Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.7.2016 18:00
sarka73

XXX.XXX.4.236

Dobrý den,
s přítelem jsme si pořídili k naší již roční kočce malého kocourka (po doporučení veterinářky).
Kočka samozřejmě už papká granulky pro dospělé, ale pro kocourka jsme koupili granulky pro koťátka. Bohužel to nejde nijak rozdělit, aby jeden nejedl od toho druhého a tak se vás ptám o radu, jak jste toto vyřešili? Dávali jste jim granulky jen pro koťátka? Roční kočka už je dospělá a vykastrovaná a já se bojím, aby jí granulky pro koťátka nijak neublížily a naopak - pokud bude kocourek uždibovat od velké kočky granule...

Předem děkuji za odpověď,
s pozdravem Mládková...

11.7.2016 19:15
joanne.s

XXX.XXX.2.52

Top granule bývají často označeny jako All life stages -pro všechny životní etapy. jinak můžu doporučit Orijen Cat and kitten, i velikostně jsou akorátní pro oba.

11.7.2016 19:24
sarka73

XXX.XXX.4.236

Moc děkuji za odpověď.
A myslíte si, že pokud budeme oběma dávat granulky pro koťátka, tak to nějak ublíží velké kočce?
Samozřejmě jim nijak nechceme ublížit, jen už jsme koupili "Brit kitten" a neměli bychom pro něj využití..

11.7.2016 19:25
sarka73

XXX.XXX.4.236

joanne.s napsal(a):
Top granule bývají často označeny jako All life stages -pro všechny životní etapy. jinak můžu doporučit Orijen Cat and kitten, i velikostně jsou akorátní pro oba.

Moc děkuji za odpověď.
A myslíte si, že pokud budeme oběma dávat granulky pro koťátka, tak to nějak ublíží velké kočce?
Samozřejmě jim nijak nechceme ublížit, jen už jsme koupili "Brit kitten" a neměli bychom pro něj využití..

11.7.2016 19:37
joanne.s

XXX.XXX.2.52

Neublíží, max po nich může přibrat /jsou výživnější.

je i možnost míchat s adult. Nebo krmit každou kočku odděleně.

11.7.2016 21:28
Tina125

XXX.XXX.12.95

joanne.s napsal(a):

je i možnost míchat s adult. Nebo krmit každou kočku odděleně.

No vidíte a já vždy všude četla, že je to jen reklamní tah...

11.7.2016 21:47
lavacca

XXX.XXX.164.49

Tina125 napsal(a):

No vidíte a já vždy všude četla, že je to jen reklamní tah...

Reklamní tah je rozdělování na indoor, aoutdoor, různá plemena, apod. ;)

Smysl dává rozdělení kotě (tučnější granule pro kotě v růstu), adult a senior/kastrát (pro kočku, jež má už méně pohybu a tloustla by na adultkách).

Nicméně ty lepší značky mají většinou jen kitten a adult rozdělení a kitten je trochu tučnější, ale hlavně má ty granulyk o dost menší přizpůsobené právě koťátkům. :).

11.7.2016 22:04
Tina125

XXX.XXX.12.95

lavacca napsal(a):
Reklamní tah je rozdělování na indoor, aoutdoor, různá plemena, apod. ;)

Smysl dává rozdělení kotě (tučnější granule pro kotě v růstu), adult a senior/kastrát (pro kočku, jež má už méně pohybu a tloustla by na adultkách).

Nicméně ty lepší značky mají většinou jen kitten a adult rozdělení a kitten je trochu tučnější, ale hlavně má ty granulyk o dost menší přizpůsobené právě koťátkům. :).

Ono bych řekla, že asi hlavně záleží na tom co je to za značku. Mohly bychom polemizovat i o tom indoor atd. Když kouknete na složení indoor, tak je tam taky míň bílkovin, tuku atd.

Ale máte pravdu, aniž bych si to uvědomila, tak jsem vlastně napsala hloupost a přitom to vím. Asi to vedro. Řekla bych, že spíš krávovina bude rozdělení dle plemen jako má RC.

Jinak ještě Orijeny mají všechny 3 druhy stejný tvar a velikost. Nejraději mají většinou ty Regional Red. Ale ve výsledku je nedoporučuji, protože je potom velmi těžké kočku převést na jiný, když je to třeba.

12.7.2016 08:13
joanne.s

XXX.XXX.19.34

Ano, ještě jsem zapomněla - kotěcí jsou nejen výživnější, ale i drobnější.
předpokládám, že tak to je ve skutečnosti míněno i u RC - pro velká plemena, malá plemena, light, tučné..

Ale třeba úplně super granule Go natural cat refresh jsou určeny pro dospělé - a jsou drobné jak kotěcí /válečky/. Now! granule od stejného výrobce zrovna tak, jen to jsou kuličky.

12.7.2016 08:19
joanne.s

XXX.XXX.19.34

Tina125 napsal(a):
Ono bych řekla, že asi hlavně záleží na tom co je to za značku. Mohly bychom polemizovat i o tom indoor atd. Když kouknete na složení indoor, tak je tam taky míň bílkovin, tuku atd.

Ale máte pravdu, aniž bych si to uvědomila, tak jsem vlastně napsala hloupost a přitom to vím. Asi to vedro. Řekla bych, že spíš krávovina bude rozdělení dle plemen jako má RC.

Jinak ještě Orijeny mají všechny 3 druhy stejný tvar a velikost. Nejraději mají většinou ty Regional Red. Ale ve výsledku je nedoporučuji, protože je potom velmi těžké kočku převést na jiný, když je to třeba.

Řekla bych že indoor mají méně tuku, a taky přidanou vlákninu /ceulozu apod./ - náhražka trávy, co kočka jinak žere venku, proti bezoárům.

jinak já také krmila Orijen, více pytlů, a přešla jsem z nich bez potízí na další - Canidae Pure, Go natural, Essential Jaguar, momentálně Annamaet grain free.

12.7.2016 08:27
lavacca

XXX.XXX.84.12

joanne.s napsal(a):
Řekla bych že indoor mají méně tuku, a taky přidanou vlákninu /ceulozu apod./ - náhražka trávy, co kočka jinak žere venku, proti bezoárům.

jinak já také krmila Orijen, více pytlů, a přešla jsem z nich bez potízí na další - Canidae Pure, Go natural, Essential Jaguar, momentálně Annamaet grain free.

Co jde právě koukala, tak nejvíce rozdělení mají marketovky, apod.a tam v tom složení jsem ani moc velký rozdíl nenašla. Pořád je to pytel obilí, co kočce nic nedá...

Tak ono asi bude záležet i na jaké granule se přechází - některé jsou výraznější, tak pak to u některých může dělat trochu potíž...

12.7.2016 08:36
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

sarka73 napsal(a):
Dobrý den,
s přítelem jsme si pořídili k naší již roční kočce malého kocourka (po doporučení veterinářky).
Kočka samozřejmě už papká granulky pro dospělé, ale pro kocourka jsme koupili granulky pro koťátka. Bohužel to nejde nijak rozdělit, aby jeden nejedl od toho druhého a tak se vás ptám o radu, jak jste toto vyřešili? Dávali jste jim granulky jen pro koťátka? Roční kočka už je dospělá a vykastrovaná a já se bojím, aby jí granulky pro koťátka nijak neublížily a naopak - pokud bude kocourek uždibovat od velké kočky granule...

Předem děkuji za odpověď,
s pozdravem Mládková...

Krmte i masem.

12.7.2016 10:04
Tina125

XXX.XXX.12.95

joanne.s napsal(a):

Asi bude záležet i na kočce. A samozřejmě aji na těch granulách. My ho převádíme na dietu. No nechce ji. Je mi ho líto. Zatím mu dietní míchám s Orijenama. Takhle to sní a pak hlavně mokrý.

Teď dostává konzervu Hills k/d. Vlastně ani nechápu, proč je to tak nechutně drahý. A někdy přemýšlím jestli mu má opravdu zrovna tohle pomoci. Ale riskujte to.

Přidejte reakci

Přidat smajlík