Kočka kálí mimo záchod

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Verča862

28.7.2016 09:55
Verča862

XXX.XXX.32.109

Dobrý den, potřebovala bych radu. Kočičce je 11 měsíců, už je po kastraci. Začala kálit mimo záchod ale vždy do jeho blízkosti. Čůrá normálně do záchůdku. Stelivo má pořád stejné. Akorát teď jak začali vedra tak ji nepouštím v noci ke mě kvůli otevřenému oknu, myslíte, že to může být ten důvod? Ale s tím nic neudělám, protože bych tam nevydržela bez otevřeného okna a kočička by mohla vlézt na střechu. Na chodbě není sama máme ještě kocourka, který problém nemá. A kočička také kálí jen, když je někdo doma. Děkuji za rady.

28.7.2016 11:16
lavacca

XXX.XXX.152.253

Verča862 napsal(a):
Dobrý den, potřebovala bych radu. Kočičce je 11 měsíců, už je po kastraci. Začala kálit mimo záchod ale vždy do jeho blízkosti. Čůrá normálně do záchůdku. Stelivo má pořád stejné. Akorát teď jak začali vedra tak ji nepouštím v noci ke mě kvůli otevřenému oknu, myslíte, že to může být ten důvod? Ale s tím nic neudělám, protože bych tam nevydržela bez otevřeného okna a kočička by mohla vlézt na střechu. Na chodbě není sama máme ještě kocourka, který problém nemá. A kočička také kálí jen, když je někdo doma. Děkuji za rady.

Pokud je vyloučen zdravotní problém, tak to může být část pomsty za to, že nemůže k vám do postele...

okno nejde zasíťovat ? http://www.zoohit.cz/shop/kocky/site_dvirka Nebo pokud vyklápíte okno, tak se dají koupit železné zábrany. Viz zde: http://www.zoohit.cz/shop/kocky/site_dvirka/ochranna_mrizka_okna/122332.

28.7.2016 15:36
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lavacca napsal(a):
Pokud je vyloučen zdravotní problém, tak to může být část pomsty za to, že nemůže k vám do postele...

okno nejde zasíťovat ? http://www.zoohit.cz/shop/kocky/site_dvirka Nebo pokud vyklápíte okno, tak se dají koupit železné zábrany. Viz zde: http://www.zoohit.cz/shop/kocky/site_dvirka/ochranna_mrizka_okna/122332.

Souhlasím a doplním další radu - přidat ještě nejméně jeden záchodek.

28.7.2016 18:03
Laila.aila

XXX.XXX.97.219

My jsem dali do okna lepící sítě proti komárům a naše ragdolka je plně respektuje akorát nedej bože se sem z kuchyně dostat mucha tam sít nemáme protože kuchyn normálně zavíráme a je tam s námi jen pod dozorem a v ložnici mám šnůry na prádlo v okně tak jsme vyrobily rám a dali na něj sít a přikládám ho k oknu a taky to stačí, tam Amuša ani nechodí na čumendu ven, na to má okno v obyváku.

28.7.2016 18:09
joanne.s

XXX.XXX.11.165

A jaké stelivo teda používáte, je pískové hrudkující?

Zasíťovala bych okno a kočku pustila do místnosti.

Verča862

28.7.2016 18:30
Verča862

XXX.XXX.136.170

Máme silikagel. Asi zkusím tu síť doufám, že mi po ní nebude škrábat.

Verča862

28.7.2016 18:34
Verča862

XXX.XXX.136.170

fikovnice napsal(a):
Souhlasím a doplním další radu - přidat ještě nejméně jeden záchodek.

Záchodky máme dva.

28.7.2016 19:02
joanne.s

XXX.XXX.6.131

Já mám v okně nainstalovanou síť ze zoohit, olivová vyztužená drátem, a kocour ji ani ducáním hlavou neohrozísmajlík

Jinak v případě kálení mimo WC se doporučuje zkusit nabídnout záchodek s pískovým, hrudkujícím stelivem, bývá kočkami nejlépe přijímáno. Pravidelně vybíraný - čištěný záchodek je samozřejmostí.

28.7.2016 21:15
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Verča862 napsal(a):
Záchodky máme dva.

Jenže máte ještě kocourka . A obecně se doporučuje počet záchodků o jeden víc než je v domácnosti koček. Např. já mám pro 2 kocoury 3 záchodky. Pravda je, že ten třetí neužívají, a že mají všeobecně období, kdy si oblíbí jeden a ten oba zaráz preferují. Ale opravdu - pokud to jen trochu prostorově jde - zkuste ještě 3. záchodek. Vždyť nemusí být velký.

28.7.2016 22:46
joanne.s

XXX.XXX.3.54

Na dvě kočky nejsou dva záchodky moc. Zvlášť když jedna chodí mimo.

Dus

28.7.2016 23:45
Dus

XXX.XXX.52.2

Tak ten samý problém začal u nás doma před týdnem. Máme kocourka je mu 20 měsíců a dostali jsme darem přibližně 8 letou kočičku, oba jsou britaci, kocourek je modrý a kočička je stříbrná, jsou už hezky na sebe zvyklý, oba pořád chodili na společný záchod, a najednou kočička začala čůrat na decku před zachodem, ale jenom čůrat a vůbec nevím proč tak najednou. Jsme v bytě, takže je to velmi nepříjemné.

29.7.2016 00:49
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Laila.aila napsal(a):
My jsem dali do okna lepící sítě proti komárům a naše ragdolka je plně respektuje akorát nedej bože se sem z kuchyně dostat mucha tam sít nemáme protože kuchyn normálně zavíráme a je tam s námi jen pod dozorem a v ložnici mám šnůry na prádlo v okně tak jsme vyrobily rám a dali na něj sít a přikládám ho k oknu a taky to stačí, tam Amuša ani nechodí na čumendu ven, na to má okno v obyváku.

Taky máte lovičku hmyzu, včetně much?

29.7.2016 00:52
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Dus napsal(a):
Tak ten samý problém začal u nás doma před týdnem. Máme kocourka je mu 20 měsíců a dostali jsme darem přibližně 8 letou kočičku, oba jsou britaci, kocourek je modrý a kočička je stříbrná, jsou už hezky na sebe zvyklý, oba pořád chodili na společný záchod, a najednou kočička začala čůrat na decku před zachodem, ale jenom čůrat a vůbec nevím proč tak najednou. Jsme v bytě, takže je to velmi nepříjemné.

Vždy v těchto případech jako první se doporučuje vyloučit/potvrdit zdravotní problém. Asi - aby se čičina nestresovala - bych pro začátek odchytla vzorek moči a nechala jej na veterině vyšetřit. No a pak přichází na řadu detektivní pátrání - co se mohlo změnit, co způsobilo změnu chování čičiny. Mmch., asi sem nechodíte, já mám dva kocoury a mladší mi nedávno onemocněl smrtelnou nemocí FeLV. Ještě než byla stanovena dg., tak se choval "divně" a to chování mj. zahrnovalo to, že se stal asi na 2 - 3 dny nečistotný...

29.7.2016 00:55
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Dus napsal(a):

...a vlastně, když to čtu podruhé, tak vy máte pro dvě kočky jeden záchod? To je fakt málo...
A ještě se zeptám - jak je to dlouho, co se kočička dostala k vám do domácnosti? A proč "byla odejita" od původních majitelů, tedy jestli to není nějaký indiskrétní dotaz...

Dus

29.7.2016 11:07
Dus

XXX.XXX.52.2

Kočička se k nám dostala před půl rokem, protože púvodní majitelé na ní neměli čas, tak jsme jí dostali přes inzerát. Od původních majitelů jsme se dozvěděli že jí našli jako kotatko vyhozenou venku, tak si určitě prošla velmi stresovým obdobím. I trochu déle trvalo než si na nás zvykla, ale určitě k veterináři zajdu, opravdu nevím jak bych tu moč odchytával.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.7.2016 11:11
Uživatel s deaktivovaným účtem

S odebráním moči to není jednoduché, ale jde to. Prodává se "speciální" umělohmotné stelivo, přes které moč proteče na dno wc a odtud se nabere stříkačkou. Ale to už se domluvíte s veterinářem co a jak. Raději Vám přeji, aby to problém zdravotní nebyl a vše se vyřešilo jinou cestou. Držím palce.

29.7.2016 15:56
joanne.s

XXX.XXX.15.146

Dus:
Trošku mi to smrdí, nedivila bych se, kdyby se kočičky původní majitelé vzdali právě kvůli kálení mimo WC.. Nebo to první měsíc, dva nedělala?

Snad to nedopadne tak, že u veta zjistíte, že je nemocná /a bývalí majitelé se kočičky zřekli proto.

Ve vašem případě bych asi sázela spíše na zdravotní problém - když chodí poblíž záchodka a to jen čurat/asi ji to přitom bolí..

29.7.2016 23:18
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
S odebráním moči to není jednoduché, ale jde to. Prodává se "speciální" umělohmotné stelivo, přes které moč proteče na dno wc a odtud se nabere stříkačkou. Ale to už se domluvíte s veterinářem co a jak. Raději Vám přeji, aby to problém zdravotní nebyl a vše se vyřešilo jinou cestou. Držím palce.

Ano ano, moč odebrat lze.

29.7.2016 23:22
fikovnice

XXX.XXX.30.49

joanne.s napsal(a):
Dus:
Trošku mi to smrdí, nedivila bych se, kdyby se kočičky původní majitelé vzdali právě kvůli kálení mimo WC.. Nebo to první měsíc, dva nedělala?

Snad to nedopadne tak, že u veta zjistíte, že je nemocná /a bývalí majitelé se kočičky zřekli proto.

Ve vašem případě bych asi sázela spíše na zdravotní problém - když chodí poblíž záchodka a to jen čurat/asi ji to přitom bolí..

U toho mýho mlaďase, když mu bylo nejhůř, když horečkoval a já ještě nevěděla, že má kočičí leukémii, tak začal mimo záchod dělat obě potřeby. Nejdříve v komoře/šatně (tu jsem pak zavřela, aby tam nemohl) a pak se odstěhoval do obýváku a já našla bobky pod oknem. V ten moment jsem na to místo přenesla WC, on do něj začal chodit...a dál už to asi znáte. Teď řeším zase opětovný odsun WC z obýváku. Dobrá byla paní veter., když jsem ji jednou přivolala domů k mladému (zdálo se mi, že se zhoršil), a velký najednou přišel, a do toho WC se vykadil. No smrad děsný, já se styděla, ale vetka řekla, že jí to nevadí a že kocour nám dal jasně najevo, co si o nás myslí!

Přidejte reakci

Přidat smajlík