Terkakras

XXX.XXX.207.1
Nevíte někdo kde sehnat koťátko tohohle plemena kočky? Jsem už bezradná, toužím po kočičce už léta. Prosím o info v případě, že o něčem víte na: t.krasinska@seznam.cz.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Naštěstí nikde.
jestli toužíte po kočičce, je k dispozici spoustu a spoustu zvířat, která nejsou znetvořena.
V ČR naštěstí nikde! Gen, díky kterému má Munchkin krátké nohy, je v homozygotní podobě letální - tj. pokud kotě získá dva krátkonohé geny (jeden od každého z rodičů), umírá v děloze nebo se narodí mrtvé.
Ani heterozygoti nejsou bez rizika. Munchkin trpí predispozicí k spinální lordóze v důsledku zkrácení zádových svalů. Prognóza závisí na závažnosti stavu - těžce postižená koťata nežijí déle než 3 měsíce.
Etika chovu takového plemene je velmi diskutabilní, jelikož se v podstatě jedná o cílené podporování genetické vady. To je důvod, proč FIFe neuznává a nikdy uznávat nebude plemena jako je munchkin, scottish fold apod.
Je fajn, že se Vám munchkin líbí, ale zvažte, zda Vám to opravdu stojí za to...
Terkakras
napsal(a):
Nevíte někdo kde sehnat koťátko tohohle plemena kočky? Jsem už bezradná, toužím po kočičce už léta. Prosím o info v případě, že o něčem víte na: t.krasinska@seznam.cz.
Promiňte, ale...

Ale TICA jej uznává, že jo?
Annie H.

XXX.XXX.235.247
Našla jsem maďarské stránky, kde by snad kočky tohoto plemene měli mít. Také po takové kočičce toužím.
Stránka je:
munchkinkittens.eu
Ano, TICA je uznává
-A.
Annie H.
napsal(a):
Našla jsem maďarské stránky, kde by snad kočky tohoto plemene měli mít. Také po takové kočičce toužím.
Stránka je:
munchkinkittens.eu
Ano, TICA je uznává
-A.
Proč po ní toužíte? Já ji neznala, ale poté, co napsali ostatní, tak jsem pochopila, že jde o další nepovedený "výtvor" člověka - ukázka jak znetvořit šelmu!
Machyska
napsal(a):
Tak to vidím poprvé. Vypadá to divně, a pokud je to záměrná genetická mutace, tak je to hrozné.
Jde o přirozenou mutaci, podporovanou cílenou plemenitbou. Na začátku se někde něco v genomu "porouchalo" a narodila se krátkonohá koťata - jde o určitou formu dwarfismu. Američtí chovatelé se toho chytli a tyhle kočičí jezevčíky začali programově chovat. Američané milují cokoliv divného, takže tyto krátkonožky tam mají úspěch. V Evropě se naštěstí zatím nechytly.
balisek
napsal(a):
Jde o přirozenou mutaci, podporovanou cílenou plemenitbou. Na začátku se někde něco v genomu "porouchalo" a narodila se krátkonohá koťata - jde o určitou formu dwarfismu. Američtí chovatelé se toho chytli a tyhle kočičí jezevčíky začali programově chovat. Američané milují cokoliv divného, takže tyto krátkonožky tam mají úspěch. V Evropě se naštěstí zatím nechytly.
No jo, ale vidíte, že zájemci se najdou ...
Já si vůbec nedovedu představit jak taková kočka skáče. Vždyť je její přirozeností umět pořádně běhat, skákat do výšky, do dálky, umět šplhat po stromech...
To se zas člověku "povedlo" něco proti přírodě!
balisek
napsal(a):
Aha, i tak je to zvláštní.
evan

XXX.XXX.0.109
fikovnice
napsal(a):
No jo, ale vidíte, že zájemci se najdou ...
Já si vůbec nedovedu představit jak taková kočka skáče. Vždyť je její přirozeností umět pořádně běhat, skákat do výšky, do dálky, umět šplhat po stromech...
To se zas člověku "povedlo" něco proti přírodě!
Na nějakým zvířecím kanálu dávali pořad o takový kočce, jejíž majitelé řešili její divné a problémové chování pramenící z té frustrace, že nemůže dělat to, co by mohla normální kočka dělat se svýma nohama - no, moc neskáče, jen se tak nějak zvláštně blbě cupitavě motá. Někomu to možná příjde zábavný nebo co. Na youtube z usa určitě bude spoustu videí, jestli si chceš pokazit náladu.
Víte, zvíře si kolikrát svůj handikap neuvědomuje, zvlášť když nic jinýho ani nezná. A co "chovateli" běží hlavou, že si chce cíleně pořídit klopýtajícího mrzáčka neschopnýho normálního pohybu, no, to se zeptejte třeba toho, kdo tohle vlákno založil...
Janae

XXX.XXX.217.24
evan
napsal(a):
Na nějakým zvířecím kanálu dávali pořad o takový kočce, jejíž majitelé řešili její divné a problémové chování pramenící z té frustrace, že nemůže dělat to, co by mohla normální kočka dělat se svýma nohama - no, moc neskáče, jen se tak nějak zvláštně blbě cupitavě motá. Někomu to možná příjde zábavný nebo co. Na youtube z usa určitě bude spoustu videí, jestli si chceš pokazit náladu.
Víte, zvíře si kolikrát svůj handikap neuvědomuje, zvlášť když nic jinýho ani nezná. A co "chovateli" běží hlavou, že si chce cíleně pořídit klopýtajícího mrzáčka neschopnýho normálního pohybu, no, to se zeptejte třeba toho, kdo tohle vlákno založil...
Třeba to co vede lidi si pořídit jezevčíky, buldoky, myšky tanečnice a já nevím co vše. Prostě se jim to zvíře líbí. Já miluji Peršanky, už mám několikátou a vždy se snažím vybrat kotě s nejzaraženějším čumáčkem, prostě mi takové kočky přijdou krásný. To samé bezsrsté kočky, taky se mi moc líbí, už ne tolik jejich povaha.
Kdyby munchkin byla dostupnější, tak si jí taky pořídím, protože po ní toužím už od dětství, kdy jsem je poprvé viděla v nějakém dokumentu.
Kdysi jsem chtěla založit stejné téma a jsem ráda, že jsem to neudělala, čočku dostal někdo jiný.
Jo a mám i normální kočky i zachráněné nalezence. A mám je ráda, mají se u nás dobře, ovšem láska nebeská je peršanka.
Janae
napsal(a):
Třeba to co vede lidi si pořídit jezevčíky, buldoky, myšky tanečnice a já nevím co vše. Prostě se jim to zvíře líbí. Já miluji Peršanky, už mám několikátou a vždy se snažím vybrat kotě s nejzaraženějším čumáčkem, prostě mi takové kočky přijdou krásný. To samé bezsrsté kočky, taky se mi moc líbí, už ne tolik jejich povaha.
Kdyby munchkin byla dostupnější, tak si jí taky pořídím, protože po ní toužím už od dětství, kdy jsem je poprvé viděla v nějakém dokumentu.
Kdysi jsem chtěla založit stejné téma a jsem ráda, že jsem to neudělala, čočku dostal někdo jiný.
Jo a mám i normální kočky i zachráněné nalezence. A mám je ráda, mají se u nás dobře, ovšem láska nebeská je peršanka.
A to vám nevadí podporovat týrání chovem, jen kvůli vzhledu (na zdraví nezáleží?), Stejně jako mi vadí týrání chovem u psů (co nejkratší čumák, nohy, atd..), tak i u koček, jen s tím rozdílem, že například jezevčík je jako pes stále pouzitelný, běhá, skáče, noruje, dokáže dělat věci jako normální pes, kdežto tato kočka se může tak maximálně válet na gauči, na který ji musíte vysadit. Viděla jsem na videu, jak se snažila skočit, neuspěla, a ldiem to přišlo roztomilé. Tomu opravdu nerozumím, uprednosťňovat vzhled nad zdravím.
Janae

XXX.XXX.217.24
Ne, ty zvířata vypadají spokojeně. "Depresí" může trpět i běžná kočka, pochybuji, že nějaké kočka vnímá jako vadu, že nevyskočí na gauč, sice zvířata miluju, ale nepolidšťuji je. Beru to jako roztomilou podivnost.
Trošku mi připomínáte mého manžela, který naše peršanky vidí jako postižené kočky, toleruje je jen kvůli mne. Dle něho by se něco tak přešlechtěného, hloupého a neschopného nemělo množit. Uznává pouze zdravé, obyčejné kočky chodící ven a lovící myši.
Jako dítě jsem měla zde zatracované (na jiném foru) myšky tanečnice. Klidně bych si jí s čistým svědomím pořídila znovu, ty myši byly naprosto spokojené, nepřišlo mi, že by nějak trpěly.
Janae
napsal(a):
Ne, ty zvířata vypadají spokojeně. "Depresí" může trpět i běžná kočka, pochybuji, že nějaké kočka vnímá jako vadu, že nevyskočí na gauč, sice zvířata miluju, ale nepolidšťuji je. Beru to jako roztomilou podivnost.
Trošku mi připomínáte mého manžela, který naše peršanky vidí jako postižené kočky, toleruje je jen kvůli mne. Dle něho by se něco tak přešlechtěného, hloupého a neschopného nemělo množit. Uznává pouze zdravé, obyčejné kočky chodící ven a lovící myši.
Jako dítě jsem měla zde zatracované (na jiném foru) myšky tanečnice. Klidně bych si jí s čistým svědomím pořídila znovu, ty myši byly naprosto spokojené, nepřišlo mi, že by nějak trpěly.
Spíš vnímá jako vadu, to, že ji budou bolet záda, bude se jí blbě dýchat, apod..
Roztomilost nad zdravím, už jen to, že všechny tyhle šílenosti vznikají podpořením genetické vady je do nebe volající. Ale když je to roztomilé, tak je to roztomilé, to je to hlavní. Myšky tanečnice jsou myši u kterých se podporuje psychická porucha, taky super, ale jak ona hezky běhá dokola (tancuje), taky roztomiloučké, jak by asi mohla být nešťastná:
Už jako mláďata ztratí většinu sluchu. Nemohou skákat, chodit rovně, mláďata z rodičů tanečnice x tanečnice nedokážou žít. Důvodem je porucha středního ucha
evan

XXX.XXX.0.109
Andrýsek3
napsal(a):
A to vám nevadí podporovat týrání chovem, jen kvůli vzhledu (na zdraví nezáleží?), Stejně jako mi vadí týrání chovem u psů (co nejkratší čumák, nohy, atd..), tak i u koček, jen s tím rozdílem, že například jezevčík je jako pes stále pouzitelný, běhá, skáče, noruje, dokáže dělat věci jako normální pes, kdežto tato kočka se může tak maximálně válet na gauči, na který ji musíte vysadit. Viděla jsem na videu, jak se snažila skočit, neuspěla, a ldiem to přišlo roztomilé. Tomu opravdu nerozumím, uprednosťňovat vzhled nad zdravím.
Přesně, spoustu psů je vlku nepodobna, ale jsou celkově víceméně funkční. Naproti tomu "tancující" myši, tyhle skoro beznohý kočky a extrémně krátký čelisti těch "extrémních" peršanek to je už jiná liga a přesně tyhle případy ta paní zmiňuje, jako že ji nejen nevadí, ale přímo přece říká, že se jí to ještě naopak líbí - kočka nemůže nejen se normálně pohybovat, ale ani se nedokáže packou podrbat, protože si nedošáhne, záda si zhuntuje, myš se motá a jak vidíte, někomu se to právě líbí..
no mě by zajímalo, jestli ta paní měla někdy třeba ruku nebo nohu v sádře, nebo ji chytil "houser", nebo měla nějaký zákrok v ústech, že pak nemohla dočasně normálně otvírat pusu, normálně chodit, nebo používat ruce, a jestli jo, tak jak moc se jí to tehdy líbilo, případně jak by reagovala, kdyby jí někdo řekl, že se mu to (a s klidným svědomím) líbí ne u koček a myší, ale u ní samotný. A co teprve když je člověk po mrtvici, to je v dost podobným stavu co ty myši - no roztomilost sama, žejo.
Janae
napsal(a):
"Munchkin trpí predispozicí k spinální lordóze v důsledku zkrácení zádových svalů. Prognóza závisí na závažnosti stavu - těžce postižená koťata nežijí déle než 3 měsíce."
vám fakt připadá dobré toto cíleně množit?
Pokud taková kočka nemůže vyskočit - to mi teda připadá fakt týrání chovem.
čemu vy říkáte polidšťování, já říkám láska ke zvířatům a taky trochu etika chovu.
Andrýsek3
napsal(a):
Spíš vnímá jako vadu, to, že ji budou bolet záda, bude se jí blbě dýchat, apod..
Roztomilost nad zdravím, už jen to, že všechny tyhle šílenosti vznikají podpořením genetické vady je do nebe volající. Ale když je to roztomilé, tak je to roztomilé, to je to hlavní. Myšky tanečnice jsou myši u kterých se podporuje psychická porucha, taky super, ale jak ona hezky běhá dokola (tancuje), taky roztomiloučké, jak by asi mohla být nešťastná:
Už jako mláďata ztratí většinu sluchu. Nemohou skákat, chodit rovně, mláďata z rodičů tanečnice x tanečnice nedokážou žít. Důvodem je porucha středního ucha
Kašlete na to. Tyhle lidi stejně nepředěláte a oni si dál budou mlet tu svou. Nemá to cenu. Jenom se pak rozčilujete a zbytečně si ubližujete. A jenom tím druhé straně uděláte radost.
Že slečna/paní tvrdí, že miluje zvířata? Hloupost! Jinak by si nikdy nepořídila takové zvíře. A ne, není to o polidšťování. Ale o tom, že nebudu podporovat ubližování jiní živé bytosti. Musím říct, že já sama mám potíže s uchem a když jsem byla po operaci, tak to šílené motání po dalších 5 dní... No to bych nepřála ani nejhoršímu nepříteli. A dál je to jako schválně podporovat např. děti s vadama, protože to je přeci roztomilé, ne?...
Tina125
napsal(a):
Kašlete na to. Tyhle lidi stejně nepředěláte a oni si dál budou mlet tu svou. Nemá to cenu. Jenom se pak rozčilujete a zbytečně si ubližujete. A jenom tím druhé straně uděláte radost.
Že slečna/paní tvrdí, že miluje zvířata? Hloupost! Jinak by si nikdy nepořídila takové zvíře. A ne, není to o polidšťování. Ale o tom, že nebudu podporovat ubližování jiní živé bytosti. Musím říct, že já sama mám potíže s uchem a když jsem byla po operaci, tak to šílené motání po dalších 5 dní... No to bych nepřála ani nejhoršímu nepříteli. A dál je to jako schválně podporovat např. děti s vadama, protože to je přeci roztomilé, ne?...
Já vím, že to nemá cenu, jen mě překvapilo, jak někdo dospělí může mít uvažování dítěte. Jeee ona má krátké nožičky, a ten malinký čumáček a on se točí dokola. O těch myších jsem ani neslyšela, ale teda to je velkej hnus.
Janae

XXX.XXX.217.24
Stejně jako jsou psí plemena, kde se předpokládá, že se nedožijí deseti let, dá se nich předpokládat, že nezemřou přirozenou smrtí ve spánku a stejně jsou oblíbený.
Srovnávat zvíře s postiženým dítětem zavání podivínstvím.
evan

XXX.XXX.0.109
Tina125
napsal(a):
Jasně, když někdo při pohledu na vrávorající, dezorientovaně se motající myš dojde "s klidným svědomím" k závěru, že je to zvíře spokojený, tak je to fakt dost beznadějný.
Janae
napsal(a):
- vždy se snažím vybrat kotě s nejzaraženějším čumáčkem,
prostě mi takové kočky přijdou krásný
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Připadá mi to zvrácené.
Janae

XXX.XXX.217.24
Viděla nebo spíš chovala jste někdy myšky tanečnice? Nevrávorají ani nejsou dezorientovaný.
Janae
napsal(a):
Stejně jako jsou psí plemena, kde se předpokládá, že se nedožijí deseti let, dá se nich předpokládat, že nezemřou přirozenou smrtí ve spánku a stejně jsou oblíbený.
Z jakého důvodu? No a vidíte přesto mi nikdo v životě neříká, že jsem divná. Proč se člověk neustále povyšuje nad všechno v přírodě? Zajímavé. Potom když přijde nějaká pohroma, tak je z něj najednou malinkatej človíček, který nic nezmůže...
evan

XXX.XXX.0.109
Janae
napsal(a):
Viděla nebo spíš chovala jste někdy myšky tanečnice? Nevrávorají ani nejsou dezorientovaný.
No jasně že néé, věřte tomu, že oni jen tancujou z radosti ze života
nechovala, nejsem xxxx, video mi úplně stačilo. Není to jenom o poruše sluchu a rovnováhy - jedná se o dost velký a komplexní soubor zdravotních problémů, nejen to, co je viditelný.
Janae
napsal(a):
Jde o srovnání s chovem koček, které budou postižené.
Janae

XXX.XXX.217.24
Srovnání zvířete s dítětem je podivínství, srovnávat postižení dítěte/člověka a zvířete je neetické.
Za neetický chov považuji něco jiného než chov diskutabilních plemen, "postižených" plemen je hodně, akorát jsou na ně lidi zvyklý, nevyvolávají tolik emocí jako munchkin.
Janae
napsal(a):
Srovnání zvířete s dítětem je podivínství, srovnávat postižení dítěte/člověka a zvířete je neetické.
Za neetický chov považuji něco jiného než chov diskutabilních plemen, "postižených" plemen je hodně, akorát jsou na ně lidi zvyklý, nevyvolávají tolik emocí jako munchkin.
Jóóó tak neetické. Hm, hm, hm, vy jste srandovní. A tak hlavně, že je etické a morální a nepodivínské chovat zvíře, které z umanutosti člověka trpí. A to ať už se jedná o myšky, kočky, psy, nebo cokoliv.
Protože MNĚ se to líbí a já to chci a to hned a dup, dup, dup. A kdo je víc, než JÁ, že?
Tak přesně tohle z těch příspěků doslova cáká do všech stran. Nevím, proč si dneska každej myslí, že zrovna on je mistr světa amoleta
Ale budiž vám to všem přáno no...
evan
napsal(a):
Jasně, když někdo při pohledu na vrávorající, dezorientovaně se motající myš dojde "s klidným svědomím" k závěru, že je to zvíře spokojený, tak je to fakt dost beznadějný.
Nos těma myšima mě to dostalo ještě víc než ty kočeny. ANi jsem to neměla číst. Porucha středního ucha! Vždyť to zvíře celý život trpí závratí! A opět zvíře, které je v reálu a pokud mu nic neprovedou lidé, mrštné, šplhavé, běhající... Ne že bych milovala myši, ale toto je vyloženě týrání!
evan

XXX.XXX.0.109
fikovnice
napsal(a):
Nos těma myšima mě to dostalo ještě víc než ty kočeny. ANi jsem to neměla číst. Porucha středního ucha! Vždyť to zvíře celý život trpí závratí! A opět zvíře, které je v reálu a pokud mu nic neprovedou lidé, mrštné, šplhavé, běhající... Ne že bych milovala myši, ale toto je vyloženě týrání!
Jo, tak abysme nechodili kolem horké kaše, tady to máte - je to spokojená tancující myš, kterou můžete s klidným svědomím chovat a nebo myš motající se a marně se snažící napít?
A co je neetický - mluvit o tom a strovnávat to s tím, jak by asi bylo člověku? nebo to chovat?
https://www.youtube.com/watch?v=rU5gx2EGYAk.
evan

XXX.XXX.0.109
Tohle je trochu v rychlejším tempu, prostě temperamentnější veselejší taneček
https://www.youtube.com/watch?v=hmMfAvxyBh4.
evan
napsal(a):
Jo, tak abysme nechodili kolem horké kaše, tady to máte - je to spokojená tancující myš, kterou můžete s klidným svědomím chovat a nebo myš motající se a marně se snažící napít?
A co je neetický - mluvit o tom a strovnávat to s tím, jak by asi bylo člověku? nebo to chovat?
No já vím jaký to je a můžu vám říct, že to bylo jednou jedinkrát v životě, kdy jsem litovala, že jsem se vůbec z té narkózy probudila. Mně bylo tak neskutečně zle, já myslela, že jsem vyzvracela aji vánočního kapra, kterýho jsem neměla...
evan
napsal(a):
Šmarjá - nic, reagovala jsem blbě, pardon...
evan
napsal(a):
Proboha. Jak to může někomu připadat normální,..
Schválně jsem se podívala na ten první odkaz po 18 sekundách jsem musela vypnout jsem znechucená z toho, že si někdo myslí, že toto je normální a spokojené zvíře nechci se nikoho dotknout, ale někteří co se takové věci líbí by si měli zajít k psychiatrovi na vyšetření velice doporučuji.
Porovnání s postiženými lidskými dětmi mě taky napadlo však oni jsou z tohoto pohledu asi taky roztomilé je zvrácené myšlení si myslet, že děti jsou něco jiného než zvířata( jediný rozdíl, že jsou to naši potomci a na to se kouká jiným pohledem)...postižení je prostě postižení ať u zvířete nebo člověka. A pokud to někdo nechápe asi je taky postižený...na mozek. Navíc v přírodě takové zvíře by nepřežilo...příroda ví jak s postiženými zvířaty většinou pojdou po porodu nebo jako potrava šelmy při první příležitosti.
evan
napsal(a):
Chuděrka...a jak tohle může někdo podporovat a ještě napsat, že je to roztomilý ?!?
Já zažila pískáče s epilepsií a nidky více...a to to nebylo cílené, prostě se špatně sešly geny... no, spojení už jsem nikdy neopakovala a holčička zůstala doma na dožití..a já měla výčitky svědomí, že jednou za čas na cca 1-2 minuty lehla na bok a kopala nožkama... že jsme to způsobila špatným spojením rodičů...a ono to někomu přijde roztomilé ?!? Zvrácenost nemá mezí, koukám...
joanne.s
napsal(a):
Zase jednou lituju, že lze dávat příspěvkům v diskuzi jen plus.
Přesně! V poslední době se tu namnožili adepti na mínusové body! Jenže jim by to bylo fuk...a já když jsem si přečetla, co to znamená "tancující myš", tak narovinu přiznávám, že jsem nenašla sílu si žádné video z těch odkazů pustit? Mmch. jak to ta zastánkyně ví, že je to šťastná tancující myška?! Ona jí to řekla?!
Andrýsek3
napsal(a):
Proboha. Jak to může někomu připadat normální,..
Naprosto souhlasím. A to jsem, jak píšu výše, si jen přečetla, oč se jedná.
Já jsem celkem vážně nemocná, to už jsem tu psala. Ale napíšu jiné přirovnání - možná ne všichni, ale já ano - když jsem v mládí měla divočejší období , a třeba jsme někde více popili, tak druhý den ta kocovina, zle, motání hlavy...brrr. A toto s těma myšima - pokud to mají permanentně...to je prostě děs, nemám jiné slovo!
lavacca
napsal(a):
Všechny extrémy jsou špatně...nota bene co nejkratší zaražený čumáček ?!? Proč ?!? Vždyť se jí špatně dýchá, slzí jim pořád oči, apod... nechápu, proč jim tohle dělat... fakt ne. Zakázala bych to.
Jo, a na toto jsem zapomněla zareagovat. Myslím si to stejné, co "Lavacca". "Šlechtění" zvířat, aby byly in, co nejmenší a nejzaraženější čumák, ale že to tomu zvířeti přináší CELOŽIVOTNÍ dyskomfort, to už je těm "šlechtitelům" Mengeleho typu tak nějak u zádele!
fikovnice
napsal(a):
Já jsem celkem vážně nemocná, to už jsem tu psala. Ale napíšu jiné přirovnání - možná ne všichni, ale já ano - když jsem v mládí měla divočejší období , a třeba jsme někde více popili, tak druhý den ta kocovina, zle, motání hlavy...brrr. A toto s těma myšima - pokud to mají permanentně...to je prostě děs, nemám jiné slovo!
No já když jsem to jen přečetla, tak mi to přišlo zvrácené a hrozné, po shlédnutí toho videa, bych nejradši ty chudáky nejhumáňeji a co nejrychleji utratila. Ani jsem nečekala, jak hrozné to bude, a jak to může někomu připadat normální, roztomilé, tancující..Ta myš se nedokáže ani napít, prostě ji cuká hlava všude kolem..
Ne doufám, že ta zrůda s peršankama a chovatelka tohoto je jenom hnusnej troll. Jinak doporučuji návštěvu psychiatrie, neboť tohle shledat normálním může jen narušený člověk.
evan

XXX.XXX.32.18
fikovnice
napsal(a):
Fíkovnice, tina, tak mimochodem, aspoň v jedný věci vás musím potěšit, ty myši (já jsem sem dala ty videa) nevolností od závrati asi netrpí. vždyt to by se podle všeho už dávno uzvracely k smrti a to se neděje. Pokud je porucha středního/vnitřního ucha vrozená, tak nevolnost ze závrati vůbec není. můřete mi věřit, protože to tak sama mám (uši, ne myši!). To ale nic nemění na tom, že ty myši evidentně nezvládaj navigaci v prostoru a jsou smutnou parodií na tak obratný zvířátko, jakým je zdravá myš.
tak mě napadá, říká se, že si člověk taknějak automaticky vybírá mazlíčky, se kterýma má něco společnýho - a tady máme osobu, která v mládí má porouchaný myši, kočky si vybírá pokud možno co nejdeformovanější a jejím vytouženým zvířetem je kočka s úplně zakrnělýma nohama, no jestlipak tohle o něčem nesvědčí...
evan
napsal(a):
Fíkovnice, tina, tak mimochodem, aspoň v jedný věci vás musím potěšit, ty myši (já jsem sem dala ty videa) nevolností od závrati asi netrpí. vždyt to by se podle všeho už dávno uzvracely k smrti a to se neděje. Pokud je porucha středního/vnitřního ucha vrozená, tak nevolnost ze závrati vůbec není. můřete mi věřit, protože to tak sama mám (uši, ne myši!). To ale nic nemění na tom, že ty myši evidentně nezvládaj navigaci v prostoru a jsou smutnou parodií na tak obratný zvířátko, jakým je zdravá myš.
tak mě napadá, říká se, že si člověk taknějak automaticky vybírá mazlíčky, se kterýma má něco společnýho - a tady máme osobu, která v mládí má porouchaný myši, kočky si vybírá pokud možno co nejdeformovanější a jejím vytouženým zvířetem je kočka s úplně zakrnělýma nohama, no jestlipak tohle o něčem nesvědčí...
Víte jak, nééé o ničem to nesvědčí...

evan
napsal(a):
No tak vzhledem k tomu, že hlodavci zvracet nemohou, bych se tímhle moc neuklidňovala.
evan
napsal(a):
Janae
napsal(a):
A te´d si představte, že koťata která se narodí s čumákem extrémě zkráceným umírají hlady, poněvadž nejsou schopna sát mateřské mléko. Jaká škoda, že. Bylo by z čeho vybírat.
Muchkinslover

XXX.XXX.64.22
Nechápu, proč nenávídíte Munchkins.. Jsou to miláčci a zádné deprese ani nic podobného nemají. A už vůbec ne z toho, že jsou geneticky stvoření. Jsou to zvířata původně dělaná jako společníci vozíčkářů, aby nebyli jediní, kteří mají nějaké postižení. Munchkins jsou rádi za každé pohlazení a milují když sí s nimi hrajete. Je to neobyčejná kočka. Všichni se k ním, jako celé rase, chováte opravdu hnusně. Možná se ptáte, kde Čech přišel k takové kočce. Buď máte někoho známého v Americe, jako já. A nebo si na stránce http://ragdollkittens.com/munchkinkittens.aspx můžete zarezervovat kotě, které se vám bude líbit. Mám doma dva kluky. Jeden je rezervovaný z Ameriky a druhý je dovezený od známé. Doufám, že aspoň někdo si uvědomí, jaké komentáře tady zanechává.
PS: Terkakras, rozumím vám, že si přejete koťátko, ale nejdříve si pořiďte jednu, třeba Britskou dlouhosrstou, je to náročnější a domácí mazel, takže si jí užijete až až. A když Vám to bude málo, jako mě, tak si pořiďte ještě Munchkina.
Markétice

XXX.XXX.74.50
Zase hromada fanatiků, kteří se akorát pustí do člověka za to, že si dovolí na něco se zeptat. No tak slečna nemá nastudováno to všechno co vy všichni chytří tady a prostě to nevěděla. Než jsem si to přečetla tady, tak jsem taky nevěděla, ze je to genetická vada, myslela jsem si, že je to taky vyslechteny jako všechny ostatní vyslechteny rasy... A to snad není důvod tady hned vyjíždět na někoho s tim že "nemá ráda zvířata a podporuje týrání".
Markétice
napsal(a):
Zase hromada fanatiků, kteří se akorát pustí do člověka za to, že si dovolí na něco se zeptat. No tak slečna nemá nastudováno to všechno co vy všichni chytří tady a prostě to nevěděla. Než jsem si to přečetla tady, tak jsem taky nevěděla, ze je to genetická vada, myslela jsem si, že je to taky vyslechteny jako všechny ostatní vyslechteny rasy... A to snad není důvod tady hned vyjíždět na někoho s tim že "nemá ráda zvířata a podporuje týrání".
Víte možná, že je to někdy přehnané, ale nedivte se. Lidi už jsou unavení z toho kolik takových lidí neustále je. Jako pokud něco chci, tak se o to co nejvíce zajímám.
Dnes každý na netu dokáže najít kdejakou prasárnu, ale sehnat si jiný informace...to už je pro většinu pěkný oříšek. Nač se taky namáhat, když oni prostě chcou. Navíc tu pár jedinců napsalo, že je jim to jedno. Zajímá je jen to, že se jim kočka líbí.
A zajímavé je, že se vždycky najde takový rádoby "Zoro", co tu neohroženě vystopí a zastává se jich. Téma už ani není úplně aktuální...
V jednom odstavci vlastně nadáváte, že se tady do někoho pouštíme a zároveň to sama děláte... To chce klid a nohy v teple..
Kopka

XXX.XXX.80.91
Munchkin nevyšlechtili lidé... Munchkin kočka je dílem přírody... nezdravější samozřejmě bývají kříženci všeho druhu, ale lidem se prostě líbí zařazení a rasy... nevidím v tom problém... osobně mám doma křížence i psa a kocourka nalezence, ale ani tak bych se nenavážela do vkusu jiných lidí
https://cs.wikipedia.org/wiki/Munchkin_(ko%C4%8Dka).
Pavllaska

XXX.XXX.154.74
Jo a nikdo si tu nevšiml, že je to přirozená genová mutace za kterou může příroda 😚🙈 přečtěte si o tom někde něco než začnete psát nenávistné komentáře. Děkuju

Pavllaska
napsal(a):
Jo a nikdo si tu nevšiml, že je to přirozená genová mutace za kterou může příroda 😚🙈 přečtěte si o tom někde něco než začnete psát nenávistné komentáře. Děkuju
Všechny odchylky jsou přirozené genové mutace, za které může příroda. Včetně já nevím cystické fibrózy, kdy se postižené dítě třeba ani nedožije dospělosti, ale i to je přírodní, že?
Problém je v tom, když lidi začnou upevňovat znaky, které nejsou úplně slučitelné s normálním životem toho zvířete. Slyšela jste někdy o týrání chovem?

birma18
napsal(a):
Já nechápu, co proti munchkinům většina z vás máte. Celkem uvažuji o koupi tohoto plemene, akorát mě docela mrzí, že v Čr není žádná chovatelská stanice. Možná si pro koťátka dojedu do Maďarska nebo Ruska.
Proti munchkinům nikdo nic nemá...mají něco proti lidem, kteří záměrně kočky s touto genetickou vadou rozmnožují. Ona totiž i příroda se někdy utne a ta kočka je vlastně postižená.
Mají problém s páteří, hodně koťat z vrhu nepřežije.
Mně osobně je hodně proti srsti to, že ta kočka nemůže žít vůbec jako kočka. Vždyť nevyskočí pomalu ani na gauč, natož aby někde šplhala, skákala, běhala...
Tady jde o etickou stránku věci...
Stejně tak bych si nikdy nepořídila psa/ kočku s placatým čumákem, protože je vidět, že chovatelé razí názor, že čím placatější, tím lepší. Pro mě je důležité, aby se to zvíře cítilo dobře a nemělo žádná omezení, které ho jakkoliv trápí a kvůli kterým nemůžete dělat se zvířetem aktivity, které byste s normálním zvířetem dělat mohli.
Lidé taková zvířata chtějí jen a pouze kvůli vzhledu, protože se jim líbí. A to mi přijde dost sobecké kvůli tomu produkovat "mrzáčky". Každopádně zvíře samotné nemůže za to, že se tak narodilo...jen mě udivuje ten zájem lidí.
Jako munchkin je i hezký, ale mít to doma, bylo by mi té kočky líto.
Lillla

XXX.XXX.193.66
Kdyby ste o těch kočkách alespoň něco věděli... tahle vaše názory že je to týrání chovem.. ty kočky se můžou normálně hýbat, běhat i skákat něk teré dokonce líp než ty s dlouhýma nohama.. narozdíl od jezevčíku je jejich krátké nohy nijak zvlášť neomezujou. Ale tady je ta krásná česká vlastnost všechno hanit a rychle rychle poukazovat na to co je špatný... zakladatalka se ptala jestli se dá někde sehnat.. určitě netoužíla po tom aby ste ji tady odsuzovali prostě se jí kočička líbí ať už k tomu má jakýkoliv důvod!

Lillla
napsal(a):
Kdyby ste o těch kočkách alespoň něco věděli... tahle vaše názory že je to týrání chovem.. ty kočky se můžou normálně hýbat, běhat i skákat něk teré dokonce líp než ty s dlouhýma nohama.. narozdíl od jezevčíku je jejich krátké nohy nijak zvlášť neomezujou. Ale tady je ta krásná česká vlastnost všechno hanit a rychle rychle poukazovat na to co je špatný... zakladatalka se ptala jestli se dá někde sehnat.. určitě netoužíla po tom aby ste ji tady odsuzovali prostě se jí kočička líbí ať už k tomu má jakýkoliv důvod!
...je to genetická vada a záměrně ji podporovat je opravdu nesmyslné a můžete si to zdůvodňovat a omlouvat jak chcete.......člověk se zdravým rozumem a citem pro zvíře tohle prostě nikdy podporovat nebude.......a zde je veřejná diskuze tak se každý může vyjádřit jak chce.......
Danie

XXX.XXX.40.79
napsal(a):
Naštěstí nikde.
jestli toužíte po kočičce, je k dispozici spoustu a spoustu zvířat, která nejsou znetvořena.
Nie každý chce umývať veľké zviera. Ja chcem niečo malé, ale nie žiadneho psa, králika, škrečka alebo nejakého morča (mali sme škrečka a už nikdy. Nemám v láske tie malé potvory, ktoré robí randal celú noc. )

Danie
napsal(a):
Nie každý chce umývať veľké zviera. Ja chcem niečo malé, ale nie žiadneho psa, králika, škrečka alebo nejakého morča (mali sme škrečka a už nikdy. Nemám v láske tie malé potvory, ktoré robí randal celú noc. )
a pointa je co?
Sanaka

XXX.XXX.176.111
A jezevčíci vám přijdou jako normální plemeno psů? Má v podstatě ty samé zdravotní problémy, ale u něj se nikdo nepozastaví... Nechápu...
hhhh

XXX.XXX.209.200
Sanaka
napsal(a):
A jezevčíci vám přijdou jako normální plemeno psů? Má v podstatě ty samé zdravotní problémy, ale u něj se nikdo nepozastaví... Nechápu...
no a co my máme s tvojí nechápavostí teda dělat?? v tomhle vlákně toho už bylo napsané docela dost, ale když někdo ani přes to nechápe, no tak je asi zbytečný mu to opakovat, ale stejně to zkusím:
"Gen, díky kterému má Munchkin krátké nohy, je v homozygotní podobě letální - tj. pokud kotě získá dva krátkonohé geny (jeden od každého z rodičů), umírá v děloze nebo se narodí mrtvé.
Ani heterozygoti nejsou bez rizika. Munchkin trpí predispozicí k spinální lordóze v důsledku zkrácení zádových svalů. Prognóza závisí na závažnosti stavu - těžce postižená koťata nežijí déle než 3 měsíce."
Zkrátka ta zvířata co jsou v chovu jsou nějak na hranici životaschopnosti a "jenom" trápení, proti tomu jsou jezevčíci se svojí lordózou úplně někde jinde - nebo máš pocit, že když se narodí vrh jezevčíků, tak přežijí jen ti nejmíň jezevčíkovití?

Já si to třeba odůvodňuju tak, že psi to měli k lepšímu využití při lovu. Kočky se chovají jen protože to lidem přijde roztomilé
hhhh
napsal(a):
no a co my máme s tvojí nechápavostí teda dělat?? v tomhle vlákně toho už bylo napsané docela dost, ale když někdo ani přes to nechápe, no tak je asi zbytečný mu to opakovat, ale stejně to zkusím:
"Gen, díky kterému má Munchkin krátké nohy, je v homozygotní podobě letální - tj. pokud kotě získá dva krátkonohé geny (jeden od každého z rodičů), umírá v děloze nebo se narodí mrtvé.
Ani heterozygoti nejsou bez rizika. Munchkin trpí predispozicí k spinální lordóze v důsledku zkrácení zádových svalů. Prognóza závisí na závažnosti stavu - těžce postižená koťata nežijí déle než 3 měsíce."
Zkrátka ta zvířata co jsou v chovu jsou nějak na hranici životaschopnosti a "jenom" trápení, proti tomu jsou jezevčíci se svojí lordózou úplně někde jinde - nebo máš pocit, že když se narodí vrh jezevčíků, tak přežijí jen ti nejmíň jezevčíkovití?
No a teď si představte, že existuje barva Merle. Když zkřížíte dva psy s touhle barvou, tak štěňata zemřou, nebo mají vážně zdravotní potíže. Proto jsou border kolie, kolie, australský ovčák, bauceron, York, jezevčík, šeltie, čivava, pražský krysařík a další plemena strašně špatná a nikdo by je neměl chovat?
A jinak ty krátký nožičky...měli jsme jednou jezevčíka a ochrnul na zadní kvůli páteři. A v práci mu to vážně nepomohlo....
Jane_Doe

XXX.XXX.210.213
Tina125
napsal(a):
Jóóó tak neetické. Hm, hm, hm, vy jste srandovní. A tak hlavně, že je etické a morální a nepodivínské chovat zvíře, které z umanutosti člověka trpí. A to ať už se jedná o myšky, kočky, psy, nebo cokoliv.
Protože MNĚ se to líbí a já to chci a to hned a dup, dup, dup. A kdo je víc, než JÁ, že?
Tak přesně tohle z těch příspěků doslova cáká do všech stran. Nevím, proč si dneska každej myslí, že zrovna on je mistr světa amoleta
Ale budiž vám to všem přáno no...
Tak doufám, že se stejným zápalem odsuzujete i umělé oplodnění. To také vziklo protože JÁ CHCI SVOJE dítě a CHCI ho HNED. Přitom lze dítě adoptovat, nebo investovat do snahy o početí více času, zjistit si více informací, zajistit léčbu problému. Ale komu by se chtělo, když to jde hned, že? (O etice u umělého oplodnění ani nemluvě.)
Vím, že je možná trochu hloupé srovnávat člověka a zvíře, ale nepříjde Vám to trochu podobné? Paní tu také nabízíte, ať se poohlédne po jiném plemeni, ale není to stejné jako říct: "Tak si dítě adoptujte."?
Pro člověka je přirozené, že něco chce, po něčem touží, kdyby tomu tak nebylo, život by jaksi ztratil smysl. No a touhy každého jsou individuální. Někdo touží po dítěti, někdo po autě, někdo po neobvyklém plemeni zvířete.
V chovu by mělo jít mj. o to, aby se daná "mutace" vývíjela tak, aby zvířata byla schopna co nejkvalitnějšího života. Kdyby tomu tak nebylo, nemáme tu bezsrsté kočky, kočky se zkráceným ocasem, klapouché kočky, kočky s modrýma očima atd. Ale tento vývoj, který by dané plemeno posunul nebude nikdy možný, pokud ho hned na začátku zavrhneme. Samozřejmě do chovu by měli jít jen ti nejlepší a nejzdravější jedinci, testovaní na všechny potenciálně nebezpečné vady, ale neměl by být jednoznačně zavrhován jako špatný. Naopak zodpovědným chovem ušetříte zvířata, která vzniknou tím, že po kočkách bude sice poptávka, ale nebude nabídka, toto pouze otevře dveře případným "množitelům".
Já vás všechny nechápu proč tady jsou lidi tak toxic (zlý) je to jen kočka a ještě k tomu velice roztomilá jeden člověk se tu na něco zeptá a většina lidí se tu chová jako kdyby ta osoba co se tu zeptala kde koupit jednu kočku byla jako člověk co týrá zvířata
A ještě jak dostat munchkin cat z ruska do česka?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.63
Tomihnat
napsal(a):
Já vás všechny nechápu proč tady jsou lidi tak toxic (zlý) je to jen kočka a ještě k tomu velice roztomilá jeden člověk se tu na něco zeptá a většina lidí se tu chová jako kdyby ta osoba co se tu zeptala kde koupit jednu kočku byla jako člověk co týrá zvířata
A ještě jak dostat munchkin cat z ruska do česka?
Protoze je to zmrzacenej paskvil neschopnej normálního kociciho pohybu.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Protoze je to zmrzacenej paskvil neschopnej normálního kociciho pohybu.
Přesně tak. Kočky jsou úžasné pružiny, když je člověk nechá tak, jak je příroda stvořila.Už jsem to tu jednou psala, fascinuje mě, jak přijdou k jakémukoliv vyvýšenému místu, krátce poměří a vyskočí nahoru, jako by neexistovala gravitace. A ještě se vyhnou předmětům, které tam stojí.

napsal(a):
Přesně tak. Kočky jsou úžasné pružiny, když je člověk nechá tak, jak je příroda stvořila.Už jsem to tu jednou psala, fascinuje mě, jak přijdou k jakémukoliv vyvýšenému místu, krátce poměří a vyskočí nahoru, jako by neexistovala gravitace. A ještě se vyhnou předmětům, které tam stojí.
Tak třeba chtějí kočku, co nebude lítat, nikam skákat a dělat bugr.... v tom případě doporučuji plyšovou...
Ne vážně...pro vás(Tomihnat) je to JEN kočka, ale proč podporovat množení genetické vady? Ta kočka sama sebe sice nevidí nijak méněcenně, je to psychicky úplně stejné zvíře, jako kočka s normálním tělem...rozdíl je ten, že munchkin má s pohybem opravdu problém - hlavně co se týče pro kočky typického skákání a šplhání. Jasně, že se s tím naučí žít...stejně jako se člověk naučí žít například bez ruky/ nohy...ale určitě by mu bylo lépe, kdyby měl všechny končetiny normální délky, ne? To je jako by někdo řekl, že pes se třema nohama taky normálně funguje a přijde mu to roztomilé, tak pojďme vyšlechtit třínohé psy, nebo kočky...
Někdo tu přirovnával šlechtění munchkin kočky s umělým oplodněním...což je blbost..munchkin je založené na deformaci těla, množí kočky s genetickým postižením...když zkřížíte dva munchkiny s tímhle genem, je to pro koťata smrtící a nepřežijí. I ty zdravé mívají problémy s páteří. Některé mohou mít silnější deformaci, která pro tu kočku může být i bolestivá.
více zde https://icatcare.org/advice/munchkin/
napsal(a):
Tak třeba chtějí kočku, co nebude lítat, nikam skákat a dělat bugr.... v tom případě doporučuji plyšovou...
Ne vážně...pro vás(Tomihnat) je to JEN kočka, ale proč podporovat množení genetické vady? Ta kočka sama sebe sice nevidí nijak méněcenně, je to psychicky úplně stejné zvíře, jako kočka s normálním tělem...rozdíl je ten, že munchkin má s pohybem opravdu problém - hlavně co se týče pro kočky typického skákání a šplhání. Jasně, že se s tím naučí žít...stejně jako se člověk naučí žít například bez ruky/ nohy...ale určitě by mu bylo lépe, kdyby měl všechny končetiny normální délky, ne? To je jako by někdo řekl, že pes se třema nohama taky normálně funguje a přijde mu to roztomilé, tak pojďme vyšlechtit třínohé psy, nebo kočky...
Někdo tu přirovnával šlechtění munchkin kočky s umělým oplodněním...což je blbost..munchkin je založené na deformaci těla, množí kočky s genetickým postižením...když zkřížíte dva munchkiny s tímhle genem, je to pro koťata smrtící a nepřežijí. I ty zdravé mívají problémy s páteří. Některé mohou mít silnější deformaci, která pro tu kočku může být i bolestivá.
více zde https://icatcare.org/advice/munchkin/
K tomu není co dodat. Jen ten váš popis čtu, představivost pracuje a chce se mi zvracet.... Opravdu se mi těžko chápe, že si někdo dobrovolně pořídí mrzáka. Nějak jsem tedy nepochopila to srovnání s umělým oplodněním...ale když se to téma otevřelo, tak pochybuju, že ti dotyční ho podstupují se záměrem, vyrobit mrzáčka. Ale u kočky, tam to nevadí. Jsou nadšení z toho, že jim ho někdo vyrobil
Munch876

XXX.XXX.40.179
Tak můžu vás zjistit, že pokud máte munchkin od amerického chovatele s PP, tak se bude moci pohybovat úplně normálně. Sice mají krátké nožky, ale skáčou a běhají. Původní chovatelka, u které plemeno vzniklo (přirozeně) má tyto kočky normálně venku a jsou schopné ulovit ptáky i myši.
Ano, je tam velké riziko při chovu, právě proto jej smějí dělat jen uznaní chovatelé a proto je tak složité sehnat koťátko. V ČR se nedá, nejsou tu chovatelé. I na světě je těchto koček málo.
Riziko je však obdobné jako u jiných plemen a nejen koček a je nutné křížit jedince tak, aby nedocházelo k narození homozygotů. Genetické vady jsou v různé míře u všech plemen domácích mazlíčků. Takže si myslím, že není potřeba kritizovat toto konkrétní plemeno více než jiná.
Také nejsem fanoušek tohoto plemena. Pokud někdo shání munchkin koťátka, měl by očekávat značnou finanční náročnost při nákupu a dovozu z USA či Asie.
Micerin

XXX.XXX.104.34
Podle mě je to kočička jako každá jiná, tento článek navíc vypovídá tomu, že nemá žádné omezení ani zdravotní problémy https://primanapady.cz/clanek-293304-munchkin-je-kocka-co-vypada-jako-jezevcik?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=NJS5qBJLIDR-202103031356
takže nevidím v tom problém si chtít pořídit hravou zdravou kočičku, která sice má krátké nožičky ale je to jak byste odsuzovali jezevčíka, také má krátké nožky a jak je oblíbený... dokonce i na wikipedii je o ní psáno, že TICA ji uznává a co se týče těch nemocí, tak dostane tak akorát stejné nemoci co dostávají jiné kočičky....
Annanaas

XXX.XXX.252.79
Je roztomilá, nenazvala bych to znetvořením, to se pak muže označit pomalu každé plemeno, které se něčím vymyká, ale pokud chovám lásku ke kočkám a nechci si je pořizovat doplněk, gauč který se mi zrovna líbí, tak lze milovat a najít i kočičku, která vyloženě potřebuje nový domov a lidskou lásku a ne za KAŽDOU cenu shánět takovou, jen proto, ze pravé takovouhle chci!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.80
Annanaas
napsal(a):
Je roztomilá, nenazvala bych to znetvořením, to se pak muže označit pomalu každé plemeno, které se něčím vymyká, ale pokud chovám lásku ke kočkám a nechci si je pořizovat doplněk, gauč který se mi zrovna líbí, tak lze milovat a najít i kočičku, která vyloženě potřebuje nový domov a lidskou lásku a ne za KAŽDOU cenu shánět takovou, jen proto, ze pravé takovouhle chci!
Znemozneni prirozenych moznosti a projevu daneho zvířete zmrzaceni je.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
aklipa

XXX.XXX.90.219
Omlouvám se, že obnovuji starou diskuzi, ale...
Po kočičce také toužím a je mi líto, že lidé se takto vyjadřují na internetu.. Každý má svůj názor, a také ho zde vyjádřím.
Jezevčíci, mají malé nohy a všem se to líbí. Prý je to roztomilé.. Mě to tak nepřijde, od dětství mám z psů strach. Nebudu zde popisovat, co se stalo a proč to tak mám. Je to má věc, moje pocity, moje myšlenky. To jistě chápete.
Nevím, kde je na tom pravdy, ale co vím, krátké nožičky mají přirozeně, ovšem nemohu nic potvrzovat ani říkat, že mám pravdu. To nemůže nikdo z nás. Nechci tu komentáře typu "Děláte chytrou, nic o tom nevíte, nejdříve si něco zjistěte". Zjišťuji si vlastní informace a těm i věřím.
Dále pokud to je mutace vytvořená člověkem, nemělo by přece býti dovoleno tuto kočku vlastnit či rozmnožovat ji.. Na všech zvířatech se testuje a je proti tomu petice, kterou jsem již podepsala. Ale to, co se v těchto laboratořích děje... To je hnus, toto plemeno není. Toto plemeno si zaslouží žít svůj život stejně, jako například Siamské plemeno...
Pokud se Vám toto plemeno nelíbí, nekritizujte jiné... Každý má svůj vkus, každému se libí jiné zvíře, jiné plemeno.. Jsme lidé s vlastními názory.
Dále, jaký smysl má řešit, jaké kočky si lidé vybírají? Ať mají malý čumák, ať nemají očko, jsou to kočky... Je nehutné nazývat to "týráním". Ještě, když neexistoval člověk, zvířata si ubližovala vzájemně, přišli o packu, kus obličeje, ale žili dál. A vy z toho děláte haló, že někdo má kočku bez ocasu... Proč nenadáváte na dítě, kterému chybí kousek obličeje, a rodiče o něj nechce přijít, a raději ho vychovávají a opatřují láskou, než aby o něj přišli? Tohle je láska, ne týrání... Samozřejmě, pokud se ví, že to nemá šanci k žití, nemáme se o čem bavit. Ale pokud to šanci k žití má, proč to nenechat v klidu žít?
Neznám žádné myšky tanečnice, či co, ale pokud jsou tak smutné, proč se to prodává? Nechápu moc, jak se toto téma zde objevilo, ale budiž...
Munchkin se svým smyslům naučí jako každá kočka. I kdyby neměla 2 nohy, naučí se běhat. Spousta koček utrpěla i zraněním a žijí dál... Jsem si jista, že kdybyste nějakou takovou potkali, která má ochrnuté zadní packy, hned byste ji kritizovali, aniž byste znali její příběh. To je smutné, a neděje se to jen u koček, ale i u lidí samotných...
Je mi 19 let, mnozí z vás mi mohou říct, že jsem nevyspělá a nic nevím.. Ale tuto diskuzi sleduji už 2 roky a stále nechápu, jak se mohou lidé tak urážet za to, co má rád.
Od mého mládí mi byly kočky oporou. A to dodnes. Mám problémy se začlenit, v této době jsem považována za tu "jinou". Nemaluje se, neobléká se do dnešních trendů, neužívá návykové látky a život si užívá jiným způsobem, než chození na párty. Kočky, není ani jedna, která by se mi hnusila a pro každou mám soucit.
Každý z vás něco takového má také, ale k jinému zvířeti.
Necpěme hádky, urážky a kritiku na internet, ne kvůli mně, ale kvůli budoucí generaci.
Děkuji.
A.
Nehodlám vás urážet, jen k zamyšlení. Přijde vám normální podporovat abnormality? Píšete, že se vám strašně toto plemeno líbí. Líbí se vám i trpaslíci u lidí? Vlivem USA reality šou mi přijde, že i z nich se udělalo něco vyjímečného, co se musí podporovat. Přitom tito lidé mají x zdavotních problémů. Jenže lidi vám řeknou i to, jak jim vadí, že nikam nedosáhnou, že musí mít uzpůsobené bydlení. Ta kočka vám neřekne, že ji nebaví tahat břicho po zemi.
Většina chovatelských organizací toto plemeno neuznává a chov nepodporuje. I u psů se začíná řešit, že se utne chov znetvořených a různě neživota schopných plemen. Tady ta kočka asi netrpí, ale prostě je to porucha a nevím, proč by se měla dále rozmnožovat.
Dále pokud to je mutace vytvořená člověkem, nemělo by přece býti dovoleno tuto kočku vlastnit či rozmnožovat ji.. Na všech zvířatech se testuje a je proti tomu petice, kterou jsem již podepsala. Ale to, co se v těchto laboratořích děje... To je hnus, toto plemeno není. Toto plemeno si zaslouží žít svůj život stejně, jako například Siamské plemeno...
Aklipa nepíše,že by se mělo rozmnožovat.ale když už je naživu,tak má právo na normální život...tak jsem to pochopila já..
Bobča
napsal(a):
Aklipa nepíše,že by se mělo rozmnožovat.ale když už je naživu,tak má právo na normální život...tak jsem to pochopila já..
To by bylo v případě, že si ji vezme z útulku, zachrání z ulice. Ne v případě, že si ji koupí od člověka, který tyhle kočky množí, za účelem výdělku. Nebo myslíš, že někdo proto, že je ta kočka krásná?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.49.149
lesnížínka
napsal(a):
To by bylo v případě, že si ji vezme z útulku, zachrání z ulice. Ne v případě, že si ji koupí od člověka, který tyhle kočky množí, za účelem výdělku. Nebo myslíš, že někdo proto, že je ta kočka krásná?
Zrovna ty mlč. Ne nesouhlasím s. Munchkin neb oproti jezevcikum nemaj plnohodnotný život. Alr to co ty děláš s workou. To ta munchkin ma desetkrát lepší žití.
lesnížínka
napsal(a):
Leithian...slečna prostě touží po kočičce,náhodou asi uviděla tuhle,tak si zjišťuje informace -nemá zkušenosti..Jen se vyjádřila,napsala svůj názor.. Tak to přece všem radíte tady-zjistit si co nejvíc,než se rozhodnou si vzít nějaké zvířátko..dělá to dobře-zjišťuje a pak se rozhodne..nic nenaznačuje,že si ho pojede koupit do Ameriky...
Já si až pak přečetla celou tu diskusi ...Jsem asi ten "Zoro",který obhajuje,že každý může mít svůj názor-je to diskuse-ale ve vší slušnosti ...Ať si každý pořizuje jaké zvířátko chce...Vy tady-už vlastě zkušenější chovatelky) vidíte už ty následky-nebo důsledky(nevím,co je výstižnější)...ale to děvče nikam nechodí,chce mazlíčka..Tak ať se rozhodne sama...Dá se to sdělit i šetrnějším způsobem..jaká jsou úskalí tohoto plemene...
Tím,že si tu konkrétní kočičku nepořídí,tím nezabrání,aby se dál nemnožily ...Sphynx se mi nikdy nelíbil,ale přijala jsem hlídání...první dotek byl zvláštní-je hodně horký..na mě dost nekontaktní..Dost zlý pohled-ale to tak asi má..Mám ráda mazlivé kočky..Angoračku jsem měla na prsou imrvére
Jsem odbočila..ale.ten sphynx je taky vyšlechtěný,né?.Nebo někomu se tu líbí kočka s malým nosem..no a co?...v reklamě na půjčku je taky ten chlupáč..a nikdo to neřeší
Jen mě prosím neukamenujte
Jenže jsou odchylky (modré oči, dlouhá srst, bezsrsté, krátký čumák), kdy zvířata vedou plnohodnotný život. Pak jsou ale odchylky (např. modré oči kočky Ojos azules, extrémně krátký nos, krátké nohy), kdy je vysoká pravděpodobnost deformit, úmrtí nebo utrpení zvířete. Podporovat týrání chovem je hnus. Jenže lidem se odlišnosti líbí a dál už nekoukají.
Bobča
napsal(a):
Leithian...slečna prostě touží po kočičce,náhodou asi uviděla tuhle,tak si zjišťuje informace -nemá zkušenosti..Jen se vyjádřila,napsala svůj názor.. Tak to přece všem radíte tady-zjistit si co nejvíc,než se rozhodnou si vzít nějaké zvířátko..dělá to dobře-zjišťuje a pak se rozhodne..nic nenaznačuje,že si ho pojede koupit do Ameriky...
Já si až pak přečetla celou tu diskusi ...Jsem asi ten "Zoro",který obhajuje,že každý může mít svůj názor-je to diskuse-ale ve vší slušnosti ...Ať si každý pořizuje jaké zvířátko chce...Vy tady-už vlastě zkušenější chovatelky) vidíte už ty následky-nebo důsledky(nevím,co je výstižnější)...ale to děvče nikam nechodí,chce mazlíčka..Tak ať se rozhodne sama...Dá se to sdělit i šetrnějším způsobem..jaká jsou úskalí tohoto plemene...
Tím,že si tu konkrétní kočičku nepořídí,tím nezabrání,aby se dál nemnožily ...Sphynx se mi nikdy nelíbil,ale přijala jsem hlídání...první dotek byl zvláštní-je hodně horký..na mě dost nekontaktní..Dost zlý pohled-ale to tak asi má..Mám ráda mazlivé kočky..Angoračku jsem měla na prsou imrvére
Jsem odbočila..ale.ten sphynx je taky vyšlechtěný,né?.Nebo někomu se tu líbí kočka s malým nosem..no a co?...v reklamě na půjčku je taky ten chlupáč..a nikdo to neřeší
Babo ty ještě spíš, viď? Cituješ mě, oslovuješ někoho jiného
Existují názory a existuje osvěta, která se snaží některé názory změnit, ve prospěch tady třeba těch zvířat. Když tady napíšu, že mě fascinuje dvounohá kočka, kterou jsem viděla někde na NETu, jak parádně chodila po dvou a budu pátrat po to tom, jestli se to už někde šlechtí...supeeer šlechtí, já ji chcííí. Také budeš s mým názorem souhlasit? O ještě mnohem horších názorech se ani radši nezmiňuju, ale taky jsou
P.S. celou diskusi jsem nečetla.
lesnížínka
napsal(a):
Babo ty ještě spíš, viď? Cituješ mě, oslovuješ někoho jiného
Existují názory a existuje osvěta, která se snaží některé názory změnit, ve prospěch tady třeba těch zvířat. Když tady napíšu, že mě fascinuje dvounohá kočka, kterou jsem viděla někde na NETu, jak parádně chodila po dvou a budu pátrat po to tom, jestli se to už někde šlechtí...supeeer šlechtí, já ji chcííí. Také budeš s mým názorem souhlasit? O ještě mnohem horších názorech se ani radši nezmiňuju, ale taky jsou
P.S. celou diskusi jsem nečetla.
"Pepo já se spletla" !!! ..ano popletlo se mi to ty příspěvky
Radúúúúš!!každá mluvíme o něčem jiném!!!! já o koze,ty o voze
Nic takového,co tu píšeš,ta holka ale nenapsla!!.já se zastávám té mladé holky !! POUZE té konkrétní slečny ..myslím,že už se neozve...
Bobča
napsal(a):
"Pepo já se spletla" !!! ..ano popletlo se mi to ty příspěvky
Radúúúúš!!každá mluvíme o něčem jiném!!!! já o koze,ty o voze
Nic takového,co tu píšeš,ta holka ale nenapsla!!.já se zastávám té mladé holky !! POUZE té konkrétní slečny ..myslím,že už se neozve...
Ale jo však, psala jsem, že ji nechci nijak urážet, jen prostě nechápu, proč nemůže mít nějaké normální plemeno, nebo prostě micku, ale proč chce podporovat chov plazících se koček? Tím, že si tu kočku koupí, chov podpoří, chovatel prodá a vyprodukuje další a další. Navíc....ty kočky mají tuším ve vrhu ne všechna koťata s krátkýma nohama. Co se děje s těma ,,neprodejnýma"? Ví to někdo? A o tom to právě taky je
Bobča
napsal(a):
Týýýb brďo. Boži, sphynxe jsem naživo asi nikdy neviděla...no, možná na výstavě...
Ale možná by se Ti teda líbila moje Elsička...?
odberryho
napsal(a):
Jenže jsou odchylky (modré oči, dlouhá srst, bezsrsté, krátký čumák), kdy zvířata vedou plnohodnotný život. Pak jsou ale odchylky (např. modré oči kočky Ojos azules, extrémně krátký nos, krátké nohy), kdy je vysoká pravděpodobnost deformit, úmrtí nebo utrpení zvířete. Podporovat týrání chovem je hnus. Jenže lidem se odlišnosti líbí a dál už nekoukají.
"Ojos azules"
Koukám, že se mám ještě co učit!
Toto mi vůbec nic neříká... Mně se třeba strašně moc líbí např. Egyptská mau nebo Ocicatka, je to možná i můj sen...ale ne do současné křehké smečky mých tří čtvernožců. A trochu se také bojím jejich akčnosti a upovídanosti!
fikovnice
napsal(a):
Týýýb brďo. Boži, sphynxe jsem naživo asi nikdy neviděla...no, možná na výstavě...
Ale možná by se Ti teda líbila moje Elsička...?
Elsička je krásná kočka ..dám sem-bo jsi je asi neviděla-kočičí miláčky,co jsem vloni o prázdninách hlídala..pak k nim ještě bílou čuvačku a 2 pekinézky...
Taky nechci plehnit tohle vlákno...jen reaguju na toho sphynxe...pořád zamotaný v dece...spal teda se mnou..u hlavy,ráno mi ťupkal na tvář a vrněl...přes den si mě moc nevšímal..Vidíš,jaký má výraz?
Bobča
napsal(a):
Elsička je krásná kočka ..dám sem-bo jsi je asi neviděla-kočičí miláčky,co jsem vloni o prázdninách hlídala..pak k nim ještě bílou čuvačku a 2 pekinézky...
Taky nechci plehnit tohle vlákno...jen reaguju na toho sphynxe...pořád zamotaný v dece...spal teda se mnou..u hlavy,ráno mi ťupkal na tvář a vrněl...přes den si mě moc nevšímal..Vidíš,jaký má výraz?
Ano, super!!!
Edit: I když teda tváří se jaksi naštvaně!
fikovnice
napsal(a):
Ano, super!!!
Edit: I když teda tváří se jaksi naštvaně!
Vypadá jak plešatý Viktorek
Mě přijde, že otázka od @terkakras (která zanikla ve smotanici nesmyslů) neměla skpustit takovou bouři. Jestlisi to dobře pamatuji otázka nezněla: Co si myslíte o tom, že chci munchkine? ale otázka zněla: Kde sehnat munchkina v ČR?
Pokud odpověď neznáte, tak ostatní nekritizujte a prostě neodpovídejte. Když jsem přišla na ifaunu, myslela jsem si, že najdu lidi, kteří nejen milují zvířata, ale dokáží i poradit. Myslela jsem že najdu srdcaře, kteří tu jsou aby poradili a ne, aby vás kritizovali za to, co se vám líbí. V tom jsem se mýlila. Tak vás jen chci vyzvat, aby se někteří z ifauny zamysleli, proč tu jsou:
Aby poradili?
Aby našli zpřízněné duše?
Aby se zeptali?
Nebo aby ostatní krytizovali?
Pojďme to změnit a chovat se k sobě šetrně, jako lidé.

Sýček
napsal(a):
Mě přijde, že otázka od @terkakras (která zanikla ve smotanici nesmyslů) neměla skpustit takovou bouři. Jestlisi to dobře pamatuji otázka nezněla: Co si myslíte o tom, že chci munchkine? ale otázka zněla: Kde sehnat munchkina v ČR?
Pokud odpověď neznáte, tak ostatní nekritizujte a prostě neodpovídejte. Když jsem přišla na ifaunu, myslela jsem si, že najdu lidi, kteří nejen milují zvířata, ale dokáží i poradit. Myslela jsem že najdu srdcaře, kteří tu jsou aby poradili a ne, aby vás kritizovali za to, co se vám líbí. V tom jsem se mýlila. Tak vás jen chci vyzvat, aby se někteří z ifauny zamysleli, proč tu jsou:
Aby poradili?
Aby se zeptali?
..škoda, že jste nepochopila, proč to tu pobouřilo kočkomily.....a radit kde a jak získat tohle "plemeno", tady nikdo soudnej opravdu nebude...

Sýček
napsal(a):
Aby poradili?
Aby se zeptali?
Spřízněné. Kritizovali.
Ale my se k sobě chováme slušně. Ano, někteří jsou drsnější, ale tak už to v životě chodí. Vy máte asi příliš citlivou duši.
napsal(a):
Spřízněné. Kritizovali.
Ale my se k sobě chováme slušně. Ano, někteří jsou drsnější, ale tak už to v životě chodí. Vy máte asi příliš citlivou duši.
Bohužel, ponižování je tady opravdu velmi častým argumentačním nástrojem, také mě to překvapilo.
Třeba už jen to věčné opravování pravopisu...,jak byste to v tomhle kontextu nazvala?

Doron
napsal(a):
Bohužel, ponižování je tady opravdu velmi častým argumentačním nástrojem, také mě to překvapilo.
Třeba už jen to věčné opravování pravopisu...,jak byste to v tomhle kontextu nazvala?
Už jsem psala, že jsem vymírající druh. Když chci, aby se český jazyk neprznil.
Mám kamarádku dyslektičku. V SMSkách napíše leccos, my to bereme. Ale když píše veřejně nebo úředně, tak říká, cituji "vím, že jsem blbá, tak si to nejdřív nechám zkontrolovat".
To je opravdu takový problém psát bez hrubek, překlepů a s interpunkcí? Vždyť některé příspěvky se nedají číst. Nebo jim rozumět.
Třeba poslední příspěvek v akvaristice.
Jo, a lidi vesměs neumějí přijmout konstruktivní kritiku. Jste tady nová, možná časem pochopíte. Nám jde v první řadě o ta zvířata.
Doron
napsal(a):
Ono to taky chce mít trochu hroší kůži. I mně tu vynadali, a ne vždy právem, ale tak jsem svéprávná bytost a umím si to přebrat po svém.
Všimněte si, že kometa nekritizuje, jen opravuje.
Pokud někoho uráží, že mu někdo opravuje pravopis, má více možností, jak reagovat a jednat. Jednou z nich je ta, že se nad tím zamyslí a příště to zkusí napsat lépe. Až si jednou bude psát Sýček životopis, bude rád za každé kometino opravení.
A z pohledu obecného, vnějšího: Trpět chyby v psaném textu znamená, že je mlčky schvalujeme, a tím se z nich stává norma. Takže jsem ráda i já za to, že kometa má ještě nervy na to reagovat, protože tím poskytuje zpětnou vazbu, že takto psát není v pořádku.

no ještěže sýček na ten dotaz zadavatelky hezky věcně odpověděla!
a ne jen blbě krytizovala......
https://www.ifauna.cz/kocky/clanky/r/detail/8838/munchkin/

Doron
napsal(a):
Nebudu se přít:)
Ale přátelskou atmosféru to tedy nevytváří..
A víte, že mi nedávno v SZ poděkovala Siberiana, že jsem ji opravila?
Ono u sýčka jde o i něco jiného. Najděte si jeho vlákna na drobných savcích, terarijních zvířatech nebo kočkách - tam bylo jedno redakcí ifauny dokonce uzamčeno, protože hraničilo s propagací sadismu a týrání zvířat.
Takže jsem poněkud rezervovaná k jeho příspěvku, kde nás vybízí ke všeobjímající lásce.
Ad přátelská atmosféra - vydržte a uvidíte.
napsal(a):
A víte, že mi nedávno v SZ poděkovala Siberiana, že jsem ji opravila?
Ono u sýčka jde o i něco jiného. Najděte si jeho vlákna na drobných savcích, terarijních zvířatech nebo kočkách - tam bylo jedno redakcí ifauny dokonce uzamčeno, protože hraničilo s propagací sadismu a týrání zvířat.
Takže jsem poněkud rezervovaná k jeho příspěvku, kde nás vybízí ke všeobjímající lásce.
Ad přátelská atmosféra - vydržte a uvidíte.
"Kometo", o jaké vlákno přesně šlo, prosím? Já moc na jiné diskuze nechodím... Na "Psy", sem a semtam na "Tera".

fikovnice
napsal(a):
"Kometo", o jaké vlákno přesně šlo, prosím? Já moc na jiné diskuze nechodím... Na "Psy", sem a semtam na "Tera".
Ještě se topí koťata? Ale bylo jich tam víc, jenom je nedokážu najít (fakt nechápu, jak to někdo dokáže po xy letech). V jednom rozebíral, jak Asiaté jedí kočky, na tera zase řešil, co se stane s malou želvou, když se potká se sekačkou nebo autem. Co asi, že jo?

napsal(a):
Ještě se topí koťata? Ale bylo jich tam víc, jenom je nedokážu najít (fakt nechápu, jak to někdo dokáže po xy letech). V jednom rozebíral, jak Asiaté jedí kočky, na tera zase řešil, co se stane s malou želvou, když se potká se sekačkou nebo autem. Co asi, že jo?
Jo a na drobných savcích si rozklikněte vlákno Morčata.
napsal(a):
Ježiš, tak to číst nechci!
Děkuji za upozornění , toto fakt ne!

fikovnice
napsal(a):
A není to také nějaké morbidní? No, možná zkusím...a uvidím.
Ne, není. Spíš osvětlení historie, proč jsem na sýčka reagovala způsobem, který se Doron nelíbil.
Dodatek...
Já jsem si uvědomila,že byl dotaz směřován na Munchin...a já si to spletla se sphynxem ....Takže se omlouvám,že jsem to tak zaplehnila...od věci..
Ale paní "Sýček"(spíš "Sýčka") to myslela určitě dobře,jen si fakt neuvědomila,že tu bylo dost jejich příspěvků s divnou tématikou a nevím,co ona očekávala za odpovědi ..Proti tomu to moje plevelení s fotkama je myslím neškodné