Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.7.2016 20:53
lunin

XXX.XXX.109.199

Zdravím, chtěla bych se zeptat, zda nemáte někdo zkušenosti, jestli se může kocour urazit? Máme doma dva 3-leté kocoury a teď jsme si pořídili další dva malé rampelníky :) Nejsou zavřeni v bytě a můžou do baráku, tak i na zahradu. První den co jsme je přinesli, tak starší kocouři naprosto v pohodě. Jenže teď jeden z nich už nepřišel 3dny domů a je naproti u sousedů na zahradě :( i když ho volám prostě nepřijde. Jindy na zavolání dojde a většinou se povaluje u nás a zahradě nebo je doma. Teď nás naprosto ignoruje. Myslíte, že je opravdu uražený a přejde ho to ? Děkuji za odpovědi.

10.7.2016 21:00
lavacca

XXX.XXX.164.49

lunin napsal(a):
Zdravím, chtěla bych se zeptat, zda nemáte někdo zkušenosti, jestli se může kocour urazit? Máme doma dva 3-leté kocoury a teď jsme si pořídili další dva malé rampelníky :) Nejsou zavřeni v bytě a můžou do baráku, tak i na zahradu. První den co jsme je přinesli, tak starší kocouři naprosto v pohodě. Jenže teď jeden z nich už nepřišel 3dny domů a je naproti u sousedů na zahradě :( i když ho volám prostě nepřijde. Jindy na zavolání dojde a většinou se povaluje u nás a zahradě nebo je doma. Teď nás naprosto ignoruje. Myslíte, že je opravdu uražený a přejde ho to ? Děkuji za odpovědi.

Přinesli jste mu doma vetřelce, chápu, že z toho není zrovna odvázaný. ;) Nicméně měl by si časem na nové přírůstky zvyknout. Jak dlouho to bude trvat, těžko říci - někdy je to týden, jindy měsíc či i déle...

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.7.2016 06:39

Není uražený, je ve stresu! A přejít to může, zvykne si, ale může být i hůř, záleží na povaze jednoho každého (až budou noví dospívat - pokud to jsou taky kocouři). Určitě bych se ho snažila přesvědčit, že mu od koťat nic nehrozí a že k vám i nadále patří.

11.7.2016 09:58
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Já nějak nemůžu přijít na to, proč lidé implantují zvířatům lidské myšlení a jednání. Neumím si představit, že by se zvíře umělo urazit smajlík. To je výsadou jen některých hloupých lidí; odhaduji, že zvířata touto nesmyslnou vlastností vůbec nejsou vybavena smajlík.
Spíš si fakt myslím, že zvíře řeší především možnost ztráty obživy a určitou míru stresu, protože prostě neví, jak s novou situací naložit a není jak mu to vysvětlit, když nerozumí lidské řeči.
Jak píše "hmn" - prostě kocoura přesvědčte (nevím jak), že si Vámi může být jisté.

11.7.2016 14:42
joanne.s

XXX.XXX.17.114

Lunin: Věnujte se mu denně, jako dřív, a dejte mu trochu času. Mazlit /pokud chce/, krmit z ruky, pamlsek apod.

11.7.2016 15:04
Kočičí svět

XXX.XXX.199.27

Ano, je uražený. I kočky mají tuto vlastnost. Naše kočky bývají taky uražené. Je klidně možné, že už u sousedů zůstane, když teď máte nové mazlíčky Kočky už jsou takové.

11.7.2016 15:19
lavacca

XXX.XXX.164.49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Není uražený, je ve stresu! A přejít to může, zvykne si, ale může být i hůř, záleží na povaze jednoho každého (až budou noví dospívat - pokud to jsou taky kocouři). Určitě bych se ho snažila přesvědčit, že mu od koťat nic nehrozí a že k vám i nadále patří.

Tak to jsem nějak brala jako samozřejmost, že se mu bude paní snažit dál, co nejvíce věnovat a chodit ho krmit, apod. že jsem to ani nezmiňovala...

11.7.2016 15:52
lunin

XXX.XXX.109.199

Pořád ho volám, jestli nepřijde a zatím nic :/ Dnes jsem koukala k sousedům a nikde jsem ho neviděla. Jinak je samozřejmé, že se mu budu věnovat :) Koťata jsou kocourci a je to jeho potomstvo. Doufám, že ho to přejde . Dost nám na něm záleží a neradi bychom o něj přišli.

11.7.2016 16:26
Laila.aila

XXX.XXX.97.219

No taky jsme měli kočku co dokázala být uražená i dva dni, když jí mamka něco vyčetla jenom slovně se urazila a šla ven a dva dni se neukázala a to normálně chodila domů pořád.

12.7.2016 07:23
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Kočičí svět napsal(a):
Ano, je uražený. I kočky mají tuto vlastnost. Naše kočky bývají taky uražené. Je klidně možné, že už u sousedů zůstane, když teď máte nové mazlíčky Kočky už jsou takové.

No já si myslím, že se někdy zvířatům přisuzují jen lidské domněnky smajlík.

12.7.2016 07:25
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Laila.aila napsal(a):
No taky jsme měli kočku co dokázala být uražená i dva dni, když jí mamka něco vyčetla jenom slovně se urazila a šla ven a dva dni se neukázala a to normálně chodila domů pořád.

A nikdy Vás nenapadlo, že se třeba jen bojí? Že je ten občasný spucung pro ni nezvyklý a stresující? smajlík Když teda vycházíme z toho, jak kočky potřebují stálost...?
Vždyť je přirozené, že když na mě někdo hartusí, asi se mu radši vyhnu. Ale že by si zvíře řeklo "pche, já se urazím a potrestám ji tím, že za ní naschvál pár dní nepřijdu? (To snad ne) smajlík smajlík smajlík

12.7.2016 08:01
Laila.aila

XXX.XXX.97.219

Jenomže to nebyl velký hlasitý spucung, ale spíš se na sebe podívej jak vypadáš ty čuně běž si umít kožíšek, protože se někde vyválela. Nikdy nebyli ani fyzicky trestané stačilo pokárat a pokud věděli, že dostali kárung oprávněně urážka nebyla, ale přeci pokárání za její vzorný vypudrovaný kožich hlínou není na kárání to panička přehnala. Pokud něco bat omylem shodila a řeklo se jí třeba ty nemehlo a podobně tak to vzala v klidu. Uražená byla jen když měla pocit, že dostala vynadáno neprávem. Pak bud se ani neukázala nebo nereagovala na jméno a to byla záprdelka. Už není mezi námi 7 let selhali ji v 15 letech ledviny a museli jsme jí nechat uspat. Ale ve spánku se s mámou ještě přišla v podobě snu rozloučit a poděkovat za krásný život a že jí nenechala dlouho trpět máma byla špatná z toho, že jí musela uspat je pravda, že když se na mě podívala naposled v očích bylo vidět, že ví co přijde byla smutná, ale smířená na ten pohled nezapomenu nikdy.

12.7.2016 08:26
Kočičí svět

XXX.XXX.199.27

RomčaJelča napsal(a):
No já si myslím, že se někdy zvířatům přisuzují jen lidské domněnky smajlík.

Ne, ne, v tom případě jste asi ještě uraženou kočku nezažila. člověk se nad tím docela dobře pobaví. my jsme ji museli odprosit, chtěli jsme ji pohladit pod bradičkou, ale držela hlavu tak pevně na zemi, že to nešlo. byla uražená. nebo když si s kočkou hrajeme a přijde se zapojit i kocour, kočka se okamžitě urazí a odejde. a žádný stres ani strach to fakt není. čistá uraženost

12.7.2016 10:01
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Kočičí svět napsal(a):
Ne, ne, v tom případě jste asi ještě uraženou kočku nezažila. člověk se nad tím docela dobře pobaví. my jsme ji museli odprosit, chtěli jsme ji pohladit pod bradičkou, ale držela hlavu tak pevně na zemi, že to nešlo. byla uražená. nebo když si s kočkou hrajeme a přijde se zapojit i kocour, kočka se okamžitě urazí a odejde. a žádný stres ani strach to fakt není. čistá uraženost

Ne, asi nezažila.
Já od našeho kocoura dostávám spucung, když se vracím po víkendu z chalupy. Teda - neurážím se, naopak mu nandám dobrého papáníčka a hladím a hladím a udobřuju smajlík.

12.7.2016 10:03
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Lailo, tak to je mi líto. Ale 15 let je dobrý věk. Určitě se u Vás měla dobře.

12.7.2016 15:20
Laila.aila

XXX.XXX.97.219

Není čeho litovat, když jsem tehdá přišla z práce a Lucinka se snažila dojít do kuchyně se napít a co krok se jí podlomili nožičky okamžitě jsme šli na veterinu doktor řekl že to nemá cenu že jí nefugují ledviny pořád měla žízeň a přitom byla dehydratovaná tak, že měla i popraskané oční bulvy jak suchou zem, když neprší většinou já rozhodnu, že se měla kočka uspat mamina to nezvládne i když je bývalí zdravotník. Místo Lucinky( obyčerná černá kočka) má máma Dinušku a její dcerku Sunny jsou to nerozlučná dvojka a máma k nim přilnula nejvíc ze všech koček co kdy měla Dinuška je kříženka obyčejné kočky s tureckou angorou PP ( tatin) a povaha je po tatinovi, takže kočko pes a záprdelka a sunny měla nejspíš tatina kříženca sibiřky, protože má hustou dlouhou a hlavně nepromokavou a rychle schnoucí srst. Když je musíme okoupat protože mají blechy od ježků venku tak jí je to aj jedno sice se jí nelíbí, že jí našamponujeme držkuje, ale drží a za 10 minut je uúplně suchá cizí lidé se pořád ptají zda je s PP a nevěří, že je kříženec ulice obě už jsou vykastrované, ale být venku na zahradě toho se nikdy nevzdají jsou to miláčci no a Dinča. když sem se před rokem a půl odstěhovala se se mnou ani nebavila jak byla mńa mě naserinkaná prominte to slovo ale fakt to byla uražená taky ted už se smířila že jezdím jen na náštevy ale chovat se už odemě moc nenechá jo hladit, když ona to má pod kontrolou to jo ale když stojí na zemy a uražená byla, protože když měla rok a půl měla úraz zlomenou kyčel a druhou posunutou o 2cm doktoři jí dávali 10% že se z toho vyhrabe a za 2 dni už skákala na stůl a na okno, tak jí přestali dávat injekci proti bolesti, aby přestala no a teď jí je už 7let a je zdravá a čilá někdy až moc, když ji chytnou jak my říkáme roupy.

23.7.2016 21:18
lunin

XXX.XXX.109.199

Zdravím, tak kocour se ještě pořád nevrátil Před pár dny jsem ho viděla u plotu a když jsem za ním šla, tak přede mnou utekl Asi je to už marný.

23.7.2016 21:39
rapotacka11

XXX.XXX.32.203

Čím se živí ?
Proč jste je neseznámili a pomalu na sebe nezvykali ?
Přeci jim nenasadím do jejich rajónu, jen tak, vetřelce .

23.7.2016 22:04
fikovnice

XXX.XXX.240.1

rapotacka11 napsal(a):
Čím se živí ?
Proč jste je neseznámili a pomalu na sebe nezvykali ?
Přeci jim nenasadím do jejich rajónu, jen tak, vetřelce .

No jo, ale když už se stalo, tak co teď vymyslet? Mě nic nenapadá, snad jen dát pryč ty nové mladé - ti si ještě u jiných zvyknou. Fakt nevím, co poradit...

24.7.2016 10:57
lunin

XXX.XXX.109.199

No už se, tak stalo Když jsme je přinesli, tak první den je kocour bral úplně v pohodě. A až ten druhý den už nepřišel domů. Jinak sousedka má naproti také kočky a mají venku misku s granulemi, tak pravděpodobně chodí tam A ty koťata jsou od ní, tak je zná. Druhý kocour je naprosto v pohodě. Čistí jim kožíšky a tulí se k sobě.

22.8.2016 18:47
lunin

XXX.XXX.109.199

Tak kocour i po takové době stále nepřišel. Už jsem zoufalá Nikde jsem ho ani neviděla a to jsem prolezla vesnici

22.8.2016 22:32
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

fikovnice napsal(a):
No jo, ale když už se stalo, tak co teď vymyslet? Mě nic nenapadá, snad jen dát pryč ty nové mladé - ti si ještě u jiných zvyknou. Fakt nevím, co poradit...

V týdnu jsem kvůli našim návštěvám byla 2x v Pelíšku, abychom jim ukázali, co tu v Brně máme smajlík. Mají tam asi 11 koček (hned bych je všecky brala), tam by se mohla nějaká ta koťátka uchytit. Akorát mi teda připadly všecky kočičky dost hubené, ale třeba mám zkreslený pohled proti našemu vzrostlému kocourovi.

22.8.2016 22:34
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

lunin napsal(a):
No už se, tak stalo Když jsme je přinesli, tak první den je kocour bral úplně v pohodě. A až ten druhý den už nepřišel domů. Jinak sousedka má naproti také kočky a mají venku misku s granulemi, tak pravděpodobně chodí tam A ty koťata jsou od ní, tak je zná. Druhý kocour je naprosto v pohodě. Čistí jim kožíšky a tulí se k sobě.

Noa nevyplatilo by se "vyhlásit boj" kocourovým chuťovým buňkám? Což takhle dát před vaše dveře misku s něčím ale fakt echt lahodným, čemu kocouřisko neodolá? Jsou to jen zvířata, city jim připisujeme my, ale oni jdou hlavně za potravou...

22.8.2016 22:49
lunin

XXX.XXX.109.199

No já stále věřila, že kvůli mlskám přijde, ale musí někde dostávat najíst. Má sice obojek, ale je to velký krásný kocour, tak třeba ho někdo na žrádlo nalákal a ukradl Sousedka mi říkala, že ho viděla, tak před 3-mi týdny, ale že se nenechal chytit. Koťata co mám už jsou také neučená na zavolání a dost jsme si na ně zvykli, tak už bych je také nedala.

22.8.2016 23:06
fikovnice

XXX.XXX.30.49

RomčaJelča napsal(a):
V týdnu jsem kvůli našim návštěvám byla 2x v Pelíšku, abychom jim ukázali, co tu v Brně máme smajlík. Mají tam asi 11 koček (hned bych je všecky brala), tam by se mohla nějaká ta koťátka uchytit. Akorát mi teda připadly všecky kočičky dost hubené, ale třeba mám zkreslený pohled proti našemu vzrostlému kocourovi.

Jé, co je to Pelíšek? Ta kočičí kavárna?

23.8.2016 18:50
Machyska

XXX.XXX.252.23

lunin napsal(a):
Zdravím, tak kocour se ještě pořád nevrátil Před pár dny jsem ho viděla u plotu a když jsem za ním šla, tak přede mnou utekl Asi je to už marný.

Jak je to dlouho co odešel, kočky jsou "nevděčné" potvůrky a nastěhují se tam, kde je jim zrovna lépe. Nic není ztraceno, může se klidně vrátit a dělat, jako že se nic nestalo. Také bych vyzkoušela nějaký mlsek co měl rád.

Tatínkův kocour bydlel u jednoho souseda, přes půl dědiny, asi půl roku, tatík si myslel, že uhynul a pořídil si nového (opět černého). Jednou seděl na zahradě a volal jako vždy na kocoura, ten přišel a začal se mazlit, tatínkovi se nějak nezdála jeho srst a najednou si všiml, jeho upířích zoubků, to mladý neměl a měl jemnější srst. Místo mladého kocoura mazlil toho původního a mladý seděl opodál a sledoval to. Zůstali oba

Co letáky s odměnou, občas pomohou.

23.8.2016 20:33
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Machyska napsal(a):
Jak je to dlouho co odešel, kočky jsou "nevděčné" potvůrky a nastěhují se tam, kde je jim zrovna lépe. Nic není ztraceno, může se klidně vrátit a dělat, jako že se nic nestalo. Také bych vyzkoušela nějaký mlsek co měl rád.

Tatínkův kocour bydlel u jednoho souseda, přes půl dědiny, asi půl roku, tatík si myslel, že uhynul a pořídil si nového (opět černého). Jednou seděl na zahradě a volal jako vždy na kocoura, ten přišel a začal se mazlit, tatínkovi se nějak nezdála jeho srst a najednou si všiml, jeho upířích zoubků, to mladý neměl a měl jemnější srst. Místo mladého kocoura mazlil toho původního a mladý seděl opodál a sledoval to. Zůstali oba

Co letáky s odměnou, občas pomohou.

23.8.2016 21:01
lunin

XXX.XXX.109.199

Je to měsíc a půl zhruba co není doma Zkusím se ještě poptat lidí, zda ho třeba nemá někdo na zahradě a nekrmí ho. Pokud ho najdu chci ho hned vykastrovat, tak třeba by se něco změnilo. Chtěla jsem dát nějaké mlsky ke dveřím, jestli by něco ubylo, ale venku je druhý kocour a ten by to všechno zbaštil. Domů chodí jen na jídlo jinak nechce být zavřený.

23.8.2016 21:35
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

fikovnice napsal(a):
Jé, co je to Pelíšek? Ta kočičí kavárna?

Ano, a je to tam fakt docela příjemné. Majitelé jsou sympatičtí. Sice teda zákusky např. za 65 Kč a limča za 44 Kč a kočičky jsou na můj vkus dost hubené, ale stojí to za návštěvu. smajlík
Jsou na: tř. Kpt. Jaroše 1947/37A.

23.8.2016 21:37
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

Taky si myslím, že letáky by mohly pomoct. Nejlíp teda s fotkou. Za sebe si moc neumím představit, že bych záměrně vzala z ulice nějakou kočku jen proto, že se mi líbí.

23.8.2016 21:54
Machyska

XXX.XXX.252.23

RomčaJelča napsal(a):
Taky si myslím, že letáky by mohly pomoct. Nejlíp teda s fotkou. Za sebe si moc neumím představit, že bych záměrně vzala z ulice nějakou kočku jen proto, že se mi líbí.

Nemuseli ho vzít, dali mu papání a on zůstal, nechtěl se dělit o páníčky a tam je má třeba jen pro sebe.
Než jsem si pořídila naše kočičky, tak k nám chodil asi dva roky kocourek od sousedů, měli těch koček asi 7, ale chodil jen on. Byl neskutečný mazel, léto trávil pořád u nás na terase a naším usilovným mazlením. V zimě byl doma u sousedů, to ven téměř nechodil. Bylo nám smutno, ale mnohem víc, když na jaře nepřišel. Bohužel ho zakousl nějaký pes kousek od jeho domova, obrečeli jsme to se sousedy všichni.

Informace o tom, že nebyl kastrovaný je nová, to se může taky toulat, jak to nekastrovaní kocouři dělají...

23.8.2016 22:15
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

Machyska napsal(a):
Nemuseli ho vzít, dali mu papání a on zůstal, nechtěl se dělit o páníčky a tam je má třeba jen pro sebe.
Než jsem si pořídila naše kočičky, tak k nám chodil asi dva roky kocourek od sousedů, měli těch koček asi 7, ale chodil jen on. Byl neskutečný mazel, léto trávil pořád u nás na terase a naším usilovným mazlením. V zimě byl doma u sousedů, to ven téměř nechodil. Bylo nám smutno, ale mnohem víc, když na jaře nepřišel. Bohužel ho zakousl nějaký pes kousek od jeho domova, obrečeli jsme to se sousedy všichni.

Informace o tom, že nebyl kastrovaný je nová, to se může taky toulat, jak to nekastrovaní kocouři dělají...

Jasně, já jsem reagovala na větu Lunin: Má sice obojek, ale je to velký krásný kocour, tak třeba ho někdo na žrádlo nalákal a ukradl

24.8.2016 06:38
fikovnice

XXX.XXX.30.49

RomčaJelča napsal(a):
Ano, a je to tam fakt docela příjemné. Majitelé jsou sympatičtí. Sice teda zákusky např. za 65 Kč a limča za 44 Kč a kočičky jsou na můj vkus dost hubené, ale stojí to za návštěvu. smajlík
Jsou na: tř. Kpt. Jaroše 1947/37A.

Děkuji. A točené pivko tam mají? Na zákusky mě nenalákaj...

24.8.2016 07:53
joanne.s

XXX.XXX.3.103

V Pelíšku jsem nebyla, ale četla jsem, že se jedná o kavárnu umisťovací - jako jediná z kočičích kaváren v ČR.
Myšlenka je to hezká. Ovšem zároveň právě to může být důvod, proč tamní kočky nebudou tak klidné, mazlicí, případně dlouhodobě dobře živené, jako v jiných kočičích kavárnách..

25.8.2016 07:41
fikovnice

XXX.XXX.30.49

joanne.s napsal(a):
V Pelíšku jsem nebyla, ale četla jsem, že se jedná o kavárnu umisťovací - jako jediná z kočičích kaváren v ČR.
Myšlenka je to hezká. Ovšem zároveň právě to může být důvod, proč tamní kočky nebudou tak klidné, mazlicí, případně dlouhodobě dobře živené, jako v jiných kočičích kavárnách..

...no a po mých zkušenostech (a nejen mých - viz "Acamar") - koncentrace více koček na jednom místě - a máme tu snad geometrický nárůst rizika nějaké nemoci, byť zatím třeba v latentní formě, jak jsem to měla u malého...
Dostala jsem do SZ od někoho z Vás (nechci jmenovat) dotaz, zda bych mladého adoptovala, kdybych již tehdy (leden 15) věděla, že je FeLV pozitivní. Proto, že jeden z důvodů jeho pořízení bylo, že měl být kamarádem staršího kocoura, tak odpověď zní ne. Neadoptovala bych jej ke zdravému kocourovi. Ale u něj také nemám testy hotové, takže také může být nosičem nemocí. Prostě větší koncentrace koček = rizikové prostředí. Ráda bych tam někdy zašla...ale už jsem i uvažovala o tom, zda bych nemohla přinést mladému (a ostatně i velkému) domů nějakého parazita, bakterii, (co já vím - na podrážce bot apod.)...

25.8.2016 12:29
Acamar

XXX.XXX.158.162

fikovnice napsal(a):
...no a po mých zkušenostech (a nejen mých - viz "Acamar") - koncentrace více koček na jednom místě - a máme tu snad geometrický nárůst rizika nějaké nemoci, byť zatím třeba v latentní formě, jak jsem to měla u malého...
Dostala jsem do SZ od někoho z Vás (nechci jmenovat) dotaz, zda bych mladého adoptovala, kdybych již tehdy (leden 15) věděla, že je FeLV pozitivní. Proto, že jeden z důvodů jeho pořízení bylo, že měl být kamarádem staršího kocoura, tak odpověď zní ne. Neadoptovala bych jej ke zdravému kocourovi. Ale u něj také nemám testy hotové, takže také může být nosičem nemocí. Prostě větší koncentrace koček = rizikové prostředí. Ráda bych tam někdy zašla...ale už jsem i uvažovala o tom, zda bych nemohla přinést mladému (a ostatně i velkému) domů nějakého parazita, bakterii, (co já vím - na podrážce bot apod.)...

Ano, to chápu. Taky jsem teď vyhlásila embargo na hlazení toulavých koček a pod.

Tak v té umisťovací kavárně by snad nemělo být těch koček tolik, a když jsou "na veřejnosti", čekala bych, že budou nějak hlídané po té zdravotní stránce.
Ale já jsem takový idealista. O útulcích jsem si také myslela, že je provozují lidé, kteří tomu fakt rozumí, ale není tomu vždycky tak.
Uvažovala jsem i o založení vlákna čistě ohledně zkušeností s útulky (kočkami z nich), že by to mohlo být užitečné a zajímavé čtení, třeba by to i někomu, kdo se rozhoduje, zda vzít kočku z útulku mohlo pomoci v rozhodování - jaká to má rizika, které útulky ano nebo ne... Kdybych věděla, co vím dnes, vzala bych si spíš kočky na inzerát nebo klidně i z ulice, a měly by větší šanci...Co myslíte "Fíkovnice"?

25.8.2016 14:06
Machyska

XXX.XXX.252.23

Acamar napsal(a):
Ano, to chápu. Taky jsem teď vyhlásila embargo na hlazení toulavých koček a pod.

Tak v té umisťovací kavárně by snad nemělo být těch koček tolik, a když jsou "na veřejnosti", čekala bych, že budou nějak hlídané po té zdravotní stránce.
Ale já jsem takový idealista. O útulcích jsem si také myslela, že je provozují lidé, kteří tomu fakt rozumí, ale není tomu vždycky tak.
Uvažovala jsem i o založení vlákna čistě ohledně zkušeností s útulky (kočkami z nich), že by to mohlo být užitečné a zajímavé čtení, třeba by to i někomu, kdo se rozhoduje, zda vzít kočku z útulku mohlo pomoci v rozhodování - jaká to má rizika, které útulky ano nebo ne... Kdybych věděla, co vím dnes, vzala bych si spíš kočky na inzerát nebo klidně i z ulice, a měly by větší šanci...Co myslíte "Fíkovnice"?

Věřím, že kavárna, zvlášť kočičí musí být důkladně hlídaná hygienickou stanicí, vždyť se tam připravuj pochutiny pro lidi. Pokud by nefungovalo toto, tak už nic.

25.8.2016 16:23
joanne.s

XXX.XXX.2.249

Acamar napsal(a):

Snad to tak je.

každopádně je jistě snazší, a reálnější zdravotní stav zkontrolovat a ohlídat, když kavárna není umisťovací - tudíž se v ní kočky netočí, ale je tam pořád těch samých šest, jako na začátku. Plus se mi líbilo, když jsem mohla pročíst takový kočičí manuál - kolik které kočeně je měsíců či let, jakého je pohlaví, jaký měla osud, jestli tu má sourozence, kde snese hladit, která sekne drápkem atd.

25.8.2016 16:29
joanne.s

XXX.XXX.2.249

Machyska napsal(a):
Věřím, že kavárna, zvlášť kočičí musí být důkladně hlídaná hygienickou stanicí, vždyť se tam připravuj pochutiny pro lidi. Pokud by nefungovalo toto, tak už nic.

Třikrát jsem navštívila jinou kavárnu /neumisťovací/ v Oc, a to víte, že je striktní zákaz vstupu koček do kuchyňského zázemí.

Ale jaké konkrétní testy kočkám dělali, a jaké ne - ví bůh..

25.8.2016 17:28
RychlaRota

XXX.XXX.210.93

joanne.s napsal(a):
Třikrát jsem navštívila jinou kavárnu /neumisťovací/ v Oc, a to víte, že je striktní zákaz vstupu koček do kuchyňského zázemí.

Ohladom pelisku, samozrejme hygiena musi byt. Vybavovanie samotneho povolenia na provozovanie a kontrola je casta predsa len ludia a zvieratka.

Kocicky su vyberane a nebrane priamo z ulice, ale od opustenych kocicich tlapiek.coz neni utulok, ale obcianske zdruzenie. Kocicky najprv musia byt zdravotne v poriadku presetrene vetom a hlavne mat povahu aby zvladli pobyt v kaviarni. Takze nie kazda kocicka sa tam dostane a tym ze su z jedneho zdroja sa kocicky co tam idu poznaju navzajom. Nastastie su adopcie relativne rychle tak z toho kocicky stres nemaju, majitelia kaviarne peclivo vyberaju majitelov pre kocicky/ ved ich pozname, kazda ma svoj vlastny charakter a potreby / a vysledok vsetci su spokojni. A musim uznat ze vdaka pelisku a pobytu tam su kocicky velmi socializovane, lebo ak ste tam niekedy boli tak viete aka prijemna kocicia atmosfera tam vladne, ked sa stretne tolko kocicich milovnikov

vela mojich kamaratov ma odtial kocicakov a su to veliky mazli a blizkost cloveka vyhladavaju

25.8.2016 17:34
Machyska

XXX.XXX.252.23

joanne.s napsal(a):

Mám velké mínus - ještě jsem v žádné takové kavárně nebyla , musím to co nejdříve napravit.

25.8.2016 17:42
RychlaRota

XXX.XXX.210.93

fikovnice napsal(a):

Pivo maju "Kocoura" :D:D ale len lahvove.

29.8.2016 10:48
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

fikovnice napsal(a):

I Ty jedna gurmetko smajlík.ne, pivo tam nejspíš nemají (nevšimla jsem si), na mě to tam působí spíš ve stylu "bio". Ale je tam opravdu takové příjemné.

29.8.2016 10:58
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

joanne.s napsal(a):

Ano, je umisťovací a kočky byly tak pěkné, že jsem se musela držet, abych si je všecky neodnesla smajlík.
Tamní kočky jsou výborné! Nejsou plaché, naopak, dvě se nám vehementně dobývaly do tašky smajlík. Šikovné, já jsem tam se synovcem zašla ráda, protože prý v jednom městě v Čechách majitel segru i synovce (podotýkám, že je to absolutně tichý, klidný a mírný kluk) zpražil hned ve dveřích, aby nesahali na kočky (no tak pro 11letého kluka o ničem, že) a měl sto dalších protivných připomínek, tudíž už tam nezavítali, zatímco v Pelíšku jsou opravdu majitelé usměvaví, sympatičtí.
Na můj vkus jsou kočeny sice trošku hubenější, ale je dost možné, že ty moje doma jsou zas přežrané, no tak mám třeba zkreslený pohled. smajlík
S tou hygienou, zdálo se mi to tam O.K. a samozřejmě jsem se jako pouhý návštěvník, který tam vlezl dobrovolně, nevyptávala na očkovací průkazy; popravdě mně je to jako staršímu kusu, který už rodit nebude, tak nějak jedno. smajlík V mém rodném městě zbudovali v ZOO koutek, kde jsou děti mezi ovcemi, slepicemi, kozami... no člověk prostě nesmí být hysterický smajlík, jsme holt součást přírody a na jednom případu v mé rodině vím, co dokáže s kůží dítěte udělat Domestos a přehnaná hygiena..

29.8.2016 10:59
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Machyska napsal(a):
Mám velké mínus - ještě jsem v žádné takové kavárně nebyla , musím to co nejdříve napravit.

Jojo, určitě se zajdi podívat smajlík. Je to zas holt něco jiného, než nějaká obyčejná cukrárna či restaurace...

Ještě ohledně té plachosti - mně během chvilky jedno kotě rozvázalo ozdobnou šňůrku, co mám vzadu na halence. Ucítila jsem mírné škubání a bylo mi to jasné smajlík.

29.8.2016 20:14
Machyska

XXX.XXX.252.23

RomčaJelča napsal(a):
Jojo, určitě se zajdi podívat smajlík. Je to zas holt něco jiného, než nějaká obyčejná cukrárna či restaurace...

Ještě ohledně té plachosti - mně během chvilky jedno kotě rozvázalo ozdobnou šňůrku, co mám vzadu na halence. Ucítila jsem mírné škubání a bylo mi to jasné smajlík.

Jo, jo, už se to plánuje , budu mít na konci září dovolenou, tak do nějaké určitě zajedu. Už teď se moc těším.

Dělám, jako bych těch koček neměla dost

Doufám, že halenka nedržela jen na tu šňůrku

30.8.2016 09:07
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Machyska napsal(a):
Jo, jo, už se to plánuje , budu mít na konci září dovolenou, tak do nějaké určitě zajedu. Už teď se moc těším.

Dělám, jako bych těch koček neměla dost

Na to už nemám věk. Šňůrka je jen ozdobná.

30.8.2016 10:08
Acamar

XXX.XXX.57.109

RomčaJelča napsal(a):

Já chcu též do kočičí kavárny Musím se zmobilizovat, mňaukafé mám po cestě z práce. Tak co mi pořád brání?

30.8.2016 16:00
Machyska

XXX.XXX.252.23

Acamar napsal(a):

Já chcu též do kočičí kavárny Musím se zmobilizovat, mňaukafé mám po cestě z práce. Tak co mi pořád brání?

Až pojedu, tak se ozvu

30.8.2016 16:00
Machyska

XXX.XXX.252.23

RomčaJelča napsal(a):

Člověk nikdy neví , mohla to být pro hosty mnohem větší zábava.

30.8.2016 18:23
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

Machyska napsal(a):
Člověk nikdy neví , mohla to být pro hosty mnohem větší zábava.

No, tam ale byly jen maminy s malými dětmi, tak...
Ale jsem ráda, že šňůrka splnila účel a aspoň jedno kotě se dobře zabavilo smajlík.

30.8.2016 18:27
Machyska

XXX.XXX.252.23

RomčaJelča napsal(a):
No, tam ale byly jen maminy s malými dětmi, tak...
Ale jsem ráda, že šňůrka splnila účel a aspoň jedno kotě se dobře zabavilo smajlík.

31.8.2016 09:23
Acamar

XXX.XXX.57.109

Machyska napsal(a):
Až pojedu, tak se ozvu

Ano, ano -beru

11.10.2017 18:50
lunin

XXX.XXX.109.199

Chtěla bych se Vám pochlubit, že se nám konečně vrátil náš uražený kocour po roce a čtvrt

11.10.2017 19:41
lavacca

XXX.XXX.218.25

lunin napsal(a):
Chtěla bych se Vám pochlubit, že se nám konečně vrátil náš uražený kocour po roce a čtvrt

Tak to je úžasná zprava!

11.10.2017 19:45
lunin

XXX.XXX.109.199

Ale, že mu to trvalo už jsme tomu ani nevěřili . Teď nám, ale terorizuje jednoho kocourka, tak kluk půjde vykastrovat :)..

11.10.2017 19:51
ladd

XXX.XXX.24.149

lunin napsal(a):
Ale, že mu to trvalo už jsme tomu ani nevěřili . Teď nám, ale terorizuje jednoho kocourka, tak kluk půjde vykastrovat :)..

Právě jsem chtěl napsat, že asi tušil, že půjde na kastraci, tak si rok a čtvrt užíval.

11.10.2017 19:53
lunin

XXX.XXX.109.199

Bude mít po hrátkách . Sice není povahově jako dřív, ale věřím, že z něj zase bude medvídek. Už se smířil s tím, že máme 4 kočky

11.10.2017 19:53

tak to je úžasná zpráva! Je v dobrém stavu? Přišel sám? A co malí - teď velcí kočičáci?

11.10.2017 20:15
lunin

XXX.XXX.109.199

Jo vypadá dobře. Váží 6kilo, tak se špatně vůbec neměl :). Jednoho kocourka nám bohužel přejeli a toho druhého terorizuje. Pak máme stejně starého a s tím je v pohodě a 2 kočičky ty také bere. Pouze toho jednoho nemá rád, přitom si ho vůbec nevšímá. Jinak začal chodit k nám na zahradu, tak jsem ho lákala na konzervu až nakonec neodolal a teď už chodí každý den i přespává doma :). Kočky mají opravdu zvláštní povahu.

11.10.2017 22:44
ladd

XXX.XXX.24.149

Takže teď zase smutní ten, kdo ho do teď vykrmoval..

12.10.2017 14:18
lunin

XXX.XXX.109.199

Nesmutní nikdo, protože k nikomu nešel. Jen chodil vybírat misky jiným čičinám.

13.10.2017 19:22
Machyska

XXX.XXX.252.23

Konečně doma... To bych už ani nevěřila, že je to po takové době možné.

Gratuluji ke staronvé kočičce.

15.10.2017 14:33
lunin

XXX.XXX.109.199

No my jsme tomu už také nedávali naději . Teď si na mě skočí, že chce pochovat jakoby se nic nestalo . Akorát teď zase trucuje druhý kocourek, který nebyl doma už 3-tí den . Doufám, že po kastraci našeho tuláka se srovnají. A nikdo už nebude dělat uraženého.

Přidejte reakci

Přidat smajlík