Uživatel s deaktivovaným účtem
Ahoj, tuším, že podobných vláken je tu hodně, omlouvám se za další.
K sousedům se přistěhovalo kotě, prostě se zde ocitlo. Už mají dvě kočky a dva psy, další kočku nechtějí. Kotě mi nabídli. No, o pořízení kočky jsem lehce kdysi uvažovala, ve smyslu, že by to bylo fajn, někdy v dalekém budoucnu... A teď bloumám na netu - kastrace, očkování, krmení, venčení, je toho hodně.
Mám otázky k zabezpečení bytu:
Sítě do okna - jsou nutné, když bydlím v podkrovním bytu a z okna kočka může vylést akorát tak na šikmou střechu a věřím, že z ní někde bezpečně dolů? V zimě topím elektrikou - co kočka a přímotop, to asi nejde dohromady a mohlo by být nebezpečné? A co kdybych pořídila keramická kamna nebo jiné zařízení pro elektrické vytápění?
A ke krmení:
Suché, mokré krmivo, maso, to nechci řešit. Spíše jen konkrétní značky. Blízko práce, kam jezdím jen jednou týdně, mám možnost koupit granule i konzervy Kis-Kis a Pro-Vet. Vyhledávač tu na diskuzi moc nevyhledal, na webu už něco ano. Ale co z toho je reklama a co realita? Brát, nebrat? Radši jinou značku v e-shopu?
A teď se, prosím, pevně posaďte
Pro dospělou, běžnou "naši" kočku, krmenou granulemi, občas konzervami, masem spíš ne. I s pobytem venku, nejen doma. Pytel 3 kg vydrží zhruba jak dlouho?
Moc děkuju za odpovědi, určitě se mi vybaví další otázky.
Sítě v oknech mám doma, na chatě i u rodičů. Můj kocour je strašně zvědavý a nepochybuji, že by lítal po parapetu a mohlo by se stát neštěstí. Nehledě na to, že z jednoho okna by se dostal i na střechu a lítal po ní. Na chatě je zabezpečeno okno i v přízemí, aby neutekl. Přece jen je to byťák a ven chodí na kšírách.
V zimě mám v koupelně zapnutý přímotop. Ignoruje ho. Ale pozor a šňůru. Můj kocour jako kotě po šňůrách šel jako blázen. Teď ví, že jsou Fuj
.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Ahoj, tuším, že podobných vláken je tu hodně, omlouvám se za další.
K sousedům se přistěhovalo kotě, prostě se zde ocitlo. Už mají dvě kočky a dva psy, další kočku nechtějí. Kotě mi nabídli. No, o pořízení kočky jsem lehce kdysi uvažovala, ve smyslu, že by to bylo fajn, někdy v dalekém budoucnu... A teď bloumám na netu - kastrace, očkování, krmení, venčení, je toho hodně.
Mám otázky k zabezpečení bytu:
Sítě do okna - jsou nutné, když bydlím v podkrovním bytu a z okna kočka může vylést akorát tak na šikmou střechu a věřím, že z ní někde bezpečně dolů? V zimě topím elektrikou - co kočka a přímotop, to asi nejde dohromady a mohlo by být nebezpečné? A co kdybych pořídila keramická kamna nebo jiné zařízení pro elektrické vytápění?
A ke krmení:
Suché, mokré krmivo, maso, to nechci řešit. Spíše jen konkrétní značky. Blízko práce, kam jezdím jen jednou týdně, mám možnost koupit granule i konzervy Kis-Kis a Pro-Vet. Vyhledávač tu na diskuzi moc nevyhledal, na webu už něco ano. Ale co z toho je reklama a co realita? Brát, nebrat? Radši jinou značku v e-shopu?
A teď se, prosím, pevně posaďte
Pro dospělou, běžnou "naši" kočku, krmenou granulemi, občas konzervami, masem spíš ne. I s pobytem venku, nejen doma. Pytel 3 kg vydrží zhruba jak dlouho?
Moc děkuju za odpovědi, určitě se mi vybaví další otázky.
Určitě by chtělo doplnit informaci o tom, jestli bude kočička jen doma, nebo bude i venku. Úplně jsem nepochopila tu střechu? To jako, že kočku budete pouštět ven přes střechu, nebo se nebojíte úrazu pokud by náhodou vylezla, jelikož je střecha nízko? Pokud je okno vysoko, tak nespoléhejte na štěstí a dejte síť.
Určitě je dobré začít s odčervením, které by mělo proběhnout u malého kotěte 3x po cca 14 dnech, nejlépe odčervovací pastou (koupíte v lékárně), aby nemělo kotě vnitřní parazity (škrtavku, tasemnici...) a následně ošetřit kotě proti vnějším parazitům (blechy, všenky...). U kočky bytové se dále odčervuje jednou za půl roku, u venkovní jednou za čtvrt roku.
Pokračujte očkováním, u kotěte se provádí 2x za sebou v cca měsíčním rozestupu, dále jen jednou ročně.
Výběr granulí záleží na tom, kolik chcete do kočičky investovat. Rozdíly v cenách jsou obrovské a krmná dávka je různá u jednotlivých značek, proto nelze dobře odhadnout, jak dlouho vydrží 3 kg pytel. Také každá kočička jinak baští, pokud budete přikrmovat syrovým masem, nebo kapsičkami, tak se to bude také měnit. Venkovní si pomůže myškami, ptáčky a jinými mňamkami.
Pokuste se trochu upřesnit své plány s kočičkou.
Nezapomeňte také na kočičí WC a stelivo, pokud bude bytová, i to jsou další výdaje