Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.7.2016 11:20
Kadan7

XXX.XXX.36.102

Zdravím, včera dopoledních hodinách mi umřel kocour, mel jsem ho 5 let, zničeho nic prisel, lehnul si na svoje misto usnul a uz se neprobudil, nevim co by se mu mohlo stát, vypadal normálně, možna před týdnem mi přišlo ze jakoby divne zakaslal nebo neco takového, jakoby se zadusil a byl zase normální mate nekdo podobne zkušenosti?mohl dostat infarkt nebo tak neco, pravidelně očkován, odcerven.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.7.2016 12:23

Nejčastější přičina: kardiomyopatie.

samozřejmě pouze a jen pitva by vám dala odpověď na to, co se stalo právě tomu vašemu.

30.7.2016 12:24

Jo, teď koukám na obrázky.

byl to briťák. takže tam je diagnóza kardiomyopatie ještě pravděpodobnější než u "běžné" kočky.

Ono není to jen tak, že se kočky určené k chovu testují.

30.7.2016 14:36
Tina125

XXX.XXX.12.95

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jo, teď koukám na obrázky.

byl to briťák. takže tam je diagnóza kardiomyopatie ještě pravděpodobnější než u "běžné" kočky.

Ono není to jen tak, že se kočky určené k chovu testují.

Taky se přikláním k srdci. Náš kocour má nemocné srdce a taky kašle. Bohužel.

30.7.2016 19:18

Je mi to líto... Známé také tehdy šestiletý kocour mainský mývalí (žel tohle to plemeno taktéž trpívá na HCM) zničehonic umřel. Večer byl úplně v pořádku a ráno ho našla bez života

30.7.2016 22:15
lavacca

XXX.XXX.164.49

Kadan7 napsal(a):
Zdravím, včera dopoledních hodinách mi umřel kocour, mel jsem ho 5 let, zničeho nic prisel, lehnul si na svoje misto usnul a uz se neprobudil, nevim co by se mu mohlo stát, vypadal normálně, možna před týdnem mi přišlo ze jakoby divne zakaslal nebo neco takového, jakoby se zadusil a byl zase normální mate nekdo podobne zkušenosti?mohl dostat infarkt nebo tak neco, pravidelně očkován, odcerven.

To je mi líto.

Mohlo se stát cokoli, i když mi to přijde taky na to srdce...ale bez pitvy to nikdy 100% nebude, co že to bylo...

31.7.2016 08:32
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Kadan7 napsal(a):

Pokud jste jej nenechali pitvat, tak snad ani nemá smysl pátrat po příčině. Předpokládám, že se u Vás měl skvěle. Mně jako jediná medicína pomohlo pořízení nového kocourka. Ale to musíte zvážit sami, toto má každý jinak.
Každopádně, hodně síly pro zvládnutí těžkého období!

31.7.2016 09:06
Icey

XXX.XXX.118.1

Kadan7 napsal(a):

To mě mrzí
Souhlasím s ostatními, kardyomyopatie mě taky napadla jako první. my přišli náhle podobným způsobem o kocourka když mu bylo necelých 5 let (najednou zničeho nic zkolaboval ani ho nestihli naložit do auta) a loni o vánocích dostal podobný záchvat i jeho bráška(letos mu je 9 nebo 10), ten ho neštěstí přežil, samozřejmě že jsme ho pak okamžitě vzali na veterinu atam mu právě zjistili kardyomyopatii, tak bere léky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík