Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

elis2015

5.7.2016 16:38
elis2015

XXX.XXX.187.154

Dobrý den, můžu se zeptat jestli kočka může mít kotata po vykastrování.A po kolika týdnech se kotata narodí děkuji předem

5.7.2016 17:21
joanne.s

XXX.XXX.16.165

Nemůže.

5.7.2016 20:48
lavacca

XXX.XXX.164.49

elis2015 napsal(a):
Dobrý den, můžu se zeptat jestli kočka může mít kotata po vykastrování.A po kolika týdnech se kotata narodí děkuji předem

Pokud byla správně vykastrována, tak nemůže. Jakou metodou kastraci Vaší kočce veterinář prováděl? Jen přerušení vejcovodů nebo vyndání vejcovodů i dělohy? Pokud 1.metodu, je malé procento možnosti, že není přerušen zcela a kočka mohla zabřeznout...pokud 2.metodu, tak je to zcela vyloučené.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.7.2016 22:05

elis2015 napsal(a):

Kastrovaná kočka koťata mít nemůže. protože nemá vaječníky, tzn. nemá pohlavní žlázy. netvoří pohlavní buňky a nevykazuje pohlavní chování.

karpet

6.7.2016 00:29
karpet

XXX.XXX.188.32

A kdyby kočka zabřezla ještě před odebráním vaječníků, třeba pár dní a nebyla jí odstraněna děloha, donosila by koťata, nebo jak by to bylo? Naší feně při kastraci vzala vet. pouze vaječníky, děloha zůstala.

6.7.2016 01:19
fikovnice

XXX.XXX.30.49

karpet napsal(a):
A kdyby kočka zabřezla ještě před odebráním vaječníků, třeba pár dní a nebyla jí odstraněna děloha, donosila by koťata, nebo jak by to bylo? Naší feně při kastraci vzala vet. pouze vaječníky, děloha zůstala.

Jo, přesně to mě taky napadlo. Ale předpokládám, že pro správný vývoj plodů, placenty atd. jsou pohlavní hormony zapotřebí (?).

6.7.2016 09:31

karpet napsal(a):

To je teoreticky možné, akorát nefunguje to "pár dní". První měsíc březosti je podmínkou přítomnost vaječníků - jsou na nich žlutá tělíska, ty produkují progesteron a ten udržuje březost. Později nějaký progesteron tvoří sama děloha, takže dejme tomu 35-40. den březosti už po kastraci s odstraněním jen vaječníků nepotratí všechny kočky.

Jenže taková březost 35-40. den, to je na té děloze fakt viditelně a na první pohled vidět.

karpet

6.7.2016 11:07
karpet

XXX.XXX.188.32

Děkuji za odpověď. Když jsem si přinesla kočku domů po kastraci a nezeptala jsem se samozřejmě jak jí to dělali, tak mě napadla tahle blbost, no.

Přidejte reakci

Přidat smajlík