Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kačkas

29.6.2016 16:36
Kačkas

XXX.XXX.42.163

Dobrý den,
moje kočička porodila dvě koťátka před pěti dny.
Měla potom zánět dělohy a musela na operaci, ale o koťátka se starala celkem dobře. Teď ale začala to prvorozené odnášet mimo pelíšek a tam ho nechává samotné.
Slyšela jsem o případech, kdy to nejslabší, posledně narozené kotě, odnáší pryč, protože se rozhodne ho nechat umřít. Ale když je to prvorozené kotě, tak nevím, jestli je to v pořádku.
Chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s podobnou situací a co byste mi poradili s tím dělat.
Děkuji za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.6.2016 16:40
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kačkas napsal(a):
Dobrý den,
Měla potom zánět dělohy a musela na operaci, ale o koťátka se starala celkem dobře. Teď ale začala to prvorozené odnášet mimo pelíšek a tam ho nechává samotné.
Slyšela jsem o případech, kdy to nejslabší, posledně narozené kotě, odnáší pryč, protože se rozhodne ho nechat umřít. Ale když je to prvorozené kotě, tak nevím, jestli je to v pořádku.
Chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s podobnou situací a co byste mi poradili s tím dělat.
Děkuji za odpovědi.

Síla nebo slabost kotěte nemá co dělat s pořadím při narození!

Kačkas

29.6.2016 17:06
Kačkas

XXX.XXX.42.163

Dobře, ale i tak, co s tím mám dělat. Myslím, že prospívají obě stejně a nechápu, proč to jedno pořád dává pryč.

29.6.2016 17:16
rapotacka11

XXX.XXX.32.174

Místnost zavřete.
Kočky mají v určitém období potřebu kotě stěhovat.
Ono jí to přejde.
Ale dohlédněte, aby ho nevynesla někam vysoko...

29.6.2016 22:03
lavacca

XXX.XXX.164.49

Kačkas napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji za odpovědi.

Pořadí nemá souvislost s tím, zda je kotě slabé či ne! To je jen mýtus (ale ano, četla jsem už např. u psů, že "je to slabší štěně, ale ono se narodilo jako poslední"..), ale je to vážně nesmysl.

Může to být více věcí - kočka si může připadat ve stávajícím pelíšku nejistě a stěhuje kotě za klidem, nebo je ejště rozhozená z toho zánětu dělohy a šijí s ní hormony.. koťata má poprvé? Nebo může cítit, že s kotětem je něco v nepořádku - např. rozštěp patra, apod. ale to se mi zas dík tomu, že přežilo 5 dní moc nezdá (to mají problém se sátím a chřadnou od začátku). Jakou váhu mají koťata? vážíte je denně ve stejnou dobu, abyste měla přehled o tom, jak přibírají ?

Přidejte reakci

Přidat smajlík