elis2015
XXX.XXX.187.154
Dobrý den, můžu se zeptat jestli kočka může mít kotata po vykastrování.A po kolika týdnech se kotata narodí děkuji předem
elis2015
napsal(a):
Dobrý den, můžu se zeptat jestli kočka může mít kotata po vykastrování.A po kolika týdnech se kotata narodí děkuji předem
Pokud byla správně vykastrována, tak nemůže. Jakou metodou kastraci Vaší kočce veterinář prováděl? Jen přerušení vejcovodů nebo vyndání vejcovodů i dělohy? Pokud 1.metodu, je malé procento možnosti, že není přerušen zcela a kočka mohla zabřeznout...pokud 2.metodu, tak je to zcela vyloučené.
Uživatel s deaktivovaným účtem
elis2015
napsal(a):
Kastrovaná kočka koťata mít nemůže. protože nemá vaječníky, tzn. nemá pohlavní žlázy. netvoří pohlavní buňky a nevykazuje pohlavní chování.
karpet
XXX.XXX.188.32
A kdyby kočka zabřezla ještě před odebráním vaječníků, třeba pár dní a nebyla jí odstraněna děloha, donosila by koťata, nebo jak by to bylo? Naší feně při kastraci vzala vet. pouze vaječníky, děloha zůstala.
karpet
napsal(a):
A kdyby kočka zabřezla ještě před odebráním vaječníků, třeba pár dní a nebyla jí odstraněna děloha, donosila by koťata, nebo jak by to bylo? Naší feně při kastraci vzala vet. pouze vaječníky, děloha zůstala.
Jo, přesně to mě taky napadlo. Ale předpokládám, že pro správný vývoj plodů, placenty atd. jsou pohlavní hormony zapotřebí (?).
Uživatel s deaktivovaným účtem
karpet
napsal(a):
To je teoreticky možné, akorát nefunguje to "pár dní". První měsíc březosti je podmínkou přítomnost vaječníků - jsou na nich žlutá tělíska, ty produkují progesteron a ten udržuje březost. Později nějaký progesteron tvoří sama děloha, takže dejme tomu 35-40. den březosti už po kastraci s odstraněním jen vaječníků nepotratí všechny kočky.
Jenže taková březost 35-40. den, to je na té děloze fakt viditelně a na první pohled vidět.
karpet
XXX.XXX.188.32
Děkuji za odpověď. Když jsem si přinesla kočku domů po kastraci a nezeptala jsem se samozřejmě jak jí to dělali, tak mě napadla tahle blbost, no.