Potulný kocour - krmení

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.8.2016 16:05
dolphiny

XXX.XXX.51.25

Dobrý den, ráda bych se poradila...již přes půl roku na zahradě krmím potulného kocoura. Začínala jsem s konzervami z DM a podobně, ale samozřejmě mi kočičák přirostl k srdci a rozmlsal se, takže nyní 3-4 kapsičky Felix + kočičí bonbonky každý den smajlík Jenže asi oprávněně mám dojem, že to pro něj není nejzdravější. Ráda bych mu dopřála něco kvalitnějšího (a dobrého) za rozumné peníze (přece jen kočičák není úplně náš a přijde si víceméně jen pro to jídlo). Granulky mu moc nejedou.

4.8.2016 16:26
rapotacka11

XXX.XXX.32.166

Kousky masa... může být hovězí, kuřecí, vepřové, droby - prostě, co zrovna máte.
Čerstvé syrové. Stačí i jen 5 dkg.

4.8.2016 19:03
lidule

XXX.XXX.117.206

Hezký večer, taky k nám chodí kocour, ze začátku taky nechtěl granulky jen kapsičky či konzervy a pak začal baštit i granulky brit care... pokud je ten váš na maso tak co třeba takhle zapátrat na jatka? Já sama sem tam zajedu na jatka pro vnitřnosti... a nebo do masny třeba pro nějaké odřezky masa, pokud budou solidní něco daj za rozumnou cenu... nebyla by fotka kocourka?

4.8.2016 19:06
joanne.s

XXX.XXX.12.162

Také se přimlouvám, nabídněte maso na kousky, nejlépe syrové.

4.8.2016 19:15
dolphiny

XXX.XXX.6.1

Tak tady je krasavec smajlík Přítel a syn mu říkají Zoran...protože ze začátku to byl Zorro (má krásné zelené oči), a nějak se jméno neujalo.

4.8.2016 19:20
dolphiny

XXX.XXX.6.1

Už má na dnešní večer alespoň koupeno pár kuřecích srdíček. Já jako dítě a puberťačka měla 15 let naší kočičí dámu Kiku...ale tenkrát jsem její stravování tolik neřešila...ale je pravda, že po syrovém mase se mohla utlouct.

4.8.2016 19:26
joanne.s

XXX.XXX.12.162

To jste udělala dobře, že jste mu koupila. Je moc hezký. já bych mu říkala Tygříček nebo Garfieldsmajlík

4.8.2016 19:26
dolphiny

XXX.XXX.6.1

Tady ještě jedna s těma jeho kukadlamasmajlík

4.8.2016 21:54
dolphiny

XXX.XXX.51.25

Kočičák je potvora. Já mu nakoupila a jeho lordstvo se na večeři nedostavilo smajlík On si nás vlastně vybral sám jako svojí občerstvovací stanici. V zimě jsem dala na stůl venku před barákem upečenou kačenu...bohužel jsem pekáč jen zakryla alobalem...no, tak si Zoran pochutnal...a od té doby k nám chodí

5.8.2016 06:11
joanne.s

XXX.XXX.3.54

Je to lovec!

5.8.2016 07:23
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

dolphiny napsal(a):
Kočičák je potvora. Já mu nakoupila a jeho lordstvo se na večeři nedostavilo smajlík On si nás vlastně vybral sám jako svojí občerstvovací stanici. V zimě jsem dala na stůl venku před barákem upečenou kačenu...bohužel jsem pekáč jen zakryla alobalem...no, tak si Zoran pochutnal...a od té doby k nám chodí

No jooo, na kačenu by se chytil kdekdo smajlík. Tak se mi zas potvrzuje teorie, že jsou zvířata potvůrky proradné a jdou za žrádlem a ne za člověkem. smajlík A příroda to tak zařídila naprosto správně.
Jméno Zoran je bezvadné smajlík, zní tak chorvatsky...

5.8.2016 08:39
Kočičí svět

XXX.XXX.199.27

dolphiny napsal(a):
Tady ještě jedna s těma jeho kukadlamasmajlík

Nádherný kocourek. jen ta miska za ním (pokud je tedy jeho) mi přijde malá. kočky by měly mít misku alespoň tak velkou, jako je rozpětí jejích fousků

5.8.2016 09:00
dolphiny

XXX.XXX.37.7

Ta miska byla provizorní, zděděná po morčatech, teď už má dvě, jen svoje, kočičí smajlík
Ráno si dal porci srdíček a i mističku granulek od Purina One...musím mu ty jeho Felix kapsičky omezit.

5.8.2016 13:37
lavacca

XXX.XXX.164.49

Je kouzelný. Díky za něj.

Ano, syrové masíčko - chce to zkusit víc druhů (naše nejvíc žerou vepřové, hovězí, kuře jen občas, pak ryby - zvlášť lososa můžou. :) Kupuju jim lidskou kvalitu (pro lidskou spotřebu, aby to nevyznělo jinak :D ) i krmené maso (vyjde levněji). K tomu vnitřnosti, drobné kosti, kůže, atd. a má člověk doma spokojenou šelmičku.

Šikovně je to popsané zde: http://www.baron.cz/kocka/prirodni-lekarna/clanky/vyziva-kocky-jidelnicek-prirozene-syrove-stravy/i-0

Co se týče granulek volila bych spíš třeba Brit (za stejnou cenu a kvalitnější), apod.

5.8.2016 17:43
Machyska

XXX.XXX.252.23

Je určitě toulavý? Možná bydlí někde poblíž a chodí jen na dobré papání :), kočky jsou na to hodně chytré. Kačenku mu asi nikdo jiný "nenabídl". Jinak je moc pěkný mazlík.

5.8.2016 17:49
dolphiny

XXX.XXX.119.247

Všem moc děkuji za rady a za možnost se vypovídat se

Ještě, moc, moc prosím...jaký eshop využíváte k nákupu pro vaše kočičí potvůrky? Nejraději s možností osobního vyzvednutí zboží v Praze.
Chci tomu našemu kočičónovi v rámci rozumných možností poskytnout to nejlepší...co si asi prožil, než se u nás objevil...působí na mě, že byl u nějakých starších lidí, kteří už se o něj starat nemohli, a tak zůstal bezprizorní...protože na lidský dotek zvyklý je (ale mazlit se na gauči, to už ani náhodou), podle mých zkušeností s ním spíš byl zvyklý jíst zbytky z lidského stolu než mít svoje krmení a na děti určitě zvyklý není (před naším 4letým prckem si drží náležitý odstup...a jak by si ho syn rád pohladil).

5.8.2016 18:01
dolphiny

XXX.XXX.119.247

Machyska napsal(a):
Je určitě toulavý? Možná bydlí někde poblíž a chodí jen na dobré papání :), kočky jsou na to hodně chytré. Kačenku mu asi nikdo jiný "nenabídl". Jinak je moc pěkný mazlík.

Vážně si myslím, že je bez oficiálních páníčků...klíšťata jsem z něj tahala já a ošklivou hnisavou ránu mu také nikdo jiný evidentně neošetřil...kdyby měl pány, tak ho snad vezmou k vetovi...já si tenkrát pro jistotu jen troufla čistit odvarem z heřmánku (až když to měl doopravdy hnusné), naštěstí se mu to zahojilo. A jak byl vyhladovělý, když jsme byli pryč...tak to z něj prostě cítím...a žádný tlustý není...a to má u nás normální (větší) dávku jídla...kdyby jedl jinde, tak je jak koule a nestepuje každý den ráno v šest na rohožce.
Ráda bych ho odčervila a dala mu něco proti blechám a klíšťatům...ale to mám zatím přece jen strach jestli už to neobstaral někdo jiný, abych mu neublížila...možná tady po okolí vyvěsím jeho fotku...jesti o něm někdo neví víc.

5.8.2016 19:01
Machyska

XXX.XXX.252.23

Pokud byl zanedbaný, tak už je určitě jen Váš a nemá nikde své doma a pokud ho měl, tak ví, kde je mu lépe.

Tabletka na odčervení působí pouze 24 hodin (kupuje se podle váhy), to bych určitě udělala. Koťátka se na začátku svého života odčervují 3x v krátkém intervalu a neuškodí jim to, tak to určitě neublíží ani dospělému kocourkovi. Bohužel nezjistíte, jestli byl kocourek po tabletce bez červíků a tasemnic. Náš kocourek baští myšky a měl už dvakrát tasemnici a jednou červíky, odčervení se muselo ještě po 14 dnech zopakovat.

S kapičkou na vnější parazity to bude horší, většinou je po aplikaci trochu vidět, jako mastná skvrnka za krkem. ale pokud se kápne dobře, tak to vidět téměř není. Pokud ho vidíte pravidelně, tak by jste si toho asi všimla.

Fakt je ten, že pokud byl hladový a nedal mu pořádně najíst, tak by se "neobtěžoval" s drahou kapku za krk.

Na otevřené rány pomáhá dobře hypermangan. Kupuje se v lékárně v granulkách a dělá se z něj roztok. Není drahý a je vždy po ruce. Pozor hodně barví, stačí dát do sklenice s vodou jen na špičku nože a pořádně rozmíchat. Pak ránu klidně i polévat. Pokud kočička dovolí. Pokud by byl roztok moc silný, nebo špatně rozpuštěný tak by mohl i popálit. Naše kočička měla velký abces (otevřenou hnisavou ránu) a stříkačkou jsme jí ji museli proplachovat. Byl to boj, ale hojila se nádherně.

5.8.2016 19:42
dolphiny

XXX.XXX.119.247

Machyska napsal(a):
Pokud byl zanedbaný, tak už je určitě jen Váš a nemá nikde své doma a pokud ho měl, tak ví, kde je mu lépe.

Tabletka na odčervení působí pouze 24 hodin (kupuje se podle váhy), to bych určitě udělala. Koťátka se na začátku svého života odčervují 3x v krátkém intervalu a neuškodí jim to, tak to určitě neublíží ani dospělému kocourkovi. Bohužel nezjistíte, jestli byl kocourek po tabletce bez červíků a tasemnic. Náš kocourek baští myšky a měl už dvakrát tasemnici a jednou červíky, odčervení se muselo ještě po 14 dnech zopakovat.

S kapičkou na vnější parazity to bude horší, většinou je po aplikaci trochu vidět, jako mastná skvrnka za krkem. ale pokud se kápne dobře, tak to vidět téměř není. Pokud ho vidíte pravidelně, tak by jste si toho asi všimla.

Fakt je ten, že pokud byl hladový a nedal mu pořádně najíst, tak by se "neobtěžoval" s drahou kapku za krk.

Na otevřené rány pomáhá dobře hypermangan. Kupuje se v lékárně v granulkách a dělá se z něj roztok. Není drahý a je vždy po ruce. Pozor hodně barví, stačí dát do sklenice s vodou jen na špičku nože a pořádně rozmíchat. Pak ránu klidně i polévat. Pokud kočička dovolí. Pokud by byl roztok moc silný, nebo špatně rozpuštěný tak by mohl i popálit. Naše kočička měla velký abces (otevřenou hnisavou ránu) a stříkačkou jsme jí ji museli proplachovat. Byl to boj, ale hojila se nádherně.

Hypermanganem jsem kdysi vyléčila abces u morčáka, kterému kvůli nádoru musela být vyoperována celá mléčná žláza...jenže u Zorana jsem tenkrát nechtěla, aby někdo věděl, že se o něj starám (ale možná jsem ho označkovat měla ...naštěstí heřmánek a řapík také zafungoval). Ještě, že se nechal ošetřit. Hmm, narozdíl od syna, který mi Betadinou zničil sedačku
Ne, stopy po kapkách na vnější parazity jsem u něj vážně nezaznamenala...sama jsem to kdysi dávala naší bývalé kočce u mých rodičů...měla delší srst, tak u ní to šlo trošku poznat vždycky. Jenže to už je tak deset let nazpátky...si znovu musím zvyknout na pocit, že mám kočičí šelmu A u Kiky jsem tenkrát hlavně jídlo moc extra řešit nemohla, ze studentských brigád na malém městě byl tenkrát Whiskas extra luxus...a máma ta o kvalitě jídla pro zvířata má dodnes jiný názor...její současné kočce klidně koupí Coshidu v Lidlu a víc neřeší...dobrůtky přece přiveze "malá paní" z Prahy...

5.8.2016 20:12
Machyska

XXX.XXX.252.23

Člověk si zvykne na kočičku rychle a je to návykové .

Možná před deseti lety, byly i ty Whiskas kvalitnější. Dnes je výroba krmiv pro mnoho výrobců jen výborný byznys a kvalita je jim cizí. Jde to ruku v ruce s veterináři, kteří chtějí také vydělat a zdravé zvíře jim penízky nepřinese

Chodí pořád jen ráno, nebo i častěji? Pokud máte zahrádku, udělejte mu venkovní zateplený domeček na zimu. Stačí stará papírová krabice, "obalit" zbytky polystyrenu, udělat otvor, vystlat např. starým svetrem, to celé zabalit do igelitu a zalepit izolepou. Je to provizorní, ale pořád lepší něco než nic a finančně nenáročné. Možná se nastěhuje natrvalo a víc k Vám i k synkovi přilne.

5.8.2016 20:53
fikovnice

XXX.XXX.30.49

RomčaJelča napsal(a):

No jooo, na kačenu by se chytil kdekdo smajlík. Tak se mi zas potvrzuje teorie, že jsou zvířata potvůrky proradné a jdou za žrádlem a ne za člověkem. smajlík A příroda to tak zařídila naprosto správně.
Jméno Zoran je bezvadné smajlík, zní tak chorvatsky...

No jo, ale zase málokterý kocour by sám ulovil kachnu!

5.8.2016 21:24
dolphiny

XXX.XXX.119.247

Baráček s pelíškem na zimu mít u baráku bude, to je jasná věc☺ Teď obsadil dětský plastový zahradní domek (syn už si s ním nehraje), kde má udělané ležení (vždycky si tam dá dvacet po snídani a někdy i odpoledne) nebo si leží mezi tůjema a pozoruje. Chodí pravidelně minimálně dvakrát denně, akorát na noc se někam uklidí. Zajímalo by mě, kam chodí na záchod...zatím jsem ho viděla zahrabávat jen dvakrát a ani při pletí nebo rytí jsem na žádné hovínka nepřišla.

5.8.2016 22:38
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

fikovnice napsal(a):
No jo, ale zase málokterý kocour by sám ulovil kachnu!

To jo, naštěstí pro hospodáře. To by to vypadalo smajlík.

6.8.2016 11:40
joanne.s

XXX.XXX.17.144

Machyska napsal(a):
Člověk si zvykne na kočičku rychle a je to návykové .

Možná před deseti lety, byly i ty Whiskas kvalitnější. Dnes je výroba krmiv pro mnoho výrobců jen výborný byznys a kvalita je jim cizí. Jde to ruku v ruce s veterináři, kteří chtějí také vydělat a zdravé zvíře jim penízky nepřinese

Chodí pořád jen ráno, nebo i častěji? Pokud máte zahrádku, udělejte mu venkovní zateplený domeček na zimu. Stačí stará papírová krabice, "obalit" zbytky polystyrenu, udělat otvor, vystlat např. starým svetrem, to celé zabalit do igelitu a zalepit izolepou. Je to provizorní, ale pořád lepší něco než nic a finančně nenáročné. Možná se nastěhuje natrvalo a víc k Vám i k synkovi přilne.

Mám zkušenost, že ani můj kocourek moc nemusí mazlení s malýma klukama. mnohem radši má mladé dívčiny, těm se lísá rád i metodou čumák na čumáksmajlík a jsem překvapená, že se totéž týká i pětileté neteře - k ní jde rád, k synovcům nikoliv. Vše se odehrává pod mým dozorem, takže vím, že mu synovci nijak neublížili - a stejně kluci s mazlením zpravidla utřou.

Důležitý faktor je samozřejmě i hluk.

6.8.2016 14:06
fikovnice

XXX.XXX.30.49

joanne.s napsal(a):
Mám zkušenost, že ani můj kocourek moc nemusí mazlení s malýma klukama. mnohem radši má mladé dívčiny, těm se lísá rád i metodou čumák na čumáksmajlík a jsem překvapená, že se totéž týká i pětileté neteře - k ní jde rád, k synovcům nikoliv. Vše se odehrává pod mým dozorem, takže vím, že mu synovci nijak neublížili - a stejně kluci s mazlením zpravidla utřou.

Tak to máme trošičku podobné. Moji kocouři se bojí mnohem víc mužskejch než žen. Je to logické. Můj ex ode mě odešel po smrti mé mámy, takže vlastně kocouři moc muže neznají. Navíc mám mnohem víc kámošek než kámošů.

7.8.2016 13:02
lavacca

XXX.XXX.164.49

dolphiny napsal(a):
Všem moc děkuji za rady a za možnost se vypovídat se

Ještě, moc, moc prosím...jaký eshop využíváte k nákupu pro vaše kočičí potvůrky? Nejraději s možností osobního vyzvednutí zboží v Praze.
Chci tomu našemu kočičónovi v rámci rozumných možností poskytnout to nejlepší...co si asi prožil, než se u nás objevil...působí na mě, že byl u nějakých starších lidí, kteří už se o něj starat nemohli, a tak zůstal bezprizorní...protože na lidský dotek zvyklý je (ale mazlit se na gauči, to už ani náhodou), podle mých zkušeností s ním spíš byl zvyklý jíst zbytky z lidského stolu než mít svoje krmení a na děti určitě zvyklý není (před naším 4letým prckem si drží náležitý odstup...a jak by si ho syn rád pohladil).

Nejvíc věcí beru ze http://www.spokojenypes.cz/ - lze odebrat osobně na Pankráci. U spokojeného psa je i slevový program (viz http://www.spokojenypes.cz/vernostni-slevy-spokojenypes/ ), což je velmi milé. :)

A pak beru spíš už jako doplňky něco i z http://www.veselezvire.cz/ - tam si jde vyzvednout věci kousíček od metra Stodůlky.

7.8.2016 13:10
lavacca

XXX.XXX.164.49

joanne.s napsal(a):

Ano, ano, taky mám zkušenost, že jdou kočky víc k ženám..ono to bude asi i dík tomu opatrovnickému smyslu, co ženy mají prostě o dost vyvinutější než muži. ;).

8.8.2016 09:31
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

fikovnice napsal(a):
Tak to máme trošičku podobné. Moji kocouři se bojí mnohem víc mužskejch než žen. Je to logické. Můj ex ode mě odešel po smrti mé mámy, takže vlastně kocouři moc muže neznají. Navíc mám mnohem víc kámošek než kámošů.

Hmm, můj partner kočky vždycky spíš odstrkoval, na peřině mu vadily. Ale pak vzal nějak kocoura na milost (že je jako taky chlap, navíc kocour umí být vtíravější) a včera ho vykrmoval masem, načež mu potom kocour blaženě žuchl do noh a spal u něho. Nevděčník. Zajímavá je i reakce chlapa. Kočky nemusí, ale bylo zřetelně vidět, jak mu dělá dobře, že si kocoura získal a já jsem utřela. smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.8.2016 09:33
Uživatel s deaktivovaným účtem

Naši kocouři moje tři chlapy rádi mají. Vždycky je vítají a otírají se o ně. Zaseknou se jim
drápkem do ponožky a nepustí, dokud nejsou patřičně podrbáni smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík