Týdenní kotě, je něco špatně...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

denny1610

1.7.2016 11:53
denny1610

XXX.XXX.92.43

Ahoj, minulý týden v sobotu se nám narodilo 5 kotátek, kočička dostala zánět, tak ji teď léčíme, má antibiotika, pomalu se zotavuje... Koťátka rostou, pijou... ale jedno koťátko (6dní má dneska) když jsme přišla přech chvíli k nim leží na zádech, přijde mi že pomalu ztrácí teplotu, studený ocásek, tlapky... Vemu ho do ruku a nekˇourá, jen trošku... Je kulatý, ze zadečku mu jde žlutá tekutina... Jejich maminka je celkem zodpovědná, příjde mi že se o ně stará, pečuje jak má, dávám koťátko k ní, jak ho položím, leží kotě u ní ale ona jej nijak neopečovává, je mu něco? Nebo se přejedlo? Má někdo zkušenost?

1.7.2016 11:58
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Musíte k veterináři, ještě dnes!

1.7.2016 12:01
lavacca

XXX.XXX.164.49

denny1610 napsal(a):
Ahoj, minulý týden v sobotu se nám narodilo 5 kotátek, kočička dostala zánět, tak ji teď léčíme, má antibiotika, pomalu se zotavuje... Koťátka rostou, pijou... ale jedno koťátko (6dní má dneska) když jsme přišla přech chvíli k nim leží na zádech, přijde mi že pomalu ztrácí teplotu, studený ocásek, tlapky... Vemu ho do ruku a nekˇourá, jen trošku... Je kulatý, ze zadečku mu jde žlutá tekutina... Jejich maminka je celkem zodpovědná, příjde mi že se o ně stará, pečuje jak má, dávám koťátko k ní, jak ho položím, leží kotě u ní ale ona jej nijak neopečovává, je mu něco? Nebo se přejedlo? Má někdo zkušenost?

Vážíte ho, zda v pohodě přibírá? Hodně koťat "hází siestu" na zádech, toho bych se nebála. Taky je nemusí máma stíhat umývat, tak může kakat i bez její masáže /žlutou stolici mají po mléku, to je zcela v pořádku, že to má takovou barvu/... nicméně je trochu divné, že má studený ocásek i tlapky...změřila bych mu teplotu a pokud by byla o dost nižší, zašla bych s ním k veterináři, ať ho prohlédne, co se děje...

ještě mě napadá - kde je máte umístěné? nemůže se kotě chtít jen ochladit, jak odlézá dále od mámy ?

denny1610

1.7.2016 12:06
denny1610

XXX.XXX.92.43

Zkusím ho teď zabalit k mamice, dýchá, ale když vemu kotě tak vych čekala že zakňourá nahlas jak je u něj zvykem a ne jen trošičku... Kdyby mu něco bylo, pozná to ta kočka, třeba že má zácpu nebo tak, nebo mám zkusit masirovat já? Bylo to kotě jedno z nejaktivnější, když chtěli pít, probojovalo se na první místo...

denny1610

1.7.2016 12:08
denny1610

XXX.XXX.92.43

Mám je v místnosti v krabici pod stolkem, teplota tak akorát. TEď leží nabočku, dýchá, ale když šťournu do tlapek, nereaguje, zvednu do ruky, jen tlamičku trošku pootevře...

1.7.2016 13:48
Kočičí svět

XXX.XXX.199.27

denny1610 napsal(a):
Mám je v místnosti v krabici pod stolkem, teplota tak akorát. TEď leží nabočku, dýchá, ale když šťournu do tlapek, nereaguje, zvednu do ruky, jen tlamičku trošku pootevře...

Nechcete si raději alespoň zavolat na veterinu? řeknou vám, jestli máte rovnou přijít. tady na diskuzi dostáváte jen rady, ale nikdo z nás kotě nevidí, nejsme odborníci, raději zavolejte veterináři, tím nic nezkazíte

1.7.2016 14:26
lavacca

XXX.XXX.164.49

denny1610 napsal(a):
Zkusím ho teď zabalit k mamice, dýchá, ale když vemu kotě tak vych čekala že zakňourá nahlas jak je u něj zvykem a ne jen trošičku... Kdyby mu něco bylo, pozná to ta kočka, třeba že má zácpu nebo tak, nebo mám zkusit masirovat já? Bylo to kotě jedno z nejaktivnější, když chtěli pít, probojovalo se na první místo...

Tak že nekřičí hnedka na lesy taky neznamená, že se něco děje. ;) Já třeba jako dítě taky moc nekřičela a jsem v pohodě. :D

Pokud by mělo zácpu, tak by ho bolelo bříško, bylo by neklidné, matka by se ho snažila více masírovat, atd.

Píšete "bylo to jedno z nejaktivnějších" - a teď už není? A kolik váží? aspoň zvažte všechny, ať máte přehled, zda je o dost menší či stejné... nicméně jak již napsala "Kočičí svět" - pokud ho nezkontroluje veterinář, tak je to hádání... já bych sbalila mámu s koťaty do přepravky a šupky dupky na veterinu, ať máte klid, že se něco nezanedbalo... popř. aspoň veta pozvat domů.

1.7.2016 14:58
fikovnice

XXX.XXX.30.49

denny1610 napsal(a):

Hmm, moc se mi to nelíbí. Zavolejte si veta domů, ať nemusíte mrňouse převážet. Je známo, že kočky vycítí, že kotě je neživotaschopné (třeba má nějakou vrozenou vývoj. vadu) a přestane o ně pečovat. To se mi na tom nelíbí - že máma kočka se nestará...
Pak určitě napište co a jak. Držím pěsti.

1.7.2016 18:40
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Taky bych byla pro návštěvu veterináře u nich doma...
Snad to bude dobré.

3.7.2016 14:27
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Tak jaká je situace?

Přidejte reakci

Přidat smajlík