší, než co je bílá krvinka (jako imunitní systém) schopna vyhodnotit jako problém.
jinak taky jedeme na Brit Care ale rozšiřuji si obzory o zkušenosti a názory jiných v práci mi to pak pomáhá lepe reagovat na zákazníky.

27.6.2016 11:29
lavacca

XXX.XXX.4.81

saty napsal(a):
Ano žlutý hrách používají to jako variantu k obilovinám a rýži i u psích carnilove.
Na kuřecí tuk jsem se před pár měsíci ptala přímo člověka co ty receptury stvořil. On tvrdil že na dobře vyčištěný kuřecí tuk nemuže vzniknout alergická reakce protože molekula tuku je vetší, než co je bílá krvinka (jako imunitní systém) schopna vyhodnotit jako problém.
jinak taky jedeme na Brit Care ale rozšiřuji si obzory o zkušenosti a názory jiných v práci mi to pak pomáhá lepe reagovat na zákazníky.

Hrách jako takový je ok. Akorát navyšuje podíl proteinů v krmivu, takže se u krmiv, jež ho obsahují nedá na tento údaj zcela spoléhat.

jasný, je dobré mít přehled. ;).

27.6.2016 17:04
Acamar

XXX.XXX.158.162

Také mne nové kočičí Carnilove zaujaly, tak jsem koupila malý pytlík jehněčí-divočák. Přestože obě kočky Brit I´m mají rády (a právě ten jehněčí Lilly nejvíc), tak Carnilove ignorují

27.6.2016 19:07
lavacca

XXX.XXX.164.49

Acamar napsal(a):
Také mne nové kočičí Carnilove zaujaly, tak jsem koupila malý pytlík jehněčí-divočák. Přestože obě kočky Brit I´m mají rády (a právě ten jehněčí Lilly nejvíc), tak Carnilove ignorují

U nás původní Carnilove (ten růžový pytlík) taky nebodoval. Nevím, proč...

27.6.2016 19:13
joanne.s

XXX.XXX.7.102

saty napsal(a):

Ano, na Granulářích i jinde jsem četla, že drtivé většině alergiků na kuřecí maso /protein/ čistý kuřecí tuk nevadí.

27.6.2016 21:48
saty

XXX.XXX.209.240

Acamar napsal(a):

Aktuálně máme vyzkoušeného soba (Reindeer) a málem mě porazili u misky dělají jak kdyby nedostávali najíst

jinak reakce v pohodě Beluška jako citlivka trošku řidší výsledek ale to je tím že jsem jim ho do jedné misky šoupla rovnou žádný pozvolný přechod.

28.6.2016 09:49
Acamar

XXX.XXX.57.109

saty napsal(a):
Aktuálně máme vyzkoušeného soba (Reindeer) a málem mě porazili u misky dělají jak kdyby nedostávali najíst

jinak reakce v pohodě Beluška jako citlivka trošku řidší výsledek ale to je tím že jsem jim ho do jedné misky šoupla rovnou žádný pozvolný přechod.

Jo, mají tam lákavé kombinace druhů masa - na to mne právě nalákali, že je to něco jiného než obligátní kuře ryba max. jehně. Tak nevím, jestli vyzkoušet ještě nějaký jiný druh, jestli jim vadí chuť toho divočáka...Z brit I´m právě jako jediný nežraly ten zvěřinový.
Ale naopak N&D s divočákem milují, tak spíš asi nee.

Včera jsem zas odsypala na talířek na test, a pár jich ubylo. Tak třeba...
U nás naštěstí pozvolné přechody nemusíme, zatím všechny testy v pohodě.

Původní Carnilove jsem nezkoušela. Tak že by měla tato řada prostě úplně jinou chuť než ta
I´m? Jsem si naivně myslela, že když naše kočky obecně Brit můžou, tak všechny řady.

28.6.2016 10:10
lavacca

XXX.XXX.149.11

Acamar napsal(a):
Jo, mají tam lákavé kombinace druhů masa - na to mne právě nalákali, že je to něco jiného než obligátní kuře ryba max. jehně. Tak nevím, jestli vyzkoušet ještě nějaký jiný druh, jestli jim vadí chuť toho divočáka...Z brit I´m právě jako jediný nežraly ten zvěřinový.
Ale naopak N&D s divočákem milují, tak spíš asi nee.

Včera jsem zas odsypala na talířek na test, a pár jich ubylo. Tak třeba...
U nás naštěstí pozvolné přechody nemusíme, zatím všechny testy v pohodě.

Původní Carnilove jsem nezkoušela. Tak že by měla tato řada prostě úplně jinou chuť než ta
I´m? Jsem si naivně myslela, že když naše kočky obecně Brit můžou, tak všechny řady.

Asi ne - já přecházela bez problémů z Brit premium na ten Brit Care, ale Brit Carnilove mi nechtěly...ještě, že jsem tehdy koupila jen menší balení...

Jinak u nás z toho nového BC nejvíc vede se zvěřinou(oranžové balení) a s kachnou (hnědé balení). Pak rády i lososa (žlutý) a krocana (světleji modrý) a kuře (červený)...jen to jehně (fialový) na ně bylo nějaký tvrdý. Ale taky ho snědly. :).

28.6.2016 14:10
Acamar

XXX.XXX.57.109

lavacca napsal(a):
Asi ne - já přecházela bez problémů z Brit premium na ten Brit Care, ale Brit Carnilove mi nechtěly...ještě, že jsem tehdy koupila jen menší balení...

Jinak u nás z toho nového BC nejvíc vede se zvěřinou(oranžové balení) a s kachnou (hnědé balení). Pak rády i lososa (žlutý) a krocana (světleji modrý) a kuře (červený)...jen to jehně (fialový) na ně bylo nějaký tvrdý. Ale taky ho snědly. :).

Tak to je u vás obráceně - u nás vede jehně a kachna taky (možná že mají nevíc tuku?), ostatní sní taky v pohodě, až na ty oranžové, k těm čuchnou a nee. Brit premium jsem nezkoušela. U první kočičky, která už nežije, propadl Brit jako celek.

Vždy jsem vycházela z toho, že buď kočky berou tu značku jako takovou, chutná jim (jen preferují různé příchutě) nebo odmítají všechno od té značky. Asi budu muset tu teorii poopravit

Škoda, vypadalo to nadějně, hezké složení, velký výběr druhů masa na zpestření a i dostupnost v kamenných obchodech, cena ujde. Ale třeba - až mne "popustí zlost" zkusím kontrolně jinou příchuť.

28.6.2016 14:16
lavacca

XXX.XXX.164.49

Acamar napsal(a):
Tak to je u vás obráceně - u nás vede jehně a kachna taky (možná že mají nevíc tuku?), ostatní sní taky v pohodě, až na ty oranžové, k těm čuchnou a nee. Brit premium jsem nezkoušela. U první kočičky, která už nežije, propadl Brit jako celek.

Vždy jsem vycházela z toho, že buď kočky berou tu značku jako takovou, chutná jim (jen preferují různé příchutě) nebo odmítají všechno od té značky. Asi budu muset tu teorii poopravit

Škoda, vypadalo to nadějně, hezké složení, velký výběr druhů masa na zpestření a i dostupnost v kamenných obchodech, cena ujde. Ale třeba - až mne "popustí zlost" zkusím kontrolně jinou příchuť.

Fakt zvěřina nebodovala? to u nás boduje naopak nejvíc. :) Možná je to i tím, že běžně mají hovězí, vepřové, i ty ryby a drůbež jako syrové maso, kdežto zvěřinu tak 1x do měsíce, když seženu, takže se jí nepřejí ? Kdoví no...

Asi jo. :)

S tou dostupností v kamenných obchodem - dneska jsem šla do Happy zoo pro pytlíčky vůně do wc (mají tam fajn balení 450 g za 45, - a fakt hezky voní, vozí to z Polska - levandule či zelený les) a koukala jsem schválně, co mají za výběr kapsiček a granulí - kouknu a za 2 kg Brit Care chtěli 449, -! No, mi málem oči vypadly... jako chápu, že si dají marži, když na e-shopu je za 275, -...ale tolika?!?

28.6.2016 14:36
Acamar

XXX.XXX.57.109

Taky jsem se divila, proč zrovna tu zvěřinu nechtějí. Dokonce jsem chvíli myslela, že prostě mají rády granule s brambory a ne s rýží, ale ty ostatní příchutě kde rýže je, tak pak jedly, tak tím to není. Je to prostě záhada, proč se zrovna u tohohle druhu šprajcly. Něco jim na něm asi smrdí.

Ceny v kamenných obchodech jsou odstrašující. Vede Pet centum, kde jsem Brit I´m ty malé zkušební viděla asi za 140, - Kč a taky jsem se tehdy šprajcla, že za ty prachy to nekoupím. V superzoo u nás už byl ten malý pytlík třeba za 90, - což když člověk nechce dělat větší objednávku na netu, tak není tak tragický rozdíl.
Ale chodím v Ostravě do takového klasického malého zverimexu, kde mají ceny i nižší než na netu a taky paní majitelka bere i rozvažuje velké pytle bezobilných typu Orijen, N&D, Meowing, Taste apod. a vím, že se jí to tam fakt otočí rychle (chodím často), tak na vyzkoušení super nebo když člověk chce vzít jen trochu na prostřídání. Posledně jsem tam viděla pytel i těch Carnilove, škoda že tam nebyly dříve, mohla jsem vzít jen hrstku na zkoušku.

28.6.2016 14:55
joanne.s

XXX.XXX.41.2

lavacca napsal(a):
Fakt zvěřina nebodovala? to u nás boduje naopak nejvíc. :) Možná je to i tím, že běžně mají hovězí, vepřové, i ty ryby a drůbež jako syrové maso, kdežto zvěřinu tak 1x do měsíce, když seženu, takže se jí nepřejí ? Kdoví no...

S tou dostupností v kamenných obchodem - dneska jsem šla do Happy zoo pro pytlíčky vůně do wc (mají tam fajn balení 450 g za 45, - a fakt hezky voní, vozí to z Polska - levandule či zelený les) a koukala jsem schválně, co mají za výběr kapsiček a granulí - kouknu a za 2 kg Brit Care chtěli 449, -! No, mi málem oči vypadly... jako chápu, že si dají marži, když na e-shopu je za 275, -...ale tolika?!?

Přitom kdyby dali 375, málokdo by objednával jeden pytel granulí v e-shopu /kvůli poštovnému/.

28.6.2016 14:57
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Acamar napsal(a):
Taky jsem se divila, proč zrovna tu zvěřinu nechtějí. Dokonce jsem chvíli myslela, že prostě mají rády granule s brambory a ne s rýží, ale ty ostatní příchutě kde rýže je, tak pak jedly, tak tím to není. Je to prostě záhada, proč se zrovna u tohohle druhu šprajcly. Něco jim na něm asi smrdí.

Ceny v kamenných obchodech jsou odstrašující. Vede Pet centum, kde jsem Brit I´m ty malé zkušební viděla asi za 140, - Kč a taky jsem se tehdy šprajcla, že za ty prachy to nekoupím. V superzoo u nás už byl ten malý pytlík třeba za 90, - což když člověk nechce dělat větší objednávku na netu, tak není tak tragický rozdíl.
Ale chodím v Ostravě do takového klasického malého zverimexu, kde mají ceny i nižší než na netu a taky paní majitelka bere i rozvažuje velké pytle bezobilných typu Orijen, N&D, Meowing, Taste apod. a vím, že se jí to tam fakt otočí rychle (chodím často), tak na vyzkoušení super nebo když člověk chce vzít jen trochu na prostřídání. Posledně jsem tam viděla pytel i těch Carnilove, škoda že tam nebyly dříve, mohla jsem vzít jen hrstku na zkoušku.

U lepších granulí malý pytlík na zkoušku vždycky stojí dost, i v e-shopu na netu.

28.6.2016 15:32
saty

XXX.XXX.209.240

lavacca napsal(a):

Ceny kamených obchodu jsou až na vyjímky šílené. Dřív jsem hodně objednávala dneska vesměs kupuju v práci a to nemáme zameštnanecké slevy.

Jinak z Brit Care I´m u nás boduje nejvíc kachna, jehně, losos a kuře (Monty) vezmou i krocana ale ksichtí se u toho.

28.6.2016 17:42
Acamar

XXX.XXX.158.162

joanne.s napsal(a):
U lepších granulí malý pytlík na zkoušku vždycky stojí dost, i v e-shopu na netu.

Jojo, akorát nevím, proč ty rozdíly jsou tak markantní. Třeba malé 250 g Meowing Heads stojí přes 120 kaček, to pak kilo vyjde na 500. Jaké to asi má opodstatnění, že to při přepočtu na velké balení hodí takové rozdíly?
V Pet centru aj. vždy nechápu, že jim to tam někdo vůbec kupuje, mi to přijde v dnešní době eshopů dost neprodejné za ty ceny. Taky bych - být prodejce - nasadila vyšší ceny, ale aby to ještě pro ty lidi bylo zkousnutelné, když zohlední že neplatí poštovné.

28.6.2016 18:02
lavacca

XXX.XXX.164.49

joanne.s napsal(a):

To sic ano, ale třeba zrovna ten ochutnávací seženu na netu za 67, - nebo tak nějak a oni ho měli za nějakých 90-100, -/dle druhu. A 2 kilovku takhle "přepálenou"... inu, zlatý spokojenýpes, kde se dá případně menší objednávky (mají poštovné od 499, - zdarma) vyzvednout osobně, tudíž nemusím ani menší objednávku řešit. Teď jsem např. objednala Animonda Carny ty 80g a na e-shopu 21, -, u happy zoo 35, -...a další - no, kapsičky a konzervy měli hooodně předražené...ale co mě zaujalo, že se dělají i Sam´s Fields granule pro kočky (s rýží a bramborou). Ty jsem zatím viděla jen pro psy a s obsahem kukuřice...

28.6.2016 18:05
lavacca

XXX.XXX.164.49

Acamar napsal(a):
Jojo, akorát nevím, proč ty rozdíly jsou tak markantní. Třeba malé 250 g Meowing Heads stojí přes 120 kaček, to pak kilo vyjde na 500. Jaké to asi má opodstatnění, že to při přepočtu na velké balení hodí takové rozdíly?
V Pet centru aj. vždy nechápu, že jim to tam někdo vůbec kupuje, mi to přijde v dnešní době eshopů dost neprodejné za ty ceny. Taky bych - být prodejce - nasadila vyšší ceny, ale aby to ještě pro ty lidi bylo zkousnutelné, když zohlední že neplatí poštovné.

Přesně tak.

A přitom zrovna happy zoo má i e-shop, ale ceny o tolik lepší nemají na tom netu, co jsem tak koukala...i když oproti kamenné je to lepší, ale na některé e-shopy to fakt nemá...

28.6.2016 19:28

U nás jsme měli Brit care krůtí - ten se sníženým obsahem tuku, protože jsem malinko redukovala jednomu kocourovi váhu. Chutnal moc a dokonce druhý kocour - tak trochu anorektik mu je chodil loupit
Moje zvědavost objednala nové Carnilove kachna/bažant. Poputuje synovu kocourovi, ale jasně, že jsem dala našim ochutnat. Pažrafka zchroustal granule rychlostí blesku, druhý kocourek, který má citlivý žaludek dostal pět ks. Zfutroval je raz, dva - pěkně pokřoupal a po čichu strčil hlavu do pytle. Takže první dojem O.K. Vzhledem k tomu, že krmím velmi slušnými granulemi, tak měnit nebudu, ale za nás 1.

30.6.2016 19:36
lavacca

XXX.XXX.164.49

Tak jsem dneska mrkla na otočku do Super zoo a měli tam právě Brit Carnilove pro kočky - tak jsem neodolala a za 109, - koupila 400g balení Kachna a krůta - překvapila mě teda velikost těch granulí (tak 2x tak velké jak BC), ale jinak 2 kočkám, kterým jsem to zatím nabídla moc chutnalo.

Občas jim totiž tahle menší balení bezobilných granulí koupím místo pamlsků (protože najít pamlsek bez tuny pšenice, apod. krom těch přímo sušených mas je skoro nemožné..), tak jsem to vzala i dnes, že to zkusí. Lákal mě třeba dříve i ten Essential, ale mají jen 3 kilové balení...pro mě by byl ideál těch 400-500g na zkoušku a pak třeba vzít i tu 3 kilovku na "mlsání"...ale co když jim to nebude šmakovat? 500 vyletí z okna...

30.6.2016 19:37
joanne.s

XXX.XXX.7.19

Lavacca: já Essentials riskla, a dopadlo to výborně, doporučuji. Za tu cenu výborné granulky.

1.7.2016 12:04
lavacca

XXX.XXX.164.49

joanne.s napsal(a):
Lavacca: já Essentials riskla, a dopadlo to výborně, doporučuji. Za tu cenu výborné granulky.

No, je fakt, že ono ho případně zdlábnou venkovní kočky, kdyby to bytové nechtěly /venkovní kočeny teda krmím taky masem a granule mají BC, ale pamlsky dávám převážně těm doma, ty venkovní mají jako pamlsky myši, apod./... zvlášť naše 10 letá, pokud to nejsou granule hodně tvrdé, tak je taková popelnička.

2.7.2016 17:19
lavacca

XXX.XXX.164.49

Hurá, koukám, že spokojenýpes má Carnilove už taky a dokonce i 6 kilové balení. Supééér. :)

http://www.spokojenypes.cz/krmiva-pro-kocky/?page=1&par=znacka|carnilove&sort=high.

28.7.2016 14:10

Carnilove pro kočky už mají stránkách:
http://www.carnilove.cz/cs.

28.7.2016 22:50
lavacca

XXX.XXX.164.49

Carnilove pro kočky už mají stránkách:
http://www.carnilove.cz/cs.

Super. Díky za odkaz.

Víte, co mě ale fascinuje ? I na Britu, kde je Brit a Brit Care, ale i tady jsou ty granule o dost dražší než v jiných e-shopech...bych čekala, že to bude naopak za lepší cenu, když je to přímo od výrobce ?!?

29.7.2016 00:48
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lavacca napsal(a):
Super. Díky za odkaz.

Víte, co mě ale fascinuje ? I na Britu, kde je Brit a Brit Care, ale i tady jsou ty granule o dost dražší než v jiných e-shopech...bych čekala, že to bude naopak za lepší cenu, když je to přímo od výrobce ?!?

Holky, často píšete o Brit Care, prosím, mohla byste některá vložit obrázek třeba kapsičky. Já jakési Britky občas kupuji, ale myslím, že jsou to šunty, a kocouři mi to ani moc nechtějí jíst. Dají se ty, o kterých vy píšete, vůbec koupit v kamenných obchodech?

29.7.2016 05:13

lavacca napsal(a):
Super. Díky za odkaz.

To máte naprostou pravdu! Tyto u nás oblíbené konzervy vychází na některých e-shopech až o 11! Kč levněji na ks než na stránkách výrobce.

29.7.2016 12:24
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
Holky, často píšete o Brit Care, prosím, mohla byste některá vložit obrázek třeba kapsičky. Já jakési Britky občas kupuji, ale myslím, že jsou to šunty, a kocouři mi to ani moc nechtějí jíst. Dají se ty, o kterých vy píšete, vůbec koupit v kamenných obchodech?

Ono jsou Brity - ty jsou nic moc. A pak jsou Brit Care a to už je samé maso (jsou taky dražší). U nás teda kapsičky úspěch neměly, ale konzervičky jo. Jinak jo, první jsem kupovala v kamenném obchodě, následně po vyzkoušení jsme koupila přes e-shop.

29.7.2016 12:26
lavacca

XXX.XXX.164.49

To máte naprostou pravdu! Tyto u nás oblíbené konzervy vychází na některých e-shopech až o 11! Kč levněji na ks než na stránkách výrobce.

Přesně tak. Já je kupuju o 8, - levněji než mají oni...o granulích ani nemluvě, tam to je u velkého balení o 220, - !

29.7.2016 16:04
joanne.s

XXX.XXX.15.146

fikovnice napsal(a):

Dají se koupit např v hornbach.

Ale vy jistě myslíte nižší řadu, Brit premium kapsičky, ty nedoporučuji. Brit care je zcela jiná liga - kvalitou i cenou.

Přesto - Brit Care kapsička se u nás moc neosvědčila, spíše konzervička z odkazu od Blazice. Cenový rozdíl je, ale minimální /cca 1 Kč.

29.7.2016 17:49
Acamar

XXX.XXX.158.162

joanne.s napsal(a):
Dají se koupit např v hornbach.

Ale vy jistě myslíte nižší řadu, Brit premium kapsičky, ty nedoporučuji. Brit care je zcela jiná liga - kvalitou i cenou.

Přesto - Brit Care kapsička se u nás moc neosvědčila, spíše konzervička z odkazu od Blazice. Cenový rozdíl je, ale minimální /cca 1 Kč.

Já je viděla dokonce i v Rossmanu, ale za skoro 2násobnou cenu než na netu. Taky v Petcentru nebo zvěrokruhu...

U nás bohužel Brit care nejede, jako skoro žádné z těch "filetovitých", čestnou výjimkou jsou ontario kuřecí s lososem.

29.7.2016 23:10
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Acamar napsal(a):
Já je viděla dokonce i v Rossmanu, ale za skoro 2násobnou cenu než na netu. Taky v Petcentru nebo zvěrokruhu...

U nás bohužel Brit care nejede, jako skoro žádné z těch "filetovitých", čestnou výjimkou jsou ontario kuřecí s lososem.

"U nás bohužel Brit care nejede..."

Stejná zkušenost... Ten obrázek, co vložila "Blazice" (děkuji ), tak ty konzervičky znám...a kdepak ti moji gurmáni - ty jim nejely vůbec. Ale teď mám jakousi kapsičku Brit - je tmavě modrá, zkusím kdyžtak pohledat obrázek na netu. Ale ani tam není extra odezva.
Já myslím, že stran mě a mých kocourů, to nedávno dobře vystihla "Lavacca". Že moc střídám a ne a ne se ustálit na nějaké značce. A od té doby jsem se rozhodla, že prostě budou na Gourmetech. Občas koupím něco jiného, zrovna včera měli Animondu - tu zbožňoval můj minulý kocour, ale kdepak současné panstvo - maximálně vylízali šťávu a "maso" nechali...

30.7.2016 06:20

Na Brit care konzervách jsou kocouři už víc jak rok a pozoruji, že ne vždy je obsah dobrý. Od března, kdy se dostala do trh nová šarže, tak jsem měla tři konzervy, kde bylo víc vody než masa :-/ A je fakt, že kocouři od jisté doby misky už vylízané nemají...

30.7.2016 07:26
joanne.s

XXX.XXX.5.239

fikovnice napsal(a):

Stejná zkušenost... Ten obrázek, co vložila "Blazice" (děkuji ), tak ty konzervičky znám...a kdepak ti moji gurmáni - ty jim nejely vůbec. Ale teď mám jakousi kapsičku Brit - je tmavě modrá, zkusím kdyžtak pohledat obrázek na netu. Ale ani tam není extra odezva.
Já myslím, že stran mě a mých kocourů, to nedávno dobře vystihla "Lavacca". Že moc střídám a ne a ne se ustálit na nějaké značce. A od té doby jsem se rozhodla, že prostě budou na Gourmetech. Občas koupím něco jiného, zrovna včera měli Animondu - tu zbožňoval můj minulý kocour, ale kdepak současné panstvo - maximálně vylízali šťávu a "maso" nechali...

Aho, tmavě modré kapsičky jsou Brit Premium, nikoliv Care.
Ani u nás moc nechutnaly, a kvalita nic moc.

právě proti vylizování jen šťávy jsou Brit Care konzervičky, maso ve šťávě je jednoduše tak "rozvařené, že to jde velmi těžko vytřídit.

Taky se mi osvědčilo nestřídat každý den - každý pes jiná ves. Ale střídat öbčas musím.

30.7.2016 10:17
Acamar

XXX.XXX.158.162

fikovnice napsal(a):

Já taky střídám kvůli té vybíravce starší kočce. Ale taky uvažuji, že se na to vyprdnu a ustálím se na pár snesitelných kvalitou i cenou, a když ta starší to prostě nesní, tak bude o granulích, že to nebudu řešit. Pak se mladá "přecpává", jak všechno po ní dojíždí. A taky mne to už nebaví, že furt hledám a zkouším jak blbá a efekt žádný. A to jsem si myslela, že když máme dvě kočky, budu moct kupovat výhodnější 200g konzervy

Gourmety kupodivu u nás moc nefrčí. Z těch marketových sní max tak Felixe. A ještě z DM nebo Rossmanu. Jinak pravidelně jedeme v Animondě, Miamor, Schmussy Nature. Aspoň že jim nevadí paštiky.

31.7.2016 08:11
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Acamar napsal(a):
Já taky střídám kvůli té vybíravce starší kočce. Ale taky uvažuji, že se na to vyprdnu a ustálím se na pár snesitelných kvalitou i cenou, a když ta starší to prostě nesní, tak bude o granulích, že to nebudu řešit. Pak se mladá "přecpává", jak všechno po ní dojíždí. A taky mne to už nebaví, že furt hledám a zkouším jak blbá a efekt žádný. A to jsem si myslela, že když máme dvě kočky, budu moct kupovat výhodnější 200g konzervy

Gourmety kupodivu u nás moc nefrčí. Z těch marketových sní max tak Felixe. A ještě z DM nebo Rossmanu. Jinak pravidelně jedeme v Animondě, Miamor, Schmussy Nature. Aspoň že jim nevadí paštiky.

Ano, já hledám dlouhodobě...a dlouhodobý efekt je u Gourmetů, takže u nich zůstaneme. Ještě občas ráčí sníst Felixe. Takové ty úplně marketovky vyráběné pro konkrétní řetězce nekupuji, a nekupuji ani Whiskas, Kitekat, Friskies apod. Říkám si, že Gourmety sice nejsou žádná sláva, ale že to není totální tragédie. Např. minulého kocoura jsme krmili např. Whiskasem i uzeninami (!) a dožil se 12let - celkem dost na venkovského nekastráta...

31.7.2016 20:29
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
Ano, já hledám dlouhodobě...a dlouhodobý efekt je u Gourmetů, takže u nich zůstaneme. Ještě občas ráčí sníst Felixe. Takové ty úplně marketovky vyráběné pro konkrétní řetězce nekupuji, a nekupuji ani Whiskas, Kitekat, Friskies apod. Říkám si, že Gourmety sice nejsou žádná sláva, ale že to není totální tragédie. Např. minulého kocoura jsme krmili např. Whiskasem i uzeninami (!) a dožil se 12let - celkem dost na venkovského nekastráta...

Jasný, pokud nechtějí nic jiného, tak proč ne...zas nejsou živi jen tímto, tak co...

31.7.2016 21:55
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lavacca napsal(a):
Jasný, pokud nechtějí nic jiného, tak proč ne...zas nejsou živi jen tímto, tak co...

Přesně tak.

31.7.2016 23:42
saty

XXX.XXX.209.67

Brit care kapsičky ani konzervy u nás taky nebodují beru jen granule. Jinak Carnilove granule unnás meli na ochutnávku fakt úspěch překvapive i u kocek mamky a to jsou extra mlsouni.

31.7.2016 23:45
saty

XXX.XXX.209.67

Zkoušen byl reindeer, salmon a kachna s bazantem.

1.8.2016 10:20
Acamar

XXX.XXX.57.109

fikovnice napsal(a):

Taky úplné marketovky nekupuji - jen Felix a ty DM a ROssman. Ale jestli je kvalita lepší, to těžko říct. Já doufám že jo.
A taky naše minulá kočka byla velkou část na marketovkách a dožila se 15,5 let v dobrém zdraví, zemřela na něco, co nemělo s jídlem souvislost (aspoň myslím).
Takže já to taky neprožívám. Ráda jim dopřeju kvalitu, ale zbláznit ani zruinovat se kvůli tomu nehodlám. Granule mají myslím dost kvalitní a mokré tak středně - něco lepší, něco slabší, maso sem tam (moc ho nechtějí).

1.8.2016 10:22
Acamar

XXX.XXX.57.109

saty napsal(a):
Brit care kapsičky ani konzervy u nás taky nebodují beru jen granule. Jinak Carnilove granule unnás meli na ochutnávku fakt úspěch překvapive i u kocek mamky a to jsou extra mlsouni.

Sákryš, tak u hodně z vás měly Carnilove úspěch. Láká mne zkusit jinou příchuť, když ty zvěřinové u nás nechtěly ani Brit I´m a ty jinak normálně žerou.
Teď půjdu na výstavu koček, třeba budou mít vzorky.

1.8.2016 12:55
lavacca

XXX.XXX.164.49

saty napsal(a):

Zajímalo by mě, co jim na tom vadí... by to jedl člověk sám, jak vidí ty kousky masa. :) Je fakt, že jsem 2 konzervy vzala kamarádce pro její kočky, když jsem u ní teď o víkendu byla a nadšení - málem snědly i tu misku. Je fakt, že jsou zvyklé na různé kapsičky a konzervy z marketu, tak tohle bylo pro ně "top".

I když teda u nás tu BC konzervu taky snědí, ale není to nadšení a 2 to jen očuchají a jdou pryč.

1.8.2016 13:47
Acamar

XXX.XXX.57.109

lavacca napsal(a):
Zajímalo by mě, co jim na tom vadí... by to jedl člověk sám, jak vidí ty kousky masa. :) Je fakt, že jsem 2 konzervy vzala kamarádce pro její kočky, když jsem u ní teď o víkendu byla a nadšení - málem snědly i tu misku. Je fakt, že jsou zvyklé na různé kapsičky a konzervy z marketu, tak tohle bylo pro ně "top".

I když teda u nás tu BC konzervu taky snědí, ale není to nadšení a 2 to jen očuchají a jdou pryč.

Taky nechápu, vypadá to dobře. I ta první kočka, která jinak z mokrého krmení jedla snad všechno bez výběru a ohledu na konzistenci, tak Brita (ale i jiné "filety"od Gimpetu, Miamoru) snědla jen napoprvé a pak už to sabotovala. Přitom na kuřecí vařené byla zvyklá a to milovala. Jestli to dělají z nějakého podřadného nebo už "zavánějícího" masa a smrdí jim to či co...

1.8.2016 14:11
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Acamar napsal(a):
Taky úplné marketovky nekupuji - jen Felix a ty DM a ROssman. Ale jestli je kvalita lepší, to těžko říct. Já doufám že jo.
A taky naše minulá kočka byla velkou část na marketovkách a dožila se 15,5 let v dobrém zdraví, zemřela na něco, co nemělo s jídlem souvislost (aspoň myslím).
Takže já to taky neprožívám. Ráda jim dopřeju kvalitu, ale zbláznit ani zruinovat se kvůli tomu nehodlám. Granule mají myslím dost kvalitní a mokré tak středně - něco lepší, něco slabší, maso sem tam (moc ho nechtějí).

Tak to jsme na tom úplně stejně!

1.8.2016 14:12
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Acamar napsal(a):
Sákryš, tak u hodně z vás měly Carnilove úspěch. Láká mne zkusit jinou příchuť, když ty zvěřinové u nás nechtěly ani Brit I´m a ty jinak normálně žerou.
Teď půjdu na výstavu koček, třeba budou mít vzorky.

A kdepak se koná výstava koček?

1.8.2016 14:55

fikovnice napsal(a):
A kdepak se koná výstava koček?

Poslušně hlásím 13. a 14.8. je v Boskovicích.
20. a 21.8.2016 je v Ostravě Doufám, že to klapne a pojedu se do Ostravy podívat!

1.8.2016 15:16
fikovnice

XXX.XXX.30.49

20. a 21.8.2016 je v Ostravě Doufám, že to klapne a pojedu se do Ostravy podívat!

Jejda "Blazice" - v mém rodném městě! A já ten víkend na 99% nebudu moct, to je velká škoda...

1.8.2016 16:16
Acamar

XXX.XXX.158.162

Ano, taky míříme s dcerou do Ostravy. V květnu byla i u nás ve Frýdku, ale taková menší, ani jsem kočkám neměla co koupit. Měli leda brity, co známe (Carnilove ještě nebyly), a to pěkně drahé.

2.8.2016 11:36
Janaaa

XXX.XXX.226.2

lavacca napsal(a):

No ty pytlíky s vůní na wc jsem taky kupovala ale časem jsem zjistila, že se obě moje kočky začaly drbat.Už jsem se bála, že mají snad blechy ale potom mě to napadlo, že je to z té vůně...škoda...vonělo to fakt hezky...

2.8.2016 11:40
Janaaa

XXX.XXX.226.2

Jé, to bych potřebovala vzoreček, vypadá to dodře, jen mě tam děsí to kuřecí, mě stačí vzorek tak na dva dny pro mojí kočku, která je alergická na kuřecí a pokud se mi z toho do dvou dnů doslova "nezese..." tak to můžu koupit Nevíte, nemají i vzorky cca 300gramů?

2.8.2016 18:53
lavacca

XXX.XXX.164.49

Janaaa napsal(a):
Jé, to bych potřebovala vzoreček, vypadá to dodře, jen mě tam děsí to kuřecí, mě stačí vzorek tak na dva dny pro mojí kočku, která je alergická na kuřecí a pokud se mi z toho do dvou dnů doslova "nezese..." tak to můžu koupit Nevíte, nemají i vzorky cca 300gramů?

Mají 400g balení.

2.8.2016 18:53
lavacca

XXX.XXX.164.49

Janaaa napsal(a):
No ty pytlíky s vůní na wc jsem taky kupovala ale časem jsem zjistila, že se obě moje kočky začaly drbat.Už jsem se bála, že mají snad blechy ale potom mě to napadlo, že je to z té vůně...škoda...vonělo to fakt hezky...

A měla jste přímo tyhle z Happyzoo? Já měla dříve i další 2 značky a nikdy nic teda...

9.8.2016 17:38
Acamar

XXX.XXX.158.162

Tak mi to nedalo a koupila jsem kočkám ještě vzoreček Carnilove kachna-krůta, přestože jehněčí-divočák odmítly (jako zkoušku, jestli to nebylo třeba jen příchutí - když tady snad všem kočkám chutnalo) a bohužel ani toto neprošlo.
Takže ač u nás Brit I´m mají docela dost rády, Carnilove prostě žrát nebudou

9.8.2016 22:38
lavacca

XXX.XXX.164.49

Acamar napsal(a):
Tak mi to nedalo a koupila jsem kočkám ještě vzoreček Carnilove kachna-krůta, přestože jehněčí-divočák odmítly (jako zkoušku, jestli to nebylo třeba jen příchutí - když tady snad všem kočkám chutnalo) a bohužel ani toto neprošlo.
Takže ač u nás Brit I´m mají docela dost rády, Carnilove prostě žrát nebudou

Fakt? No jo, jsou to potvůrky někdy. :) U nás právě z kachny velké nadšení. :).

10.8.2016 07:44
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

fikovnice napsal(a):

Taky jsem původně trošku koukala...

Bohužel nedokážu odolat pokušení k Tvé poznámce (Jo, chlapi - tak to jediné Vás omlouvá z Vaší absence) dodat, že naopak to jediné se na rozdíl od diplomů a pracovní činnosti obvykle nevyplatí... Omlouvám se za nevyžádaný pesimismus, který nemyslím až tak vážně .

Jo, Fíkovnice, kdybys náhodou postřehla konání nějaké kočičí výstavy v Brně, dej mi prosím vědět, jo? Díky předem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík